Logo bg white

Colombia & Panama reis

18-daagse rondreis door Colombia & Panama
Vanaf € 6.990,00 p.p.
Dec t/m feb, juli en augustus
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Bijzondere rondreis door Colombia en Panama

Een prachtige rondreis door Colombia en buurland Panama. Deze Colombia & Panama reis begint met een bezoek aan de Colombiaanse hoofdstad Bogotá, waar u leert over de roerige geschiedenis van het land. Een korte vliegreis brengt u naar beroemde Colombiaanse koffiegebied, het Coffee Cultural Landscape. Hier maakt u een prachtige wandeling door de Valle de Cocora. Daarna reist u verder naar Medellín, inmiddels een ontzettend leuke stad met hippe wijken. Net buiten Medellín bezoekt u de Piedra del Peñol en het kleurrijke stadje Guatapé. U vervolgt uw reis naar Cartagena de Indias. Na een heerlijk verblijf in een van Colombia’s meest romantische stadjes aan de Caribische kust, vliegt u naar Panama. Na een kort verblijf in Panama-Stad sluit u deze Colombia & Panama reis af in Portobelo, gelegen aan de Caribische kust. U verblijft hier in een spectaculaire accommodatie genaamd El Otro Lado.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Colombia & Panama reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Colombia

U vertrekt vandaag in de ochtend vanuit Amsterdam met een directe KLM vlucht naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Aan het begin van de middag arriveert u op luchthaven 'El Dorado' waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Colombia! Er volgt een transfer naar uw prachtige hotel, gelegen in de wijk Chapinero in het noorden van de stad. In deze mondaine wijk zijn veel uitstekende restaurants, bars en luxe winkels te vinden. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★★★ Four Seasons Casa Medina (2n)
2
2

2: Bogotá

Vandaag staat een interessante ‘weaving peace’ dagexcursie voor u op het programma waarbij u alles te weten komt over de roerige geschiedenis van Colombia en de recente politieke en economische heropleving. In november 2016 zette de Colombiaanse regering en de FARC rebellenbeweging hun handtekening onder een historisch vredesakkoord. Dit luidde - na een conflict van meer dan 50 jaar - een nieuwe periode voor het land in. Terwijl u wandelt door het historische centrum van de stad ‘La Candelaria’ leert u over de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Colombia, om zo meer inzicht te krijgen in de complexe historie van het land. U bezoekt onderweg onder andere het Plaza de Bolívar, het Parque National en het ‘Fragmentos’ vredesmonument. Een heerlijke lunch is vandaag inbegrepen.

3
3

3: Bogotá – Coffee Cultural Landscape

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bogotá gebracht. U reist vandaag middels een binnenlandse vlucht naar Armenia, in het zuiden van het Colombiaans koffiegebied. Het 'Coffee Cultural Landscape' heeft een fantastisch klimaat voor het verbouwen van koffie en staat sinds 2011 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U verblijft de komende dagen op halfpension basis in een prachtige accommodatie tussen de plantages.

  • ★★★★ Hacienda Bambusa (3n)
4
4

4: Valle de Cocora & Salento

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgewacht door uw gids. Samen reist u naar de prachtige Valle de Cocora. U maakt een wandeling in de vallei en krijgt uitleg over het ontstaan van de bijzondere palmen. Onderweg brengt u nog een bezoek aan een avocado plantage, waar u verschillende avocado's kunt proeven. Na de wandeling door de vallei brengt u een bezoek aan het plaatsje Salento, welke populair is vanwege de bijzondere architectuur en kleurrijke huisjes. In de loop van de middag wordt u terug naar uw hotel gebracht.

"Onlangs hebben wij een fantastische reis gemaakt naar Colombia en Panama. De service van Tico is fantastisch. Geen zorgen en puur genieten van alles wat er gebeurd en de verschillende culturen. Colombia en Panama waren zeker aanraders. Het Zuid-Amerikaanse en de Caribische kust evenals de fantastische privé cruise door de San Blas Eilanden. De volgende reis staat alweer in de planning en uiteraard met Tico!"
Nick & Bo

Salento

5
5

5: Coffee Cultural Landscape

In de ochtend staat een 2 uur durende wandeling op het programma. Met een gids gaat u de plantage van Hacienda Bambusa verkennen. Op de plantage wordt voornamelijk cacao verbouwd. Naast deze cacaoplanten zijn er op het terrein ook verschillende bamboebossen te vinden waar vele verschillende vogels te spotten zijn. De middag kunt u vrij besteden. Optioneel kunt u gaan paardrijden in deze prachtige omgeving. Dit is eenvoudig bij de Hacienda zelf te boeken.

6
6

6: Coffee Cultural Landscape – Medellín

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de privé transfer naar Medellín, de op een na grootste stad van Colombia. De afstand tussen Armenia en Medellín is niet groot, maar door de diverse bergwegen moet u rekening houden met een rit van ongeveer 6 tot 7 uur. U wordt afgezet bij uw hotel, gelegen in de gezellige wijk Poblado. Medellín heeft de laatste jaren een grote verandering doorgemaakt en is nu een zeer aangename stad met vele interessante bezienswaardigheden.


  • ★★★+ Patio del Mundo (3n)
7
7

7: Medellín

Vandaag staat een excursie op het programma om Medellín beter te leren kennen. In de ochtend wordt u opgehaald en naar het bloemendorp Santa Elena in de hooglanden nabij Medellín gebracht. De bloemen worden gebruikt voor de versiering van de beroemde traditionele praalwagens tijdens het jaarlijkse bloemenfestival in augustus, dit is het culturele hoogtepunt van het jaar. Het kweken van bloemen heeft een lange traditie in de regio en een bezoek aan een bloemkwekerij om de zogenaamde 'Silleteros' te leren kennen mag aan een bezoek aan Medellín niet ontbreken.

U rijdt vervolgens naar het natuurreservaat 'Parque Arví' en neemt daar de kabelbaan naar de wijk Santo Domingo. De kabelbaan is gebouwd om het centrum van de stad beter toegankelijk voor de mensen uit de buitenwijken, en geeft u een kijkje in het leven van de lokale bevolking. Eenmaal aangekomen in het centrum bezoekt u o.a. het Parque Berrío en het Plaza de Botero met de beeldhouwwerken van de beroemde kunstenaar Fernando Botero. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes naar uw hotel gebracht. De lunch is vandaag inbegrepen.

Het bloemenfestival in Medellín

8
8

8: Medellín - Guatapé - Cannúa

Vandaag brengt u een bezoek aan de Piedra del Peñol en het dorpje Guatapé. De Piedra del Peñol is een ruim 220 meter hoge granieten berg die door middel van uitgehouwen treden te beklimmen is. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de eilandjes in het gigantische kunstmatige meer Embalse Guatapé. Ook maakt u nog een korte boottocht over het meer. Vervolgens gaat u naar het sfeervolle plaatsje Guatapé nabij de Piedra del Peñol. Doordat de gebouwen in dit dorpje in alle kleuren van de regenboog geschilderd zijn wordt dit plaatje ook wel eens het meest kleurrijke dorpje van Colombia genoemd. Aan het eind van de dag wordt u bij uw volgende accommodatie afgezet. Cannuá is een prachtig duurzaam eco-hotel in het Andesgebergte nabij Medellín. Een traditionele Colombiaanse lunch is vandaag inbegrepen.


  • ★★★+ Cannúa (2n)

Cannúa Cabaña

9
9

9: Cannúa

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. Er zijn vanuit de lodge verschillende prachtige wandelingen te maken. De biodiversiteit in dit gebied is enorm, en in de omgeving van de lodge zijn er tientallen verschillende vogelsoorten te vinden waaronder de hooglandmotmot, de rode rotshaan en verschillende soorten toekans. Optioneel zou u bijvoorbeeld kunnen gaan paragliden of caven. Verder is het mogelijk om een kookles van de chef-kok van Cannúa volgen. Cannúa probeert op een zo duurzaam mogelijke manier te werken met lokale ingrediënten die bij voorkeur van eigen grond komen. De optionele excursies zijn eenvoudig bij de lodge zelf te boeken.

10
10

10: Medellín – Cartagena de Indias

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer van zo'n 45 minuten naar de luchthaven van Medellín. U vliegt vandaag naar de koloniale stad Cartagena de Indias, gelegen in het Caribisch gebied in het noorden van Colombia. Na aankomst heeft u een transfer naar uw prachtige hotel in het historische centrum van de stad. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★★★ Casa San Agustín (3n)

Casa San Agustín

11
11

11: Cartagena

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids die u zal begeleiden tijdens een bezoek aan het monument Convento de la Popa, gelegen op het hoogste punt van de stad en aan het fort Castillo de San Felipe. Dit grote fort was een van de beste verdedigingswerken uit de koloniale geschiedenis van Spanje. Tevens wandelt u met de gids gedurende een uur in het oude stadscentrum waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden zult zien. De middag heeft u vrij.

12
12

12: Cartagena – Panama-Stad

U wordt in de ochtend bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Cartagena gebracht. U vliegt vandaag naar Panama-Stad waar u wordt opgewacht voor de transfer naar uw hotel, gelegen in de wijk Casco Viejo.

  • ★★★★ American Trade Hotel (2n)

American Trade Hotel

13
13

​13: Panamakanaal

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar Gamboa. In Gamboa stapt u aan boord van een cruiseschip waarmee u het Panamakanaal opvaart. U vaart het kanaal binnen aan het noordeinde waar de Chagres rivier het kanaal instroomt. Dit punt heet de ‘Gaillard Cut’. Dit stuk is zowel historisch gezien, al geologisch gezien van grote waarde. U vaart verder richting de Pedro Miguel sluis, waar uw schip 9 meters zal zakken. U belandt in het Mirafloresmeer, een klein kunstmatig meer dat de Pedro Miguel sluis en de Miraflores sluis scheidt. Aangekomen in de Miraflores sluis zal u nog eens 16 meter zakken. Na deze indrukwekkende gebeurtenis vaart u naar het eindpunt. In de prachtige Flamenco Marina gaat u van boord. Vanuit hier heeft u een transfer terug naar uw hotel.

14
14

14: Panama-Stad – Portobelo

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel en in ca. 1½ uur naar uw volgende accommodatie gereden. U reist richting de Caribische-kust en verblijft in het Nationale Park Portobelo, ca. 40 minuten ten oosten van Colón. U sluit deze enerverende Colombia & Panama reis af in de meest spectaculaire accommodatie van Panama. De komende dagen kunt u genieten van deze unieke plek. Na aankomst in Portobelo wordt u met een klein bootje opgehaald en naar de overzijde worden gevaren, waar El Otro Lado gesitueerd is. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

  • ★★★★ El Otro Lado (3n)

El Otro Lado

15
15

15 & 16: Portobelo

Vrije dagen die u bij de prachtige accommodatie kunt besteden. U kunt optioneel bij het hotel excursies boeken zoals bijvoorbeeld een boottocht door de mangrove bij zonsondergang, kajakken, picknicken op een van de idyllische strandjes in de omgeving, of vissen. In de omgeving kunt u daarnaast het Nationale Park Portobelo verkennen, of een bezoek brengen aan een van de verdedigingsvestingen die zich hier bevinden. Deze ruïnes zijn een herinnering aan de Spaans-koloniale tijd dat Portobelo een van de belangrijkste schathavens van Amerika was. Dit is een zeer interessante plek om te bezoeken tijdens uw rondreis Panama Colombia.

17
17

17: Portobelo – vertrek

Uw Colombia & Panama reis komt vandaag helaas tot een einde. De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de middag heeft u een transfer naar de luchthaven van Panama-Stad waar u incheckt voor de directe KLM-vlucht terug naar Nederland.


18
18

18: Aankomst

Aankomst in Amsterdam, waar deze Colombia & Panama reis tot een einde komt.


Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Latijns-Amerika reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze Colombia & Panama reis

Voor deze 18-daagse Colombia & Panama reis dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 6.990 per persoon (bij deelname van 2 personen).


Inbegrepen:

Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, transport, excursies en overnachtingen. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten tijdens de reis

Wij stellen deze reis speciaal voor u op maat samen. U hoeft tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat Panama u te bieden heeft.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat