Logo bg white

Onvergetelijke 19-daagse rondreis Panama en Colombia

18-daagse rondreis door Colombia & Panama
Vanaf € 5.240,00 p.p.
Dec t/m feb, juli en augustus
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Rondreis Panama Colombia

Een prachtige rondreis door Colombia en buurland Panama. De Colombia Panama reis begint met een bezoek aan de hoofdstad Bogotá, waar u een bezoek brengt aan het bekende Goudmuseum. Een korte vliegreis brengt u naar het koffiegebied (ook wel Zona Cafetera genoemd). Uiteraard ontbreekt een bezoek aan een koffieboerderij niet en Valle de Cocora (met wax palmen van wel 60 meter). Daarna reist u verder naar Medellín, inmiddels een veilige stad met hippe wijken. Vanuit Medellín vliegt u naar Cartagena de Indias. Na een heerlijk verblijf in een van Colombia’s meest romantische stadjes aan de Caribische kust, vliegt u naar Panama. Na een kort verblijf in Panama-Stad sluit u deze rondreis Panama Colombia af in Portobelo, gelegen aan de Caribische kust. U verblijft hier in een spectaculaire accommodatie genaamd El Otro Lado.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis door Panama en Colombia!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Colombia

Uw Colombia Panama reis gaat vandaag van start. U vertrekt vandaag met een rechtstreekse vlucht van KLM naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. In de middag arriveert u op de luchthaven van Bogotá genaamd El Dorado. U heeft een transfer naar uw hotel, gelegen in de ‘Zona Rosa’ in het noorden van de stad. In deze mondaine wijk zijn veel uitstekende restaurants, bars en luxe winkels te vinden.

  • ★★★★★ hotel Four Seasons Casa Medina (2n)
2
2

2: Bogotá

Vandaag gaat uw rondreis Panama Colombia écht beginnen! In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de Engelssprekende gids die u gedurende ca. 4 uur kennis zal laten maken met Bogotá. U wandelt in het historische centrum van de stad ‘La Candelaria’. U bezoekt het Plaza de Bolivar, het Goud Museum en het Botero Museum. Vanaf de Cerro Monserrate (die u per kabelbaan bereikt) heeft u een schitterend uitzicht over de stad. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

3
3

3: Bogotá – Armenia (Zona Cafetera)

Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven en vliegt u naar Armenia, in het zuiden van het koffiegebied. Bij aankomst is er een transfer naar uw verblijf, dat heel landelijk is gelegen bij de koffie- en bananenplantages.

  • ★★★★ Hacienda Bambusa (3n)
4
4

4: Excursie Valle de Cocora & Salento

’s Ochtends wordt u door een Engels sprekende gids opgehaald bij uw hotel. Samen met uw chauffeur brengt u een bezoek aan de Valle de Cocora. U maakt een wandeling in de Valle de Cocora en krijgt uitleg over het ontstaan van de bijzondere palmen. Het is belangrijk deze wandeling in de ochtend te maken, want dan heeft u de meeste kans op een heldere lucht en de minste mist. Na de wandeling door de vallei brengt u een bezoek aan het plaatsje Salento. Dit stadje is populair onder toeristen door de bijzondere architectuur. Hierna wordt u naar uw hotel terug gebracht.

5
5

5: Zona Cafetera

Vrije dag tijdens uw rondreis Panama Colombia die u naar eigen inzicht kunt besteden.

U heeft de beschikking over de auto met chauffeur. U kunt bijvoorbeeld een koffieplantage bezoeken waarbij u het koffie proces kunt aanschouwen. Uiteraard kunt u vandaag ook relaxen bij uw hotel en genieten van het zwembad en de overige faciliteiten.

6
6

6: Zona Cafetera – Medellín

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de privé transfer naar Medellín, de op een na grootste stad van Colombia. De afstand tussen Armenia en Medellín is niet groot maar door de diverse bergwegen zult u rekening moeten houden met een rit van in totaal ca. 6-7 uur. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij een orchideeën kwekerij of bij een koffieplantage voor een kort bezoek. U wordt afgezet bij uw hotel, gelegen in de gezellige wijk Poblado. Medellín heeft de laatste jaren een grote verandering doorgemaakt en is nu een zeer aangename stad om te verblijven tijdens een rondreis in Colombia door de vele interessante bezienswaardigheden.

  • ★★★★ hotel Park 10 (3n)
  • ★★★★ The Charlee lifestyle hotel (3n)
7
7

7: Medellín

In de ochtend maakt u een excursie waarbij u Medellín beter leert kennen. U bezoekt het centrum met o.a. het Plaza de Botero, de beroemde beeldhouwwerken van Botero, Palacio Nacional en kathedraal Veracruz. Per kabelbaan gaat u naar de sloppenwijk ‘La Comuna 13”, waar u het ‘andere’ Medellín ziet. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad bezichtigen. Medellín is een prettige stad dat middels het uitgebreide metronetwerk goed te verkennen is.

8
8

8: Medellín

Met een gids brengt u een bezoek aan het dorpje Guatapé en Piedra del Peñol. U ziet hier een grote, ruim 2.000m granietenberg die middels uitgehouwen treden te beklimmen is. Vanaf de top van de berg heeft u een prachtig uitzicht op het natuurgebied met de stuwdam en het meer.

9
9

9: Medellín – Cartagena de Indias

In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Medellín. Onderweg naar de luchthaven bezoekt u een bloemenkwekerij. De bloemen worden gebruikt voor de versiering van de beroemde traditionele praalwagens tijdens het Bloemen Festival in augustus. Een vliegreis van ongeveer 1½ uur brengt u naar de prachtige stad Cartagena de Indias, gelegen in het Caribisch gebied in het noorden van Colombia. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. U verblijft in het historische centrum.

  • ★★★★ Casa Pestagua (3n)
  • ★★★★★ hotel Casa San Agustín (3n)
10
10

10: Cartagena

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids die u zal begeleiden tijdens een bezoek aan het monument Convento de la Popa, gelegen op het hoogste punt van de stad en aan het fort Castillo de San Felipe. Dit grote fort was een van de beste verdedigingswerken uit de koloniale geschiedenis van Spanje. Tevens wandelt u met de gids gedurende een uur in het oude stadscentrum waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden zult zien. De middag heeft u vrij.

11
11

11: Cartagena

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden.

"Onlangs hebben wij een fantastische reis gemaakt naar Colombia en Panama. De service van Tico is fantastisch. Geen zorgen en puur genieten van alles wat er gebeurd en de verschillende culturen. Colombia en Panama waren zeker aanraders. Het Zuid-Amerikaanse en de Caribische kust evenals de fantastische privé cruise door de San Blas Eilanden. De volgende reis staat alweer in de planning en uiteraard met Tico!"
Nick & Bo
12
12

12: Cartagena – Panama City

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Cartagena gebracht. Vliegreis naar Panama City waar u wordt opgewacht voor de transfer naar uw hotel, gelegen in de wijk Casco Viejo.

  • ★★★★ American Trade Hotel (2n)

American Trade Hotel

13
13

​13: Panamakanaal

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar Gamboa. In Gamboa stapt u aan boord van een cruiseschip waarmee u het Panamakanaal opvaart. U vaart het kanaal binnen aan het noordeinde waar de Chagres rivier het kanaal instroomt. Dit punt heet de ‘Gaillard Cut’. Dit stuk is zowel historisch gezien, al geologisch gezien van grote waarde. U vaart verder richting de Pedro Miguel sluis, waar uw schip 9 meters zal zakken. U belandt in het Mirafloresmeer, een klein kunstmatig meer dat de Pedro Miguel sluis en de Miraflores sluis scheidt. Aangekomen in de Miraflores sluis zal u nog eens 16 meter zakken. Na deze indrukwekkende gebeurtenis vaart u naar het eindpunt. In de prachtige Flamenco Marina gaat u van boord. Vanuit hier heeft u een transfer terug naar uw hotel.

14
14

14: Panama-Stad – Portobelo

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel en in ca. 1½ uur naar uw volgende accommodatie gereden. U reist richting de Caribische kust en verblijft in het Nationale Park Portobelo, ca. 40 minuten ten oosten van Colón gelegen. U sluit deze enerverende rondreis Panama Colombia af in de meest spectaculaire accommodatie van Panama. De komende dagen kunt u genieten van deze unieke en zeer luxueuze plek. Na aankomst in Portobelo wordt u met een klein bootje opgehaald en naar de overzijde worden gevaren, waar El Otro Lado gesitueerd is. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

  • ★★★★ El Otro Lado (3n)

El Otro Lado

15
15

15 & 16: Portobelo

Vrije dagen die u bij de prachtige accommodatie kunt besteden. U kunt optioneel bij het hotel excursies boeken zoals bijvoorbeeld een boottocht door de mangrove bij zonsondergang, kajakken, picknicken op een van de idyllische strandjes in de omgeving, of vissen. In de omgeving kunt u daarnaast het Nationale Park Portobelo verkennen, of een bezoek brengen aan een van de verdedigingsvestingen die zich hier bevinden. Deze ruïnes zijn een herinnering aan de Spaans-koloniale tijd dat Portobelo een van de belangrijkste schathavens van Amerika was. Dit is een zeer interessante plek om te bezoeken tijdens uw rondreis Panama Colombia.

17
17

17: Portobelo – vertrek

De rondreis Panama Colombia is helaas tot een einde gekomen vandaag. De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de middag heeft u een transfer naar de luchthaven van Panama-Stad waar u incheckt voor de directe KLM vlucht terug naar Nederland.


18
18

18: Aankomst

Aankomst op Schiphol Amsterdam Airport.

Prijsindicatie voor deze rondreis Colombia Panama

Voor deze 18-daagse Colombia Panama reis geldt een indicatie reissom van € 5.240 per persoon (bij deelname van 2 personen). Alle vermelde vluchten zijn inbegrepen.

U kunt deze rondreis Panama en Colombia uiteraard uitbreiden en aanpassen met bijvoorbeeld een bezoek aan Villa de Leyva.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Colombia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Colombia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Colombia programma uit wat exact aansluit bij uw wensen!

Genieten!

Alle reisonderdelen zijn voor u georganiseerd dus u hoeft tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van het heerlijke land, de bestemmingen, fantastisch eten en de bezienswaardigheden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat