Logo bg white

Indrukwekkende rondreis Myanmar

20-daagse rondreis door Myanmar
Vanaf € 5.430,00 p.p.
november t/m maart
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Een rondreis Myanmar vol hoogtepunten

Tijdens deze rondreis Myanmar bezoekt u samen met lokale Engelssprekende gidsen alle belangrijke bezienswaardigheden van dit bijzondere land.

Zo start u de reis in de metropool Yangon, en reist u vervolgens per binnenlandse vlucht naar het bergachtige Kalaw. Vanuit hier reist u over land verder naar en het karakteristieke Inlemeer. In de omgeving van Mandalay brengt u een bezoek aan de oude Koningssteden Ava en Amarapura en steekt u per boot de Ayarwaddy-rivier over naar Mingun. Over land, en over de minder betreden paden reist u naar het pottenbakkersdorpje Yandabo waar u kennismaakt met het leven op het platteland. U reist hier echt terug in de tijd! Vervolgens arriveert u bij Myanmar's belangrijkste bezienswaardigheid: het uitgestrekte tempelgebied van Bagan. U sluit deze rondreis Myanmar af aan de prachtige stranden van Ngapali Beach. Het is een prachtige veelzijdige reis, die u niet snel zal vergeten!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis Myanmar.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Myanmar

Vandaag gaat uw rondreis Myanmar van start. U vertrekt vanavond vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van Emirates naar de Birmese metropool Yangon. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende middag in Myanmar.

2
2

2: Aankomst in Yangon

U arriveert aan het einde van de middag op de internationale luchthaven van Yangon waar u zich meldt bij de douane met uw door Tico verzorgde visumdocumenten. Na wat papierwerk wandelt u naar buiten waar u wordt opgewacht door uw Engelssprekende gids voor een warm welkom in Myanmar! Transfer naar uw sfeervolle hotel.

  • ★★★★ Savoy Hotel (2n)
  • Optioneel ★★★★★ Governor's Residence (2n)


"Het is een heerlijke reis geweest. Myanmar is een ongelooflijk boeiend land. Jammer dat het al weer voorbij is. De organisatie was weer fantastisch, alles klopte, goede kwaliteit. Kortom, ècht Tico!"
Marion

Savoy Hotel

3
3

3: Stadsexcursie Yangon

Vandaag gaat uw rondreis Myanmar écht van start. U verkent met uw gids de stad en maakt kennis met Yangon’s unieke charme en haar belangrijkste bezienswaardigheden. U brengt o.a. een bezoek aan de Sule Pagode, het koloniale hart met o.a. het oude postkantoor en een kleurrijke lokale markt. U kunt een leuke koffiestop houden in het authentieke Strand hotel.

Tijdens de lunch kunt u kennismaken met de Birmese keuken door verschillende gerechtjes te proberen uit de Kachin, Shan en Rakhine staten. Na de lunch stapt u aan boord van de Yangon Circular trein voor een korte rit naar de Bogyoke Aung San markt. In de namiddag keert u terug bij uw hotel.

Vlak voor zonsondergang wordt u opgehaald voor een avondbezoek aan de Shwedagon Pagode, een gigantische ruim 2.000 jaar oude en ca. 100 meter hoge gouden stoepa welke zichtbaar is vanuit vele delen van de stad. In de loop van de avond keert u terug bij uw hotel.


Shwedagon pagode

4
4

4: Yangon – Kalaw

In de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Hier ontmoet u uw Engelssprekende gids en chauffeur die de komende dagen in deze regio tot uw beschikking staan. Transfer van ongeveer 45 minuten naar Kalaw, gelegen op ca. 1.300 meter boven zeeniveau.

U overnacht vanavond in een sfeervol koloniaal guesthouse, gebouwd in Tudor stijl. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u het stadje op eigen gelegenheid verkennen.

  • ★★★ Kalaw Heritage Hotel (2n)

Kalaw Heritage Hotel

5
5

5: Trekking Kalaw & bezoek olifantenproject

Myanmar is hét land van de olifanten en op nog maar weinig plaatsen leeft de lokale bevolking nog zo in harmonie met deze majestueuze dieren. Vandaag trekt u er met uw gids op uit in de prachtige bergachtige omgeving van Kalaw en maakt u kennis met de inheemse stammen van dit gebied.

U brengt een bezoek aan een bijzonder eco-project, gelegen pal buiten Kalaw. Dit project is gestart ter verbetering van de habitat van de Birmese olifant en is een mooi initiatief in samenwerking met de lokale bevolking. U kunt hier prachtig wandelen in de Birmese jungle. Een overheerlijke lokale lunch is vandaag inbegrepen. In de namiddag keert u terug in Kalaw.

6
6

6: Kalaw – Inlemeer

Na een smakelijk ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor de doorreis naar het Inlemeer. Dit doet u op bijzondere wijze, namelijk deel per fiets! Voor de avonturiers is een ca. 4 uur durende fietstocht van Aung Ban naar Indein een zeer spectaculaire manier om van Kalaw naar Inle te reizen! Met uitzondering van het eerste uur waar nog wat stijgende trajecten in zitten, gaat de rest van de rit vooral over vlak terrein of bergafwaarts.

In Aung Ban krijgt u uw mountainbike overhandigd waarmee u gedurende 4 uur het prachtige traject aflegt naar Indein. U passeert vele Pa Oo dorpjes in een gebied waar (nog) maar weinig toeristen komen. U nuttigt de (lokale) lunch in een dorpje onderweg. In Indein brengt u uiteraard een bezoek aan de oude ruïnes. Vanaf Indein reist u uiteindelijk verder per boot naar uw hotel, waar u uw bagage uiteraard aantreft.

  • ★★★★ Villa Inle Resort (3n)

Villa Inle Resort

7
7

7: Excursie op het Inlemeer

Vandaag verkent u samen met uw gids per boot het gigantische Inlemeer, een natuurlijk meer dat wordt omringd door traditionele Shan dorpjes. De Intha-bevolking leeft al eeuwenlang in paalwoningen en het is dan ook erg interessant om het leven op het meer te observeren. Bijzonder is de manier waarop de traditionele vissers hun boten besturen.

Breng een bezoek aan de drijvende tuinen en kleine dorpjes rondom het meer, de Phaung Daw Oo pagode en een kleine traditionele werkplaats waar de typische cheroot sigaren worden geproduceerd op ambachtelijke wijze. Iedere dag is er wel markt in één van de 5 dorpjes rondom het meer (uw gids heeft het 5-dagen roulatieschema). Een traditionele lunch is vandaag inbegrepen en vindt plaats in een huisje op het meer.

8
8

8: Inle & Samkar

In de ochtend maakt u zich klaar voor opnieuw een enerverende dag. Samen met uw gids zal u de betoverende omgeving tussen het Inlemeer en Samkarmeer verkennen. Dit doet u vanuit een bootje, maar ook te voet. Allereerst maakt u een ontspannen boottochtje langs de vissers, drijvende tuinen en traditionele dropjes gebouwd op palen. U stapt van boord bij een prachtig bamboebos, waar u een mooie wandeling maakt. U passeert prachtige pagodes en geniet van de bijzondere omgeving waar u zich in bevindt. Na 2,5 uur wandelen stapt u weer aan boord van de boot en via een klein kanaal bereikt u de bijzondere plek waar uw picknicklunch wordt geserveerd. Zodra u bent uitgegeten stapt u weer aan boord van uw boot en vaart u verder naar het Samkarmeer, waar u enkele tempels en dorpjes zal bezoeken. Het Samkarmeer is veel minder toeristisch dan het Inlemeer en uw ervaring hier zal dan ook totaal anders zijn. In de middag vaart u weer terug naar uw verblijf in Inle.

Vissers

9
9

9: Inlemeer – Mandalay

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven van Heho. U checkt in op de binnenlandse vlucht naar Mandalay, de volgende bestemming van uw rondreis Myanmar. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar uw hotel in het centrum van Mandalay.

Diezelfde middag bezoekt u met uw gids enkele belangrijke bezienswaardigheden van het drukke Mandalay. U brengt o.a. een bezoek aan de prachtige traditionele teakhouten Shwenandaw en Atumashi kloosters, beiden zeker hoogtepunten van Mandalay. Hierna gaat u naar de legendarische Kuthodaw pagode. Hier staan in honderden spierwitte pagodes in marmeren tabletten de lessen van Boeddha opgesteld.

U sluit de dag af met de top van Mandalay Hill voor een spectaculair uitzicht over de stad met zonsondergang.

  • ★★★+ Rupar Mandalar Resort (2n)

Rupar Mandalar Resort

10
10

10: Boottocht Mingún & Ava

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor een korte transfer naar de aanlegsteiger bij de Irrawaddy rivier vanwaar u in ca. 30 minuten de oversteek maakt per gecharterde boot naar de overzijde bij Mingún. Hier had ‘s werelds grootste boeddhistische tempel ooit moeten staan, maar helaas kwam door de dood van Koning Bodawpaya een abrupt einde aan de bouw in 1819. Ca. 20 jaar later volgde ook nog een aardbeving.

Na uw bezoek aan Mingun reist u per boot in ca. 3 uur verder naar de oude Koningsstad Inwa (Ava), terwijl u onderweg luncht en geniet van het uitzicht. Bij aankomst in Ava stapt u op de fiets en verkent u de overblijfselen van deze oude Koningsstad. Helaas is er niet veel overgebleven van Ava’s hoogtijdagen en liggen de tempels en pagodes verspreid tussen de rijstvelden.

Na het bezoek aan Ava reist u over land verder naar Amarapura en geniet u van de zonsondergang bij de befaamde U-Bein brug welke de Pathodawgyi pagode met het vasteland verbindt. Deze ca. 200 jaar oude (1,2 kilometer lange) brug, gemaakt van teak hout, is de langste teakhouten brug ter wereld.

U-bein brug

11
11

11: Mandalay – Yandabo

Na het ontbijt reist u naar Yandabo, een rit van ca. 3-4 uur. Onderweg bezoekt u als eerste de ruïnes van Paleik waaronder de slangen tempel die bekendstaat om de drie pythons die aan de voet van het Boeddhabeeld slapen en dagelijks gewassen en gevoerd worden door de lokale bezoekers.

U reist verder naar Yandabo en bij aankomst krijgt u al wandelend door het dorpje een goed beeld van de lokale levensstijl hier. Yandabo staat bekend als pottenbakkers dorpje en het lijkt alsof u hier terug in de tijd bent.

Aan het einde van de middag vaart u per lokale boot naar het dorpje Pan Nyo, aan de overkant van de rivier. In Pan Nyo leven ongeveer 100 mensen en maar liefst 300 waterbuffels. Aan het einde van de middag keert de bevolking samen met hun buffels terug van het platteland, naar de rivier om zich te wassen. Het is een uniek spektakel om te aanschouwen. U overnacht vanavond in een sfeervol hotel, gelegen op een prachtige locatie.

  • ★★★ Yandabo Home (1n)

Yandabo Home

12
12

12: Yandabo – Bagan

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids en reist u in ca. 2 uur naar Pakkoku, een stadje gelegen aan de Irrawaddy rivier. In Pakokku bezoekt u de markt waar de lokale bevolking zijn inkopen doet. Het is een bruisende gebeurtenis en een zeer diverse markt waar ze werkelijk alles verkopen!

Vervolgens stapt u aan boord van een boot voor de reis naar Bagan, de volgende bestemming van deze Myanmar rondreis en waarschijnlijk het hoogtepunt van uw reis. Aan boord geniet u van een heerlijke lunch. Tijdens zonsondergang vaart u over de Irrawaddy rivier nabij Bagan. Het is prachtig om te zien hoe de lucht op de achtergrond roze kleurt tegen het spectaculaire uitzicht over het tempelgebied. Aan boord geniet u nog van een hapje en een drankje, aan het einde van de middag arriveert u in Bagan en wordt u afgezet bij uw accommodatie.

  • ★★★★ Aureum Palace Hotel (3n)

Aureum Palace Hotel

13
13

13: De tempels van Bagan

Vandaag gaat u met uw gids op pad en brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempels. Bezoek o.a. Ananda, de mysterieuze piramidevormige Dhammayangyi Pahto, Sulamani en Thatbyinnyu. Wanneer u bovenop een heuvel staat, ziet u de punten van de pagodes overal omhoog steken en ziet u pas werkelijk hoeveel tempels zich in dit gebied bevinden. ‘s Middags luncht u in een lokaal restaurant.

Aan het einde van de middag vervolgt u de excursie per paard en wagen. Dit is een unieke manier om in de open lucht meer van de tempels te zien. U rijdt over paadjes waar geen auto’s mogen komen en ontdekt de minder bekende plekken van Bagan. Geniet vanavond vanaf een heuvel van een prachtige zonsondergang.

Indrukwekkende tempels van Bagan

14
14

14: Bagan

Vandaag heeft u vrij te besteden in dit sprookjesachtige gebied. U kunt er zelf per fiets op uittrekken (fietsen zijn gratis voor klanten die verblijven in Tharabar Gate Hotel) en op eigen gelegenheid het tempelcomplex verkennen. Uiteraard is het ook mogelijk dat Tico vandaag een excursie voor u verzorgt, informeert u bij ons naar de verschillende opties.

Optioneel (niet inbegrepen): het is mogelijk om bij zonsopgang een onvergetelijke ca. 45 minuten durende ballonvaart te maken over het uitgestrekte tempelgebied. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden.

Optioneel: Ballonvaart over Bagan

15
15

15: Bagan – Ngapali Beach

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven van Nyaung gereden waar u incheckt op de binnenlandse vlucht naar Thandwe nabij Ngapali Beach. Ngapali Beach is de laatste bestemming van deze Myanmar rondreis. Bij aankomst in Thandwe wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het resort voor uw transfer.

U verblijft de komende dagen in een aangename accommodatie, gelegen aan de met palmen omzoomde witte zandstranden van Ngapali. De rest van de dag heeft u vrij te besteden, houdt u er rekening meer dat u officieel pas in de middag kunt inchecken.

  • ★★★★ Ngapali Bay Villas & Spa (4n)

Ngapali Bay Villas & Spa

16
16

16 t/m 18: Ngapali Beach

Vrije dagen die die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen aan de prachtige stranden of een fiets huren om de kust wat meer te verkennen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om een ochtend naar een nabijgelegen eiland te varen om wat te snorkelen, of te gaan vissen met een lokale vissersboot.

19
19

19: Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden en kunt u genieten van de laatste dag van uw Myanmar rondreis. Aan het begin van de middag wordt u naar de luchthaven van Thandwe gebracht met een transfer verzorgd door het hotel. U checkt in op uw binnenlandse vlucht terug naar Yangon en arriveert in de middag op de luchthaven.

Bij aankomst staat er een chauffeur tot uw beschikking waarvan u tot het vertrek van de Emirates vlucht gebruik kan maken. Uw Emirates-vlucht vertrekt na middernacht en u dient drie uur van te voren aanwezig te zijn op de luchthaven.

20
20

20: Aankomst

Na middernacht vertrekt uw Emirates-vlucht terug naar Amsterdam. U dient over te stappen op Dubai en arriveert aan het begin van de middag op luchthaven Schiphol.

Prijsindicatie voor deze bijzondere rondreis Myanmar

Voor deze rondreis Myanmar dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 5.430 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties. Voor het verblijf in Governor's Residence geldt een toeslag.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten, accommodaties, transfers & excursies.


De reis is uiteraard volledig naar uw wensen aan te passen. Bent u benieuwd? Neem contact met ons op! We assisteren u graag met het samenstellen van een schitterende Myanmar rondreis.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van op maat gemaakte Myanmar reizen. Uw rondreis is tot in de puntjes geregeld, zodat u optimaal kunt genieten van uw tijd in Myanmar. Onze specialisten kennen deze bestemming uit eigen ervaring en kunnen ook dan ook uitstekend adviseren.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat