Logo bg white

Wandelen in de omgeving van Hsipaw

4-daags arrangement Myanmar
Vanaf € 425,00 p.p.
Medio oktober t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Hsipaw in het noorden van Myanmar

Een bezoek aan de prachtige omgeving van Hsipaw en Kyaukme is een aangename verandering na een programma vol prachtige tempels en drukke steden. In deze prachtige omgeving kunt u onder andere mooie wandelingen maken met uw gids (variërend in lengte) naar de omliggende Shan-dorpen.

De bevolking in deze omgeving is uitermate nieuwsgierig, gastvrij en vriendelijk en nog niet echt gewend aan toeristen. U wordt dan ook meestal onthaald met een ontwapende glimlach. Reis van de gebaande paden en maak prachtige wandelingen in dit ongerepte stukje Myanmar!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst in Lashio – Hsipaw

U arriveert vandaag met een binnenlandse vlucht in Lashio, gelegen in het noordelijke deel van de Shan staat, zo’n 400 kilometer ten noordoosten van Mandalay. U wordt opgewacht op de luchthaven door uw Engelssprekende gids die de komende dagen in dit deelgebied tot uw beschikking staat.U checkt in bij uw eenvoudige maar sfeervolle guesthouse.

Diezelfde middag trekt u er met uw gids op uit in de omgeving en maakt u een circa 4 uur durende wandeling door een sprookjesachtige setting met uitzicht op de vele rijstterrassen. U passeert smalle riviertjes en wandelt door kleine inheemse dorpen. U bezoekt onderweg o.a. een lokale school, het graf van de eerste prins van Hsipaw, een lokaal nonnenklooster en een prachtig houten klooster.

Uw gids zal u uitgebreid vertellen over het nog zeer traditionele leven in Hsipaw. Ook ziet u hoe de ‘cheroot’ sigaren, bijna symbool voor het land, worden gerold.

  • ★★★ Hsipaw River Resort (2n)

Omgeving Hsipaw

2
2

2: Boottocht op de Dokthawaddy rivier

Vandaag staat er een prachtige boottocht op het programma, samen met uw gids. De Dokthawaddy rivier stroomt door Hsipaw en uw gids neemt u dan ook mee stroomopwaarts voor een verkenningstocht door de omgeving. U vaart door een sprookjesachtig landschap, langs talloze plantages en inheemse dorpjes, gelegen aan de rivieroever.

U brengt vandaag een bezoek aan een bijzonder 150 jaar oud Shan-klooster, gelegen in het woud. Vandaag laat uw gids u kennis maken met het dagelijkse leven van de Shan en u brengt dan ook zeker een bezoek aan één van de vele traditionele charmante dorpjes. In de loop van de middag keert u terug bij uw hotel.

3
3

3: Treinreis van Hsipaw naar Pyin Oo Lwin

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het treinstation voor een indrukwekkende reis per lokale trein naar het bergdorpje Kyaukme. Vanaf Kyaukme maakt u met uw gids een mooie wandeling door het berglandschap. U krijgt vandaag een goed beeld van de bijzondere levenswijze van de Palaung stam met haar zeer goed bewaarde eeuwenoude tradities. In één van de dorpjes van de Palaung krijgt u een smakelijke lunch geserveerd.

Vervolgens stapt u op de trein welke u stapvoets over de beroemde Gokteikbrug zal rijden. Bij het stadje Nawnghkio gaat u van boord en reist u per auto verder naar uw volgende stop: Pyin Oo Lwin.

  • ★★★ Hotel Pyin Oo Lwin (1n)
4
4

4: Pyin Oo Lwin - Mandalay

Na het ontbijt brengt u nog een bezoek aan de prachtig onderhouden botanische tuinen van Pyin Oo Lwin en enkele koloniale gebouwen, alvorens u doorreist naar uw volgende bestemming: Mandalay. U wordt in Mandalay afgezet bij uw hotel. Einde van dit arrangement.

De botanische tuinen

Prijsindicatie voor dit Hsipaw arrangement

Voor dit 4-daagse arrangement geldt een indicatie reissom van € 425 per persoon (bij deelname van 2 personen). Bij het arrangement zijn alle genoemde transfers en excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids inbegrepen. Tevens is uw verblijf inclusief ontbijt inbegrepen. De indicatie reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Het is niet mogelijk om dit arrangement los bij ons te boeken. Wij nemen een bezoek aan Hsipaw graag voor u op in uw individuele reisplan op maat.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen naar Myanmar. Zij kennen de bestemming uit eigen ervaring en kunnen u dan ook probleemloos assisteren bij het samenstellen van uw individuele rondreis op maat.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat