Logo bg white

De authentieke Mon- en Kayin-staat

4-daags arrangement Myanmar
Vanaf € 795,00 p.p.
Medio oktober t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

De authentieke Mon- en Kayin staat in zuidelijk Myanmar

Tijdens dit 4-daagse programma reist u, onder begeleiding van een Engelssprekende gids, vanuit Yangon naar één van Myanmar's best bewaarde geheimen: de authentieke zuidelijke staten Mon & Kayin. U start uw avontuur met een bezoek aan de Gouden Rots, een belangrijk bedevaartsoord voor de Birmezen. U overnacht hier in een kleinschalig hotel zodat u ’s avonds na zonsondergang kunt rond dwalen tussen de pelgrims. Een magische ervaring!

Vervolgens reist u verder zuidwaarts richting Hpa An. De landschappen onderweg zijn adembenemend. U treft in dit gedeelte van Myanmar spectaculaire kastlandschappen. Gedurende dit arrangement reist u veelal over de rivier zodat u de beste uitzichten heeft op de hoge kalkstenen bergtoppen. Daarnaast maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking in dit gebied. Een uniek onderdeel van uw Myanmar reis!


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Yangon – Gouden Rots

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids. Een spectaculaire rit voert u in ca. 5 uur door een prachtig landschap zuidwaarts naar één van Myanmar’s belangrijkste bedevaartsoorden: de Gouden Rots bij het dorpje Kyaiktiyo. In de middag arriveert u in het basiskamp Kinpun waar de reis verder gaat per lokale pick-up truck (het enige vervoer) naar boven, een avontuurlijke tocht van zo’n 45 minuten door de bergen.

Aan het einde van de middag bezoekt u samen met uw gids het indrukwekkende complex rondom de gouden rots. Zeker rond zonsondergang hangt hier een magische sfeer. U overnacht vanavond in een hotel, gelegen op steenworp afstand van de Gouden Rots.

  • ★★★ Mountain Top Hotel (1n)

Wilt u meer weten over de Gouden Rots? Reisspecialiste Jelisa schreef een blog over haar ervaring!
2
2

2: Gouden Rots - Hpa-An

Na een vroeg ontbijt reist u verder zuidwaarts richting Hpa-An. Bij aankomst in Hpa-An staat er een excursie op het programma waarbij u veel leert over over het Kayin volk. U stapt aan boord van een kajak en vaart ca. 30 minuten door de rustgevende omgeving. Onderweg kunt u genieten van het fenomenale uitzicht op het omliggende karstgebergte en de rijstvelden. Opvallend is hoe groen en stil het overal is.

Vervolgens stapt u weer aan wal voor een tocht te voet waarbij u diverse Kayin dorpjes bezoekt. Tijdens deze 2 uur durende tocht krijgt u een goed beeld van het leven van de Kayin mensen in de jungle. Na deze wandeling stapt u weer in de kajak en vaart u in ca. 30 minuten naar een lokaal huisje waar er een heerlijke en welverdiende lunch voor u klaarstaat.

Na de lunch wordt u naar de Saddar grot gereden voor een bezoek aan deze speciale plek.

  • ★★★ Hpa-An Lodge (2n)

3
3

3: Omgeving Hpa-An & Mawlamyine

Na het ontbijt stapt u aan boord van een privé boot waarmee u vandaag over de Thanlwin rivier vaart. Deze rivier is een van de langste rivieren in Myanmar en eindigt in de Mon-staat. Doordat de rivier erg smal is, heeft u tijdens deze boottocht prachtig zicht op het leven aan de rivier. Na enige tijd stapt u aan wal bij het bijzondere dorpje Pa Lin waar verschillende stammen samenwonen. Na dit bezoek stapt u weer aan boord en vervolgt u de reis in zuidelijke richting. Bij aankomst bij het dorpje U Na Auk gaat u weer van boord en wordt u per tuk-tuk door het dorpje gereden.

Bij aankomst in de koloniale stad Mawlamyine staat er een heerlijke Mon lunch op u te wachten. Na de lunch bezoekt u het Mon Museum waar u meer leert over deze cultuur. Samen met uw gids wandelt u door de stad met haar koloniale gebouwen. Eén van de hoogtepunten van de Mon staat is het Seindon Mibaya klooster welke u tevens bezoekt. Aan het einde van de middag wordt u teruggereden naar Hpa-An waar u getuige bent van een prachtig fenomeen. Elke dag aan het einde van de middag vliegen er honderdduizenden vleermuizen uit een grot, op zoek naar water en voedsel. Het is een prachtig gezicht en een mooie afsluiter van deze dag.

Seindon Mibaya klooster Mawlamyine

4
4

4: Hpa-An – Yangon

Vanochtend start de terugreis naar Yangon via Bago, een rit per auto van ca. 3 uur die u door het platteland van de Mon- en Kayin-staat voert. Onderweg bezoekt u de eeuwenoude Kawgun grot, net buiten Hpa-An gelegen. Deze grot dateert uit de 7e eeuw, de periode van het Mon koninkrijk.

U vervolgt de rit naar Bago. Bij aankomst brengt u een bezoek aan het voormalig koninklijk paleis. Vanaf Bago reist u verder per trein naar Yangon. De treinreis biedt u een nieuwe invalshoek op het lokale leven in Myanmar. Eenmaal aangekomen in Yangon, einde van dit arrangement arrangement.

Treinreis Bago naar Yangon

Prijsindicatie voor dit Mon- en Kayin-staat arrangement

Voor dit 4-daagse arrangement geldt een indicatie reissom van € 795 per persoon (bij deelname van 2 personen) en is op basis van verblijf en ontbijt.

Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken. Wij nemen een bezoek aan de Mon- en Kayin-staat graag voor u op in uw op maat gemaakte reisvoorstel.

Wilt u meer weten? Neem contact op met één van onze reisexperts.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Myanmar?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen naar Myanmar. Zij kennen het land uit eigen ervaring, en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat