Logo bg white

Authentiek Mon & Kayin

4-daags arrangement Myanmar
Vanaf € 750,00 p.p.
Medio oktober t/m maart

De authentieke zuidelijke staten Mon & Kayin

Tijdens dit 4-daags programma reist u, onder begeleiding van een Engelssprekende gids, vanuit Yangon naar één van Myanmar's best bewaarde geheimen: de authentieke zuidelijke staten Mon & Kayin. U start uw avontuur met een bezoek aan Golden Rock, een belangrijk bedevaartsoord voor de Birmezen. U overnacht hier in een kleinschalig hotel zodat u ’s avonds na zonsondergang kunt rond dwalen tussen de pelgrims; een bijzondere ervaring. Hierna reist u verder zuidwaarts richting Mawlamyine en Hpa An. De landschappen onderweg zijn adembenemend. U treft in dit gedeelte van Myanmar spectaculaire kastlandschappen. Gedurende dit arrangement reist u veelal over de rivier zodat u de beste uitzichten heeft op de hoge kalkstenen bergtoppen .Een uniek onderdeel van uw Myanmar reis!Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Yangon – Kyaiktiyo (Golden Rock)

U wordt opgehaald bij uw hotel in Yangon door uw Engels sprekende gids en lokale chauffeur. Zij staan de komende dagen tot uw beschikking. Een spectaculaire rit voert u in ca. 5 uur door een prachtig landschap zuidwaarts naar één van Myanmar’s belangrijkste bedevaartsoorden: de Gouden Rots bij het dorpje Kyaiktiyo. Onderweg brengt u een bezoek aan een klooster waar jonge wezen worden opgevangen en les krijgen van de monniken. Aan het eind van de ochtend arriveert u in het basiskamp Kinpun waar de reis verder gaat per lokale pick-up truck naar boven, een avontuurlijke tocht van zo’n 45 minuten door de bergen. Aan het einde van de middag bezoekt u samen met uw gids het indrukwekkende complex rondom de gouden rots. Zeker rond zonsondergang hangt hier een magische sfeer. U overnacht vanavond in een prima hotel, gelegen op steenworp afstand van Golden Rock.

  • toeristenklasse: Mountain Top Hotel (1n)
2
2

2: Kyaiktiyo – Mawlamyine

Het is erg de moeite om vandaag vroeg op te staan voor een bezoek aan de Gouden Rots bij zonsopgang. Na uw ontbijt reist u per lokale pick-up terug naar Kinpun waar uw chauffeur u staat op te wachten.U reist verder zuidwaarts door de Mon staat richting Mawlamyine. Onderweg passeert u de locatie waar de stad Suvannabhumi zou moeten bevinden, de laatste hoofdstad van het Mon koninkrijk. Ook passeert u de stad Thaton, bekend vanwege de (zeer sterk ruikende!) durian en voor Myanmar zo typische betel noten. Bij aankomst in Mawlamyine geniet u van een heerlijke lokale lunch (inbegrepen) bij een lokale familie thuis. In de middag brengt u nog een bezoek aan het lokale museum en bewondert u enkele mooie koloniale gebouwen. Diezelfde middag gaat u ook nog naar een lokale weverij bij Hpa Ouk waar men prachtige sarongs weeft.  • toeristenklasse klasse: Queen Jamadevi (1n - bungalow)

3
3

3: Mawlamyine – boottocht Thanlwin rivier – Hpa An

Na het ontbijt gaat u samen met uw gids naar het Seindon Mibaya klooster. Het is een prachtig gedecoreerd klooster met zeer bijzonder houtsnijwerk. Hierna stapt u aan boord van een kleine boot waarmee u naar Hpa An reist. In Hpa An stapt u over op een andere boot waarmee u een prachtige cruise maakt over de Thanlwin (Salween) rivier, één van de langste rivieren van Myanmar, welke eindigt in de Mon staat. Na een uurtje arriveert u bij het dorpje U Na Auk voor een kort bezoek. Hierna vervolgt u uw tocht over de rivier. U wordt omgeven door prachtig kastgebergte wat vanuit de rijstvelden omhoog rijst. U luncht aan boord (inbegrepen). Die middag stopt u nog bij een dorpje om een kijkje te nemen bij de lokale bevolking. Aan het eind van de middag arriveert u in Hpa An waar u netjes wordt afgezet bij uw hotel, spectaculair gelegen aan de voet van de kalkstenen bergen. Uw (lokale) diner is vanavond inbegrepen.  • toeristenklasse: Hpa-An Lodge (1n)
4
4

4: Hpa An – Yangon

‘s Ochtends na het ontbijt staat een unieke tocht per kajak op het programma. In rustig tempo peddelt u door de uitgestrekte rijstvelden. Onderweg kunt u genieten van het fenomenale uitzicht op het omliggende kastgebergte. Zo vaart u o.a. langs de lokale vissers, die al zwemmend hun gevangen vis binnen halen. Opvallend is hoe groen en stil het overal is. Deze bijzondere kajaktocht laat u op een bijzondere manier kennis maken met de nog authentieke Kayin Staat.

Hierna start de terugreis naar Yangon, een rit van ca. 4-5 uur. U brengt nog een bezoek aan de grot van Kawgun, waar enkele mooie kunstwerken te bewonderen zijn, daterend uit de 7e eeuw, de tijd van het Mon koninkrijk. Aan het eind van de dag wordt u weer afgezet bij uw hotel in Yangon.

Prijsindicatie voor dit arrangement

Voor dit 4-daagse Myanmar arrangement geldt een indicatie reissom van €750 per persoon (bij deelname van 2 personen) en is op basis van verblijf en ontbijt. Tevens is privé vervoer inclusief chauffeur en Engelssprekende gids gedurende dit Myanmar arrangement inclusief.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Myanmar?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Myanmar reizen. Zij kennen het land erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat