Logo bg white

De onontdekte Kayah-staat

4-daags arrangement Myanmar
Vanaf € 865,00 p.p.
Medio oktober t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

De Kayah-staat

De Kayah-staat is de kleinste staat in Myanmar, verscholen tussen het zuidelijke gedeelte van het Inlemeer en de noordelijke Kayin-staat. De Kayah-staat is pas sinds 2013 open voor toeristen en u zult merken dat vele reizigers dit prachtige gebied tot nu toe nog overslaan. De Kayah staat is bekend om haar diverse bevolkingsgroepen met ieder zijn eigen cultuur, geloof en gebruiken. In totaal leven hier maar liefst 10 verschillende etnische groepen!

Gedurende dit 4-daagse arrangement maakt u kennis met een aantal van deze stammen. U leert over hun gebruiken en u krijgt een goede indruk van het traditionele plattelandsleven. In de Kayah-staat leven voornamelijk boeren die geheel afhankelijk zijn van hun oogsten. Via verschillende projecten kunnen de betrokken dorpjes meer inkomsten genereren en hebben zij wat meer economische zekerheid. U zult gedurende dit arrangement dan ook ervaren dat u veel in contact staat met de lokale bevolking, en dat u zelfs wordt uitgenodigd voor een smakelijke maaltijd bij een familie thuis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst in Loikaw

Vandaag arriveert u op de luchthaven van Loikaw waar u wordt opgewacht door uw gids en naar uw accommodatie wordt gereden.

Hierna wordt u naar het dorpje Pemsong gebracht waar een 2 uur durende wandeling begint. Samen met een lokale gids wandelt u door een prachtige, bergachtige omgeving. De eerste dertig minuten gaan bergopwaarts maar dat wordt snel vergeten door de fantastische uitzichten. Halverwege de wandeling wordt een lokale picknick lunch geserveerd.

U eindigt de excursie in een van de vele Kayah dorpjes waar meerdere “long necks” wonen. Hier heeft u de kans om verschillende long neck vrouwen te ontmoeten en meer te weten te komen over hun geloof en cultuur. In de loop van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

  • ★★★ Loikaw Lodge (2n)

De long necks aan het werk

2
2

2: Loikaw en omgeving

In de ochtend bezoekt u de altijd drukke markt in Loikaw waar marktkoopmannen uit de omgeving samenkomen om hier hun producten te verkopen. Tevens brengt u een bezoek aan het voormalige paleis van de prins van Kayah en bezoekt u het Kayah Museum.

Vervolgens wordt u naar het dorpje Hta Nee La Leh gereden waar u meer te weten komt over de lokale gebruiken en het geloof van de dorpsbewoners. Na een wandeling door het dorp wordt u naar het 7-lakes gebied gebracht, waarna een heerlijke Kayah barbecue voor u klaarstaat.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden in dit authentieke gebied.

Aan het einde van de middag wordt u bij uw verblijf opgehaald voor een smakelijk en authentiek diner bij een lokale familie thuis. Een zeer unieke ervaring!

3
3

3: Loikaw – Samkar

De ochtend heeft u vrij te besteden.

Aan het begin van de middag wordt u naar het plaatsje Pékon gereden. U gaat aan boord van een bootje waarmee u in ca. 2 uur over het Pékonmeer en het Samkarmeer vaart naar het plaatsje Phaya Taung. U verblijft vandaag in een sfeervolle en kleinschalige maar redelijk eenvoudige accommodatie, gelegen op het meer. Het dorpje Phaya Taung heeft nog geen elektriciteit en het hotel loopt op zonne-energie.

De uiterst vriendelijke familie zal uw verblijf hier onvergetelijk maken en zal ervoor zorgen dat het u aan niks ontbreekt.

  • ★★★ Inle Sanctuary (1n)

4
4

4: Samkar – Inlemeer

Na het ontbijt reist u naar het zuiden van Inle waar u een bezoek brengt aan de Indein ruïnes. Deze honderden pagodes zijn deels bedekt met vegetatie en het wordt ook wel het ‘pagode bos’ genoemd. U wandelt door dit prachtige bos van pagodes en indien u het leuk vindt, kunt u hier nog een marktje bezoeken waar vele souvenirs worden aangeboden.

U luncht vandaag in een lokaal huisje gelegen in een dorpje op het meer. Na de lunch staat er een bezoek aan het zuiden van Inle op het programma. Bij het dorpje Nam Pan, stapt u over in een kano om de omgeving te verkennen. Wanneer u liever niet roeit, of wanneer u moe bent van het roeien, vervolgt u per motorboot de reis naar uw aangename accommodatie. Einde arrangement

Indein ruïnes bij Inle

Prijsindicatie voor dit Myanmar arrangement

Voor dit 4-daagse (3 nachten) Kayah-staat arrangement dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 865 per persoon. Bij dit arrangement is al het vervoer (zowel per auto als per bootje), de overnachtingen inclusief ontbijt en de vermelde excursies inbegrepen.

Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken. Graag nemen wij een dit Kayah-staat arrangement voor u op in een totale rondreis op maat door Myanmar.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale reis.Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Myanmar

Onze reisspecialisten hebben al jarenlang ervaring met de verzorging van prachtige rondreizen naar Myanmar. Zij kennen de gebieden uit eigen ervaring en kunnen u prima assisteren met het samenstellen van uw ideale reis.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat