Logo bg white

De onontdekte Kayah staat

4-daags arrangement Myanmar
Vanaf € 865,00 p.p.
Medio oktober t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

De Kayah staat

De Kayah staat is de kleinste staat in Myanmar, verscholen tussen het zuidelijke gedeelte van het Inle meer en de noordelijke Kayin staat. De Kayah staat is pas sinds 2013 open voor toeristen en u zult merken dat vele reizigers dit prachtige gebied tot nu toe nog overslaan. De Kayah staat bekend om zijn diverse bevolkingsgroepen met ieder zijn eigen cultuur, geloof en gebruiken. In totaal leven hier 10 verschillende etnische groepen en tijdens dit 4-daags arrangement maakt u kennis met een aantal van deze stammen. U leert over hun gebruiken en u krijgt een goede indruk van het traditionele plattelandsleven. Tevens zult u onder andere een project bezoeken wat is opgezet door een Nederlandse Non-gouvernementele organisatie die verschillende etnische groepen betrekt bij toerisme. In de Kayah staat leven voornamelijk boeren die geheel afhankelijk zijn van hun oogsten. Via dit project kunnen de betrokken dorpjes meer inkomsten genereren en hebben zij wat meer economische zekerheid.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Kalaw – Pinlaung – Loikaw

Vanaf Kalaw (of het vliegveld van Heho) reist u vandaag in ongeveer 2 uur naar Pinlaung waar u welkom wordt geheten door een lokale familie die u rond zal leiden in dit kleine dorpje. U bezoekt onder andere de ruines van het houten paleis waar de laatste ‘Sawbwa’ (prins) van Pinlaung heeft gewoond. Een lokale Shan lunch wordt geserveerd in het huis van uw gastfamilie. Na de lunch wordt u naar het treinstation gebracht waar u de trein neemt naar Saung Byaung, een rit van ongeveer twee uur. Een reis per trein beslist de moeite en zeker een bijzondere manier van reizen waarbij u in contact komt met Myanmar ’s lokale bevolking. In het begin van de avond arriveert u in Saung Byaung, waar u wordt ontvangen door uw lokale Kayah gids die u in ca. 1½ uur naar uw hotel zal brengen. Vanavond wordt een heerlijk en traditioneel Kayah diner geserveerd bij een lokale familie thuis.

Indien u wat avontuurlijker bent ingesteld, kunt u er ook voor kiezen om vandaag een deel van het trein traject per mountainbike af te leggen.

  • ★★★ Kayah Resort (2n)
2
2

2: Loikaw en omgeving

In de ochtend bezoekt u de altijd drukke markt in Loikaw waar marktkoopmannen uit de omgeving samen komen om hier hun producten te verkopen. Tevens brengt u een bezoek aan het voormaling paleis van de prins van Kayah en het Kayahmuseum. Hierna staat een bezoek aan het dorpje Kasae Kum op de planning. Hier maakt u kennis met een Kayan stam, ook wel de “Longnecks” of “giraffevrouwen” genoemd. Vervolgens reist u per auto verder naar Pemsong village waar een 4 uur durende trek begint. Samen met een lokale gids uit de omgeving wandelt u door een prachtige, bergachtige omgeving. De eerste dertig minuten gaan bergopwaarts maar dat wordt snel vergeten door de fantastische uitzichten. Halverwege de trekking wordt een lokale picknick lunch geserveerd. U eindigt de excursie in een van de vele Kayah dorpjes waar meerdere “longnecks” wonen. Vanuit hier wordt u teruggebracht naar Loikaw waar u een traditionele Kayah boxschool bezoekt. Met een beetje geluk kunt u zelfs een van de pittige trainingen aanschouwen!

Kayah Resort

3
3

3: Loikaw – Pekon – Samkar

In de ochtend bezoekt u Hta Nee La Leh waar u meer te weten komt over de lokale gebruiken van de dorpsbewoners. Na een wandeling door het dorp wordt u per ossenkar naar het 7-lakes gebracht, waar een heerlijke Kayah barbecue voor u klaar staat. Na de lunch reist u naar Pekon waar u op een privéboot stapt. U vaart het fraaie Pekonmeer over met als eindbestemming het dorp Samkar. De boottocht duurt ongeveer 2 uur. Na aankomst bezoekt u het Samkar klooster, alvorens u naar uw hotel wordt gebracht.

  • ★★★ A little Lodge in Samkar (1n)
4
4

4: Samkar – Loikaw

In de ochtend heeft u wat vrije tijd voordat u naar het vliegveld van Loikaw wordt gebracht. Einde van dit 4-daagse arrangement. Indien u verder reist naar het Inle meer, wordt u ‘s ochtends vroeg opgehaald bij uw hotel en met een privéboot naar uw accommodatie rondom het Inlemeer gebracht. Onderweg bezoekt u verschillende bezienswaardigheden, waarvan onder andere de tempel ruines van Hmawbi.

Prijsindicatie voor dit Myanmar arrangement

Voor dit 4-daagse Myanmar arrangement door de Kayah staat geldt een indicatie reissom van €865 per persoon (bij deelname van 2 personen) en is op basis van verblijf en ontbijt. Tevens zijn de vermelde transfers, trein-en boottochten inbegrepen, evenals de genoemde excursies die onder begeleiding zijn van een Engelssprekende gids.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Myanmar

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Myanmar reizen. Zij kennen het land erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat