Reisprogramma Greenland Adventure Cruise incl. vele (helikopter) excursies

1
1

Dag 1: Vlucht IJsland - Groenland en de inscheping


Uw poolexpeditie begint in Reykjavik, IJsland. Afhankelijk van uw wensen kunnen we de cruise los boeken, bijpassende vluchten toevoegen aan het reisprogramma en/of een langer bezoek aan Reykjavik toevoegen aan het begin of einde van de cruise.

Wanneer uw vlucht vandaag aankomt in Reykjavik wordt u op de luchthaven onthaalt door Quark Expeditions en met de overige gearriveerde deelnemers naar de privéchartervlucht begeleidt die u naar Narsarsuaq in Groenland zal brengen. Narsarsuaq is een schilderachtig dorpje, diep in het Tunulliarfik Fjord gelegen en de toegangspoort tot Zuid-Groenland.

Na aankomst vindt de inscheping plaats en maakt u kennis met uw heerlijke hut, de deskundige crew en leert u over de gang van zaken aan boord. U kunt kiezen uit verblijf in een van de 9 verschillende cabin categorieën. Tijdens uw cruise zijn alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden inbegrepen, evenals de vele dagelijkse excursies.

  • ★★★★★ Ultramarine (7n)
    Op basis van volpension en incl. excursies
2
2

De Ultramarine


De Ultramarine is het nieuwste schip van Quark Expeditions en is uitgerust met 2 helikopters, Zodiacs, kajaks en mountainbikes. Wanneer u niet op excursie bent biedt dit moderne schip u alle mogelijkheden uw tijd heerlijk te besteden. Ontspan in uw eigen ruime hut (één van de 102 cabins voor maximaal 199 gasten) of lees een boek in de lounge/bar of de bistro. In het auditorium worden lezingen gegeven door de staff en soms gastsprekers. Het restaurant is ruim opgezet en de grote ramen laten u genieten van de constant veranderende omgeving. Zelfs de spa, sauna, yoga room en gym aan boord zijn uitgerust met grote ramen. Zo kunt u zelfs op unieke wijze sporten en ontspannen aan boord.

2
2

Dag 2 - 7: Verkenning van Zuid-Groenland


Zuid-Groenland heeft als bijnaam "Arctisch Patagonië". De diverse regio is rijk is aan spectaculaire landschappen en overal waar je kijkt zie je sereen water omringt door hoge, met sneeuw bedekte bergen. Dramatische fjorden, ijsblauw water en groene valleien. Deze indrukwekkende natuur vormt een waar paradijs voor avonturiers; of je nu een beginnend wandelaar bent of een doorgewinterde mountainbiker. Deze expeditie is duurzaam ontwikkeld in samenwerking met regionale en nationale partners waardoor het aanbod aan avontuurlijke activiteiten nog mooier en vollediger is.

De weersomstandigheden en ijscondities zorgen ervoor dat geen cruise hetzelfde verloopt, maar iedere dag word door het deskundige en gedreven expeditie team de meest ideale invulling bedacht en staan er een hoop tours klaar. Dagelijks worden de Zodiacs en helikopters ingezet om ook op de lastiger te bereiken plekken te kunnen komen. Meerdere keren per dag ga je in kleine (in samenstelling variërende) groepjes op pad. Zo kun je de ene dag in de ochtend kajakken door een rustig fjord terwijl je in de middag een indrukwekkende heli tocht en wandeling over de ijskap maakt! Optioneel (niet inbegrepen) zijn trips per mountainbike te boeken of kunt u een nacht kamperen in het Tasermiut fjord. Wanneer u aan boord bent kunt u ontspannen en een boek lezen in de lounge, drankje drinken aan de bar of bij de bistro of een van de lezingen volgen die door de staff gegeven worden.

8
8

Dag 8: Uitscheping en vlucht naar Reykjavik


Vandaag heeft u nog de gehele dag in Groenland. Afhankelijk van het verloop van de cruise bezoekt u interessante plekken in de buurt van Narsarsuaq. Wellicht bezoekt u het dorpje Igaliku waar de ruines van de Gardar kathedraal zich bevinden, de grootste kerk in Groenland tijdens de Middeleeuwen. Aan het begin van de avond wordt u naar Narsarsuaq gebracht waar u aan boord gaat van de vlucht naar Reykjavik. Vanaf de internationale luchthaven volgt een transfer naar uw hotel in het nabijgelegen Keflavik. Deze laatste avond is (middels het verplichte 'Transfer Package') onderdeel van het programma.

  • ★★★★ Accommodatie in Keflavik (1n - ontbijt)

9
9

Dag 9: Vertrek


De gele Quark Expeditions parka die voor u klaar lag in uw hut mag u mee naar huis nemen. Daarnaast krijgt u een fotoverslag mee van uw reis!

Na het ontbijt reist u per shuttle service naar de luchthaven en vervolgt u de reis op eigen gelegenheid. Afhankelijk van uw wensen kunnen we een langer verblijf in Reykjavik voor u boeken of vluchten naar huis voor u organiseren.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat