Logo bg white

Beste reistijd Ierland

maart t/m oktober

Veel mensen weten dat Ierland niet bekend staat als zonnig strandparadijs. Paradijselijke stranden zijn er zeker, echter zijn de weersomstandigheden niet zo tropisch. Regen en grijze stapelwolken zijn absoluut factoren om rekening mee te houden wanneer u afreist naar dit bijzondere land. Laat u zich hier echter niet door afschrikken. De doorgaans grauwe luchten voegen zonder twijfel iets toe aan het dramatische landschap, regenbuien zijn vaak maar kort en periodes met veel zon zijn zeer zeker niet schaars! Mocht het regenen tijdens uw tijd in Ierland dan zijn er talloze bijzonder gezellige kroegen en restaurants waar u kunt schuilen en vaak kunt genieten van livemuziek.

April, mei en juni zijn doorgaans de droogste maanden en juli en augustus de warmste maanden. I.v.m. de schoolvakantie zijn juli en augustus wel de drukste maanden en indien mogelijk is het te adviseren uw reis hier omheen te plannen.

Wanneer u het weer geen (grote) rol laat spelen dan is Ierland in principe het gehele jaar door goed te bezoeken. De wintermaanden zijn kouder, maar zeker in het zuiden kan het stralend weer zijn. U hoeft in deze periode de schitterende natuur maar met weinig mensen te delen en over uitgestorven kroegen en restaurants i.v.m. het laagseizoen hoeft u zich in Ierland eigenlijk bijna nooit zorgen over te maken, omdat ook de lokale bevolking er graag op uitgaat.

Blank

Oostkust

april t/m oktober

In vergelijking met de rest van Ierland is de oostkust een stuk droger en doorgaans ook zonniger. Dit geldt in het bijzonder voor Dublin. Wanneer u iets meer het binnenland intrekt dan kunt u lagere temperaturen en meer regen verwachten.

Zuidkust

april t/m oktober

In principe is het zuiden van Ierland het gehele jaar door goed te bezoeken. Vanwege de Noord-Atlantische oceaanstroom is het klimaat in dit gedeelte van het land een stuk milder. Net als in de rest van het land kunt u ook hier regen verwachten, echter valt hier doorgaans wel minder dan de rest van het land. Zelfs in de wintermaanden kan het in deze omgeving aangenaam zijn.

Blank

Westkust

mei t/m september

In het westen valt doorgaans de meeste regen van het land en tevens kan hier een sterke wind staan i.v.m. de directe locatie aan de Atlantische Oceaan. Zeker in de bergachtige gebieden in het westen van Ierland valt veel neerslag.

Noordkust

april t/m oktober

Indien een beetje kou u niet afschrikt dan is deze regio ook het gehele jaar door goed te bezoeken. Het is dan wel de koudste regio van Ierland, maar het is er ook een stuk droger en zonniger dan in het binnenland en westkust.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat