Reisprogramma Grandioze Cruise Groenland, Ijsland en Spitsbergen

1
1

1: Afvaart Cruise

Na aankomst op de luchthaven van Longyearbyen begint uw cruise Groenland, Ijsland en Spitsbergen. U wordt ontvangen door een vertegenwoordiger van de cruisemaatschappij die u zal wijzen op de transfer naar het schip. Vervolgens vindt in de loop van de middag de inscheping plaats. Voordat u aan boord gaat is er een mogelijkheid een bezoek te brengen aan het voormalig mijndorpje. Eenmaal aan boord maakt u kennis met het expeditieteam en volgt een uitgebreide uitleg over de gang van zaken aan boord, over de zodiac excursies en landingen. De komende dagen van uw Groenland, Ijsland en Spitsbergen cruise verblijft u aan boord op basis van volpension (alle maaltijden zijn inclusief) en zijn alle excursies en presentaties inbegrepen.

  • expeditieschip: Plancius (13n – vp)
2
2

2: Spitsbergen

Vandaag vaart het schip naar de Raudfjord, gelegen aan de noordwestkant van Spitsbergen. Dit fjord kent spectaculaire gletsjers en een verrassend rijke vegetatie. Grote kans dat u vandaag kennismaakt met de Ringelrobben en de Bearded Seal, zeevogel koloniën en mogelijk zelfs al een eerste ijsbeer. Via de Hamilton Gletsjer vaart u verder naar Moffen Island waar zich doorgaans veel walrussen bevinden.

3
3

3 & 4: Op zee (Groenlandzee)

Deze dagen vaart u over de Groenlandzee richting Groenland. Er worden mogelijk lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen als de geschiedenis, de flora en de fauna. De kans is aanwezig dat u tijdens deze overtocht walvissen en ijsberen ziet. Dit zal u beleven als een onvergetelijke ervaring tijden uw cruise langs Groenland, Ijsland en Spitsbergen.

5
5

5: Oostkust Groenland

Het schip komt in de ochtend aan bij het spectaculaire Kaiser Franz Joseph Fjord en vaart langs gigantische ijsbergen en aan weerszijden torenhoge bergen. Wanneer er door het ijs van Foster Bugt heen gevaren kan worden, wordt een landing gemaakt in Myggebugten. Naast de restanten van een oude jagershut kunnen hier tijdens een wandeling Muskusossen worden gezien!

6
6

6: Blomster Bugt

In de ochtend wordt er een landing in de Blomster Bugt gemaakt waarin prachtige geologische formaties worden bekeken. In Blomster Bugt worden vaak witte poolhazen gespot en als u geluk heeft zitten er in het meer ook ijsduikers met jongen. In de middag wordt doorgevaren naar Teufelschloss en Ella en wordt een mooie landing gemaakt aan het begin van de avond.

7
7

7: Berzelius Mountains

In de ochtend vaart de Plancius de Segelsällskapets Fjord binnen, waar u aan de noordzijde de spectaculaire Berzelius Mountains kunt zien. Tijdens een wandeling worden bij een meertje vaak muskusossen, poolhazen en sneeuwhoenders gespot. In de middag vaart het schip verder naar Alpe Fjord en wanneer het weer het toelaat zal iedereen in zodiacexcursies de Gully Gletsjer van dichterbij bekijken.

8
8

8: Antarcticahavn

De ochtend wordt besteed in Antarcticahavn, een brede vallei waar vaker Muskusossen worden gesignaleerd. Door de Groenland, Ijsland en Spitsbergen cruise in deze tijd van het jaar te maken zult u zien dat de herfstkleuren de vegetatie nog mooier maken.

9
9

9 t/m 12: Oostkust van Groenland

Scoresby Sund is het langste fjord ter wereld en het grootste fjordencomplex ter wereld. Tijdens de zodiac excursies maakt u mooie tochten en zult u aan land gaan op diverse plaatsen. Aan de rand van het ijs maakt u kans op het spotten van ijsberen. Bij de monding van het fjord is Ittoqqortoormiit gelegen, de grootste plaats van het gebied en u maakt wanneer mogelijk een landing.

13
13

13: op zee (noorderlicht)

Deze dag brengt u door op zee, varend in zuidelijke richting naar IJsland. In de avond ziet u hopelijk de Aurora Borealis (het noorderlicht), een bijzonder natuurverschijnsel dat hier vanaf half augustus kan worden gezien. Overdag heeft u vanaf het dek uit kunnen kijken naar grote walvissen en migrerende vogels.

14
14

14: Aankomst Akureyri (IJsland)

In de ochtend komt het schip aan in Akureyri in IJsland waar deze prachtige Groenland, Ijsland en Spitsbergen cruise tot een einde komt. Wanneer gewenst boeken we een transfer voor u zodat u in ca. 6 uur naar Reykjavik wordt gereden.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat