Delen

05 april 2019

Top 5 mooiste familiereizen in de zomervakantie

Door: Fraukje van Nes

Voor families die gebonden zijn aan schoolvakanties is het vaak een lastige zoektocht naar een bijzondere vakantiebestemming. Onze reisspecialisten hebben voor het gemak een 'Top 5 mooiste familiereizen in de zomervakantie' samengesteld om jullie op weg te helpen en te inspireren!

1. Colombia

Colombia is één van de meest diverse en gastvrije landen van Latijns-Amerika en is dan ook zeer geschikt voor een prachtige reis met het gezin. Je vindt hier prachtige koloniale dorpen en steden, besneeuwde bergtoppen in de Andes, een indrukwekkende biodiversiteit en parelwitte stranden aan de Caribische kust. Tijdens onze 19-daagse familiereis maak je kennis met enkele zeer verschillende aspecten van dit heerlijke land. Dit alles in een aangenaam reistempo waarbij je ontspanning en avontuur met elkaar afwisselt. Een prachtige periode voor het maken van deze familiereis is de zomervakantie! Lees meer.

2. West-Maleisië & Borneo

Al vele jaren reizen er in de zomervakantie veel families naar het prachtige Maleisië. Wat is er nou meer bijzonder dan samen met je kinderen orang-oetans, olifanten en neusapen in het wild te zien? Speciaal voor families heeft Tico de familiereis naar Maleisië en Borneo samengesteld. De beste reisperiode is uiteraard onze zomervakantie. In West-Maleisië start je dit avontuur in het bruisende Kuala Lumpur. Per huurauto reis je naar ‘hill station’ de Cameron Highlands, waar je kunt genieten van het prachtige landschap en het verfrissende klimaat. Vervolgens bezoek je de ‘Parel van de Oriënt’, het eiland Penang. Dit deel van Maleisië zal je zeker verrassen, een verblijf in het historische Georgetown is een bijzondere en zeer interessante ervaring. Na een lange rit dwars door het binnenland van West-Maleisië bereik je Kuala Besut, waar je de ferry naar het paradijselijke Perhentian neemt.

De volgende stop is het noorden van Borneo, waar je de jungle zal verkennen en op zoek zal gaan naar orang-oetans, neusapen en neushoornvogels. Jullie sluiten dit avontuur af in een prachtig resort gelegen aan Dalit Beach. Een reis naar West-Maleisië & Borneo zal op zowel jong, als oud een diepe indruk achterlaten! Bekijk onze Lees meer.

3. Zuid-Afrika

Een safari-reis door Zuid-Afrika is voor veel familie's een droom. Samen met het gezin op safari, fietsentochten maken door de indrukwekkende landschappen, snorkelen langs de schitterende zuidkust en walvissafari's zijn slechts enkele voorbeelden van de talloze activiteiten die je tijdens een Zuid-Afrika familiereis kunt doen. Het hoogseizoen valt in onze winterperiode. Veel gezinnen plannen hun vakantie naar Zuid-Afrika dan ook tijdens de Kerstvakantie. In deze periode is het echter uitzonderlijk druk. Tico adviseert families daarom om in de zomervakantie te reizen. De temperaturen liggen in deze periode dan wel niet zo hoog als in de Kerstvakantie, echter is het doorgaan niet heel koud. Dit seizoen leent zich dan ook uitstekend om lekker actief buiten te zijn met de kinderen. Daarbij is dit ook hét perfecte seizoen om de walvissen vanaf de kust te bewonderen en tevens is het een goede periode om op safari te gaan! Indien strand een belangrijk onderdeel is van je gezinsreis, dan vlieg je per directe vlucht naar Mauritius, om hier nog enkele dagen op het strand te spenderen. Gedurende onze familiereis verblijf je in de meest prachtige en uiteraard kindvriendelijke accommodaties. De gebieden die wij selecteerde zijn nog maar weinig bezocht en je zal dan ook kennis maken met de ongerepte kant van Zuid-Afrika! Lees meer.

4. Sri Lanka

Sri Lanka is al jarenlang een favoriete familiebestemming onder onze klanten. Door haar relatief kleine oppervlak zijn de reisafstanden kort, wat ideaal is wanneer je met kinderen reist. Sri Lanka is een zeer veelzijdige bestemming en heeft eeuwenoude koningssteden, prachtige hooglanden, een tropische kust en geweldige safarimogelijkheden. Kortom alle ingrediënten voor een diverse familiereis in de zomervakantie! Onze familiereis Sri lanka in de zomervakantie laat jullie in een tijdsbestek van 19 dagen op een interactieve manier kennismaken met deze mooie bestemming. Jullie verblijven in prachtige kindvriendelijke accommodaties en maken interessante excursies die speciaal voor kinderen zijn geselecteerd. Lees meer.

5. Mauritius

Onze zomervakantie is het perfecte moment voor een vakantie met het gehele gezin naar Mauritius. De zon schijnt in deze periode doorgaans volop en tevens waait het in dit seizoen nauwelijks. Speciaal voor families ontwikkelde Tico een Mauritius familiereis, waarin jullie verblijven op twee locaties. Het eerste gedeelte van de reis vindt plaats aan de westkust van het eiland en de laatste week aan de noordkust. De rit naar de tweede accommodatie laat jullie onderweg kennismaken met de groene, met suikerriet begroeide, binnenlanden van Mauritius. Op het eiland zijn er veel leuke en kindvriendelijke excursies mogelijk. Lees meer.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat