Logo bg white

Beste reistijd Mauritius

Onderstaand treft u de beste reistijd en een omschrijving per maand aan, welke u kunt gebruiken bij het bepalen van uw reisperiode voor een reis naar Mauritius.

Beste reistijd Mauritius

April t/m november

Het eiland Mauritius ligt in het zuidwesten van de Indische Oceaan en kent een subtropisch klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen. Het klimaat wordt beïnvloed door de zuidoostelijke wind die in de maanden juli en augustus het meest aanwezig is. In principe kan Mauritius het gehele jaar goed worden bezocht. Als beste maanden voor een bezoek kunnen grofweg de april, mei en juni en september, oktober en november worden aangewezen, in deze maanden regent het minder, maar is de temperatuur aangenaam.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 30 30 30 29 27 25 25 25 26 27 29 29
mm 240 250 190 170 100 85 85 80 60 50 70 160

Omschrijving per maand

De aangename temperaturen zorgen voor een reisbestemming die in alle maanden van het jaar prima te bezoeken is. Grofweg kan de volgende extra omschrijving worden gegeven per maand:

Januari: zomer (in deze natte maand komen er soms tropische stormen voor in de omgeving van Mauritius. Hierdoor is het geen ideale maand voor een bezoek aan Mauritius. Voor duikers is januari echter een goede maand!).

Februari: zomer (doorgaans de warmste maand van het jaar. In deze natte maand komen er soms tropische stormen voor in de omgeving van Mauritius. Hierdoor is het geen ideale maand voor een bezoek. Voor duikers is februari echter een goede maand!).

Maart: zomer (in deze natte maand komen er soms tropische stormen voor in de omgeving van Mauritius. Hierdoor is het geen ideale maand voor een bezoek. Voor duikers is maart echter een goede maand!).

April: zomer (het is doorgaans al iets minder heet en vochtig in april).

Mei: winter (een prettige overgangsmaand).

Juni: winter (een maand met minder regenval en wat minder warme temperaturen).

Juli: winter (doorgaans de koudste maand van het jaar met minder regenval. In deze periode waait het harder aan de oost- en zuidkust. Door de koelere temperaturen is het verstandig te kiezen voor een verblijf aan de west- en noordkust).

Augustus: winter (een koelere maand met minder regenval. In deze periode waait het hard aan de oost- en zuidkust. Door de koelere temperaturen is het verstandig te verblijven aan de west- en noordkust)

September: winter (een prettige maand met weinig regenval)

Oktober: winter (een prettige overgangsmaand met weinig regenval)

November: zomer (een prettige overgangsmaand)

December: zomer (in deze maand zijn de temperaturen hoger en regent het wat vaker).

Blank

Toelichting per regio

Op het hoger gelegen centrale plateau zijn de temperaturen het hele jaar door wat lager.

Een verblijf aan de zuid- en oostkust wordt afgeraden in de maanden juli en augustus. In deze maanden is de zuidoostelijke wind het sterkst en is het prettiger te verblijven aan de west- en noordkust.

Over het algemeen zijn de west- en noordkust wat warmer en droger dan de oost- en zuidkust. In de zomermaanden kan de verkoelende wind aan de zuid- en oostkust juist erg welkom zijn.

Blank

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat