Logo bg white

Beste reistijd Mauritius

Onderstaand treft u de beste reistijd en een omschrijving per maand aan, welke u kunt gebruiken bij het bepalen van uw reisperiode voor een reis naar Mauritius.

Beste reistijd Mauritius

Gehele jaar

Het eiland Mauritius ligt in het zuidwesten van de Indische Oceaan en kent een subtropisch klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen. Het klimaat wordt beïnvloed door de zuidoostelijke wind die in de maanden juli en augustus het meest aanwezig is. In principe kan Mauritius het gehele jaar goed worden bezocht. Van oktober tot en met april is het zomer. De temperaturen en de luchtvochtigheid is in die periode hoger (met name in januari en februari) en af en toe valt er een pittige bui. In de wintermaanden (grofweg van mei t/m september) is het droger, maar zijn de temperaturen ook lager. In de wintermaanden is het in verband met de wind aan de noordwest- en westkust prettiger toeven dan aan de oostkust.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 29 29 29 28 26 25 24 24 25 26 27 29
mm 230 260 200 200 150 100 100 90 60 60 75 170

Omschrijving per maand

De aangename temperaturen zorgen voor een reisbestemming die in alle maanden van het jaar prima te bezoeken is. Grofweg kan de volgende extra omschrijving worden gegeven per maand:

december t/m maart: zomer op Mauritius! In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam, maar valt er wel soms een bui. Tropische stormen kunnen in deze maanden voorkomen in de omgeving van Mauritius. Voor duikers zijn deze maanden zeer geschikt.

April t/m juni: Overgangsmaanden. Het is doorgaans iets minder warm en vochtig in deze maanden.

Juli t/m september: wintermaanden. Het is echter doorgaans erg prettig vertoeven op Mauritius met gemiddeld 6 zonuren per dag, temperaturen van 25 graden en weinig regenval. In deze periode waait het harder aan de oost- en zuidkust. Daarom is het verstandig te kiezen voor een verblijf aan de west- en noordkust.

Oktober en november:
Overgangsmaanden. Prettige maanden met steeds iets hogere temperaturen, weinig regenval en tot wel 9 zonuren per dag in november!

Blank

Toelichting per regio

Op het hoger gelegen centrale plateau zijn de temperaturen het hele jaar door wat lager.

Een verblijf aan de zuid- en oostkust wordt afgeraden in de maanden juli en augustus. In deze maanden is de zuidoostelijke wind het sterkst en is het prettiger te verblijven aan de west- en noordkust.

Over het algemeen zijn de west- en noordkust wat warmer en droger dan de oost- en zuidkust. In de zomermaanden kan de verkoelende wind aan de zuid- en oostkust juist erg welkom zijn.

Blank

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat