Logo bg white

Luxe reis Zuid-Korea

13-daagse rondreis door Zuid-Korea
Vanaf € 11.500,00 p.p.
april, mei, september t/m november
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Luxe reis langs de hoogtepunten van Zuid-Korea


Reis af naar Zuid-Korea, één van de meest bijzondere en nog onontdekte bestemmingen in Azië en verken deze bijzondere bestemming op exclusieve wijze.

Na een comfortabele directe vlucht van KLM arriveert u op de internationale luchthaven van Incheon waar u van harte welkom wordt geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw comfortabele verblijf in Seoul zal brengen. Na een uitgebreide verkenning van deze bruisende metropool reist u onder begeleiding van een Engels sprekende gids per hogesnelheidstrein naar de authentieke stad Gyeongju waar u diepgaande kennis kunt opdoen van de Koreaanse historie en diepgewortelde cultuur. Hierna staat een bezoek aan de fantastische badplaats (én tweede stad van het land) Busan op het programma. Vanuit Busan reist u per binnenlandse vlucht naar het schitterende eiland Jeju, waar u deze luxe reis Zuid-Korea in alle rust kunt afsluiten temidden van de prachtige natuur.

Bekijk het volledige reisprogramma
van deze luxe reis Zuid-Korea.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Zuid-Korea


U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Amsterdam Schiphol Airport van waar vandaag uw directe (ca. 12 uur durende) KLM-vlucht naar de Zuid-Koreaanse metropool Seoul zal vertrekken. U arriveert de volgende dag.

* Standaard worden Economy Class vluchten aangeboden. Heeft u de voorkeur voor Premium Economy, Business Class of First Class, dan horen we dit natuurlijk graag.

Indien u de voorkeur geeft aan vertrek vanaf een alternatieve luchthaven (zoals bv. Brussel of Düsseldorf) of liever met een andere luchtvaartmaatschappij wenst te vliegen, geeft u dit dan aan ons door?

2
2

2: Aankomst Incheon - Seoul


U arriveert vandaag op Incheon International Airport waar u uw bagage ophaalt van de bagageband en zich begeeft richting de uitgang. Hier wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw fantastische en zeer comfortabele hotel in de stad zal brengen, gelegen op ongeveer een uurtje rijden.

  • ★★★★★ Four Seasons Seoul (4 nachten)
3
3

3: Seoul met gids


Het beste leert u Seoul kennen onder begeleiding van een gids. Na het ontbijt wordt u opgewacht in de lobby van uw hotel en samen trekt u er vandaag op uit in de stad, op zoek naar de bekende én minder bekende plekken van Seoul.

U start de dag met een bezoek aan het mooiste, grootste en zeker meest indrukwekkende Gyeongbok-paleis. Het werd gebouwd in het jaar 1395 en was ooit het toneel van de Koninklijke familie ten tijde van de Joseon-dynastie. Helaas werd het volledig verwoest door een brand gedurende de Imjin-oorlog (1592-1598). Opvallend genoeg bleven de mooiste en meest representatieve gebouwen intact (o.a. het Gyeonghoeru-paviljoen en de Hyangwongjeong-vijver). Ook woont u de wisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis bij.

Na de lunch wandelt u door het authentieke dorp Bukchon met haar schitterende traditionele huizen. Hierna neemt uw gids u mee naar de N Seoul Tower, een symbool voor de stad en gevestigd op het hoogste punt voor gegarandeerd het mooiste uitzicht.

Deze dag is natuurlijk geheel naar wens in te vullen. Het betreft hier een privé-service; ú bepaalt dan ook zelf hoe deze dag eruit zal zien.

4
4

4: DMZ


Vandaag trekt u er met een gids op uit naar het grensgebied met Noord-Korea, beter bekend als de Koreaanse gedemilitariseerde Zone ('DMZ'). Deze strook land ontstond in het jaar 1953 na de wapenstilstand en dient als een bufferzone. Een belangrijk onderdeel van de DMZ is de Joint Security Area ('JSA') waar in de beroemde blauwe barakken de onderhandelingen plaatsvinden tussen beide landen. Soldaten van beide naties staan hier lijnrecht tegenover elkaar en de spanning is er dan ook om te snijden. U bezoekt o.a. het theater en de tentoonstelling, waar u meer te weten komt over het gebied en de algehele achtergrond. Ook gaat u naar de tunnels en het observatorium, van waar u Noord-Korea in de verte kunt zien liggen.

5
5

5: Seoul


Vrije dag in Seoul die u heerlijk naar eigen inzicht kunt besteden. Hieronder een paar ideeën voor een mogelijke invulling van deze dag.

Breng een bezoek aan de Gwangjang-markt, één van de oudste en grootste permanente markten van het land waar tal van artikelen worden verhandeld, van traditionele stoffen en hanbok tot aan servies. Maar het meest bekend is deze markt misschien wel door het werkelijk fantastische aanbod aan Koreaans streetfood.

Ga naar de trendy en zeer fascinerende wijk Hongdae waar u veel hippe restaurants, café's en clubs, kleinere fashion boetieks en kunstgaleries kunt vinden. Lunch bij de Noryangjin vismarkt en ga daarna naar Seoul's bekendste boeddhistische tempel Bongeunsa. Deze ruim 1.000 jaar oude tempel is voor lokalen vooral een plek van bezinning, een plek om te ontsnappen uit het drukke leven in de stad. Sluit de dag af met een spectaculair uitzicht op de stad vanuit de Lotte World Tower, Korea's hoogste gebouw. Op de verdiepingen 117-123 bevindt zich 'Seoul Sky', waar u vanaf het observatieplatform een prachtig uitzicht heeft op de stad. Avonturiers kunnen een kijkje nemen op het Skydeck op maar liefst 478 meter hoogte (met glazen vloer!).

Bibimbap

6
6

6: Seoul - Gyeongju


U verlaat vandaag Seoul en reist naar de volgende stop in deze luxe reis Zuid-Korea: de authentieke stad Gyeongju in het zuidoosten van het land. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation gebracht van waar u per hogesnelheidstrein (in eerste klasse) in ongeveer 2 uur naar Gyeongju zal reizen. Een Engels sprekende gids zal u de komende dagen vergezellen en begeleiden tijdens uw reis. Bij het verlaten van het treinstation wordt u opgewacht door uw lokale chauffeur die deze dagen overal naartoe zal kunnen brengen.

Diezelfde middag start een verkenning van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Samen met uw gids brengt u een bezoek aan de granieten tempel Seokguram op de berg Tohamsan en de Bulguksa-tempel. Beiden zijn onderdeel van Unesco's Werelderfgoedlijst sinds 1995. Hierna vervolgt u uw verkenning met een bezoek aan het Donggungpaleis en de Wolji-vijver.


  • ★★★★ Lahan Select Gyeongju (1 nacht)
7
7

7: Gyeongju - Busan


Na het ontbijt start het tweede deel van uw verkenning van Gyeongju. Allereerst gaat u naar Cheomseongdae, het oudste astronomische observatorium in Azië. Het werd gebouwd gedurende het koningschap van Koningin Seon-deok (632-647) en werd gebruikt om zowel de sterren te bestuderen, als het weer te voorspellen. Hierna gaat u naar de graftombes van Daereungwon, welke zich onder de grond bevinden. Het is een karakteristieke manier van begraven gedurende de Silla-periode, waarvan sommigen pas in de jaren '70 werden ontdekt.

Hierna reist u verder naar de moderne stad Busan, gelegen op ca. anderhalf uur rijden. Direct bij aankomst wordt u meegenomen naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de iconische Haedong Yonggungsa-tempel, welke direct aan de kust is gelegen. En dat is uniek voor Korea, waar de meeste tempels juist in de bergen werden gebouwd.


  • ★★★★★ Signiel Busan (2 nachten)

"Tico staat voor mij echt op nummer 1 van alle reisorganisaties. Zeer vriendelijk, klantgericht en correct. En ze staan telkens met de juiste oplossing klaar. "
Nancy

Haedong Yonggungsa-tempel

8
8

8: Busan met gids


Vandaag trekt u er samen met uw gids op uit in Busan en brengt u een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van deze intrigerende stad. U start de dag met Gamcheon Culture Village. De huizen van dit buitengewoon fotogenieke dorp zijn prachtig gekleurd in pasteltinten. Ze werden gebouwd op terrassen waardoor ieder huis is gezegend met een magnifiek uitzicht op zee en de vallei. Hierna gaat u naar de Jagalchi-markt, Korea's grootste vis- en zeevruchtenmarkt, waar voornamelijk vrouwen handel bedrijven, de zogenaamde 'Jagalchi Ajumma'.

In de middag vervolgt u uw verkenning van Busan en maakt u een ritje met de spiksplinternieuwe kabelbaan van Songnim Park in het oosten naar Amnam Park in het westen van de stad. Door de glazen bodem van de gondel is dit een zeer bijzondere en ook best spannende ervaring! U sluit de dag af met een bezoek aan Oryukdo Skywalk, geopend in 2012 en gelegen op een klif. Ook hier is de bodem van glas zodat u de golven beneden u tegen de kust zal zien beuken.

9
9

9: Busan - Jeju Island


U laat het vasteland achter u en vervolgt deze luxe reis Zuid-Korea naar het prachtige eiland Jeju, gelegen in de Gele Zee. Transfer naar de luchthaven waar u incheckt op de binnenlandse vlucht naar Jeju. Het eiland staat bekend om de adembenemende natuurlijke landschappen, cultureel erfgoed en unieke keuken.

Na aankomst op de luchthaven haalt u uw baggage op en wordt u van harte welkom geheten door uw chauffeur en gids en naar uw accommodatie gereden.

  • ★★★★+ Lotte Hotel Jeju (3 nachten)

10
10

10 & 11: Jeju


Gedurende deze dagen verkent u onder begeleiding van uw eigen Engels sprekende gids en chauffeur de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. Uiteraard is dit programma volledig naar wens in te vullen.

U gaat o.a. naar de Seongsan Ilchulbong Peak op het meest oostelijke puntje van het eiland. Op de top van deze berg bevindt zich een gigantische krater en de scherpe rotsen die de krater omringen doen denken aan een gigantische kroon. U bezoekt de Jeonbang Falls, één van de mooiste kustwatervallen van het eiland en het Jeju Gotjawal Provincial Park, bekend vanwege de dichte bossen en lavatubes die zijn ontstaan door vulkanische activiteit.

Op Jeju bevinden zich ook een aantal interessante musea waaronder het O'sulloc Tea Museum (een interessant museum over de Koreaanse theecultuur) en het Kim Tschang Yeul Art Museum over het abstracte werk van de populaire en wereldwijd bekende kunstenaar.

12
12

12: Vertrek


Vandaag komt deze schitterende luxe reis Zuid-Korea helaas tot een einde. Transfer naar de luchthaven van Jeju voor de binnenlandse vlucht terug naar Seoul. Het toestel landt op de luchthaven Gimpo, gelegen ten westen van Seoul. U wordt er opgevangen door een chauffeur die u in ca. 25 minuten naar de internationale luchthaven Incheon zal brengen.

Diezelfde avond vliegt u met KLM* terug naar Amsterdam, een directe vlucht.

*Standaard worden Economy Class vluchten aangeboden. Heeft u de voorkeur voor Premium Economy, Business Class of First Class, dan horen we dit natuurlijk graag.

Indien u de voorkeur geeft aan vertrek vanaf een alternatieve luchthaven (zoals bv. Brussel of Düsseldorf) of liever met een andere luchtvaartmaatschappij wenst te vliegen, geeft u dit dan aan ons door?

13
13

13: Aankomst


Aankomst op Amsterdam Airport Schiphol en einde van deze luxe reis Zuid-Korea.

Dit prachtige reisprogramma is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden die we kunnen bieden in Zuid-Korea. Wenst u dan ook een aanpassing te maken, dan kan dit uiteraard.

Neem contact met ons op voor een reisadvies op maat.


Prijsindicatie luxe reis Zuid-Korea


Voor deze 13-daagse luxe reis Zuid-Korea dient u (bij deelname van 2 personen) rekening te houden met een reissom vanaf € 11.500 per persoon.


Inbegrepen


Bij de reissom zijn de Economy Class vluchten van KLM, privé-transport onder begeleiding van een Engelssprekende gids, vermelde treinreizen in eerste klasse, uw overnachtingen in de meest luxe hotels ter plaatse en de beschreven excursies inbegrepen.

Wenst u Economy Comfort / Premium Economy of wellicht Business Class of First Class, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw luxe reis Zuid-Korea. Vertrek vanaf andere luchthavens zoals Brussel, Düsseldorf of Parijs is natuurlijk ook mogelijk, evenals het reizen met een andere luchtvaartmaatschappij.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Zuid-Korea

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom kiest u voor Tico Reizen?


Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd. Sleutel op al onze bestemmingen is onze partner, welke we met veel zorg selecteren.

Persoonlijke service

Wij vinden het belangrijk u goed, snel en persoonlijk van dienst te zijn. Uw speciaal toegewezen reisspecialist zal dan ook altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Reis op maat

Samen met u stellen we een unieke reis samen, gebaseerd op úw wensen en voorkeuren. Het selecteren van de mooiste accommodaties is hier uiteraard een belangrijk onderdeel van.

Genieten van Zuid-Korea

Uw reis is volledig verzorgd, inclusief alle vluchten, transfers, accommodaties en uw persoonlijke unieke ervaringen. U hoeft alleen nog maar te genieten van een onbezorgde vakantie in Zuid-Korea.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat