Logo bg white

Beste reistijd voor

Algemeen

april & mei, september t/m november

Zuid-Korea kent net als wij een gematigd landklimaat en kent 4 seizoenen welke ook gelijk lopen met onze lente, zomer, herfst en winter. De lente loopt van maart t/m mei, de zomer van juni t/m augustus, de herfst van september t/m november en de winter van december t/m februari. De winters zijn koud en droog en de zomers zijn vochtig en heet.

In het algemeen kan worden gesteld dat u het best naar Zuid-Korea kunt reizen in de lente en de herfst. De temperaturen zijn dan aangenaam (niet té koud en niet té warm) en er valt weinig neerslag.

De lente (april & mei)

Reist u in de lentemaanden maart, april en mei, dan kunt u in Zuid-Korea genieten van de beroemde bloeiende kersenbloesems welke zorgen voor prachtige plaatjes. Maar houd er rekening mee dat de Koreanen zelf, maar ook de buren uit Japan in deze periode graag reizen. Hotelprijzen liggen dan gemiddeld een stuk hoger en het is verstandig om op tijd te boeken.

De zomer (juni t/m augustus)

In de zomermaanden is het heet en benauwd in Zuid-Korea. Het zijn daarnaast ook nog eens de maanden dat de Koreanen zelf zomervakantie hebben en zorgen voor enorme drukte en hogere prijzen. Mocht u deze zomermaanden dan ook kunnen vermijden, dan is dit ten zeerste aan te raden.

De herfst (september t/m november)

Zuid-Korea is werkelijk prachtig in de herfst. In de maanden oktober en november beginnen de bladeren aan de bomen rood te verkleuren en verandert het landschap drastisch. Ook daalt de temperatuur vanaf medio september en wordt het aangenamer en minder vochtig. Het is dan ook een prachtige periode om het land te bezoeken.

De winter (december t/m februari)

De wintermaanden zijn wellicht geen favoriet voor Europeanen, toch kan Zuid-Korea ook prima in de winter worden bezocht. De temperaturen liggen wellicht laag (in Seoul liggen de gemiddelden zelfs lager dan bij ons), maar er valt doorgaans weinig neerslag. Wintersportliefhebbers komen in deze periode zeker aan hun trekken; u kunt perfect skiën in Zuid-Korea.

Typhoonseizoen (juli t/m september)

In de hete zomermaanden wordt Zuid-Korea regelmatig geteisterd door typhoons welke het reizen enigszins kunnen verstoren. Echter is men in Zuid-Korea enorm ingespeeld op deze ongeregeldheden en kan uw reis doorgaans prima vervolgen, wellicht met enige vertraging.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C -2 0 6 13 18 23 26 26 22 15 6 1
mm 20 25 45 75 100 135 330 350 140 50 55 25

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat