Reisprogramma Luxe Gypsy privécruise Laos naar Thailand

1
1

1: Start van uw privé cruise naar Thailand

Vanochtend gaat uw exclusieve arrangement van start. U stapt in Luang Prabang aan boord van de Gypsy waarmee u de komende dagen over de Mekong rivier naar de Gouden Driehoek, waar de grenzen van Thailand, Laos en Myanmar samenkomen, vaart. Nadat u aan boord bent gestapt en uitleg heeft gekregen over uw verblijf aan boord, geniet u van een smakelijke lunch terwijl het schip koers zet in noordelijke richting.

Na de lunch arriveert u in het dorpje Ban Baw. Samen met uw Engelssprekende gids wandelt u door het dorpje en krijgt u een kijkje in het leven van de lokale bevolking. U kunt leert hier hoe de traditionele Laotiaanse whiskey (Lao Lao) wordt gemaakt. Eenmaal terug aan boord vaart u verder over de Mekong naar het plaatsje Ban Kook Eak waar de boot voor anker gaat. U kunt vanavond genieten van een heerlijk barbecue diner aan boord.

  • ★★★★+ Gypsy (3n)

Uw comfortabele suite aan boord

2
2

2: Pak Beng

U ontbijt aan boord terwijl de boot verder vaart naar het plaatsje Pak Beng waar u rond het middaguur arriveert. Pak Beng is een bekend plaatsje waar veel reizigers overnachten tijdens hun reis van Laos naar Thailand. In Pak Beng bezoekt u een olifanten opvangcentrum. Eenmaal terug aan boord vaart de boot verder naar Ban Pak Ngoi waar het voor anker gaat.

3
3

3: Ban Huay Palam & Ban Pak Tha

De boot zet vanochtend koers naar het Khmu dorpje Ban Huay Palam waar u na het ontbijt arriveert. De Khmu-stam is de grootste etnische minderheid in Laos en leeft voornamelijk in Noord-Laos. De Khmu zijn de inheemse bewoners van Noord-Laos en leven ook in gebieden in China, Thailand, Myanmar en Vietnam. Gedurende uw bezoek aan Ban Huay Palam leert u meer over deze bijzondere stam en hun eeuwenoude tradities. Na het bezoek stapt u weer aan boord en vaart de boot verder naar het dorpje Ban Pak Tha dat u tevens al wandelend verkent.

Terwijl u geniet van wederom een smakelijke lunch vaart de Gypsy verder naar Ban Pak Oi waar het vanavond voor anker gaat.

4
4

4: Einde van uw luxe privé cruise

Na het ontbijt, rond 10:00 uur arriveert u bij de grens met Thailand waar de boot geregistreerd moet worden. U heeft geen visum nodig voor een bezoek aan Thailand. Het schip vaart verder terwijl u luncht aan boord. Aan het einde van de middag arriveert u in Chiang Saen waar deze prachtige privé cruise tot een einde komt.

Vanuit hier kunt u verder reizen naar de Gouden Diehoek waar u kunt verblijven in exclusieve luxe tenten. U kunt er ook voor kiezen om door te reizen naar Chiang Rai.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat