Reisprogramma Paradijselijke cruise Raja Ampat

1
1

1: Start van de cruise

Vandaag start een schitterende 10-daagse cruise langs de paradijselijke eilandengroep Raja Ampat, gelegen ten westen van de Indonesische provincie Papoea. Vanaf ófwel de luchthaven, ofwel uw accommodatie in Sorong is transport geregeld naar de haven, waar het prachtig gerenoveerde, traditionele schip voor anker ligt. Nadat u al uw eigendommen een plekje heeft gegeven in uw kajuit, en de bemanning u van harte welkom heet aan boord,zal het schip het anker lichten en wordt koers gezet richting de Misool archipel. Na een korte zwemstop wordt aan dek het diner geserveerd en kunt u kennis maken met uw medereizigers afkomstig uit alle delen van de wereld. De komende dagen wacht u een prachtig en zeer ontspannen programma.

  • Ombak Putih óf Katharina (9n – vp)


Bij uw cruise arrangement zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen.

Katharina (l) en Ombak Putih (r)

2
2

2: Misool eilanden

In de vroege ochtend gaat de zon op achter een reeks schilderachtige eilandjes die samen de Misool archipel vormen. De topografie is zoals we die kennen van een ‘karstformatie’; een groot aantal piepkleine eilandjes die aan de onderkant door de nooit ophoudende getijdenbeweging zijn uitgesleten tot paddenstoelen of net gelande vliegende schotels. U kunt de hele dag genieten van al het fraais dat de wereld hier onder en boven water te bieden heeft. U kunt gaan kajakken onder de overhangende rotsformaties, turen naar roofvogels loerend op de rotsen, of snorkelen in kristalhelder water op de mooiste locaties.

‘s Avonds gaat het schip voor anker in de baai van Tomolol. Wat een schitterende tweede dag van deze Raja Ampat cruise!

Het voordeel van een cruise door Raja Ampat t.o.v. een verblijf in een hotel of resort

Door te kiezen voor een meerdaagse cruise, krijgt u vele facetten mee van dit zó diverse en enorm uitgestrekte stukje Indonesië. U kunt zwemmen, snorkelen of kayaken en maakt mooie wandelingen door de natuur op de eilanden zelf onder begeleiding van ervaren lokale gidsen. U bezoekt de mooiste plekjes binnen de archipel en doet meerdere eilanden aan, van de zuidelijke Misool eilanden tot de Wayag eilanden in het noorden van de archipel!

Houdt u er wel rekening mee dat er tijdens deze Raja Ampat cruise niet gedoken kan worden.

Onderwater naaktslak

3
3

3: Grotten & Jellyfish Lake

Vanochtend kunt u gaan zwemmen in de mysterieuze grot die uitkomt in de baai van Tomolol, ongetwijfeld een van de meest gedenkwaardige activiteiten die u tijdens deze Raja Ampat cruise zult doen. De grot ligt deels onder water. U kunt gaan zwemmen, snorkelen of gewoon drijven terwijl u de stalactieten kunt bewonderen die in de omringende spelonken spookachtig naar beneden hangen. Bent u avontuurlijk ingesteld, dan kunt u zwemmen of kajakken door het donkere water naar het andere uiteinde waar de grot opnieuw in de buitenlucht uitmondt.

Hierna gaat u verder naar een bijzonder meer waar u kunt zwemmen tussen duizenden kwallen zonder angels (dus ongevaarlijk).

U keert weer terug aan boord waarna een ontdekkingstocht start door een doolhof van karsteilandjes. Onderweg ziet u onverklaarbare begraafplaatsen vol schedels onderwater en prehistorische grottekeningen van 3000 tot 5000 jaar oud met afbeeldingen van menselijke figuren en enorme mensenhanden, vissen, bloemen, planten, werktuigen en boten.

‘s Nachts zet het schip koers richting het eiland Batanta.

Kajuit aan boord van de Katharina

4
4

4: Batanta & Waigeo

Vandaag staat een geheel andere dag in deze Raja Ampat cruise op het programma. De afgelopen dagen stonden vooral in het teken van het spectaculaire leven op en onder water. Het door jungle bedekte eiland Batanta biedt u dan ook een geheel ander décor en de kans om uw benen te strekken tijdens een avontuurlijk tocht landinwaarts. Het schip gaat voor anker bij het dorpje Arefi aan de noordzijde van Batanta. Onder begeleiding van lokale gidsen maakt u vanochtend een mooie wandeling naar enkele watervallen waar u een verfrissende duik kunt nemen.

Uiteraard kan er vandaag ook nog gezwommen of gesnorkeld worden.

5
5

5: Waigeo & Dampier Straat

Nog voor zonsopgang gaat u op zoek naar de bijzondere Rode Paradijsvogel, hét ultieme studieobject van natuuronderzoeker Alfred Russel Wallace. Juist in de vroege ochtend heeft u grote kans om deze bijzondere vogel te kunnen observeren, hopelijk zelfs terwijl een prachtige paringsdans wordt uitgevoerd! Of u deze bijzondere vogel nu wel of niet zal kunnen ontdekken, de tocht door het schemerende oerwoud is een magische ervaring op zich!

Hierna zet het schip koers richting de Dampier Straat die enkele van de meest spectaculaire riffen van Raja Ampat huisvest. Met een beetje geluk kunt u zwemmen met grotere vissoorten als mantaroggen of walvishaaien die worden aangetrokken door de voedselrijke zeestromingen.

Aan het einde van de dag legt het schip aan bij Pulau Arborek vlak voor en het dorpje met dezelfde naam. Mat gemak loopt u het eilandje rond en krijgt u een indruk van de cultuur van de Asai die nog altijd in ere wordt gehouden door de bewoners van deze geïsoleerde plaats.

Rode Paradijsvogel

6
6

6: Waigeo - Aljui Baai

Deze Raja Ampat cruise brengt u eEen nieuwe dag vol avontuur langs de grillige westkust van Waigeo. De dag begint met het ontdekken van Wofoh, drie eilanden die met elkaar zijn verbonden door stukken ongerept koraalrif. Bent u even uitgesnorkeld, dan kunt u ook een plekje zoeken om te ontspannen op het strand.

‘s Middags gaat u naar de Aljui Baai, waar zich een hoogwaardige parelkwekerij bevindt. Het kweken van parels is in heel Indonesië een belangrijke bedrijvigheid en ook in de wateren rond Raja Ampat komt u er dan ook zeker een aantal tegen.


‘’s Avonds vaart het schip over de evenaar naar het noordelijk halfrond richting de Wayag eilanden.

7
7

7 & 8: Wayag eilanden

Gedurende deze dagen kunt u genieten van de spectaculaire Wayag eilanden, ongetwijfeld een hoogtepunt van deze cruise door Raja Ampat. Maar weinig gebieden in Indonesië concurreren in schoonheid met deze ongekend mooie eilanden. Zowel boven als onder water wordt u overweldigd door zóveel moois. U kunt erop uit trekken en de omgeving zelf verkennen. Er zijn diverse grotten, stranden, lagunes en hoge rotsen die een bezoek waard zijn. Indien u avontuurlijk bent aangelegd is het ook mogelijk om naar een uitzichtpunt te klimmen voor een spectaculair (panoramisch!) zicht op de eilanden en de omgeving.

U spendeert twee dagen in dit prachtige gebied. Af en toe wordt er gestopt voor een verkoelende duik of een mooie snorkelsessie.

Ontspannen op het deck

9
9

9: Dampier Straat - Sorong

Tijdens deze laatste volle dag op zee, kunt u heerlijk genieten van de beste snorkelspots van Raja Ampat. De dag gaat van start in de baai van Yengeffo, waar duizenden vogels u hoog in de bomen verwelkomen. U kunt hier natuurlijk ook het onderwaterleven bewonderen.

Na de lunch vaart het schip terug naar de Dampier Straat waar u uiteraard weer de kans krijgt om een kijkje onder water te nemen (met grote kans op mantaroggen, (walvis)haaien en andere grote vissoorten). U kunt vanavond genieten van een feestelijk afscheidsdiner en drankje met de kapitein en de crew.

10
10

10: Einde van deze Raja Ampat cruise

De laatste dag van deze fantastische Raja Ampat cruise is aangebroken. Na een laatste stop en een hapje op een van de eilanden in de buurt komt u weer terug in de haven van Sorong. U neemt afscheid van de kapitein en de bemanning, waarna u per sloep aan land gebracht wordt voor vervoer naar het vliegveld en het vervolg van uw reis door Indonesië.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat