Delen

05 januari 2018

Mooiste treinreis Sri Lanka

Door: Jelisa Davids

Door velen wordt het ook wel één van de mooiste treinreizen ter wereld genoemd. Toen ik afgelopen zomer in Sri Lanka was, moest ik de treinrit van Nuwara Eliya naar Ella dan ook maken. En, de meningen liegen er niet om, wat een prachtige tocht!

Blank

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya is een kleine stad in het binnenland van Sri Lanka. Het wordt door de Sri Lankanen ook wel ‘Little England’ genoemd vanwege het koelere klimaat maar ook de koloniale geschiedenis. Nuwara Eliya bevindt zich tussen de theeplantages, en een bezoek aan een theeplantage kan dan ook niet ontbreken aan het programma wanneer je hier bent. De omgeving van Nuwara Eliya leent zich goed voor het maken van wandelingen en er zijn diverse watervallen te bezoeken. Eén van die watervallen is de Ramboda waterval die ik persoonlijk heel mooi vond. Het was zeker de korte klim naar boven waard!

Blank

De treinreis

De rit duurt ongeveer 4 uur waarin de trein door een fantastisch berglandschap rijdt. De trein rijdt op een rustig tempo, waardoor je langer van de uitzichten kunt genieten. De deuren van de treinen in Sri Lanka zijn vaak open, en door het rustige tempo van de trein kun je in de deuropening al zittend naar buiten kijken. Dit is een erg mooi gezicht en tevens een unieke ervaring. Onderweg kom je langs de meest prachtige berglandschappen en theeplantages waar je de theeplukkers aan het werk ziet. Vanuit de trein kun je ook een aantal watervallen zien. Tijdens de reis komen er verschillende verkopers langs in de trein. Ze verkopen diverse producten, van frisdranken tot fruit en heerlijke snacks. De 4 uur vlogen voorbij en voordat we het wisten, kwamen we aan in Ella waar de temperatuur al een stukje hoger lag.

Blank

Ella

Ella is een gezellig dorpje in de bergen van Sri Lanka. In Ella kun je verschillende restaurantjes vinden waar je heerlijk lokaal maar ook westers kunt eten. De omgeving leent zich voor het maken van prachtige wandelingen. Zo kun je Little Adam’s Peak beklimmen, een korte klim van ongeveer een half uur met een prachtig uitzicht! Een iets zwaardere klim is de wandeling naar Ella Rock, die je vanaf Little Adam’s Peak kunt zien liggen. De route naar Ella Rock voert je eerst over het spoor, af en toe zul je plaats moeten maken voor een passerende trein. De wandeling inclusief klim duurt ongeveer 1,5 uur tot je de top bereikt met een fenomenaal uitzicht! Verder kun je nabij Ella nog een bezoek brengen aan de Demodara 9 Arches Bridge, een van de meest iconische bruggen in Sri Lanka.

Vanuit Ella kun je verder reizen naar bijvoorbeeld het Gal Oya National Park of het Yala National Park. We helpen je bij Tico graag om je ideale reis door Sri Lanka samen te stellen!

Neem eens een kijkje bij onze voorbeeldreizen Sri Lanka.

Blank
Blank
18 dagen
Vanaf € 7.900,– p.p.
juni t/m augustus

Sri Lanka reis | Familiereis Sri Lanka

Deze heerlijke familiereis Sri Lanka laat u gedurende een periode van 3 weken kennis maken met het prachtige en zeer diverse Sri Lanka. U verblijft in fantastische familievriendelijke hotels, lodges en tentenkampen, gaat op safari en geniet van de prachtige stranden en culturele hoogtepunten. Er is daarnaast ruim voldoende tijd voor ontspanning.

Lees meer

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat