Delen

24 mei 2021

Duurzaam reizen

Blank
Door: Gemma Hanrath

Het afgelopen jaar was onwerkelijk. Toch zijn we dankbaar voor de vrijgekomen tijd en hebben we de afgelopen maanden goed kunnen gebruiken om onze interne processen en bestemmingen onder de loep te nemen. Met als doel het onderzoeken hoe kunnen we - zonder in te leveren op exclusiviteit - onze reizen beter, mooier en duurzamer kunnen aanbieden.

We voelen met het hele team de sterke behoefte om onze reizen te verduurzamen. Het is en blijft lastig dat vervuilende vluchten onderdeel uitmaken van de (verre) reizen die we aanbieden, maar we proberen verder te kijken. We zullen de komende jaren meer aandacht besteden aan het vergroten van de positieve en het verkleinen van de negatieve uitwerking van iedere reis.

Blank

Het vergroten van de positieve invloed van reizen


We zien 2021 als het startpunt van onze duurzame reis en hopen ons op dit gebied de komende jaren verder te kunnen ontwikkelen. Een belangrijke stap is om meer aandacht te gaan besteden aan de accommodaties, excursies en leveranciers die we gebruiken en aanbieden.


  • Zijn onze partners ter plaatse bereid en kundig genoeg om met ons mee te denken of hebben zij de afgelopen periode al mooie stappen genomen om ook op bestemmingsniveau te verduurzamen?
  • Welke excursies zorgen niet alleen voor een prachtige ervaring, maar dragen ook bij aan een verbetering op de bestemming zelf?
  • Welke accommodaties bieden niet alleen een fantastisch verblijf, maar zijn (deels) in handen van de lokale bevolking en bieden de hele gemeenschap een betere toekomst?


Leveranciers, excursies en accommodaties die de 3 P's op het gebied van duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan (de 3 P's staan voor People, Planet en Profit), zullen bij voorkeur opgenomen worden in ons aanbod!


Wereldbolletje op onze website


Op onze website zijn duurzame excursies en accommodaties sinds deze maand te herkennen aan een wereldbol-icoontje. Er wordt hard gewerkt om alle bestemmingen bij te werken.

Wanneer u dit icoontje achter een accommodatie of ervaring aantreft, betekent het dat dit reisonderdeel goed is voor mens, milieu en/of planeet. Hebben duurzame excursies en/of accommodaties de voorkeur dan vernemen wij dit graag en verwerken wij zo veel mogelijk duurzame onderdelen in het reisprogramma.

Gold Standard


Vanaf 1 juli 2021 zullen we bij al onze nieuwe boekingen reizigers uitnodigen de CO₂-uitstoot van de reis te compenseren. We zullen met twee vaste bedragen werken (€ 50 per persoon voor een verre reis en € 20 per persoon voor een reis binnen Europa). We hopen natuurlijk dat jullie ons initiatief steunen, het is echter géén verplichting. U kunt ook een eigen initiatief steunen of kiezen voor het niet compenseren.

De markt van CO₂-compensatie kende in het verleden helaas veel schimmige aanbieders met weinig transparante projecten. Wanneer u als Tico-klant akkoord gaat met de CO₂-toeslag op de reis, wordt het bedrag door ons geïnvesteerd in Gold Standard projecten. Gold Standard is een initiatief van o.a. het Wereld Natuurfonds (WNF) en is een wereldwijd erkend keurmerk voor klimaatcompensatie via kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. De belangrijkste eisen van Gold Standard zijn:

  • De projecten zorgen echt voor CO₂-vermindering.
  • Er zijn lokale organisaties betrokken bij de projecten.
  • De bijdrage aan duurzame ontwikkeling is transparant.


Het portfolio aan projecten is indrukwekkend en de transparantie die wordt geboden biedt ons veel vertrouwen in Gold Standard als partner in de compensatie van CO₂. De certificaten die aantonen welke projecten zijn gesteund, zullen bekend worden gemaakt op onze website.

Toekomstplannen


We hebben onszelf tot doel gesteld in 2021 gecertificeerd partner te worden van Travelife. Travelife helpt reisorganisaties over de hele wereld om de sociale, economische en ecologische impact in de branche te verbeteren. Het proces is reeds in gang gezet en we hopen veel te kunnen leren van hun wereldwijde kennis en netwerk! Daarnaast zullen we het aanbod aan duurzame accommodaties en excursies de komende jaren fors uitbreiden met als doel dat uiteindelijk het overgrote deel van onze reisonderdelen niet alleen bijzonder, maar ook duurzaam zal zijn.

Wellicht heeft u suggesties of opmerkingen die ons verder kunnen helpen in onze duurzame zoektocht? Alle bijdragen zijn welkom! Stuur een e-mail naar gemma@tico.nl of naar uw bekende contactpersoon bij Tico.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat