Logo bg white

Authentiek & exclusief: Fjellborg Arctic Lodge

4-daags arrangement Lapland
Vanaf € 5.995,00 p.p.
november t/m april
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Ultieme privacy en exclusiviteit in de Fjellborg Arctic Lodge


De authentieke en zeer exclusieve Fjellborg Arctic Lodge in het hart van Zweeds Lapland heeft een enorme aantrekkingskracht; werkelijk alle details aan deze lodge en haar sublieme locatie lijken te kloppen. De lodge is enkel te bereiken per hondenslee of per helikopter (met een toeslag) en bestaat uit een master cabin met slechts 4 slaapkamers en een hoofdgebouw waarin zich o.a. het restaurant en de lounge bevindt.

Ongeacht met hoeveel mensen u er komt: het verblijf is áltijd privé. Het is dan ook (ook gezien het aantal kamers) wat ons betreft één van de mooiste locaties voor gezinnen.

All-Inclusive verblijf


Uw verblijf in de Fjellborg Arctic Lodge is op All-Inclusive basis, wat wil zeggen dat alle maaltijden (ontbijt, lunch én diner), (non-alcoholische) dranken én uw prive-excursies zijn inbegrepen. In dit arrangement presenteren wij het 4-daagse (3 nachten) 'Luspa' arrangement, maar het zijn ook kortere én langere verblijven mogelijk waarbij het programma er nét weer even anders uitziet.

Bereikbaarheid


De lodge is gelegen aan een meer zonder zichtbare toegangswegen. De meest dichtstbijzijnde luchthaven van Kiruna wordt dagelijks aangevlogen vanuit Stockholm met regelmatige doorverbindingen vanaf Amsterdam. Of u kunt eventueel kiezen voor een overnachting in het fantastische Stockholm op de heen- of terugreis.

Eenmaal aangekomen op Kiruna, volgt een rit per auto naar Poikkijärvi en dan gaat het échte avontuur beginnen. Het laatste traject reist u in ongeveer een uurtje per hondenslee naar de lodge. Een 5-minuten durende helikoptertocht behoort ook tot de mogelijkheden!

Duurzaamheid Blank


De lodge wordt gerund door alweer de 9e generatie van een lokale familie en duurzaamheid is voor hen een natuurlijke vanzelfsprekendheid. Bij alles wat men doet, wordt rekening gehouden met natuurbehoud en de betrokkenheid van de lokale bevolking.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst in Kiruna


U arriveert vandaag op de luchthaven van Kiruna, de noordelijkst gelegen luchthaven van Zweden. Kiruna wordt vrijwel dagelijks aangevlogen vanuit Stockholm en meerdere keren per week zijn in het winterseizoen redelijk goede tot goede verbindingen op Amsterdam te vinden. Een stop-over in de hoofdstad Zweden is echter zéker geen straf, mocht de aansluiting niet goed op één dag te maken zijn!

Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de Fjellborg Arctic Lodge die u in ongeveer 15 minuten naar Poikkijärvi zal brengen, waar zich de basis én eigen hondenkennel van de lodge bevinden. U krijgt hier een lichte maaltijd, ontvangt uw volledige winteruitrusting voor de komende dagen en maakt kennis met de enthousiaste dieren. Hierna start een tocht van ongeveer een uur per hondenslee over het Väkkärä-meer naar de lodge, een direct fantastische start van uw Lapland avontuur!

Eenmaal aangekomen installeert u zich in uw heerlijke master cabin met eigen sauna en outdoor hottub. Vanavond wacht u een voortreffelijk diner (net als álle andere dagen) bereid door de chef.

  • ★★★★+ Fjellborg Arctic Lodge (3 nachten) Blank

De honden van Fjellborg

2
2

2: IJsvissen & een tocht per hondenslee


De lodge ligt aan de oevers van het (in de wintermaanden met een dikke laag ijs bedekte) Väkkärämeer. Na het ontbijt trekt u er met al het benodigde gereedschap samen met uw gids op uit en gaat u ijsvissen op het meer. De evt. vangst van vanochtend zal uiteraard worden gebruikt voor één van de maaltijden in de lodge.

Hierna warmt u op in de lodge en maakt u zich klaar voor (opnieuw) een fantastische tocht per hondenslee. U gaat de bossen in en reist naar de Wilderness Hut waar u luncht en even kunt opwarmen. In de namiddag keert u terug bij uw master cabin.

Volledige uitrusting

Aan werkelijk alles is gedacht. Gedurende uw verblijf in de lodge krijgt u een volledige winteruitrusting in bruikleen van het gerenommeerde Zweedse outdoormerk Fjällräven. U krijgt een warme parka, broek, warme schoenen, handschoenen, muts én balaclava zodat u tijdens de fantastische buitenactiviteiten comfortabel en lekker warm blijft. Wel zó praktisch!
U hoeft zelf alleen wat basiswinterkleding mee te nemen zoals thermisch ondergoed, bovenkleding (truien en broeken), sokken, binnenschoenen, dunne handschoenen voor ónder de wanten en de benodigde zonnebescherming (bril én crème).

Blank

Activiteiten Fjellborg Arctic Lodge

3
3

3: Sneeuwschoenen, sneeuwscooteren & Sami-cultuur


Na het ontbijt gaat wederom een heerlijke dag in de buitenlucht van start. In de ochtend maakt u zich klaar voor een wandeling met sneeuwschoenen in de omgeving van de lodge.

Hierna krijgt u volledige instructies om een sneeuwscooter te kunnen besturen en start een fantastische rit naar een Sami-kampement in de omgeving. U leert hier meer over het leven van Lapland's traditionele bevolking, de cultuur en hun gebruiken. De Sami houden rendieren en gebruiken ze als transportmiddel, maar ook als voedselbron. U leert hoe een rendier te vangen en maakt een tochtje met een rendierslee. U luncht in een traditionele Goahtitent bij het haardvuur en keert in de middag terug bij de lodge.

4
4

4: IJsbeeldhouwen & vertrek


In de ochtend kunt u - indien gewenst én indien uw verdere reisschema dit toelaat - deelnemen aan een lesje ijsbeeldhouwen. U krijgt de fijne kneepjes van deze kunst aangeleerd en creërt zo een eigen kunstwerk.

Hierna volgt de terugreis per hondenslee terug naar de oevers van de Thorne-rivier waar een auto u staat op te wachten voor de transfer naar de luchthaven van Kiruna.

Uiteraard verwerken we een verblijf in de Fjellborg Arctic Lodge met alle plezier in een volledige reis door Lapland waarin ook uw vluchten en een evt. verblijf in Stockholm zijn inbegrepen en verzorgd.
Fjellborg Arctic Lodge

Prijsindicatie voor een verblijf in de Fjellborg Arctic Lodge


Voor dit 4-daagse (3 nachten) verblijf dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 5.995 per persoon (ongeacht het aantal deelnemers, of u nu alleen, of met 8 personen reist).

Opmerkingen

  • Uw verblijf is op basis van All-Inclusive, wat wil zeggen dat al uw maaltijden en (non-alcoholische) dranken zijn inbegrepen.
  • Transfers vanaf de luchthaven van Kiruna zijn inbegrepen.
  • Vliegtickets naar Lapland zijn niet inbegrepen.
  • Het hierboven gepresenteerde 4-daagse (3 nachten) 'Luspa' arrangement is slechts een voorbeeld. Er zijn ook kortere én langere verblijven mogelijk, inclusief een andere selectie aan activiteiten. Informeert u bij Tico Reizen naar de mogelijkheden.
  • Middels een optionele toeslag is het mogelijk om vanaf Kiruna per helikopter naar de lodge te vliegen.

Door de exclusiviteit en goede prijs/kwaliteitverhouding is de Fjellborg Arctic Lodge een zéér populaire accommodatie die u bij voorkeur een jaar vooruit boekt om beschikbaarheid te kunnen garanderen. Last-minute is deze lodge zelden tot nooit te reserveren.

Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Lapland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom kiest u voor Tico Reizen?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Tico Reizen is al sinds 1993 zeer bedreven in de volledige verzorging van een bijzondere en onvergetelijke reis, ongeacht uw bestemming.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

De mooiste accommodaties

Een verblijf is bij Tico nóóit standaard en draagt bij aan de reisbeleving. We laten u dan ook graag verblijven in de mooiste accommodaties waar ultiem comfort en een uniek ontwerp de boventoon voeren.

Onvergetelijk

Alles is tot in de puntjes verzorgd, van uw transport tot aan die ervaring die u nooit meer zal vergeten. U hoeft zich dan ook nergens zorgen over te maken en alleen nog maar te genieten.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat