Logo bg white

Italië Delight

18-daagse rondreis door Italië
Vanaf € 8.190,00 p.p.
April t/m oktober
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Exclusieve rondreis door Italië vol hoogtepunten en bijzondere tours!


Onze 18-daagse 'Italië Delight' rondreis brengt u langs enkele van de mooiste hoogtepunten van Italië. U verblijft in luxe en kleinschalige accommodaties en bijzondere excursies zijn onderdeel van de reis!

De rondreis start in de hoofdstad Rome waar u o.a. per Vespa scooter de stad verkent. U reist met een comfortabele eerste klas trein naar Napels voor een bezoek aan de adembenemede Amalfikust. U bezoekt in deze regio het wonderschone eiland Capri en de beroemde opgravingen van Pompeii. Na dit bezoek ontvangt u de luxe huurauto die de rest van de reis tot uw beschikking staat. U rijdt naar de stad Cortona op de grens tussen de regio's Umbrië en Toscane. Hier hebben wij een bijzondere ballonvaart over het Toscaanse landschap en een heerlijke culinaire dag voor u georganiseerd. Via de middeleeuwse stad Siena rijdt u naar Florence, de bakermat van de Renaissance. U verkent met een gids deze kunstrijke stad en bezoekt de belangrijkste musea. Na dit culturele hoogtepunt kunt u een aantal dagen heerlijk ontspannen aan de Toscaanse kust. U sluit deze rondreis af in Venetië, de stad met zijn vele kanalen die bij iedereen tot de verbeelding spreekt.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Italië Delight reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Heenreis

U vertrekt vandaag in de ochtend vanaf luchthaven Schiphol met een KLM vlucht naar Rome. In de aankomsthal van de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw aangename hotel in het centrum van de stad brengt.


In de avond staat een bijzondere eerste kennismaking met Rome op het programma. U wordt door een lokale gids bij uw hotel opgehaald voor een interessante avondwandeling door het centrum van deze prachtige stad. U loopt over sfeervolle pleinen met prachtige fonteinen en ziet enkele van de bekendste monumenten van Rome in een heel ander licht.

 • ★★★★ The Fifteen Keys (2n)
 • ★★★★+ Villa Spalletti Trivelli (2n)

Piazza di Spagna

2
2

2: Rome per Vespa


Vanochtend gaat u in stijl Rome verder verkennen: op een Vespa scooter! Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids die u mee zal nemen door het historische centrum van Rome. U bezoekt hier beroemde bezienswaardigheden als het Colosseum, het Pantheon en Piazza Navona, maar u rijdt ook door minder bekende maar zeer sfeervolle wijken van de stad. Aangezien het een privé tour betreft, zal de exacte invulling van deze ochtend in overleg met u worden bepaald. De middag kunt u vrij besteden.

Piazza Navona

3
3

3: Rome


Vrije dag in Rome. Indien gewenst kunnen wij in de ochtend optioneel een rondleiding door Vaticaanstad voor u organiseren. U bezoekt dan onder begeleiding van een gids hoogtepunten als de Sixtijnse Kapel, de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea, waar de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen zijn.

In de middag kunt u optioneel ook een fantastische privékookcursus onder begeleiding deskundige chef-kok volgen. U brengt dan allereerst een bezoek aan de lokale markt om verse ingrediënten in te slaan waarna u start aan de kookles van vier gangen, gevolgd door een heerlijke diner.

4
4

4: Rome - Sorrento


In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation van Rome gebracht. U reist in ongeveer 1 uur per eerste klas trein zuidwaarts naar Napels, de hoofdstad van de regio Campanië. Op het treinstation wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw heerlijke hotel op het schiereiland van Sorrento nabij de Amalfikust brengt. Dit gebied wordt door velen als een van de mooiste kusten ter wereld beschouwd. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★★ Villa Fiorella Art Hotel (3n)
5
5

5: Excursie naar eiland Capri


Vandaag brengt u een bezoek aan het wonderschone eiland Capri, gelegen in de baai van Napels. Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de haven van Sorrento gebracht. Hier vertrekt de veerboot die u in ongeveer 30 minuten naar Capri vaart. In de haven van Capri (Marina Grande) staat de gids te wachten die u vandaag de mooiste plekken van het eiland laat zien.

Capri is door zijn kleine oppervlakte uitstekend te voet te verkennen, en u wandelt vandaag van de ene naar de andere kant van het eiland terwijl u mooie hoogtepunten zoals Villa San Michele, Capri-stad en de tuinen van Augustus bezoekt. Na de rondleiding heeft u nog wat vrije tijd om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen. Indien gewenst kunt u een verfrissende duik nemen vanaf een van de prachtige stranden van het eiland. Aan het eind van de middag loopt u terug naar de haven waar de veerboot naar het vaste land weer vertrekt. In de haven van Sorrento wordt u opgewacht en terug naar uw hotel gebracht.

Optioneel kunt u vandaag ook per privéboot het eiland verkennen. U vaart rond het eiland en ontdekt langs de kustlijn prachtige rotsformaties en grotten die enkel vanaf het water te zien zijn. Onderweg heeft u ruimschoots de tijd om te zwemmen, te snorkelen en te ontspannen in de zon. In de loop van de dag meert u aan in de haven van Capri om te voet het eiland te ontdekken. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes naar uw hotel op het vaste land gebracht.

Marina Grande

6
6

6: Pompeii


In de ochtend wordt u door een gids opgehaald voor een bezoek aan de beroemde opgravingen van Pompeii. In het jaar 79 na Christus werd dit stadje ondergedompeld in lava door de uitbarsting van de nabijgelegen vulkaan Vesuvius. U leert alles over het dagelijkse leven in deze Romeinse stad ten tijde van de uitbarsting en over de verwoesting van Pompeii door een van de ergste natuurrampen in de geschiedenis. Na de rondleiding wordt u weer naar uw hotel gebracht en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

7
7

​7: Sorrento – Cortona


Na het ontbijt wordt u naar het stadskantoor van het autoverhuurbedrijf in Napels gebracht voor de oplevering van uw luxe huurauto (BMW 3 series of gelijkwaardig). Deze auto staat de komende 10 dagen tot uw beschikking. U rijdt in zo’n 4 uur naar uw volgende accommodatie net buiten het stadje Cortona op de grens tussen de regio Umbrië en Toscane. U verblijft de komende dagen in een prachtig hotel in dit schilderachtige gebied met glooiende heuvels, wijngaarden en middeleeuwse stadjes.

 • ★★★★ Villa di Piazzano (3n)
8
8

​8: Ballonvaart in Toscane

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald voor een absoluut hoogtepunt tijdens deze reis. U maakt vanochtend een 1 uur durende ballonvaart over het schitterende Toscaanse landschap. Langzaam ziet u cipressen, wijngaarden en glooiende heuvels onder u door glijden terwijl u geniet van een heerlijke Italiaanse aperitivo. Een ervaring om nooit te vergeten!

De middag kunt u gebruiken om deze prachtige regio verder te verkennen. U zou bijvoorbeeld met de huurauto een bezoek kunnen brengen aan de prachtige historische steden Perugia en Assisi of kunnen fietsen rond het nabij gelegen Trasimenomeer.

9
9

​9: Culinair Umbrië

U wordt in de ochtend opgehaald voor een dag vol culinaire hoogtepunten in Umbrië. Deze regio wordt ook wel het ‘groene hart’ van Italië genoemd en het land is dan ook zeer vruchtbaar. Samen met uw gids rijdt u naar het stadje Montefalco, vooral bekend om de befaamde rode wijn van de Sagrantino druif. Deze druivensoort is enkel in deze omgeving te vinden.

In de buurt van Montefalco brengt u een bezoek aan u een gerenommeerde wijnmakerij. U neemt een kijkje in de wijnkelders en komt alles te weten over de heerlijke wijnen die hier worden geproduceerd. Na de rondleiding heeft u natuurlijk de mogelijkheid om verschillende wijnen te proeven. De heerlijke wijnen worden vergezeld door een proeverij van lokale lekkernijen. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

10
10

10: Cortona – Florence


U reist vandaag in ongeveer 2 uur door het prachtige Toscaanse landschap naar Florence, de hoofdstad van deze regio. Het is aan te raden om een kleine omweg via Siena te maken. Siena wordt door velen beschouwd als een van de mooiste steden van Italië. Terwijl u door de prachtig bewaard gebleven straatjes loopt waant u zich weer in de middeleeuwen. Niet te missen is het Piazza del Campo, het belangrijkste plein van de stad waar nog steeds twee maal per jaar ‘Il Palio’, de beroemde paardenrace van Siena gehouden wordt. Brengt u ook zeker een bezoek aan de Duomo di Siena. Deze kathedraal is een prachtig voorbeeld van de Italiaanse gotische architectuur. Na dit bezoek rijdt u door naar uw aangename hotel in het oude centrum van Florence.


 • ★★★+ Eco Urban B&B (3n)
 • ★★★★★ Portrait Firence (3n)
Siena & Florence

11
11

11: Kunststad Florence

Na het ontbijt wordt u door uw gids bij uw hotel opgehaald voor een prachtige wandeling door Florence. In de stad staat bijna alles in het teken van kunst. Tijdens de Renaissance stak de heersende familie, de Medici, grote hoeveelheden geld in kunst en architectuur, waardoor groot kunstenaars als Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Brunelleschi en Raphael hier hun thuisbasis hadden. U wandelt met uw gids over de geplaveide pleinen en de kronkelende straatjes van het stadscentrum en bezoekt onder andere het Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, de Kathedraal van Florence en het Palazzo degli Uffizi. In dit paleis is een van de oudste kunstmusea ter wereld gevestigd.

12
12

12: Florence


Vrije dag in Florence. U heeft vandaag alle tijd om de stad verder op eigen gelegenheid te ontdekken.

Optioneel kunt u met een gids een bezoekt brengen aan de Galleria dell'Accademia. Dit was de eerste kunstacademie voor schilderkunst van Europa en is het meest bekend om het beroemde David standbeeld van renaissancekunstenaar Michelangelo. Naast verschillende werken van Michelangelo vindt u hier stukken van andere Italiaanse kunstenaars als Sandro Botticelli, Jacopo da Pontormo en Alessandro Allori.

13
13

​13: Florence – Toscaanse kust

Vandaag laat u Florence achter u en rijdt in zo’n 1,5 uur via de stad Lucca naar uw volgende accommodatie in het plaatsje Capezzano Pianore nabij de Toscaanse kust. De rest van de dag kunt u vrij besteden in deze heerlijke omgeving. De Toscaanse kustlijn staat bekend om zijn ongerepte stranden en fantastische restaurants. U bevindt zich op een steenworp afstand van de stranden van Viareggio, Pietrasanta en Forte dei Marmi. Door de nabijheid van de Apuaanse Alpen en de Apennijnen is dit gebied ook een paradijs voor wandelaars.


 • ★★★★ Locanda al Colle (3n)
14
14

14 & 15: Toscaanse kust


Vrije dagen aan de Toscaanse kust. Aan te raden is een bezoek aan het Nationaal Park Cinque Terre. Dit beschermde gebied staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en bestaat uit de 5 kleurrijke kustdorpjes Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso. Vanaf uw hotel is het zo’n uur rijden naar het treinstation van de stad La Spezia. Hier kunt u ticket kopen voor de speciale trein die u langs alle dorpjes brengt. U kunt bij elk station uitstappen en de dorpjes verkennen. Het is ook mogelijk om te voet van dorp tot dorp te lopen.

16
16

16: Toscaanse kust - Venetië

Vandaag rijdt u in zo’n 4 uur naar Venetië, de hoofdstad van de regio Veneto in het noordoosten van Italië. Onderweg kunt u nog een stop maken in de studentenstad Bologna. Het oude stadshart staat vol prachtige kerken en antieke bogengalerijen, en een bezoek aan het Palazzo dell’Archiginnasio is zeker aan te raden.

Bij aankomst in Venetië levert u de huurauto bij het stadkantoor van het autoverhuurbedrijf in en stapt u in de watertaxi die u naar uw aangename verblijf zal brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★★ Cima Rosa (2n)
 • ★★★★★ Aman Venice (2n)

Aman Venice

Aman Venice

17
17

17: Venetië

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids waarmee u vandaag de kronkelende waterwegen en het labyrintische centrum van Venetië gaat verkennen. U wandelt over de Rialtobrug en brengt onder andere een bezoek aan de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis.

In de middag bezoekt u per boot de mooiste eilanden in de lagune van Venetië. U start op Murano. Dit is een verzameling eilandjes die, net als Venetië zelf, aan elkaar verbonden zijn met bruggen. Murano is beroemd om het prachtige glaswerk dat hier vandaan komt. U vaart verder naar het eiland Torcello, waar u onder andere de Santa Fosca kerk, het central plein en Ponte del Diavolo bezoekt. De laatste stop is Burano. Het eiland is bekend om de felgekleurde huisjes en de met de hand gemaakte kloskant. Aan het eind van de dag wordt u weer bij uw hotel afgezet.

18
18

18: Vertrek

Na het ontbijt wordt u bij hotel opgehaald en naar de luchthaven van Venetië gebracht. U vliegt aan het eind van de ochtend met een KLM vlucht terug naar Amsterdam waar deze schitterende reis tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Italië rondreis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten en vraag een offerte aan!

Prijsindicatie van deze Italië Delight reis:


Voor deze 18-daagse 'Italië Delight' rondreis dient u (bij deelname van 2 personen) rekening te houden met een reissom van:

 • € 8.190 per persoon (bij verblijf in de eerst vermelde accommodaties)
 • € 11.150 per persoon (bij verblijf in de laatst vermelde accommodaties)


Inbegrepen

Bij de reissom zijn de directe KLM-vluchten (in Economy Class) inbegrepen, evenals de overnachtingen in de vermelde accommodaties, al het benodigde privé-transport, autohuur, begeleiding door lokale gidsen en unieke excursies, zoals vermeld in het programma.

Wenst u Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in de offerte.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Italië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bijzondere hotels en excursies

U verblijft in de mooiste, kleinschalige accommodaties waar comfort en goede sfeer de boventoon voeren. Daarnaast zorgen de bijzondere excursies voor een unieke en volledige reis.

Ultiem genieten

Uw reis is tot in de puntjes verzorgd, van uw transport tot aan de kookcursus en Vespa tour die u nooit meer zal vergeten. U hoeft zich nergens zorgen over te maken, enkel te genieten!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat