Reisprogramma Murray River Walk

1
1

1: Renmark - Headings Cliffs

Vandaag gaat de Murray River Walk van start! U ontmoet uw gidsen en medewandelaars in het Renmark Community Hotel. Na een korte briefing stapt u aan boord van een boot waarmee u allereerst 14 km over de Murray River vaart naar het begin van de wandelroute. Tijdens deze boottocht kunt u prachtige watervogels spotten en leert u meer over het Japanse interneringskamp uit de Tweede Wereldoorlog.

Nadat u van boord gaat, wandelt u door de schitterende 'Red Gum forest' en de 'Black Box Woodlands'. U eindigt deze dag in Headings Cliff, waar u een verfrissende duik kunt nemen in de rivier. Vervolgens wordt u hartelijk welkom geheten op de 'houseboat' waar u de komende nachten op zal verblijven. Nadat u zich heeft opgefrist, gaat u aan tafel en staat er een heerlijk driegangendiner gecombineerd met lokale wijnen op u te wachten.

U wandelt vandaag 12 km.

  • ★★★ Houseboat (3n)

Murray River

2
2

2: Heading Cliffs - Chowilla Creek

Nog voordat de zon op is maakt u zich klaar voor een vroege klim naar Headings Cliffs. Tijdens het mystieke licht van de opkomende zon bewondert u de geologische lagen in de rotsen die gevormd zijn door de wind, oceanen en zoetwatermeren. Na dit schitterende uitzicht daalt u af en wandelt u terug naar de woonboot, waar een smakelijk ontbijt op u staat te wachten. U pakt uw dagtas in en vertrekt opnieuw voor een prachtige wandeling dwars door een gebied met Aboriginal-kanobomen, gigantische rode gombomen en kleine eilanden langs de groene Amazone-kreek. In Chowilla Creek ligt de 'houseboat' weer u op u te wachten en kunt u weer rekenen op een smakelijk bord vol met lokale lekkernijen. In totaal wandelt u vandaag 14 km.

3
3

3: Chowilla Creek - Bunyip Reach Cliffs

Vandaag kunt u rustig ontwaken en vanuit uw kamer genieten van het uitzicht. Na een heerlijk ontbijt vaart u naar de Chowilla Creek Environmental Regulator. Uw enthousiaste gids vertelt u meer over het beheer van het rivierennetwerk. Vervolgens wandelt u langs de herstelde wetlands van de Chowilla Creek en bezoekt u de Chowilla-dam uit de jaren 60. In de middag wandelt u langs de kliffen naar het uitkijkpunt van Queens Bend, waar u het einde van 40 km wandelen viert met een spectaculair uitzicht over de Murray River.

U wandelt vandaag in totaal 12 km.

"Bedankt voor het samenstellen van een fantastische reis. Jullie hadden alles weer prima geregeld; zoals we van jullie gewend zijn! Het was een onvergetelijk reis met alle ingrediënten waar wij van genieten: prachtige ongerepte natuur; fantastische wandelingen met adembenemende vergezichten met waar nodig uitstekende begeleiding."
Gerard & Yvonne

Wildlife

4
4

4: Bunyip Reach - Renmark

Na het ontbijt kunt u optioneel zelf nog een wandeling van 2 km langs de rivier maken. Vervolgens brengt een pontonboot u stroomafwaarts terug naar de woonboot. Een 2 uur durende vaartocht brengt u naar de bekende Wilkadene Woolshed Brewery. Hier gaat u van boord voor een interessante rondleiding met de hoofdbrouwer. Voordat u afscheid neemt van uw gidsen en medewandelaars, wacht er eerst nog een heerlijke barbecuelunch op u. Uiteindelijk vertrekt u met de bus naar Renmark, waar u in de middag arriveert.

Geweldige uitzichten onderweg

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat