Logo bg white

Het prachtige noorden van Griekenland

13-daagse rondreis door Griekenland
Vanaf € 5.000,00 p.p.
Mei t/m oktober
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Het adembenemend mooie noorden

Griekenland vergaart voornamelijk bekendheid vanwege haar prachtige eilanden, echter is dit absoluut onterecht. Het vasteland van deze veelzijdige bestemming heeft ook zoveel moois te bieden en zal u zonder twijfel verrassen. Tijdens deze autorondreis over het vasteland van Griekenland maakt u kennis met haar rijke historie in o.a de bruisende steden Thessaloniki en Athene. Met een huurauto reist u over land, dwars door het imposante berglandschap en verblijft u in charmante bergdorpjes zoals Metsovo en Aristi. Laat u overweldigen door de prachtige natuur, serene meren en pittoreske dorpjes. Ook op culinair gebied heeft Griekenland veel te bieden. Zowel in de steden, als in de kleine dorpjes kunt u uitstekend eten bij de verschillende taverna's.

Tijdens uw reis laat Tico u in de mooiste accommodaties ter plekke overnachten en tevens zit uw programma vol met unieke ervaringen. Deze autorondreis Griekenland is uiteraard geheel op uw wensen aan te passen.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Griekenland autorondreis.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thessaloniki

Vandaag gaat deze bijzondere autorondreis Griekenland van start. U reist op eigen gelegenheid naar de gewenste luchthaven van vertrek, waar u incheckt op de vlucht naar Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland.

Na aankomst wordt u hartelijk welkom geheten door onze fantastische lokale partner en vervolgens naar uw verblijf gebracht. U verblijft de komende dagen in het centrum van de stad, op een steenworp afstand van zee.

Nadat u rustig bent ingecheckt en opgefrist wordt u opgehaald door een gids voor een eerste kennismaking met de stad. Thessaloniki staat bekend om haar rijke historie en uitstekende keuken. U brengt o.a. een bezoek aan de indrukwekkende Agios Pavlos, de enorme Roman Rotonda en de Boog van Galerius. Uiteraard zal uw gids u veel kunnen vertellen over de boeiende geschiedenis van de stad.

In de avond reserveert Tico graag een tafel voor u bij een van de vele verfijnde restaurants in de stad.


  • ★★★★ The Excelsior (2n)

Agios Pavlos

2
2

2: Excursie naar het Kerkinimeer

Na een smakelijk ontbijt wordt u opgehaald door een gids voor een prachtige en actieve dag buiten de stad. Vandaag verkent u de omgeving van het Kerkinimeer, een bijzonder moerasgebied met bossen van wilde wilgen, waterlelies, buffels die zwemmen in het serene water, en aan de horizon de bergtoppen van Belles & Krousion.

U verkent het aantrekkelijke landschap allereerst per fiets, maar niet voordat u eerst een kop Griekse koffie heeft genuttigd. Tijdens het fietsen geniet u vanaf de oevers van de fantastische uitzichten. In Mandraki ruilt u uw fiets om voor een kano en paddelt u in rustig tempo het meer op. Onderweg spot u met een beetje geluk grote groepen flamingo's, aalscholvers, pelikanen en andere soorten vogels. Uw gids kent de mooiste plekjes als het op flora en fauna aankomt en zal u hier veel over kunnen vertellen. Na dit kano-avontuur gaat het laatste deel van deze excursie van start. Met een 4x4 wordt u naar het hoger gelegen klooster van John the Baptist in Akritochori gereden, vanaf waar u mooi uitzicht heeft op de omgeving. Hier wordt u getrakteerd op enkele heerlijke streekproducten, alvorens u weer terug wordt gebracht naar uw verblijf in Thessaloniki. Houdt u er rekening mee dat dit een rit van ca. anderhalf uur is.

Veel bijzondere vogels

3
3

3: Thessaloniki - Metsovo

In de ochtend wordt uw huurauto bij uw verblijf opgeleverd. Deze auto staat tot Athene tot uw beschikking. U laat de stad achter u en gaat op weg naar het traditionele bergdorpje Metsovo.

Er zijn enkele interessante stops onderweg mogelijk. Zo reist u langs Vergina, waar u een van Griekenland's meest bekende archeologische plekken treft. U vindt hier de meest belangrijke overblijfselen van het Macedonische Rijk en u kunt hier o.a. rijkelijk versierde mozaïeken bewonderen en grafheuvels waarvan sommige dateren uit de 11e eeuw vóór Christus. Een andere interessante stop kunt u maken in Naousa, waar u historische wijnhuizen vindt in een schitterende omgeving. Indien gewenst kan Tico een gids voor u regelen die u met alle plezier meer achtergrondinformatie geeft.

Nadat u bent ingecheckt in het schitterend gelegen Grand Forest Metsovo kunt u op eigen gelegenheid de buurt verkennen. Dwaal door de prachtige karakteristieke straatjes en drink een glas wijn in een van de vele restaurantjes. Indien geschiedenis uw interesse heeft, breng dan zeker een bezoek aan het Folk Art Museum. Tevens vindt u in dit dorpje een kunstmuseum, genaamd het Averoff Museum. Houdt u van wandelen, dan kunt u uw hart ophalen in deze omgeving. Vanuit Metsovo kunt u een prachtige wandeling naar het Agios Nikolaos-klooster maken. Het is een pittige wandeling, maar wel eentje die zeer zeker de moeite waard is. Bent u een wijnliefhebber? Laat het ons weten, dan boeken wij graag een rondleiding voor u bij het Katogi Averoff wijnhuis.


  • ★★★★ Grand Forest Metsovo (3n)

Grand Forest Metsovo

4
4

4: 'Truffle Hunting'

De ochtend heeft u vrij te besteden. U kunt al wandelend de omgeving verkennen, maar u kunt bijvoorbeeld ook per elektrische fiets naar het Aoos Springs-meer fietsen.

In de middag wordt u opgehaald door uw gids voor een unieke ervaring. Samen erkent u het platteland, terwijl u op zoek gaat naar truffels! De omgeving is adembenemend mooi en u zal gedurende deze middag dus veel te weten komen over de truffel. Onderweg laat uw gids enkele (nog) niet ontdekte plekjes zien, zoals de traditionele Tsipianis Rocky arch-brug over de Vardas-rivier welke dateert uit 1875, maar ook bezoekt u een verlaten dorpje, een nogal merkwaardige ervaring. Uiteindelijk eindigt u in een lokaal huis, naast de rivier, waar een heerlijk diner wordt geserveerd. De perfecte afsluiter van deze dag!

"We zijn afgelopen zaterdag teruggekomen van onze reis en het was echt fantastisch (natuur, mensen, eigenlijk alles)! Wat een super locaties hebben jullie weer uitgezocht. Alles is vlekkeloos verlopen dankzij jullie inspanningen. Zo, nu kunnen we weer gaan nadenken over een volgende trip..."
Brenda en Hans

Aoos Springs-meer

5
5

5: Meteora

Vandaag bezoekt u een van de hoogtepunten van deze Griekenland autorondreis: het adembenemend mooie Meteora zal beslist diepe indruk op uw maken.

U rijdt vandaag op eigen gelegenheid in ruim een uur naar Kalampaka, de uitvalbasis voor een bezoek aan dit indrukwekkende natuurwonder. Hier ontmoet u uw gids en zoekt u een fiets van het juiste formaat uit. Indien u niet wilt of kunt fietsen dan is deze excursie uiteraard ook op een andere manier uit te voeren.

Onder begeleiding van uw gids fietst u door het buitenaardse landschap en bewondert u de verschillende kloosters die dit gebied rijk is. Ooit waren het er 24, maar tegenwoordig zijn er nog maar 6 kloosters te bezoeken welke sinds 1988 onderdeel zijn van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is werkelijk verbluffend hoe deze kloosters gebouwd zijn met de beperkte middelen die ze in die tijd tot hun beschikking hadden. Aan het einde van de dag rijdt u weer terug naar uw verblijf Metsovo Blank.

Meteora

6
6

6: Metsovo - Aristi

Na het ontbijt verlaat u Metsovo en trekt u verder de bergen in, naar de westzijde van het Pindosgebergte om precies te zijn. U verblijft hier wederom in een bijzonder hotel in een pittoresk bergdorpje.

De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. U kunt een heerlijke massage boeken in de wellness van Aristi Mountain Resort, of gebruik maken van het verwarmde zwembad, of de sauna. In de avonduren kunt u genieten van de verfijnde keuken van het Salvia Restaurant.


  • ★★★+ Aristi Mountain Resort (3n) Blank

Aristi Mountain Resort

7
7

7: Wandeling in de Vikoskloof

Na een stevig ontbijt maakt u zich klaar voor een wandeling onder begeleiding van een gids in de Vikoskloof. Deze kloof, met een totale lengte van 30 kilometer, start 600 meter na het dorpje Monodendri. De kloof reist tot 2.200 meter en is daarmee een van de diepste kloven ter wereld! Vanwege de afgelegen ligging en de afwezigheid van mensen vindt u hier zeldzame planten en bloemen. Er zijn hier tevens meer dan 110 vogelsoorten, zeldzame vlinders en verschillende amfibie- en reptielsoorten waargenomen. Tenslotte leven er 7 verschillende vissoorten in de Aoos- en Voidomatis-rivieren. Gedurende de wandeling geniet u van de ongekende schoonheid van dit gebied terwijl uw gids u alles zal vertellen over deze aanwezige flora en fauna.

In de loop van de ochtend wordt u weer keurig teruggebracht naar uw verblijf. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden Blank.

Vikoskloof

8
8

8: Aristi

Vandaag heeft u een vrije dag die u op veel verschillende manieren kunt invullen. Indien gewenst kan Tico een excursie voor u boeken. Het excursie-aanbod is zeer uiteenlopend en wij vernemen graag van u hoe uw ideale dag eruit ziet. U kunt o.a. een kookcursus volgen waarbij u de fijne kneepjes van de Griekse keuken leert, maar deze schitterende omgeving leent zich bijvoorbeeld ook uitstekend voor een paardrijtocht. Bent u avontuurlijk aangelegd dan kunt u o.a. raften, of klimmen. Bent u op zoek naar ontspanning, dan regelen wij graag een yogasessie voor u in de buitenlucht. Uiteraard kunt u er ook op eigen gelegenheid op uit trekken deze dag.

Yoga bij de rivier

9
9

9: Aristi - Patras

Vandaag verlaat u het prachtige noorden en reist u in zuidelijke richting naar Athene, waar u de laatste nachten van deze autorondreis Griekenland zal spenderen. Om de lange reis te breken overnacht u vandaag in Patras, een stad met een rijke historie en indrukwekkende monumenten zoals de Roman Odeon en de Saint Andrew-kerk. Onderweg is het aan te bevelen om te stoppen in de charmante stad Ioannina, welke prachtig is gelegen aan het Pamvotis-meer, omringd door bergen. Breng zeker een bezoek aan het kasteel van Ioannina en het Silversmithing museum. Indien de tijd het toelaat, is het de moeite om per boot naar het eiland in het meer te varen, waar u een klein dorpje vindt met een oud klooster en gezellige terrasjes.

Vanuit Ioannina is het nog een kleine 3 uur rijden naar Patras.


  • ★★★+ The Bold Type Hotel (1n)

Roman Odeon

10
10

10: Patras - Athene

Vandaag rijdt u alweer het laatste stuk van deze bijzondere reis over het vasteland van Griekenland. Uw eindbestemming is Athene, vanuit waar u weer op huis aangaat, maar natuurlijk niet voordat u kennis heeft gemaakt met deze wereldstad.

Na aankomst levert u de huurauto netjes in en checkt u in bij uw verblijf. Het A77 Suites by Andronis ligt op een steenworp afstand van de befaamde Akropolis. Indien u de drukte van de stad wenst te vermijden dan kunt u er voor kiezen om in het Four Seasons Astir Palace te verblijven, waar u uw Griekenland reis in alle rust kunt afsluiten. Deze accommodatie ligt op ca. 45 minuten rijden van het centrum van de stad.


  • ★★★+ A77 Suites by Andronis (3n)
  • ★★★★+ Four Seasons Astir Palace (3n)

A77 Suites by Adronis

11
11

11: De wonderen van de Griekse Mythologie

De Akropolis is het grootste en fraaiste heiligdom van het oude Athene en is toegewijd aan haar beschermheilige, de Godin Athena. Dit meesterwerk prijkt in het centrum van deze moderne stad. Athena is de dochter van Zeus en de Griekse Godin van het intellect, de kunst en literatuur en tevens is zij de belichaming van wijsheid, rede en zuiverheid. Ze was Zeus's favoriete kind en mocht daarom zijn wapens, inclusief de bliksemschicht gebruiken.

Deze ochtend zal u nog veel meer te weten komen over de Griekse Mythologie, terwijl u samen met uw gids het gebied rondom de Akropolis verkent. De monumenten van dit gebied zijn op ingenieuze wijze gebouwd in verschillende orden en stijlen uit de Klassieke kunst. Het is razend interessant om dit gebied samen met uw gids te verkennen.

Indien gewenst kan Tico in de middag een excursie voor u organiseren naar de Tempel van Poseidon. Deze imposante tempel is gelegen op Kaap Sounion, wat ca. 1,5 uur ten zuiden van de stad ligt. Zeker rond zonsondergang is dit een magische plek.

Tempel van Poseidon

12
12

12: Gastronomische wandeling Athene

In de ochtend wordt u opgehaald door een lokale gids voor een gastronomische wandeling door de Griekse hoofdstad Athene. U maakt kennis met een onder toeristen minder bekend deel van de stad en komt samen met de lokale bevolking tijdens hun favoriete activiteit: Eten! U start de ochtend met een heerlijk kopje Griekse koffie, alvorens u de eerste honger stilt met een smakelijke 'koulouri'. U bezoekt een speciaalzaakje waar u o.a. de beste olijfolie, honing en wijnen kunt proeven en eventueel als souvenir mee kunt nemen naar huis. Een uitstekend stukje baklava, bougatsa en souvlaki zullen uiteraard niet ontbreken deze ochtend.

Uw gids neemt u mee naar de Varvakios-markt, wat de grootste en meest populaire vis-, vlees- en groentemarkt is van de stad. U wandelt verder naar 'Spice Street' waar ze een opmerkelijke variëteit aan kruiden en specerijen verkopen. U sluit deze excursie af in een charmante taverna, waar ze gespecialiseerd zijn in Griekse Mezze Blank.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

Griekse koffie

13
13

Vertrek & aankomst

Deze bijzondere autorondreis Griekenland komt helaas alweer tot een einde. U wordt bij uw verblijf opgehaald en met een privétransfer naar de luchthaven van Athene gebracht. Een directe vlucht brengt u in 3,5 uur weer terug naar huis.

Prijsindicatie van deze autorondreis Griekenland

Voor deze 13-daagse 'Vasteland van Griekenland' autorondreis dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 5.000 per persoon.


Inbegrepen

Bij de reissom zijn de vluchten (Economy Class) inbegrepen, evenals uw overnachtingen in de mooiste accommodaties ter plekke, al het benodigde transport, begeleiding door lokale gidsen en alle unieke excursies, en maaltijden zoals vermeld in het programma.

Wenst u Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in deze Griekenland autorondreis.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Griekenland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Verleng deze schitterende autorondreis Griekenland met een verblijf in het exclusieve Amanzoe.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 3.100,– p.p.
mei t/m oktober

Griekenland hotel | Amanzoe

Verblijf enkele dagen in het schitterende Amanzoe, wat behoort tot de exclusieve Aman-keten. Gedurende uw verblijf in deze unieke accommodatie maakt u kennis met de schitterende natuur en indrukwekkende cultuur van de Peloponnesos.

Lees meer

Waarom kiest u voor Tico Reizen?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

De mooiste accommodaties

Een verblijf is bij Tico nóóit standaard en draagt bij aan de reisbeleving. We laten u graag verblijven in de meest bijzondere accommodaties, waar een unieke beleving het belangrijkste aspect is.

Unieke ervaringen

Alles is tot in de puntjes verzorgd, van uw transport tot aan die bijzondere lunch die u nooit meer zal vergeten. U hoeft zich dan ook nergens zorgen over te maken en enkel te genieten!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat