Reisprogramma Eilandhoppen Seychellen Delight

1
1

1: Amsterdam – Mahé

Vandaag gaat uw Eilandhoppen Seychellen reis van start! In de loop van de ochtend reist u op eigen gelegenheid naar Amsterdam Airport Schiphol waar u incheckt voor uw Emirates vlucht. U vertrekt in de loop van de middag en vliegt (via Dubai) naar de Seychellen waar u de volgende ochtend zult arriveren. Mocht u voorkeur hebben voor een andere luchthaven van vertrek of een andere luchtvaartmaatschappij vernemen wij dit graag zodat we de vluchten hierop kunnen aanpassen.

2
2

2: Aankomst Mahé - doorvluchtje naar Praslin


In de ochtend landt u op de internationale luchthaven van Mahé. Na aankomst haalt u de ruimbagage op en wordt u bij het verlaten van de aankomsthal welkom geheten door de vertegenwoordiger van onze lokale agent. Kort na aankomst wordt u per propellervliegtuigje naar het buureiland Praslin gevlogen. Praslin is het op één na grootste eiland van de binnenste eilanden van de Seychellen. In vergelijking met Mahé is het eiland vele malen rustiger en idyllischer. De sfeer is hier ontspannen en zelden heeft iemand hier haast. Door de afmetingen van Praslin (28 km2 groot) kunt u gemakkelijk alle uithoeken van het eiland aandoen in enkele dagen. Na aankomst op Praslin wordt u netjes ontvangen en naar uw accommodatie gereden, gelegen aan de westkust. De rest van de middag kunt u uitrusten van de reis. Optioneel kunt u deze dagen ook verblijven in het Constance Lémuria Resort. Blank

  • ★★★+ Dhevatara Beach Hotel (3n – hp)

Dhevatara Beach Hotel

3
3

3 & 4: Praslin & omgeving


Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. Dhevatara Beach Hotel is een kleinschalige accommodatie met een goed eigen restaurant, zwembad, ligbedden en directe opgang tot het strand. U kunt genieten van uw hotel en het strand maar ook de rest van het dit op één na grootste eiland verkennen.

U kunt een bezoek brengen aan andere mooie stranden zoals Anze Lazio, Anse Boudin, Anse Takamaka, Anse Volbert en Côte d’Or. Een bezoek aan Vallée de Mai en/of Fond Ferdinand is een absolute aanrader tijdens een verblijf op Praslin. Uiteraard is het ook mogelijk een georganiseerde excursie te maken, bijvoorbeeld naar een van de vele nabijgelegen eilandjes. U kunt deze ter plaatse gemakkelijk via (uw aanspreekpunt van) de lokale agent organiseren of bij uw hotel organiseren.

Coco de Mer (Vallée de Mai)

5
5

5: Praslin – La Digue


Vandaag reist u naar de volgende bestemming van uw Eilandhoppen Seychellen reis: La Digue. Dit op 3 na grootste eilandje van de binnenste eilanden ligt 4 km ten oosten van Praslin. In de loop van de ochtend heeft u een transfer van uw hotel naar Baie Ste Anne waar u aan boord gaat van de gemotoriseerde catamaran die u in ca. 20 minute naar La Digue zal varen. Een leuke en mooie manier om deze kleine afstand de overbruggen! Soms vergezellen dolfijnen de veerboot! Na aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Er zijn weinig auto’s en busjes op het eilandje La Digue. Het makkelijkst kunt ook u zich tijdens het verblijf op het 6 km lange en maximaal 3 km brede eiland lopend of te fiets verplaatsen. De vele schitterend stranden zijn uitstekend op deze manier te verkennen. U verblijf in het kleinschalige Le Nautique.

  • ★★★+ Le Nautique (3n – lo)

Stranden van La Digue

6
6

6 & 7: La Digue

U heeft 2 vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt optioneel fietsen huren (informeer hiernaar bij de receptie) waardoor u deze dagen alle vrijheid heeft La Digue te verkennen. La Digue is het op drie na grootste eiland van de Seychellen en wanneer u aan locals op de overige eilanden vraagt wat hun favoriete eiland is, noemen ze vaak deze. Niet vreemd wat het eiland heeft diverse prachtige lange, witte zandstranden, kent een ontspannen sfeer en slechts een paar geasfalteerde wegen. Zowel de ca. 3.000 bewoners als de bezoekers verplaatsen zich te voet of te fiets, en kunnen het 6 km lange en maximaal 3 km brede eiland uitstekend in enkele uren verkennen.


Ten noorden van het kleine plaatse La Passe vindt u het mooie Anse Sévère strand. In het zuidwesten kunt u bij L’Union Estate de oude kokosnoot- en vanille plantages vinden, evenals het gerenoveerde Plantation House en zien hoe de traditionele kopramolen kokosnoten verwerkt. Er zijn ook vele wandelingen mogelijk op La Digue, bijvoorbeeld de klim naar Nid d’Aigle en door het Veuve Reserve, het leefgebied van de veuve de paradis.

Anse Source d’Argent

8
8

8: La Digue - Praslin - Mahé – Silhouette


Vandaag heeft u een mooie reisdag. Door de diverse manier van reizen zal deze dag eerder aanvoelen als een excursie dan als een vervelende reisdag. U heeft een transfer naar de jetty bij La Passe, vanwaar u in ca. 20 minuten terug naar Praslin wordt gevaren. Aangekomen op Praslin heeft u een korte transfer naar de luchthaven waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht en terug naar Mahé wordt gevlogen. Hier aangekomen volgt de transfer naar de Bel Ombre jetty waar u netjes wordt ontvangen door Hilton Labriz. Hierna volgt de overtocht naar Silhouette Island, gelegen ten noordwesten van Mahé waar u de laatste dagen van uw Eilandhoppen Seychellen reis heerlijk kunt besteden. In plaats van Silhouette zou u uiteraard ook voor een andere accommodatie kunnen kiezen voor deze laatste dagen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

  • ★★★+ Hilton Labriz Resort (4n – hp)

Video Hilton Labriz Resort

9
9

9 t/m 11: Silhouette Island


Deze laatste dagen van uw Eilandhoppen Seychellen reis kunt u in alle rust besteden op Silhouette Island. Het eiland bestaat voor 93% uit National Reserve en bezit een bijzonder rijke flora en fauna. Het resort zelf bestaat uit 111 kamers, allen op de begane grond gelegen. U kunt tijdens uw verblijf gebruik maken van het ruime zwembad met vele ligbedden of genieten van het strand direct buiten uw villa. Uw beachfront villa is ruim 100 m2 met ruime badkamer, kingsize bed en terras. U hoeft enkel de deuren te openen en staat na enkele stappen met de voeten in het zand. De ligbedden staan al voor u klaar.

U kunt het lange strand aflopen of enkele van de uitgezette wandelpaden volgen. U kunt gebruikmaken van de tennisbaan of de gym of optioneel duiken organiseren of een spabehandeling inplannen. U verblijft op basis van halfpension en kunt (met uitzondering van Restaurant Teppanyaki) in alle restaurants eten.

Het prachtige strand van Labriz

12
12

12: Vertrek Mahé - Amsterdam


Vandaag heeft u de bootreis terug naar Mahé waar u wordt opgewacht door de chauffeur die u naar de internationale luchthaven zal brengen. Iets voor middernacht vertrekt u met een Emirates vlucht en vliegt u (middels een overstap in Dubai) terug naar Amsterdam. Uw Eilandhoppen Seychellen reis zit er helaas vandaag alweer op.

13
13

13: Aankomst

In de loop van de middag zal het toestel landen in Amsterdam waarmee deze prachtige reis tot een einde is gekomen. U vervolgt uw reis naar huis op eigen gelegenheid en kijkt hopelijk nog lang terug op deze mooie rondreis.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat