Reisprogramma Anakonda Amazon Cruise

1
1

1: Start Anakonda Cruise

U vliegt vandaag in zo'n 50 minuten van Quito naar Francisco de Orellana, in de volksmond ook wel ‘Coca’ genoemd. Na aankomst in Coca volgt een transfer naar de Napo-rivier waar u aan boord gaat van een gemotoriseerde kano. Deze circa 1 uur durende boottocht is een schitterende eerste kennismaking met de Amazone. U wordt afgezet bij de Anakonda Amazon Cruise. Nadat u zich aan boord heeft geïnstalleerd krijgt u een uitleg over het programma van de komende dagen. De Anakonda Amazon Cruise zal in de middag stroomafwaarts over de Rio Napo varen. Bij het vallen van de avond kunt u een wandeling maken. U verblijft aan boord op basis van volpension, waarbij alle maaltijden en excursies zijn inbegrepen. Een professionele gids zal u tijdens de excursies op de vele wonderen van het Amazonewoud en haar bewoners attenderen. Houdt u er rekening mee dat het beschreven programma indicatief is en dat er ter plaatse door waterstand van de rivier en weersomstandigheden altijd wijzigingen kunnen plaatsvinden.

  • ★★★★ Anakonda Amazon Cruise (3n)

Deluxe suite

2
2

2: Amazone

Vandaag zet de Anakonda verder koers richting de Pañayacu Rivier delta. Per kano wordt u door de schitterende omgeving gevaren. Met een beetje geluk spot u hier de legendarische roze rivierdolfijn, een kaaiman, of een anaconda. Pañacocha betekent piranhameer in het Kichwa, de lokale Quechua taal. Dit bijzondere ecosysteem is het natuurlijk habitat van onder andere piranha's, arapaima's en de witte kaaiman. Tegen alle verwachtingen in kunt u hier, indien gewenst, zwemmen. In dit prachtige gebied zal u begin van de middag kunnen genieten van een heerlijke barbecue. Uiteraard geheel in de stijl van de Amazone. Na de lunch gaat u samen met uw gids op pad om de geheimen van dit gebied in de Amazone te ontdekken. In de avond keert u terug aan boord voor het diner.

Rivierdolfijn

3
3

3: Amazone

In de ochtend bezoekt u vandaag een van de meest spectaculaire parrot clay licks. Deze unieke modderpoelen zitten boordevol belangrijke mineralen voor de papagaaien en parkieten. U kunt u voorstellen dat dit een waar kleurenspektakel oplevert. Bij goed weer kunt u dit unieke fenomeen meemaken. In de loop van de ochtend brengt u een bezoek aan het Sani Warmi Kichwa Interpretation Center, waar een groep Kichwa-vrouwen zal spreken over de traditionele gebruiken, de lokale keuken en het dagelijkse leven in de jungle. Een leerzame aangelegenheid!

Na de lunch brengt u tevens een bezoek aan het Yakukawsay Kichwa Interpretation Center. De dag sluit u af met een prachtige wandeling door het woud.

Clay lick

4
4

4: Coca - Quito

Na het ontbijt wordt u teruggevaren naar Coca waar deze indrukwekkende Anakonda Amazon Cruise tot een einde komt. Vanaf de aanlegsteiger in Coca heeft u een transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Quito. Einde van dit arrangement.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat