Logo bg white

Praktische reisinformatie Malediven

Ligging

De Malediven, ook wel 'De Republiek der Malediven' genoemd, is een eilandengroep in de Indische Oceaan. Het land ligt ten zuidwesten van Sri Lanka en India. De Malediven bestaan uit ca. 1.200 eilanden, verdeeld over de 26 atollen. De totale oppervlakte beslaat ca. 300 vierkante kilometer. Verspreid over enkele bewoonde eilanden, telt de populatie in totaal ca. 400.000 inwoners.

Paspoort & visum

Voor een bezoek aan de Malediven heeft u geen visum nodig. Bij aankomst op de luchthaven krijgt u een zgn. 'Visa on Arrival', een kosteloze stempel in uw paspoort waarmee u tot maximaal 30 dagen in het land mag verblijven.

Tijdverschil

In onze zomer is het op de Malediven 3 uur later dan in Nederland. In de Nederlandse winter bedraagt het tijdsverschil 4 uur.

Blank

Veiligheid

Reizen in sommige landen of streken kan risico’s met zich meebrengen. Voor de meest up-to-date informatie m.b.t. de veiligheidsrisico's verwijzen wij u graag door naar de website van de Rijksoverheid.

Gezondheid

Omdat adviezen hieromtrent regelmatig wijzigen, verwijzen wij u voor specifieke en de meest up-to-date informatie over vaccinaties en overige gezondheidskwesties graag door naar het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, GGD, Tropencentrum en/of uw huisarts.

Douanebepalingen

Het is ten strengste verboden om alcohol in te voeren op de Malediven. Neemt u alcoholische dranken mee naar de Malediven, dan zullen deze bij aankomst door de douane in beslag worden genomen. U krijgt deze dan wel aan het einde van uw verblijf weer netjes terug. De resorts beschikken wel over een alcoholvergunning en u kunt u dan ook wel probleemloos alcohol kopen bij uw accommodatie.

Voor meer informatie over welke zaken u wél en niet mag invoeren, verwijzen wij u graag door naar de officiële website van Maldives Customs.

Electriciteit

Het voltage op de Malediven ligt tussen de 220 en 240 Volt. Het is verstandig om een wereldstekker mee te nemen aangezien de stopcontacten afwijken van onze Europese stopcontacten. Deze zgn. ‘Wereldstekkers’ stekkers zijn onder andere te verkrijgen bij de ANWB.

Taal

De officiële taal op de Malediven is Divehi, één van de minst gesproken talen ter wereld. Het is een erg lastige en onleesbare taal voor ons en lijkt nog het meest op het 'Singalees’, de taal die gesproken wordt in Sri Lanka. Zowel in Malé als in uw resort wordt echter gewoon uitstekend Engels gesproken.

Betalen

De officiële munteenheid op de Malediven is de Maldivische Rufiyaa (MVR). Voor de actuele koers raden we u aan een bezoek te brengen aan de website van Oanda. Op deze site kunt u een handig overzichtje uitdraaien met de huidige koers die u mee kunt nemen op reis.

Op de luchthaven van Malé zijn pinautomaten aanwezig. Mocht u dan ook graag cash mee willen nemen (bv. om fooien achter te laten), dan kunt u contant geld opnemen in Malé.

In de resorts worden prijzen gecommuniceerd in US dollars en kunt u probleemloos met creditcards betalen. Zowel Visa, Mastercard en American Express worden in alle resorts geaccepteerd.

Fooien

Het geven van fooi is op de Malediven zeer gebruikelijk, maar zeker niet verplicht.

Uw rekening wordt aan het einde van uw verblijf opgemaakt. Alle kosten voor uw eventuele extra consumpties, maaltijden, tours en evt. (spa) behandelingen worden verzameld en op één rekening gezet die u aan het einde van uw verblijf kunt voldoen. Fooien zijn hier niet bij inbegrepen.

U kunt ervoor kiezen om uw fooien als één geheel aan het einde van uw verblijf in een envelop bij de receptie achter te laten. Ieder resort heeft een eigen manier voor het verdelen van de fooien. Laat u dan ook gewoon adviseren. U kunt er ook voor kiezen om de fooien direct achter te laten bij diegene die u een goede service heeft verleend. Heeft u zojuist genoten van een goede masssage, dan kunt u de dame/heer in kwestie uiteraard ook op het moment zelf belonen met een fooi. Wat u wilt.

De hoogte van een fooi is geheel aan u en is niet bepaald. Laat u dan ook zeker geen bedragen 'aanpraten'.

Blank

Kleding

De Malediven zijn Islamitisch. Echter heeft u hier als gast op de Malediven wanneer u verblijft in één van de vele resorts, weinig last van. U kunt gewoon in uw badkleding op het strand liggen. Wel wordt het gewaardeerd wanneer u gekleed het restaurant of de bar betreedt. Topless zonnen is niet toegestaan op de Malediven.

Religie

Op de Malediven is de Islam de officiële staatsreligie. Dat wil zeggen dat iedereen op de Malediven moslim is. Het is niet toegestaan om als inwoner van de Malediven een andere religie aan te hangen. Voor u als bezoeker heeft dit de volgende consequenties:

  • Alcohol mag niet worden ingevoerd. Neemt u alcohol mee, dan zal dit bij aankomst worden ingenomen door de douane. U krijgt het wel weer netjes terug bij het verlaten van het land, aan het einde van uw verblijf.
  • U mag geen aanstootgevende literatuur meenemen naar de Malediven.
  • Topless zonnen is verboden. Wel is het geen enkel probleem om op het strand en in het resort in uw badkleding rond te lopen. Bij het betreden van de restaurants en bars is het wel de bedoeling dat u normale kleding draagt.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat