Reisprogramma Spirit of the Glaciers Cruise door Nationaal park Los Glaciares

1
1

1: Start Spirit of the Glaciers cruise

Vandaag wordt u bij uw hotel in El Calafate opgehaald en naar de privé pier van MarPatag in Punto Bandera gebracht. De inscheping vindt plaats om 16.30 uur. Na een welkomstreceptie vertrekt u noordwaarts naar de geïsoleerde Alemana baai. Hier zult u vanavond overnachten. Als het schip voor anker is gegaan heeft u de mogelijkheid om een eerste korte wandeling naar een kleine nederzetting in de baai te maken. Na de excursie wordt het welkomstdiner geserveerd.


  • ★★★★ M/V Santa Cruz (2n)
2
2

2: Spegazzini & Upsala gletsjer

In de ochtend gaat u aan wal bij Puesto de las Vacas. U wandelt naar een mooi uitzichtpunt van waar u prachtig zicht heeft op de Spegazzini gletsjer. De gletsjer wordt gevormd door drie verschillende ijsrivieren en is met zo’n 135 meter de hoogste ijsmuur van zuidelijk Patagonië. Na de wandeling vaart de Santa Cruz door het fjord richting de gletsjer om deze van nog dichterbij te kunnen bekijken.


Na de lunch zet u koers richting de Upsala gletsjer. Onderweg vaart u langs steeds groter wordende ijsbergen en heeft u een uitgestrekt overzicht over het water van Lago Argentino. Upsala is de grootste gletsjer van het park. Doordat er enorme ijsbergen afbreken is het niet mogelijk om heel dicht bij de Upsala te komen, maar vanaf het schip heeft u een prachtig uitzicht op de gigantische ijsmassa. Aan het eind van de middag vaart de Santa Cruz richting Seno Mayo, een van de meest spectaculaire fjorden van het Nationaal Park. U overnacht hier vanavond in de Toro baai.

Spegazzini gletsjer

3
3

3: Perito Moreno - El Calafate

In de ochtend navigeert u naar het zuidelijk deel van het nationale park. Hier maakt u een wandeling door een prachtig Patagonisch woud, waarbij u onderweg zicht heeft op de Mayo en Negro gletsjers. Na de excursie vaart u door het 'Canal de los Témpanos' (kanaal van de ijsbergen) richting het hoogtepunt van deze cruise: de spectaculaire en wereldberoemde gletsjer Perito Moreno. Het is de meest actieve gletsjer van het park. De ijsmassa schuift dagelijks zo'n twee meter verder, en met regelmaat brokkelen grote stukken ijs af die met donderend geraas in het water vallen. Na de lunch gaat u van boord om de Perito Moreno vanaf het vaste land te bekijken. Er zijn verschillende loopbruggen en routes aangelegd om de gletsjer van verschillende kanten te aanschouwen. Aan het eind van de middag vaart u terug naar Punto Bandera en neemt u afscheid van de Santa Cruz. Vanaf de pier is een transfer naar El Calafate verzorgd, waar u ofwel wordt afgezet bij uw volgende accommodatie, of de luchthaven, van waar u uw reis door Argentinië verder kunt vervolgen.

Perito Moreno gletsjer

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat