Reisprogramma Australis Cruise door Chileens en Argentijns Patagonië

1
1

1: Punta Arenas – Vertrek Australis Cruise

Tussen 13:00 en 17:00 uur kunt u vandaag inchecken bij het kantoor van Cruceros Australis, gelegen in de haven. De inscheping vindt plaats om 18.00 uur. De cruise begint met een welkomstreceptie en uitleg over de gang van zaken aan boord.


Hierna vertrekt het schip door de Straat van Magelhaen richting Zuid-Patagonië en Vuurland. U verblijft aan boord op all inclusive basis, wat betekent dat alle maaltijden, drankjes en excursies zijn inbegrepen.


  • ★★★★ Stella Australis of Ventus Australis (4n – all inclusive)


Hut typen

  • B (16m2, 2e dek, 2 eenpersoonsbedden)
  • A (16m2, 2e dek, 1 tweepersoonsbed)
  • A (16m2, 2e dek, 2 eenpersoonsbedden)
  • AA (16m2, 3e dek, 1 tweepersoonsbed)
  • AA (16m2, 3e dek, 2 eenpersoonsbedden)
  • AAA (16m2, 4e dek, 1 tweepersoonsbed)
  • AA superieur (20m2, 3e dek, 1 tweepersoonsbed)
  • AAA superieur (20m2, 4e dek, 1 tweepersoonsbed)A hut

2
2

2: Baai van Ainsworth & Tuckers eiland

’s Ochtends vroeg vaart u door de Almirantazgo inham, een spectaculaire zijtak van de Straat van Magelhaen. Het uitzicht op de besneeuwde toppen van het Karukinka Natural Park strekken zich uit over de noordzijde terwijl u in het zuiden de diepe fjorden van het Alberto Agostini National Park kunt bewonderen. Met zodiac boten gaat u aan wal in de Baai van Ainsworth waar meestal een grote kolonie zeeolifanten te vinden is.

U heeft vanmiddag de keuze uit 2 excursies: een eenvoudige en een iets pittigere wandeling onder begeleiding van een gids. Tijdens beide wandelingen heeft u bij goed weer spectaculair uitzicht op de Marinelli gletsjer en de Darwin Mountain Range Blank.

Het schip vaart in de middag verder naar de Tucker eilanden. Na de lunch verkent u de Tucker eilanden per zodiac. Op de rotsen op deze eilanden bevinden zich grote kolonies Magelhaen pinguïns en aalscholvers.

"De cruise met de Stella Australis was in alle opzichten onvergetelijk en niet te overtreffen en beslist de uitschieter in onze reis!"
Gezelschap Sieben

Baai van Ainsworth

3
3

3: Pia gletsjer & ‘Avenida Glaciares’

U vaart verder door het Beagle kanaal en bereikt het Pia fjord en de Pia gletsjer. In de zodiac boten wordt u vlakbij de gletsjer aan land gebracht. Een korte wandeling brengt u naar een uitkijkpunt waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over de Pia gletsjer en de bergketen van waaruit de gletsjer ontspringt. Na deze onvergetelijke ervaring vaart u verder richting de zgn. ‘Avenida de los Glaciares’, ofwel de ‘Laan der Gletsjers’. U passeert enkele zeer indrukwekkende gletsjers welke zijn ontstaan uit het water van de Darwin Mountain Range. De meeste gletsjers zijn vernoemd naar Europese landen zoals Italië, Duitsland en Nederland.

4
4

4: Wulaia Baai & Kaap Hoorn


De boot navigeert verder door het Murray kanaal tussen de eilanden Navarino en Hoste, waarna het uitkomt bij de sprookjesachtige Wulaia Baai. Onder leiding van gidsen brengt u een bezoek aan het oude radiostation waarin zich een kleine expositie bevindt. Na dit bezoek heeft u de keuze uit 3 prachtige wandelingen, variërend in lengte en zwaarte. U wandelt door een Magelhaens oerbos vol varens en inheemse plantensoorten als Lengas, Coihues en Canelos naar een uitkijkpunt van waar u een spectaculair uitzicht over de omgeving heeft.

In de middag vaart het schip verder naar het Nationale Park Kaap Hoorn, het punt waar de Atlantische en Stille oceaan samenkomen. Deze 425 meter hoge klif is vernoemd naar het Nederlandse stadje Hoorn, het vertrekpunt van een Nederlandse expeditie onder leiding van Isaac Le Maire, die in 1616 Kaap Hoorn ontdekte. Wanneer het weer het toelaat, gaat u aan land op Kaap Hoorn en bezoekt u het monument. U bereikt het monument na een korte klim over trappen.

Kaap Hoorn

5
5

5: Aankomst Tierra del Fuego (Vuurland)


‘s Ochtends aankomst in Ushuaia, het zuidelijkst gelegen stadje van Argentinië, waarna u het schip verlaat en deze onvergetelijke cruise tot een einde is gekomen.

De vertrekdata voor een Australis cruise zijn op aanvraag. Het is niet mogelijk om dit arrangement los te boeken. Graag nemen wij een cruise voor u op in een totale rondreis door Chili of Argentinië!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat