Delen

15 augustus 2019

De mooiste vakantiebestemmingen tijdens de kerst

Door: Tico Reizen

De kerstvakantie is een mooie tijd om Nederland te verlaten, en de zon elders in de wereld op te zoeken. In twee weken kun je vaak al heel erg veel zien en doen. We hebben onze favoriete vakantiebestemmingen voor de kerstvakantie voor je op een rijtje gezet!

Costa Rica

Costa Rica is een relatief klein land met een zeer grote diversiteit aan natuur. Je treft hier uitgestrekte nevelwouden, koraalriffen, mangrovebossen, (actieve) vulkanen en schitterende palmstranden. De wegen in Costa Rica zijn van goede kwaliteit en je kunt het land dan ook makkelijk met een eigen huurauto verkennen. Vanwege de kleine afstanden en de enorme diversiteit, hoef je geen lange afstanden te rijden. Dit alles maakt Costa Rica ook een hele kindvriendelijke reisbestemming, en ideaal om in de kerstvakantie te bezoeken. Costa Rica is een prachtige bestemming voor iedereen die op zoek is naar een reis vol natuur, een rijk dierenleven, prachtige stranden en heerlijke accommodaties!

Bekijk onze Costa Rica reizen.

Cambodja

Het nog grotendeels ongerepte Cambodja heeft alle aspecten in huis voor een bijzondere en onvergetelijke reis. Naast de prachtige eeuwenoude mystieke tempelcomplexen waaronder de tempels van Angkor, heeft Cambodja nog veel meer te bieden! Trek er op uit in de jungle en verblijf in unieke en comfortabele kampementen, wandel langs de rivier door Frans koloniale stadjes en ontspan op één van de paradijselijke eilanden voor de kust. Maak kennis met de vriendelijke bevolking die vaak nog dagelijks herinnerd wordt aan de verschrikkelijke periode van de Rode Khmer. Cambodja zal zeker een onuitwisbare indruk achterlaten! Tijdens onze winter is het in Cambodja heerlijk vertoeven met een gemiddelde temperatuur van 29°C. Ben je op zoek naar een mooie combinatie van cultuur, natuur en strand? Dan is Cambodja de perfecte reisbestemming.

Ontdek het tijdens een van onze Cambodja reizen!

Ecuador & de Galápagos eilanden

Ondanks het relatief kleine oppervlak heeft Ecuador een enorme diversiteit aan prachtige landschappen, culturen en klimaten. In dit Zuid-Amerikaanse land vind je besneeuwde vulkaantoppen, koloniale steden, lokale indianenmarkten, jungle, nevelwouden, de Andes en stranden.

Een bezoek aan de Galápagos eilanden maken een reis door Ecuador compleet. Galápagos staat bekend om haar unieke dierenleven. Nergens ter wereld zie je zulke boeiende diersoorten die zich duizenden jaren lang ongestoord hebben kunnen ontwikkelen. Een reis door Ecuador en de Galápagos eilanden zal zonder twijfel een onvergetelijke en zeer bijzondere ervaring zijn!

Neem een kijkje bij onze Ecuador & Galápagos reizen.

Namibië

Het uitgestrekte Namibië is op een geweldige manier per huurauto te verkennen waardoor je zelf het tempo van de reis bepaalt. De diversiteit aan natuur, de schitterende lodges, de prachtige wildparken en niet te vergeten de kleurrijke Himba en Herero bevolking in Damaraland en Kaokoland zul je niet snel vergeten!

Het landschap in Namibië bestaat uit (half)woestijnen en droge savannes. Hier bevinden zich de hoogste zandduinen ter wereld, ruige rotswoestijnen, de prachtige Fish River Canyon, de Skeleton Coast, bergplateau’s, een wilde kustlijn, riviergebieden en de zoutpan in het Nationale Park Etosha. De prachtige en vaak kleinschalige lodges die wij verzorgen, maken je reis naar Namibië onvergetelijk en compleet!

Krijg een indruk van onze Namibië reizen.

Myanmar

De talloze pagodes en tempels in het vroege ochtendlicht en het zeer gevarieerde landschap zullen een onuitwisbare indruk bij je achter laten. Myanmar is al jarenlang één van onze favoriete bestemmingen in Azië, en is wat ons betreft één van Azië's best bewaarde geheimen. De uiterst bescheiden en vriendelijke bevolking, zal je ongetwijfeld met met veel enthousiasme, gastvrijheid en een grote glimlach ontvangen. Het toerisme staat op veel plekken in Myanmar nog in de kinderschoenen en zij zullen dan ook veel van jou willen weten! Verken de sprookjesachtige en eeuwenoude tempels van Bagan, geniet van een boottocht op het rustgevende Inlemeer of bezoek de prachtige omgeving van Hpa-An, bekend vanwege de vele grotten en kalkstenen rotsformaties. Sluit je prachtige reis af aan de ongerepte stranden van Ngapali Beach. Indien er meer tijd is, kun je de reis afsluiten op één van de eilanden in de Mergui Archipel, gelegen in het zuidelijkste puntje van Myanmar!

Laat je inspireren door onze Myanmar reizen!

Ben je op zoek naar nog meer bestemmingen?

Neem dan een kijkje bij onze volgende pagina's:

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat