Delen

11 juli 2018

De mooiste lodge in Namibië!

Blank
Door: Gemma Hanrath

Tijdens mijn laatste reis door Namibië verbleef ik in de Wolwedans Dune Lodge en het Wolwedans Dune Camp, beide onderdeel van de Wolwedans Collection. Sindsdien ben ik door de tenten, de sfeer, de verschillende excursies, de stilte, het uitzicht, de mate van service en de verrukkelijke maaltijden vólledig overtuigd van de heerlijkheid van deze lodges. Een gevoel dat ik jaren na dato nog probleemloos kan oproepen. Wat een prachtige plek!

Blank

Wolwedans

Namibië is een land met veel schitterende accommodaties. Een lijst met de ’mooiste accommodaties van Namibië’ zal snel uitgroeien tot 10 of misschien wel 20 prachtige lodges en hotels. Wanneer ik de mooiste accommodatie in Namibië moet benoemen, hoef ik echter nooit lang te twijfelen. De lodges waar ik de mooiste, meest pure Namibië ervaring heb opgedaan was bij de Wolwedans Dune Lodge en het Wolwedans Dune Camp. Deze twee lodges liggen in het NamibRand Nature Reserve, een 200.000 hectare groot gebied wat ten zuiden van de Sossusvlei Duinen (in het zuidwesten van Namibië) ligt. Het gebied bestaat uit uitgestrekte glooiende vlaktes met rood zand, fairy circles en zandwegen. De kleuren zijn hier ongelofelijk mooi! Binnen het reservaat liggen 4 kleinschalige lodges die bijna wegvallen door het kleurgebruik. De Wolwedans Collection bestaant uit vier lodges: de kleinste lodge is het Private Camp (een suite met 3 kamers die exclusief gehuurd kan worden), daarna volgt het afgelegen Boulders Camp met 5 tenten. Het Wolwedans Dune Camp bestaat uit 6 tenten en de Wolwedans Dunes Lodge bestaat uit 9 tenten (chalets genoemd) en de privé Mountain View suite (ideaal voor een huwelijksreis!). Tijdens het verblijf zijn alle maaltijden, drankjes, transfers en excursies inbegrepen. Je kunt dus naar hartenlust het gebied verkennen tijdens wandelingen en drives, én tussen de activiteiten door ontspannen en genieten van de uitgebreide maaltijden. Ik vond de zonsondergangen hier spectaculair! Onder het genot van een drankje kijk je naar de veranderende lucht, het fantastische uitzicht en tegelijkertijd lopen de oryxen aan je voorbij...

Blank

De ervaring

Vanaf het moment dat je de hoofdweg verlaat, volgt een hobbelige rit van ca. 20 km naar de receptie. Je kunt vanuit Windhoek ook met een direct vluchtje naar de kleine airstrip vliegen, maar het hobbelen over deze ongeasfalteerde weg maakt het gevoel een afgelegen accommodatie te bezoeken net even groter. Het aangezicht van de opdoemende receptie is heel speciaal om te zien. Na een soepele incheck ontmoet ik de chauffeur en gids waarmee ik de komende dagen op pad ga. In de dagen die volgen, verblijf ik in het Wolwedans Dune Camp én de Lodge! De Dune Lodge is de enige lodge die een zwembad heeft maar ik heb een kleine voorkeur voor het Dune Camp. Deze lodge is nog kleinschaliger (telt slechts 6 tenten) en de tenten geven mij iets meer het safarigevoel dan de chalets bij de Dune Lodge. Desondanks geef ik beide lodges, de faciliteiten, de maaltijden en de onvergetelijk mooie excursies echt een dikke 10.

Blank

Niet te missen!

Bij sommige accommodaties klopt gewoon alles en ervaar je een land op zijn best. Een verblijf bij Wolwedans kan ik dus – zelfs jaren na dato – nog met heel mijn hart aanbevelen! Verblijf hier zeker 2 nachtjes, maar wanneer je de mogelijkheid hebt het liefst 3! Het 4-daagse arrangement is terug te vinden op onze website Wolwedans Lodges in NamibRand. Ik, of een van mijn collegaś verwerken dit bezoek heel graag in een uitgebreidere rondreis door het oogverblindende Namibië!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat