Delen

11 april 2018

Estancia La Bamba de Areco; het Argentijnse leven op zijn best

Blank
Door: Gemma Hanrath

Een reis door Argentinië begint of eindigt doorgaans met een bezoek aan de hoofdstad, zo ook mijn korte trip begin april. Vergezeld door fantastisch herfstweer (een strakblauwe lucht en 23 graden) wilde ik tijdens dit bezoek niet alleen Buenos Aires, maar ook de nabijgelegen pampa’s aandoen. De pampa’s bestaan uit vlakke, uitgestrekte graslanden met koeien, paarden, estancia’s en gaucho’s; Argentijnser kan het bijna niet! Het lijkt me de ultieme plek voor een ontspannen start of afsluiter van een reis door Argentinië. Ik neem de proef op de som!

De uitgestrekte graslanden van de Argentijnse pampa’s

Ik word bij mijn hotel in Buenos Aires opgehaald en in minder dan 2 uur richting het kleine plaatsje San Antonio de Areco gereden. Iedere kilometer brengt me verder weg van de drukte, en dieper de uitgestrekte graslanden in. In de omgeving liggen vele estancias: grote boerderijen en landerijen die actief zijn in de veeteelt en in het verbouwen van gewassen. De laatste 10 minuten hobbelen we over een onverharde weg tot we aankomen bij de poort van Estancia La Bamba de Areco. Via een schitterende laan met eeuwenoude platanen bereik ik de rood gekleurde gebouwen van de estancia. Het prachtige huis dateert uit 1830 en lag toen aan de Camino Real, de weg die het noorden van Argentinië met Buenos Aires verbond. Wanneer ik om mij heen kijk, zie ik een uitnodigend zwembad, groen gras tot zover het oog reikt, zitjes, ligbedden, en ontelbaar veel paarden. Ik heb geen enkele twijfel: dit wordt genieten!

Blank

Polo training en zeer goede maaltijden

Ik val met mijn neus in de boter want tijdens mijn aankomt is er een polo training aan de gang! Estancia La Bamba heeft een eigen (internationaal spelend) polo team en de polo paarden zijn te bewonderen in de stallen. Na genoten te hebben van deze populaire nationale sport, staat de lunch op ons te wachten. De lunch wordt in de buitenlucht geserveerd als een luxe barbecue (in het Argentijns een asado), aan een lange tafel met een internationaal gezelschap. Uiteraard komen er vele soorten smakelijk vlees voorbij, maar ook voor de minder grote vleesliefhebber staat er meer dan voldoende lekkers (en zelfs gezonds) op het menu! Het diner later die avond is even smaakvol en divers, qua setting is het iets formeler.

Blank

Kleinschalige opzet

Begin 20e eeuw verkreeg de estancia zijn naam, een verbastering van het woord "Bahamba" (plaats van rust en gastvrijheid). In 1980 opende het als één van de eerste estancias in deze omgeving zijn deuren voor bezoekers en logees. Alles in en rond La Bamba nodigt uit tot ontspannen, zo kon ik in het hoofdgebouw en in het gebouwtje La Pulperia heerlijk zitten en de prachtige fotoboeken doorbladeren. Verspreid over de uitgestrekte en goed onderhouden tuinen zijn vele zitjes en ligbedden te vinden. Hierdoor kon iedereen makkelijk een eigen plekje vinden. La Bamba telt slechts 11 kamers, dus druk is het hier eigenlijk nooit! De kamers zijn niet super luxe, maar wel zeer comfortabel en sfeervol. De kamers zijn vernoemd naar beroemde polopaarden en dragen namen als Lalabai, Tentación en Gripe. Mijn favoriete kamer is de 'cottage suite', de suite is als enige gelegen in een losstaand gebouwtje en is daarmee heerlijk privé. De ruimtes binnen zijn bijzonder sfeervol gedecoreerd en de moderne kunst en foto’s aan de muur zijn schitterend.

Blank

Rust en gastvrijheid

Bij het verblijf zijn alle maaltijden, standaard drankjes en de aangeboden activiteiten inbegrepen. Als gast kun je in de omgeving, die bestaat uit uitgestrekte graslanden, gaucho’s (Argentijnse cowboys) te paard nog dagelijks het vee bijeen zien drijven. In de middag rijd ik op paard ‘Colorado’ met enkele andere gasten met een van de gaucho’s mee. Vergezeld door een ondergaande zon verkennen we het landgoed en zie ik hoe enorm uitgestrekt het land van de estancia is. Ach, zo kom ik de dagen wel door! Je kunt hier ontspannen aan het zwembad, wandelen naar het meertje om vogels te kijken, vanuit één van de vele zitjes in de tuinen luisteren naar het gekwetter van monniksparkieten of het enorme landgoed te paard verkennen. Bij Estancia La Bamba is het nog steeds een luxe “Bahamba” ervaring waar rust en gastvrijheid de boventoon voeren. Voor de ultieme ervaring zou ik een verblijf van 2 nachten aanbevelen zoals uitgewerkt in ons unieke Estancia La Bamba arrangement. Een aangenamer begin of einde van een reis is bijna niet mogelijk!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat