Delen

09 september 2020

De inspirerende voorbeeldreizen van Tico

Door: Fraukje van Nes

Voor iedere Tico-bestemming hebben we een aantal prachtige voorbeeldreizen en unieke arrangementen op onze website staan. Op deze manier kunt u alvast kennismaken met enkele routes (voorbeeldreizen) en accommodaties (arrangementen) die wij van harte kunnen aanbevelen.

Bij veel voorbeeldreizen ziet u onze benaming 'Delight', 'Deluxe', 'Remote' en 'Compleet' terug. In deze blog leggen we graag de kenmerken van deze reizen voor u uit waardoor u gemakkelijker zal zien welk type reis meer bij u en uw wensen aansluit.

Blank

Delight

Wanneer u een Delight reis bij Tico als basis neemt, bezoekt u (zo goed als) alle hoogtepunten van een land. In een gemiddeld tempo (doorgaans 2 nachten per bestemming) maakt u kennis met de veelzijdigheid van het land, terwijl u onderweg overnacht in (veelal) kleinschalige en sfeervolle accommodaties. In de Delight reizen ziet u per bestemming vaak meerdere leuke accommodaties terug per locatie (variërend van een sfeervol 3-sterren boutique hotel tot een onvergetelijke 5-sterren accommodatie) waaruit u een keuze kunt maken.

De excursies en/of bezoeken die u naar onze mening écht niet mag missen, zijn uiteraard inbegrepen in de Delight reizen. Deze reizen hebben daarnaast een gemiddelde reisduur (ca. 2-3 weken), maar het is natuurlijk altijd mogelijkheid om deze reizen in te korten of juist uit te breiden.

Deluxe

Tijdens de Deluxe reizen bezoekt u enkele schitterende hoogtepunten van het land. Het reistempo ligt doorgaans iets lager dan in onze Delight reizen en meestal verblijft u dan ook 3 nachten op iedere bestemming. De nadruk ligt vooral op de overnachtingen in bijzondere en luxe accommodaties. U hoeft hierbij zeer zeker niet te denken aan de luxe hotels uit de grote ketens, maar juist aan exclusieve en kleinschalige accommodaties, gelegen op een unieke plek, met een geweldig design en een uitmuntende service.

Daarnaast selecteren wij de meest bijzondere excursies op de plekken waar u verblijft. Een bijzondere lunch, een luchtballonvaart, een fietstocht met picknick en een gastronomische tour onder begeleiding van een lokale expert zijn slechts enkele voorbeelden van fantastische ervaringen die uw reis nóg completer maken.

Compleet

Heeft u alle tijd om een land écht goed te leren kennen en wil u dan ook (bijna) niets missen, dan zijn onze Compleet reizen voor u de beste keuze. Dit type reis heeft doorgaans een langere reisduur dan onze Delight en Deluxe reizen aangezien vrijwel alle noemenswaardige bezienswaardigheden worden aangedaan. U reist bij een Compleet reis, indien de infrastructuur dit toelaat, zoveel mogelijk over land en er wordt weinig gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten, tenzij het niet anders kan (bv. omdat de reis naar de volgende overnachtingplek té lang is om in 1 dag te kunnen volbrengen). De Compleet reizen bieden (zoals de naam al doet vermoeden) een complete kennismaking met een reisbestemming.

Remote

Wanneer u zich graag verder weg van de drukte begeeft en bij voorkeur de natuur opzoekt, dan zullen onze Remote reizen u zeker aanspreken. Het reistempo in dit type reis is rustig en uw verblijf per locatie gemiddeld iets langer. U overnacht in afgelegen en kleinschalige accommodaties waar u wordt omringd door de natuur. Grotere steden worden zo veel mogelijk vermeden, maar kunnen natuurlijk altijd, wanneer gewenst, worden toegevoegd aan het programma.

Tijdens de reis zal u zich waar mogelijk zelf met een huurauto verplaatsen en u zal niet of nauwelijks binnenlands hoeven te vliegen. Ook intercontinentaal zal de voorkeur altijd uitgaan naar directe vluchten zónder een overstap. Indien gewenst kunnen wij excursies voor u meenemen in het programma, maar u heeft eveneens de vrijheid om bijvoorbeeld op eigen gelegenheid te gaan wandelen, of fietsen. Rust en natuur staan centraal gedurende deze reizen, en u zal met prachtige ervaringen, volledig ontspannen en opgeladen weer op huis aangaan.

Blank

Tico Reizen is sinds 1993 actief als reisorganisatie en vanuit onze eigen ervaring én die van onze klanten weten we welke reizen de mooiste ervaring bieden. Onze reizen zijn met grote zorg samengesteld, de accommodaties met passie geselecteerd en de routes nauwkeurig bepaald op basis van bestaande logistieke mogelijkheden. Uiteraard leveren wij altijd maatwerk en is iedere voorbeeldreis nog op uw wensen aan te passen. Is de reis bijvoorbeeld te lang, of juist te kort, zou u graag 2 voorbeeldreizen combineren, of heeft u andere wensen wat betreft accommodaties, luchtvaartmaatschappij of excursies? Geen enkel probleem. Geef uw wensen vooral door zodat wij u kunnen adviseren over de mogelijkheden.

Wij hopen dat u met bovenstaande informatie een duidelijk beeld heeft van wat onze verschillende voorbeeldreizen precies inhouden. Mocht u nog specifieke vragen hebben, dan horen we het natuurlijk graag van u. Wij staan altijd open voor vragen, geven u met alle plezier advies en stellen graag een mooie, vrijblijvende offerte samen gebaseerd op uw reiswensen!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat