Delen

07 juni 2024

Reisevenement en een rondje Westkaap (Zuid-Afrika)

Blank
Door: Gemma Hanrath

Begin mei naam Gemma deel aan We Are Africa, een voor ons zeer interessant reisevenement in Kaapstad. In drie dagen stonden er 45 afspraken ingepland met partners uit heel Afrika. Intensieve, maar zeer inspirerende en waardevolle dagen! In de dagen voorafgaand en tijdens We Are Africa was er ruimte voor diverse Kaapstad ervaringen zoals een helikoptervlucht, catamaran tocht en een Lion's Head hike in de vroege morgen. Na de show verbleef ze bij de Morukuru Beach Lodge bij De Hoop Nature Reserve, Delaire Graff nabij Stellenbosch en Babylonstoren ten noorden van Stellenbosch.

Blank

Als aanbieder van prachtige privé reizen in het hogere segment, streven we ernaar zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van de mooiste accommodaties en de meest exclusieve activiteiten op onze bestemmingen. Daarnaast willen we uiteraard enkel samenwerken met leveranciers die betrouwbaar zijn en geweldige service en kwaliteit leveren. Ieder jaar investeren we daarom in inspectiereizen die alle Tico teamleden maken. Een geweldige manier om de bestemming incl. excursies, accommodaties en routes zelf te verkennen en vol kennis en enthousiasme huiswaarts te keren. Ervaringen die we meenemen in de nieuw te ontwikkelen reizen voor klanten zodat we zeker weten dat iedereen een perfect passend aanbod krijgt. Een win-win-win. Naast de inspectiereizen is een andere jaarlijks terugkerende investering het bezoeken van travel shows. Charissa en ikzelf bezoeken ieder jaar meerdere reisevenementen waar we in een paar dagen een groot aantal van onze belangrijkste partners spreken.

Begin mei naam ik deel aan We Are Africa, een voor ons zeer interessant reisevenement in Kaapstad. In drie dagen stonden er 45 afspraken ingepland met partners uit heel Afrika. Iedere afspraak bestond uit 20 minuten zitten met aanbieders van lodges, aanbieders van onwaarschijnlijk mooie ervaringen en afspraken met onze lokale agenten. Intensieve, maar zeer inspirerende en waardevolle dagen!

Blank

Kaapstad

Ruim voor de start van We Are Africa vloog ik naar Kaapstad en verbleef de eerste dagen van mijn verblijf in het charmante Kensingston Place, aan de rand van de wijk Gardens en aan de voet van de Tafelberg. Een ritje van 20 minuten verwijderd van het V&A, maar in een groene oase met sinaasappelbomen en uitnodigdende zitjes. Fijne kamers met een groot eigen balkon en een onverwachts goede keuken. Wat en genot om Amsterdam achter me te laten en na een directe KLM-vlucht hier het bed in te duiken en de volgende ochtend te ontbijten in de zon. Ik heb het geluk gehad prima temperaturen te treffen in de Westkaap (dat is zeker niet gegarandeerd in de maand mei).

Door mijn extra dagen was er ruimte voor diverse Kaapstad ervaringen. Iets wat al lange tijd op mijn lijstje stond was het maken van een helikoptervlucht. En wat was dit een prachtige, iedereen aan te raden ervaring. Ik vertrok vanaf het V&A Waterfront en was na 10 seconde in de lucht te zijn direct onder de indruk van de ligging van de stad; mooi begrenst door Signal Hill, Lion's Head en de Tafelberg. Links de stad, rechts in de verte Robbeneiland. Daarna de kust volgend langs Chapman’s Peak Drive (een geweldige kustroute die je vanaf het zuiden naar de stad leidt), vlogen we over Houtbaai, Muizenbaai en Constancia. Ik was al vaker in Kaapstad geweest, maar nog nooit heb ik de stad op deze manier zien liggen. Er zijn ook helikoptervluchten waarbij je het volledige schiereiland over vliegt, naar het wijngebied koers zet of tussendoor een landing maakt voor een lunch of Gin & Tonic. Kortom: dit was een geweldige tour en smaakte naar meer. Na mijn fijne verblijf bij Kensington Place checkte ik in bij Cape Cadogan Boutique Hotel, wederom een kleinschalig en charmant boutique hotel en mijn kantoor en verblijf tijdens de We Are Africa dagen. Het hotel vormde een perfecte thuisbasis en lag nooit te ver af van mijn afspraken. Ik bezocht The Silo Hotel. Dit blijft een Tico-favoriet met toffe kunst, unieke architectuur en een ongeëvenaard uitzicht op de Tafelberg. Ook stond er een feest bij het Belmount Mount Nelson op het programma, een sunset cruise per catamaran, een etentje bij Upper Union Restaurant en een sunrise hike naar Lion’s Head. Deze hike betekende een wekker 05:15 uur, maar de zonsopkomst op deze manier zien wat de korte nacht meer dan waard.

Blank

Morukuru Beach Lodge

Na de intensieve dagen vol afspraken en activiteiten liet ik Cape Cadogan Boutique Hotel in Kaapstad achter me en reisde ik met een auto met chauffeur in drie uur naar de Morukuru Beach Lodge. Deze accommodatie zijn we een paar jaar geleden gaan aanbieden en we zijn nog steeds groot fan. De Morukuru Beach Lodge ligt in de Hoop Nature Reserve, een onwaarschijnlijk mooi kustgebied. De gezamenlijke ruimtes van de lodge en kamers zijn genieten; overal houtkachels, veel ruimte en licht en overal prachtig uitzicht. Je kunt uitstekend ontspannen in een van de vele zitjes, maar kunt je dagen hier ook vullen met de vele inbegrepen activiteiten. Ik maakte een sea safari (waar ik niet teveel over zal verklappen), maakte een nature drive en ging sandboarden. De maand mei is nog net te vroeg, maar tussen juni en oktober zie je hier, gewoon vanaf de lodge en het strand veel walvissen. Na twee dagen bij de Morukuru Beach Lodge was ik totaal ontspannen en had ik mijn stem weer een beetje terug. Om alles uit het verblijf te halen, zijn drie nachten hier een must.

Blank

Delaire Graff Wine Estate

Vanuit De Hoop Nature Reserve werd ik naar Stellenbosch gereden. Het wijngebied in de WestKaap heeft een enorme aantrekkingskracht op mensen. De vruchtbare glooiende valleien vol wijngaarden, de ligging nabij Kaapstad en de luchthaven, de vele wijnhuizen, sublieme accommodaties en ontelbare goede restaurants zorgen voor een onverminderde populariteit. Ik verbleef bij het luxueuze en exclusieve Delaire Graff Wine Estate. Deze accommodatie ligt iets buiten Stellenbosch en biedt de mooiste uitzichten. Delaire Graff is met haar 17 zeer luxe suites (allen met eigen zwembad) kleinschalig, maar qua faciliteiten groots met twee goede restaurants, overal Afrikaanse kunst, een uitgebreide spa, boutiqueshops, diamantenwinkel en groot terras voor wijnproeverijen. Het zwembad was eigenlijk te koud, maar de setting te mooi om niet een (heel klein) baantje te trekken. Een wijnproeverij en diner bij het Japanse restaurant Hoseki maakten mijn verblijf helemaal af.

Blank

Babylonstoren

De laatste dagen verbleef ik bij Babylonstoren. Babylonstoren is een van de oudste nog werkende Kaap-Hollandse boerderijen in de Wijnlanden. Het 200 hectare grootte landgoed ligt op slechts 20 minuten rijden van Delaire Graff, maar biedt een totaal andere ervaring. Alles draait hier om de dieren en de productie van olijven, wijn, groente en fruit, kruiden, kazen en ga zo maar door. Belangrijk om te weten dat Babylonstoren overdag door dagjesmensen wordt bezocht. Die kunnen een ticket kopen en tegen betaling deelnemen aan activiteiten. Het is daardoor een drukkere ervaring, maar wanneer je je daarop instelt is het een onmisbare. Ik struinde eindeloos door de tuinen, naam deel aan de tour door de wijnkelder (gevolgd door een wijnproeverij met de 10 wijnen van Babylonstoren), genoot van de Esential Oil tour en leer de waterbuffels kennen in Rietvlei. Dit was slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Ook hier is een verblijf van drie nachten eigenlijk een must. Mijn laatste excursie was een Mountain Drive met drankje bij een van de uitzichtpunten. Genietend van de vele hectares glooiende heuvels vol met moois en smakelijks en in de verte de Tafelberg. Wat een geweldige plek om te zijn en je dag te vullen. Een ideale plek ook voor een laatste dag nabij de luchthaven van Kaapstad. Er restte mij enkel nog het pakken van de koffer en een laatste rit naar de luchthaven. In de avond, dus weinig ander verkeer en slechts 40 minuten laten kon ik al inchecken.

Blank

Tot slot

Tijdens reizen die ik voor Tico maak heb ik altijd het gevoel twee (soms drie) dagen in één mee te maken. Alle activiteiten in Kaapstad, het We Are Africa event, de overige hotelinspecties en de nachten die volgden in de drie prachtige accommodaties, duurden tezamen slechts 11 dagen. Het zal nog wel even duren voordat de follow-ups van alle gesprekken zijn verwerkt, maar vol inspiratie keer ik huiswaarts. Ik zal de rest van het team briefen over de nodige zaken en zal proberen niet te vergeten nog na te genieten van deze reis. Wat zijn we werkzaam in een geweldige branche.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat