Delen

07 juli 2016

Rainbow Mountain Peru

Blank
Door: Charissa Martens

Iedere avontuurlijke reiziger wil niets liever dan afreizen naar die ultieme, weinig bekende locatie, ver weg van de grote massa. In het Peruaanse Andesgebergte vind je zo’n plek: de ’Rainbow Mountain’. Nog maar weinig reizigers weten deze indrukwekkende en zeer kleurrijke berg ten zuidoosten van Cuzco te vinden. Je kunt Rainbow Mountain ook niet zomaar bezoeken. Alleen een spectaculaire vijfdaagse trekking of een uitdagende dagexcursie bestaande uit een 11 uur durende wandeling, brengen je naar deze bijzondere plek.

Rainbow Mountain | een prachtig onbekend fenomeen

De Vinicunca berg, beter bekend als ’Rainbow Mountain’, is een prachtig natuurlijk fenomeen gelegen langs de Cordillera Vilcanota bergketen in het Apu Ausangate gebied, Peru. In dit gebied bevindt zich ook de Ausangate berg, die door de Peruvianen zelf de ‘Holy Mountain’ wordt genoemd. En niet zonder reden. Al ver vóór de Inca-periode wordt deze berg gebruikt als heilige plek van verering en aanbidding. Tot op de dag van vandaag wordt deze traditie door de lokale inwoners in stand gehouden. Het is dan ook niet voor niets dat de lokale inwoners zuinig zijn op dit gebied, waardoor er maar weinig informatie over bekend is. Dit maakt deze omgeving dan ook buitengewoon interessant en een absolute must-see voor de avontuurlijke reiziger.

Blank

Ausangate trekking

De 5-daagse Ausangate trekking voert u door een prachtig berglandschap, waar je naast de kleurrijke bergen van Rainbow Mountain ook verschillende gletsjers, meren en duizenden alpaca’s en lama’s tegen komt. Sommige lama’s worden gebruikt voor het dragen van bagage van de wandelaars. Deze dieren zijn eigendom van herders uit Chillca, een heel klein dorpje waar je gedurende de trekking een nacht verblijft. De herders zijn ontzettend trots op hun land en op hun dieren, waardoor zij de toeristen die de trek lopen graag helpen. Zij geloven erin dat zij op deze manier de geest van hun inspirerende wereld delen met de wandelaars.

Gedurende de trek verandert het landschap iedere dag. Een uitdagende tocht op ongeveer 5.000 meter hoogte, waar je af en toe letterlijk moet happen naar adem. De ijle lucht op deze hoogte geeft minder zuurstof dan ons lichaam normaal gesproken gewend is. Dit maakt de tocht extra uitdagend, maar zeker niet onmogelijk. Na iedere dagtocht kun je namelijk goed uitrusten in de typische ‘Tambo’s’. Deze Andes lodges zijn simpel en gemoedelijk ingericht waar goed voor de wandelaars gezorgd wordt. De welbekende coca thee staat klaar bij aankomst en in de avond worden er typische Peruviaanse gerechten voor je bereid zoals quinoa, alpaca en bij uitzondering zelfs de delicatesse van Peru: ‘cuy’, in Nederland beter bekend als cavia.

Ausangate trekking naar de Rainbow Mountain boeken?

Wanneer u enthousiast geworden bent over deze bijzondere locatie, nemen wij deze trekking met alle plezier op in een mooie op maat gemaakte rondreis. Een dag-tot-dag programma van de Ausangate trekking, vindt u op onze website. U kunt een e-mail sturen naar info@tico.nl, telefonisch contact opnemen via 020 – 788 7777 of uiteraard ons offerte-formulier invullen. Wij helpen u heel graag!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat