Delen

17 juli 2018

De Muang La Lodge: een oase van rust en comfort in Noord-Laos

Door: Jelisa Davids

Tijdens mijn inspectiereis door Noord-Laos bezocht ik de Muang La Lodge, gelegen in... Muang La. Al direct bij aankomst voelde het als thuiskomen. De vriendelijke mensen, de gezellige huisjes, de omgeving, de rust... hier kom ik mijn tijd wel door! Mijn verblijf in de Muang La Lodge was dan ook uiterst comfortabel en staat absoluut op nummer 1 tijdens mijn reis door het noorden van Laos!

Vergeleken met buurlanden Thailand, Vietnam en Cambodja wordt Laos nog maar weinig aangedaan. De voor toeristen meest bekende stad in het land is Luang Prabang, hier kom je dan ook de meeste reizigers tegen. Na mijn eerste bezoek aan Laos in 2015 heeft het land mijn hart gestolen. De prachtige natuur en de rust heeft mij helemaal ingepakt. Toen ik na een maand in Laos dan ook naar het drukkere Vietnam reisde, was het zeker even wennen. In de maand die ik in Laos spendeerde, reisde ik van het zuiden naar het noorden maar ik kwam nooit noordelijker dan Luang Prabang. Vanaf toen was het mijn wens om nog eens terug te keren naar Laos, en het noorden van het land te bezoeken. In mei 2018 was het zover, voor Tico mocht ik op inspectiereis naar Noord-Laos!

Blank

Het ongerepte noorden van Laos

Het dorpje Muang La ligt op zo’n 5 uur rijafstand van Luang Prabang waar je de reis naar deze plek vaak zult beginnnen. De rit voert door de bergen van Noord-Laos waarbij je hele mooie uitzichten hebt en af en toe stopt bij een lokaal dorpje. Met een beetje geluk zie je hier vrouwen in traditionele kleurrijke kleding. Deze mensen zijn vaak Animist en geloven dat een camera slechte geesten met zich meebrengt, vraag dan ook altijd eerst of je een foto mag maken voordat je er een neemt. De reis door de bergen en dorpjes is prachtig, ik heb me dan ook zeer vermaakt! Bij de Muang La Lodge kun je eenvoudig verschillende excursies boeken om de ongerepte omgeving te verkennen. In de omgeving vind je traditionele dorpjes, prachtige bergen, idyllische rivieren maar bovenal rust.

Blank

Kleinschalig

Met slechts 10 kamers is de Muang La Lodge een prachtige kleinschalige accommodatie. De Lodge heeft 4 kamers met prachtig rivierzicht, 4 kamers met uitzicht op de goed onderhouden tuin en 2 kleinere kamers die tevens uitzicht bieden op de tuin. Alle kamers zijn sfeervol ingericht en erg goed onderhouden. Dat de Muang La Lodge zo klein is, merk je in het contact met het personeel. De service is erg aangenaam en het personeel enorm vriendelijk. Mocht je dan ook iets nodig hebben of willen weten, ze helpen je heel graag. Doordat Muang La een klein dorpje is, komt het personeel uit de omgeving. Verwacht dan ook niet dat iedereen hier vloeiend Engels spreekt. Vaak weet men wel de nodige woordjes en uiteraard is er altijd iemand aanwezig die de Engelse taal goed beheerst.

Blank

De keuken

Vergeleken met buurlanden Thailand en Vietnam, staat Laos niet bekend om het lekkere eten. In de Muang La Lodge weten ze echter typische Laotiaanse gerechten heerlijk te bereiden en prachtig te presenteren. Bij mijn verblijf in de Lodge zat een 5-gangen diner inbegrepen. Uiteraard kun je van te voren eventuele dieetwensen of allergieën doorgeven zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Het eerste gerecht wat geserveerd werd, was een lokale pompoensoep met kokosmelk, curry en gember. Het smaakte verrassend goed! Vervolgens stond er een moderne papajasalade op het programma met Aziatische vinaigrette en gekarameliseerde garnalen, gevolgd door kip en limoengras brochettes. Na al deze heerlijke hapjes die mooi in de juiste hoeveelheden werden geserveerd, stond een krokante tilapia met gekruide groenten uit eigen tuin op het menu. Als toetje kregen we sticky rice in kokosmelk gekookt met geroosterd fruit. Tijdens mijn reis door Laos heb ik in de Muang La Lodge toch écht wel het lekkerst gegeten. De lokale producten maken de gerechten helemaal af. Het diner in de Muang La Lodge was zeker een Laotiaans culinair hoogstandje!

Blank

De Muang La Lodge opnemen in jouw reis door Laos?

De Muang La Lodge is een hele comfortabele accommodatie en indien je graag naar het noorden van Laos afreist, raad ik aan om hier een aantal nachten te verblijven. Voor de actievelingen biedt de omgeving genoeg mogelijkheden en indien je wilt ontspannen is dit ook heel goed mogelijk! Bekijk ons arrangement hier: Muang La & Nong Khiaw. Heb jij interesse in een mooie reis naar Laos? Laat het ons weten! Wij assisteren je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat