Reisprogramma Vakantie naar Zuid-Afrika met kinderen

1
1

1: Vliegreis naar Zuid Afrika – Wijngebied

U vliegt overdag met een rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam naar Kaapstad waar deze indrukwekkende vakantie Zuid-Afrika van start gaat. Na aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en ontvangt u een welkomstpakket. Hierna volgt een transfer naar uw hotel gelegen nabij Franschhoek. Dit prachtige gebied vormt het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnproductie en staat bekend om zijn Kaaps-Hollandse architectuur met prachtige witte gevels.

  • ★★★+ Boschendal Estate (3n) Blank
2
2

2: Wijngebied

U ontwaakt in de prachtige wijnstreek. Na het ontbijt wordt bij uw hotel de huurauto opgeleverd (Toyota Rav of gelijkwaardig) die de komende 14 dagen tot uw beschikking zal staan. U kunt deze dag geheel naar eigen inzicht besteden en ontspannen bij uw hotel of de omgeving verkennen. Nabij Klapmuts is een leuk bezoek te brengen aan Butterfly World: een overdekte tropische tuin met honderden prachtige vogel- en vlindersoorten. Ook is het leuk fietsen te huren en een tocht langs de wijnvelden te maken.

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit

Picknick Boschendal

3
3

3: Wine Tram excursie

Voor vandaag staat de leuke “Wine Tram” op het programma. De Wine Tram hanteert het hop-on-hop-off principe en u kunt daarom op deze dag op leuke wijze meerdere wijnhuizen bezoeken. U bezoekt per bus en met het treintje de prachtige wijnhuizen van Mont Rochelle, La Couronne, Moreson, Leopard’s Leap, Rickety Bridge en Grande Provence. Voor de volwassenen zijn twee wijnproeverijen inbegrepen.

4
4

4: Wijnregio – Oudtshoorn

Vandaag staat de langste reisdag uit deze Zuid-Afrika vakantie op het programma. U rijdt over de mooie R62 in oostelijke richting naar Oudtshoorn (ca. 4½ uur). Oudtshoorn ligt verder in het gebied van de Kleine Karoo en vormt hét centrum van de struisvogelfokkerij. U kunt vandaag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan een van de vele struisvogelboerderijen waar u een leuke rondleiding kunt krijgen door het bedrijf.

  • ★★★ De Denne Guest House (2n)

De Denne Guest House

5
5

5: Oudtshoorn

U kunt deze dag ontspannen en genieten van de faciliteiten van uw hotel. Daarnaast leent de omgeving van Oudtshoorn zich perfect voor het maken van uitstapjes en zijn er vele wandelingen te maken. Tijdens een uitstapje zou u kennis kunnen maken met het indrukwekkende grottenstelsel van de Cango grotten. Het bekendst is Oudtshoorn natuurlijk om de struisvogelboerderijen. Een bezoek aan een van de vele boerderijen is dan ook zeer zeker een aanrader!

6
6

6: Oudtshoorn – Gondwana Game Reserve

Vandaag verlaat u de Kleine Karoo en rijdt u in ruim 1½ uur naar het Gondwana Game Reserve, waar u verblijft in een prachtige accommodatie. In de omgeving van de lodge zijn veel bijzondere dieren te spotten waaronder de Big 5. Bij uw verblijf is volpension en een middag- en ochtendactiviteit inbegrepen. In de namiddag zal u vandaag al uw eerste safari maken. Het malariavrije reservaat is 54.000 hectare groot en ligt tussen Montagu en Barrydale aan de beroemde Route 62.

  • ★★★★ Gondwana Game Reserve Bush Villa (2n) Blank

Gondwana Game Reserve

7
7

7: Gondwana Game Reserve

Vandaag maakt u zowel in de vroege ochtend, als in de namiddag een safari. Rond zonsopgang en rond zonsondergang heeft u namelijk de grootste kans om bijzonder dierenleven te spotten. De rest van de ochtend en begin van de middag kunt u ontspannen bij uw prachtige verblijf.

Dierenleven Gondwana

8
8

8: Gondwana Game Reserve - De Hoop Nature Reserve

In de ochtend maakt u nog een laatste safari, alvorens u deze Zuid-Afrika vakantie voortzet. Een mooie rit van zo’n 3½ uur brengt u naar De Hoop Nature Reserve, waar u de komende dagen zal verblijven in een werkelijk schitterende accommodatie. In de omgeving valt een hoop te beleven voor jong en oud en kunt u tevens genieten van het prachtige strand. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. Indien de tijd het toelaat kunt u deelnemen aan de middagactiviteit. Alle maaltijden, drankjes en activiteiten zijn de komende dagen inbegrepen.


  • ★★★★★ Morukuru Beach Lodge (3n) Blank

Morukuru Beach Lodge

Reisspecialiste Fraukje bezocht de Morukuru Beach Lodge:

9
9

9 & 10: De Hoop Nature Reserve

Vrije dagen tijdens welke u gebruik kunt maken van het excursie-aanbod van uw verblijf. Dagelijks worden er twee excursies aangeboden, welke inclusief zijn in de prijs. Overige hotelgasten kunnen tevens deelnemen aan deze activiteiten. Enkele voorbeelden van de excursies zijn wandelingen onder begeleiding van een professionele gids welke u veel zal kunnen vertellen over de lokale flora & fauna, mountainbiken, 4x4 natuursafari’s, verschillende activiteiten op het strand zoals volleybal of cricket, maar ook een snorkelexcursie behoort tot de mogelijkheden.

Tevens kunt u o.a. zonder kosten gebruik maken van snorkelmateriaal, wetsuits, mountainbikes en sandboards zodat u er ook op eigen gelegenheid op uit kunt trekken.

11
11

11: De Hoop Nature Reserve - Houtbaai

Een mooie rit van een kleine 4 uur brengt u naar uw eindbestemming van deze vakantie. Houtbaai ligt ca. 20 km ten zuiden van Kaapstad en kent een leuk stadje en een prachtig lang strand. Tijdens de laatste dagen van deze Zuid-Afrika vakantie kunt u heerlijk ontspannen en genieten van dit mooie strand en van de faciliteiten van uw verblijf.

Indien u deze laatste dagen iets meer luxe wenst dan is een verblijf in het Tintswalo Atlantic van harte aan te bevelen. Tico informeert u graag over de extra kosten.


  • ★★★★ Hout Bay Manor (4n)
  • ★★★★★ Tintswalo Atlantic Boutique Lodge (4n) Blank

Hout Bay Manor

12
12

12 t/m 14: Houtbaai

Deze laatste dagen van deze vakantie kunt u heerlijk genieten van de faciliteiten van het hotel en de mooie stranden in de omgeving bezoeken. Boulders Beach is iets verder rijden, maar de pinguïns zijn het meer dan waard! Een bezoek aan de World of Birds met ruim 400 verschillende soorten vogels is leuk voor kinderen én volwassenen en ook het rijden van de Chapman’s Peak Drive is een absolute aanrader. Een kennismaking met het centrum van Kaapstad kan per fiets of tijdens een leuke wandeltocht! Indien gewenst kan Tico deze dagen een excursie voor u organiseren.

Chapman's Peak

15
15

15: Vertrek

Vandaag komt deze prachtige vakantie Zuid-Afrika helaas alweer tot een einde. De ochtend en middag kunt u naar eigen inzicht besteden. In de loop van de avond rijdt u in ca. 45 minuten naar het vliegveld van Kaapstad, waar u de huurauto weer netjes inlevert. Kort voor middernacht vliegt u met een directe KLM vlucht terug naar Amsterdam.

16
16

16: Aankomst

Aankomst in Amsterdam waar deze prachtige Zuid-Afrika vakantie tot een einde komt.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat