Reisprogramma Vat Phou cruise Zuid-Laos

1
1

Dag 1: Pakse & Wat Phou tempel

‘s Ochtends start uw 3-daagse Vat Phou cruise over de machtige Mekong rivier. U stapt in een longtailboot en vaart in ongeveer 2,5 uur door de prachtige groene omgeving van de provincie Champassak naar het gelijknamige dorpje. In Champassak gaat u aan boord van Vat Phou. Na de lunch start een interessante excursie naar de ruïnes van Wat Phou. Dit pré-Angkoriaanse tempelcomplex stamt uit het voormalig Khmerrijk van de 9e eeuw, en staat tegenwoordig op de UNESCO werelderfgoedlijst. Aan het eind van de middag gaat u weer aan boord van het schip en kunt u genieten van een mooie zonsondergang over de Mekong. ’s Avonds diner en overnachting aan boord van de Vat Phou.

Wat Phou tempelcomplex

2
2

Dag 2: Huei Thamo & Don Khong

Na het ontbijt gaat u aan wal bij het dorpje Huei Thamo. Dit kleine dorpje is de uitvalbasis voor een bezoek aan de mysterieuze en verborgen Oum Moung tempel. Hierna vaart het schip verder over de Mekong rivier terwijl u onderweg het leven langs de rivieroevers observeert.

Terwijl u heerlijk luncht aan boord, vaart het schip verder richting de idyllische 4000 Islands (Si Phan Don). Aan het eind van de middag gaat u van boord bij het dorpje Ban Deua Tia, een klein en typisch Laotiaans dorpje waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Vat Phou vaart vervolgens verder naar het noordelijkste puntje van Don Khong, het grootste bewoonde eiland van de archipel. Diner & overnachting aan boord van Vat Phou.

3
3

Dag 3: Don Khone & Pha Pheng waterval

Terwijl u heerlijk op het dek ontbijt, vaart het schip naar het dorpje Ban Veuthong, waar u overstapt op een kleinere boot voor de tocht naar het nóg authentiekere eiland Don Khone. Hier bezoekt u de oude Franse spoorlijn en loopt u over de brug die Don Khone en Don Det met elkaar verbindt. U luncht in een lokaal restaurant op Don Khone. Na de lunch brengt u nog een bezoek aan de Pha Pheng watervallen nabij de Cambodjaanse grens. U wordt terug naar Pakse gereden, einde van uw Vat Phou cruise arrangement.

Pha Pheng waterval

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat