Logo bg white

Vakantie Myanmar 'Road to Mandalay'

24-daagse rondreis door Myanmar
Vanaf € 6.765,00 p.p.
Medio oktober t/m begin maart

Road to Mandalay

Maak kennis met dit bijzondere en nog zeer ongerepte land tijdens deze veelzijdige vakantie in Myanmar. Tijdens deze reis maakt u zo weinig mogelijk gebruikt van het vliegtuig en reist u grotendeels door de prachtige en veelzijdige landschappen van Myanmar. Uw 24-daagse reis door het voormalig Birma start in Yangon en vanuit deze metropool brengt u allereerst bezoek aan het bedevaartsoord Golden Rock. Hierna reist u met uw eigen chauffeur en Engelssprekende gids via Pyay en Mount Popa naar Bagan. Deels per boot reist u verder naar het minder bekende Monywa en door naar Mandalay. Vooral de bezienswaardigheden in de omgeving van Mandalay zoals Amarapura, en de oude koningsstad Ava zijn onvergetelijk. U reist door naar het voormalige Britse vakantieoord Pyin Oo Lwin, door haar locatie in de bergen een verfrissende afwisseling. Per trein vervolgt u uw tocht stapvoets over de befaamde en ruim 100 jaar oude Gokteik brug, een bijzonder ingenieus gebouwd kunstwerk. Vanuit Mandalay neemt u dan uiteindelijk wél het vliegtuig naar Heho voor een bezoek aan Kalaw en het rustgevende Inlemeer. Sluit uw vakantie door Myanmar af aan de prachtige stranden van Ngapali Beach.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Myanmar

U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van Singapore Airlines naar de Birmese metropool Yangon. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende ochtend in Yangon.

2
2

2: Aankomst in Yangon

U arriveert ’s ochtends vroeg op de internationale luchthaven van Yangon waar u wordt opgewacht door uw Engelssprekende gids voor een warm welkom in Myanmar! Vandaag verkent u met uw gids de stad en maakt u kennis met Yangon’s unieke charme en haar belangrijkste bezienswaardigheden. U brengt o.a. een bezoek aan de Sule Pagode, het koloniale hart met o.a. het oude postkantoor en een kleurrijke lokale markt. Tijdens de lunch (inbegrepen) kunt u kennis maken met de Birmese keuken door verschillende gerechtjes te proberen uit de Kachin, Shan en Rakhine staten. Na de lunch stapt u aan boord van de Yangon Circular trein voor een korte rit naar de Bogyoke Aung San markt. In de namiddag keert u terug bij uw hotel.

 • toeristenklasse: Classique Inn (2n)
 • superieure klasse: Savoy Hotel (2n)
 • (optioneel) luxe klasse: Governor’s Residence (2n)

"We zijn onlangs terug gekomen van een fantastische vakantie in Myanmar. Compliment voor het programma dat werkelijk alle verwachtingen op alle plekken overtroffen heeft. Wat een geweldig land en (misschien wel vooral): wat een geweldige mensen!"
Isolde & Henk

Governor's Residence

3
3

3: Yangon in de ochtend & Shwedagon na zonsondergang

Om 06:00 uur ‘s ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor een interessante verkenningstocht door Yangon in de vroege ochtend. Uw gids neemt u mee naar de lokale vis- en groentemarkt. Juist in de ochtend krioelt het hier van de mensen. U kunt op de markt genieten van een typisch Birmees ontbijt, de zgn. ‘mohinga’, een milde vissoep met noedels. In de vroege ochtend kunt u getuige zijn van de ‘bedelprocessie’. Lange rijen monniken wandelen ’s ochtends vroeg met hun bedelnap langs de huizen en winkels om voedsel en andere giften in ontvangst te nemen. Het geheel gebeurt in stilte en is een indrukwekkend gezicht. Na dit alles keert u terug bij uw hotel voor uw ontbijt.

Na zonsondergang wordt u opgehaald bij uw hotel voor een avondbezoek aan de Shwedagon Pagode, een gigantische ruim 2.000 jaar oude en ca. 100 meter hoge gouden stupa welke zichtbaar is vanuit vele delen van de stad. De sfeer bij de tempel verandert na zonsondergang, wanneer alle toeristen het terrein verlaten en alleen de Birmezen achterblijven. Nadat u bent uitgekeken bezoekt u samen met uw gids de avondmarkt, waar u wordt getrakteerd op een heerlijke kom lokale noedels. In de loop van de avond keert u terug bij uw hotel.

Bedel processie

4
4

4: Yangon – Kyaiktiyo

U wordt opgehaald bij uw hotel in Yangon door uw Engelssprekende gids en lokale chauffeur. Zij staan de komende dagen tot uw beschikking. Een spectaculaire rit voert u door een prachtig landschap zuidwaarts naar één van Myanmar’s belangrijkste bedevaartsoorden: de Gouden Rots bij het dorpje Kyaiktiyo. Aan het eind van de ochtend arriveert u in het basiskamp Kinpun waar de reis verder gaat per lokale pick-up truck naar boven, een avontuurlijke tocht van zo’n 45 minuten door de bergen. Aan het einde van de middag bezoekt u samen met uw gids het indrukwekkende complex rondom de gouden rots. Zeker rond zonsondergang hangt hier een magische sfeer. U overnacht vanavond in een prima hotel, gelegen op steenworp afstand van Golden Rock.

 • toeristenklasse: Mountain Top Hotel (1n)
5
5

5: Kyaiktiyo – Bago – Yangon

Het is erg de moeite om vandaag vroeg op te staan voor een bezoek aan de Gouden Rots bij zonsopgang. Na uw ontbijt kunt u uw tijd spenderen bij de magische rots, maar ook kunt u erop uit trekken en gaan wandelen in deze prachtige omgeving. Hierna kunt u ofwel per lokale pick-up, of te voet bergafwaarts richting Kinpun waar een transfer op u staat te wachten. Onderweg stopt u in Bago, één van de oudste steden van Myanmar. Met uw gids brengt u een bezoek aan de Shemadaw & de Shwethalyaung Pagodes. Deze laatste pagode staat bekend om de 55 meter lange, liggende Boeddha. Vanaf Bago vervolgt u uw reis terug naar Yangon per lokale trein, een bijzondere manier van reizen waarbij u in contact komt met Myanmar’s lokale bevolking. In Yangon wordt u uiteraard terug gebracht naar uw hotel.

 • toeristenklasse: Classique Inn (1n)
 • superieure klasse: Savoy Hotel (1n)
 • (optioneel) luxe klasse: Governor’s Residence (1n)
6
6

6: Yangon – Pyay

Rond de klok van 11:00 uur wordt u in uw hotel in Yangon opgehaald en naar het treinstation gebracht waar u de trein neemt naar Pyay, een rit van ongeveer 9 uur. De kwaliteit van het spoor in Myanmar is niet al te best, maar met wat geduld en een goed gevoel voor humor is een reis per trein beslist de moeite en zeker een bijzondere manier van reizen waarbij u in contact komt met Myanmar ’s lokale bevolking. In de avond arriveert u in Pyay en wordt u naar het hotel gebracht gelegen op steenworp afstand van het treinstation.

 • toeristenklasse: Hotel Lucky Dragen Hotel
7
7

7: Pyay – Yenangyaung

In de ochtend heeft u wat vrije tijd om Pyay verder te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de heiligste pagodes van Myanmar, de Shwesandaw pagode. In deze pagode, welke zeer veel gelijkenissen vertoond met de Shwedagon pagode in Yangon, liggen naar men zegt enkele haren van Boeddha verborgen. In de middag wordt u door uw privé chauffeur bij uw hotel opgehaald en reist u verder naar Yenangyaung. Het is een lange (ca. 5 uur), maar prachtige rit. Aan het eind van de middag arriveert u in uw kleinschalige accommodatie waar u de komende twee nachten verblijft.

 • toeristenklasse: Lei Thar Gone Guesthouse (2n)

Lei Thar Gone Guesthouse

8
8

8: Yenangyaung

Na het ontbijt vertrekt u naar het nabijgelegen dorpje Sharr Pin Yoe. Hier staat uw lokale gids op u te wachten die u per motorbike naar het meer brengt. Na ongeveer 15 minuten rijden door de mooie natuur komt u aan bij het begin van de rivierbedding, waarna u nog zo’n tien minuten wandelt naar het meer waar een boot voor u klaar ligt. Een lokale visser zal u meenemen het meer op en hij zal u kennis laten maken met de lokale manier van vissen. Geniet van de stilte, de geluiden van de natuur en de kalmte van het meer. Aan het eind van de ochtend wordt u weer terug gebracht naar uw guesthouse. Lunch is vandaag niet inclusief, maar mocht u iets gevangen hebben vanochtend, dan wordt uw vangst op heerlijke wijze voor u bereidt door de chef-kok van uw guesthouse. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen aan het zwembad of u kunt eventueel nog een mooie wandeling in de omgeving van Yenangyaung maken. Hier vindt u vele kleine dorpjes waar u het dagelijks leven van de boeren en vissers kunt aanschouwen. Tevens kunt u een bezoekje brengen aan een bamboe en katoenfabriekje, of een kop thee drinken in een traditioneel theehuis. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet waardoor u niet snel zult verdwalen. Mocht u toch verdwalen door de vele op elkaar lijkende straatjes en steegjes, dan zijn er genoeg mensen uit de dorpen die de “Eddehs” (buitenlanders) graag willen helpen!

9
9

9: Yenagyaung – Salay – Bagan

In de ochtend wordt u opgehaald door uw lokale gids. Vandaag reist u, deels per auto en deels per boot, naar Bagan, één van de meest opmerkelijke archeologische complexen in Zuidoost-Azië. Onderweg passeert u het verlaten dorpje Phayar Gone. Hier aanschouwt u het dagelijks leven van de Birmezen die op het land werkzaam zijn. Zij zijn vaak te herkennen aan de traditionele ‘Khamauk’ die wordt gedragen: een kegelvormige bamboe-hoed. Hierna reist u verder naar Salay. Bij aankomst bezoekt u het prachtig met hout bewerkte Youqson Kyaung klooster, verschillende tempel ruïnes en prachtige koloniale gebouwen. Een traditionele lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Na de lunch wordt u naar de haven gebracht waar uw privé boot op u ligt te wachten. In ongeveer 5 uur vaart u naar Bagan waar u eind van de middag aankomt. Afhankelijk van uw hotelkeuze, verblijft u in het oude deel van Bagan of het nieuwe gedeelte. Bij aankomst in Bagan wordt u met een privé transfer naar uw hotel gebracht.

 • toeristenklasse: Shwe Yee Pwint Hotel (3n), Nieuw-Bagan
 • superieure klasse: Bagan Lodge (3n), Nieuw-Bagan
 • (optioneel) luxe klasse: Aureum Palace Hotel (3n), Oud-Bagan
10
10

10: Bagan & omgeving

Vrije dag in Bagan die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt een fiets huren bij uw hotel en er ’s ochtends vroeg of in de namiddag op uittrekken voor een bezoek aan de vele tempels.

11
11

11: Bagan – Yandabo

Aan een steiger in Bagan staat voor u een privéboot klaar, voor een rustige boottocht naar de grottempel Kyauk Gu Ohnmin. Er komen maar weinig bezoekers naar deze grot waardoor het een unieke ervaring is. Hierna reist u verder naar Pakkoku. Onderweg wordt de lunch geserveerd op de boot. Eenmaal aangekomen in Pakkoku bezoekt u een lokale slipperfabriek en brengt u een bezoekje aan de lokale markt, waar de beroemde Pakkoku-dekens gemaakt werden. Vervolgens reist u verder naar het dorpje Yandabo (ca. 2-3 uur) waar u de komende nacht zal verblijven.

 • toeristenklasse: Yandabo Home (1n)

Yandabo Home

12
12

12: Yandabo - Mandalay

De dag begint vandaag met een rustig ontbijt in het hotel. Hierna bezoekt u het sfeervolle Yandabo, een klein dorpje dat voornamelijk leeft van de pottenbakkerij. Dit dorp staat historisch bekend voor het ondertekenen van het Yandabo-verdrag. Dit vond plaats onder een boom aan de oever van de Ayeyarwadddy rivier in 1826, tussen het Britse en het koninklijke Birmaanse House-Hold of Ava. Dit verdrag betekende het einde van de eerste Anglo-Birmezen oorlog. Nadat u Yandabo heeft bezocht, reist u per lokale ferry verder naar het dorp Pan Nyo, dat bekend staat om de vele buffels. Na een bezoek aan dit fotogenieke dorpje wordt u per privétransfer naar Mandalay gebracht, een rit van ongeveer 4 uur.

 • toeristenklasse: Bagan King Hotel (2n)
 • superieure klasse: Rupar Mandalar Resort (2n)
13
13

13: Boottocht Mingún & Ava

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor een korte transfer naar de aanlegsteiger bij de Irrawaddy rivier van waar oversteek maakt naar de overzijde bij Mingún. Hier had ‘s werelds grootste boeddhistische tempel ooit moeten staan, maar helaas kwam door de dood van Koning Bodawpaya een abrupt einde aan de bouw in 1819. Op korte afstand van Mingun Paya bevindt zich de grootste koperen bel ter wereld, 4 meter hoog met een omtrek van 5 meter. Na uw bezoek aan Mingun reist u per boot verder naar de oude Koningsstad Inwa (Ava), terwijl u onderweg luncht (inbegrepen). U brengt een bezoek aan de overblijfselen van deze oude Koningsstad Ava. U bezoekt het stenen klooster Maha Aungmyay Bonzan en het charmante teakhouten Bagaya klooster.

Na dit alles reist u per auto door naar Amarapura, de oude hoofdstad van het land. U bezoekt hier een boeddhistisch klooster waar meer dan duizend monniken leven en studeren. Geniet van de zonsondergang bij de befaamde U-Bein brug welke de Pathodawgyi pagode met het vasteland verbindt. Deze circa 200 jaar oude brug, gemaakt van teak hout, is de langste teakhouten brug ter wereld. Het is erg leuk om ter plaatse een boottocht te boeken bij één van de vele lokale bootmannen. Een onvergetelijke ervaring!

U-bein brug

14
14

14: Mandalay – Pyin Oo Lwin

U wordt opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Pyin Oo Lwin, een voormalig Brits vakantieoord gelegen in de bergen. Bij aankomst in Pyin Oo Lwin brengt u een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden onder begeleiding van een lokale gids die u alles zal vertellen over de historie van de gebouwen. Deze lokale gids neemt u mee naar o.a. het koloniale Candacraig hotel, het voormalige Japanse politiebureau, het oude zwembad van de Britse kolonisten, de voormalige koffiefabriek, de Engelse kerk, het huis van de gouverneur en de prachtige onderhouden botanische tuinen. U overnacht vanavond in Pyin Oo Lwin.

 • toeristenklasse: Royal Park View Hotel (1n)
15
15

15: Pyin Oo Lwin – Naung Pein – Mandalay

Vandaag staat u een spectaculair programma te wachten, deels per lokale trein. Na het ontbijt volgt een transfer naar het station voor een indrukwekkende reis per lokale trein naar Naung Pein. Het spoor van Mandalay naar Hsipaw is voornamelijk bekend vanwege de duizelingwekkende Gokteik brug, een waar kunstwerk dat in het begin van de 20e eeuw werd gebouwd door Amerikaanse ingenieurs. Alvorens de trein de brug oversteekt, volgt deze een zigzagtraject. Een indrukwekkende ervaring! Vervolgens rijdt de trein stapvoets over de brug. Na de brug is het nog een half uurtje tot aan Naung Pein waar uw chauffeur u weer staat op te wachten voor de terugreis naar Mandalay.

 • toeristenklasse: Bagan King Hotel (1n)
 • superieure klasse: Rupar Mandalar Resort (1n)
16
16

16: Mandalay – Heho – per fiets naar het Inle meer

Transfer naar de luchthaven van Mandalay voor de binnenlandse vlucht naar Heho. U wordt opgewacht op de luchthaven door uw gids die de komende dagen in dit gebied tot uw beschikking staat. Uw bagage zal straks per busje naar Nyaung Shwe reizen, u gaat zelf per fiets naar het Inlemeer. De uitzichten gedurende deze fietstocht zijn fantastisch. Onderweg kunt u stoppen bij een lokale peperplantage. U arriveert bij uw hotel in Nyaung Shwe waar u uw bagage in ontvangst neemt. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. De standaard voor u geselecteerde accommodaties liggen in het centrum van Nyaung Shwe zelf. Houdt u van meer rust, dan is het ook mogelijk om in één van de afgelegen resorts aan het meer te verblijven.

 • toeristenklasse: La Maison Birmane (3n)
 • toeristenklasse-A: Viewpoint Ecolodge (3n)
 • superieure klasse: Villa Inle Resort (3n)
17
17

17: Fietsen aan de oevers van Inle

Aan de oevers van Inle bevinden zich vele Shan en Intha dorpjes die zeker een bezoekje waard zijn! U verkent de oostelijke oevers van het meer vandaag samen met uw gids per fiets. Onderweg kunt u stoppen bij de vele pittoreske dorpjes. U fietst naar Nampan, voor een bezoek aan de drijvende tuinen. Hierna verkent u het Inle meer verder (deels) per boot. Aan het eind van de middag keert u terug bij uw hotel.

18
18

18: Boottocht over het Inle meer

Vandaag staat er de hele dag een boot tot uw beschikking waarmee u samen met uw gids het Inle meer kunt verkennen. Observeer het leven van de Intha op het meer waar zij wonen in hun paalwoningen. Bijzonder is de manier waarop de traditionele vissers hun boten besturen. Breng een bezoek aan de drijvende tuinen en kleine dorpjes rondom het meer, de Phaung Daw Oo pagode en een kleine traditionele werkplaats waar de typische cheroot sigaren worden geproduceerd op ambachtelijke wijze. In namiddag wordt u afgezet bij uw hotel.

19
19

19: Inle meer – Ngapali Beach

Transfer naar de luchthaven van Heho voor de binnenlandse vlucht naar Thandwe, gelegen aan de prachtige uitgestrekte westkust van Myanmar. Transfer naar uw aangename verblijfplaats, gelegen aan de met palmen omzoomde witte zandstranden van Ngapali Beach. De rest van de middag bent u vrij.

 • toeristenklasse: Pleasant View Resort (4n)
 • superieure klasse: Sandoway Resort (4n)
 • (optioneel) luxe klasse: Amara Ocean Resort (4n)

Sandoway Resort

20
20

20 – 22: Ngapali Beach

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen aan de prachtige stranden of een fiets huren om de kust wat meer te verkennen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om een ochtend naar een nabijgelegen eiland te varen om wat te snorkelen, of te gaan vissen met een lokale vissersboot.

23
23

23: Ngapali Beach – Yangon & vertrek

‘s Ochtends transfer naar de luchthaven van Thandwe voor de binnenlandse vlucht terug naar Yangon. U dient u bagage op te halen van de bagageband en verlaat de luchthaven. Een transfer brengt u naar de internationale vertrekhal. U checkt hier opnieuw in voor uw intercontinentale vlucht van Singapore Airlines terug naar Amsterdam.

24
24

24: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze reis door Myanmar

Voor deze 24-daagse Myanmar vakantie geldt een indicatie reissom van €6.765 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van €8.050 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op uw reis door Myanmar

U kunt uw vakantie naar Myanmar nóg specialer maken door een memorabele ballonvaart over het tempelgebied in Bagan te boeken.

Uniek arrangement
1 dagen
Vanaf € 295,– p.p.
Medio oktober t/m maart

Myanmar arrangement | Ballonvaart Bagan

Tijdens uw reis door Myanmar kunt u een spectaculaire ballonvaart boven Bagan maken. U kunt kiezen tussen een ‘classic service’, waarbij met maximaal 16 personen over het tempelgebied van Bagan zweeft, of een ‘premium service’, waarbij u maximaal 8 personen aan boord heeft.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Myanmar. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat