Reisprogramma Trekking Maliau Basin

1
1

1: Tawau – Maliau Basin

U arriveert ’s ochtends op eigen gelegenheid op de luchthaven van Tawau waar uw 5-daagse avontuurlijke trekking door ‘Sabah’s Lost World’, het unieke en afgelegen Maliau Basin, van start gaat. Op de luchthaven van Tawau wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Borneo Nature Tours, de organisator van deze trekking. Transfer van ca. 5-6 uur naar het startpunt van deze trekking, de eerste overnachtingsplaats bij Agathis Camp. Een lunchbox is vandaag inbegrepen. De komende dagen zijn alle maaltijden inbegrepen en wandelt u in een kleine groep door dit ongerepte natuurgebied op Borneo.

U arriveert vroeg in de middag bij het Agathis Camp (afhankelijk van de weersomstandigheden). De rest van de middag heeft u vrij om de paden rondom het Agathis Camp zelf te verkennen. ’s Avonds staat er een safari per gemotoriseerd voertuig op het programma waarbij u op zoek gaat naar o.a. herten, wilde zwijnen, vliegende eekhoorns en civetkatten. U overnacht met alle andere wandelaars in een slaapzaal.

  • ★ Agathis Camp (1n – vp)
2
2

2: Maliau Basin

Vandaag start het avontuur dan echt. Gedurende de komende drie dagen wandelt u onder begeleiding van ervaren gidsen door het Maliau Basin. De reis voert u door prachtige valleien, langs snelstromende watervallen en door het dichtbegroeide oerwoud van Sabah.

In het begin van de middag komt u aan in het Nepethes Camp, en kunt u eventueel naar de Giluk waterval, gelegen vlakbij het kamp. U kunt hier de rest van de middag heerlijk vertoeven en een verfrissende duik nemen. Heeft u vandaag nog niet voldoende gewandeld, dan kunt u naar de 100 meter hoge Takob Akob waterval wandelen (gelegen op ca. 2 uur wandelen vanaf het kampement).

  • ★ Nepenthes Camp (1n – vp)
3
3

3: Maliau Basin

U wandelt vandaag in ongeveer 5-6 uur naar het Ginseng Camp. U luncht wederom onderweg. In de middag wandelt u naar de spectaculaire 7-lagen tellende Maliau Falls. Geniet vandaag van de mooie panorama vergezichten op het Maliau Basin.

  • ★ Ginseng Camp (1n – vp)
4
4

4: Maliau Basin

U wandelt vandaag over een afstand van zo’n 9 kilometer terug naar het Agathis Camp, het laatste deel van de trekking. Houdt u er rekening mee dat u pas aan het eind van de middag aankomt. Een lunchbox is uiteraard wederom inbegrepen. Het is de laatste dag van uw Maliau Basin avontuur dus geniet nog even van de schoonheid van dit prachtige ongerepte stukje Borneo!

  • Agathis Camp (1n – vp)
5
5

5: Maliau Basin – Tawau

Na het ontbijt neemt u afscheid van Maliau en reist u in ca. 5-6 uur terug naar Tawau. Hier komt uw meerdaagse arrangement dan tot een einde. Onderweg maakt u nog een stop bij de hoge brug van het Belian Camp om nog even te genieten van het geweldige uitzicht alvorens u terugrijdt. U wordt afgezet op de luchthaven van Tawau. Einde van dit arrangement.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat