Reisprogramma Skeleton Coast Safari's

1
1

1: Windhoek - Skeleton Coast


Uw 4-daagse bezoek aan de Skeleton Coast begint op de nationale luchthaven van Windhoek. Om 10:00 uur ’s ochtends ontmoet u hier het kleine gezelschap waarmee u de kust zult verkennen. Met een klein vliegtuigje vliegt u naar Conception Bay. De Kuiseb canyon en de naastgelegen rode duinen zijn een spectaculair gezicht vanuit de lucht. Onderdeel van dit eerste traject is een vlucht over het beroemde scheepswrak Eduard Bohlen.

Na een korte tussenstop in Swakopmund wordt de tocht voortgezet naar de zeeleeuwen kolonie Cape Cross. Hier nuttigt u een lichte lunch aan het strand. Het vliegtuigje brengt u hierna langs de Ugab formaties, een maanachtig landschap waarin het zwart van de rotsen sterk contrasteert met het witte zand. U vliegt verder naar het Kuidas camp in de Huab River Valley waar u overnacht. Op wandelafstand van het kamp zijn oude rotstekeningen te vinden.

  • Bijzondere accommodatie in mobile tented camps (3n – ai)

Skeleton Coast

2
2

2: Skeleton Coast

Na het ontbijt vertrekt u per Land Rover om de omgeving te verkennen. U maakt kennis met de diverse flora en fauna, het opgedroogde lava en het gele zandsteen van de Huab rivier. U luncht bij het Kuidas camp voordat u met het gezelschap doorreist. U vliegt langs de kust naar Terrace Bay en passeert onder andere de scheepswrakken Montrose en Henrietta. Vanuit Terrace Bay verkent u de omliggende duinen per Land Rover. Interessant zijn ook de walvisskeletten die zich hier bevinden. U keert terug naar het vliegtuig en vliegt in noordelijke richting naar het Purros camp, gelegen in de Hoarusib vallei in de Kunene regio waar u overnacht.

3
3

3: Skeleton Coast

Na het ontbijt maakt u een rit per 4WD door de Hoarusib vallei waarbij u een bezoek brengt aan een nomadisch Himba gezelschap. Misschien komt u tijdens de rit tevens de woestijn olifant tegen, frequent gezien in de vallei. Hierna wordt de reis weer per vliegtuig voortgezet naar de Kunene rivier. Het Kaiu Maru scheepswrak en wrakken van oude zeilschapen liggen verspreid over dit deel van de kust. Per Land Rover reist u naar de bergen en duinen van de Hartmann vallei.

4
4

4: Skeleton Coast - Windhoek

Vroeg in de morgen maakt u een boot tocht over de Kunene rivier en geniet u van het mooie woestijn landschap met vele soorten vogels. Na de lunch bij het camp, vliegt u terug naar Windhoek waar u in de late middag weer arriveert.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat