Reisprogramma 11-daagse safari reis Botswana 'ongerept Botswana'

1
1

1: Vliegreis naar Johannesburg

U vliegt ’s ochtends met een directe vlucht van KLM vanuit Amsterdam naar Johannesburg. Na aankomst haalt u de ruimbagage op en gaat u naar uw hotel, gelegen nabij de luchthaven.

 • ★★★ City Lodge O.R. Tambo (1n)
 • ★★★★ African Rock Hotel (1n)
 • ★★★★★ Intercontinental (1n)
 • 2
  2

  2: Johannesburg – Victoria Falls

  In de ochtend gaat u van het hotel terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de vliegreis naar Victoria Falls. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★ Ilala Lodge (2n)
 • ★★★★ Victoria Falls Hotel (2n)
 • ★★★★★ The Elephant Camp (2n)
 • "Mijn vrouw en ik hebben een geweldig mooie vakantie gehad en hebben enorm genoten van Botswana. Geweldige gastvrijheid in de lodges en stuk voor stuk uitstekende lokaties. Ook de logistiek was geweldig, ik heb me afgevraagd hoe het mogelijk is om zoiets te organiseren!! "
  Tico reizigers

  The Elephant Camp

  3
  3

  3: Victoria watervallen

  Vrije dagen tijdens uw safari reis door Botswana die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt lopend naar de watervallen of kunt ter plekke bij de receptie van uw hotel excursies reserveren (uiteraard zijn deze ook vooraf te organiseren door Tico). U kunt de watervallen bezoeken met een excursie van een halve dag. Ook zijn er avontuurlijke activiteiten als white water rafting te ondernemen. In de avond kunt u een river cruise maken over de Zambezi rivier.

  4
  4

  4: Victoria Falls – Savute of Linyanti

  In de ochtend heeft u een transfer naar de Kasane, gelegen in Botswana. Vanaf hier vliegt u met een chartervliegtuigje naar Savute of Linyanti, gelegen in het westen van het Chobe National Park. Het kleine toestel vliegt laag over en biedt een prachtig zicht op de wetlands en vele riviertjes. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft de komende dagen van uw safari reis Botswana op basis van full-inclusive dus alle maaltijden, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen. Wanneer u op tijd arriveert staat vandaag in de middag al de eerste prachtige game drive op het programma!

  De Savute rivierbedding heeft vele jaren drooggestaan, maar sinds 2010 stroomt er weer water door. De rivier ontspringt in het moerasgebied van Linyanti en stroomt dan als een smalle lus door een droog gebied naar het Chobe National Park waar het eindigt in het moerasgebied van Savute.


  • ★★★ Under canvas (3n)
  • ★★★ Savute Safari Lodge (3n)
  • ★★★★★ Duma Tau Camp (3n)

  Savute Safari Lodge filmpje:


  5
  5

  5 & 6: Omgeving Savute en Linyanti

  Vandaag staan diverse prachtige safariactiviteiten op het programma waarin u de omgeving en de aanwezige dieren leert kennen. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een game drive per 4WD safari voertuig en zult vaak door het moeras rijden. In deze omgeving zijn op meerdere plaatsen rotstekeningen gevonden van vroegere bewoners. Mogelijk behoort een bezoek aan een van deze tekeningen tijdens uw verblijf ook tot de mogelijkheden.

  7
  7

  7: Savute/Linyanti – Okavango Delta

  Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u per chartervluchtje naar de Okavango Delta wordt gevlogen. De Okavango is een van de grootste attracties van Botswana en is een van de meest waardevolle en minst aangetaste wetlands van de wereld. Hoewel de meeste rivierdelta's uitmonden in zee, eindigt de Okavango in de Kalahari woestijn. De oorsprong van de Okavango rivier ligt in Angola, waar de rivier Cubango wordt genoemd.

  Na aankomst op de airstrip heeft u een transfer naar de lodge. U verblijft de komende dagen van uw Botswana safari reis op full-inclusive basis en alle maaltijden, transfers, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen. Wanneer u tijdig arriveert staat er vanmiddag al een mooie eerste activiteit op het programma.


 • ★★★ Pom Pom Camp (3n)
 • ★★★ Little Kwara (3n)
 • ★★★★★ Vumbura Plains Camp (3n)
 • Little Kwara Camp filmpje:

  8
  8

  8 & 9: Okavango Delta

  Ook deze dagen staan diverse prachtige activiteiten op het programma in dit waterrijke gebied. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een game drive per 4WD safari voertuig of verkent de wateren van dichtbij per gemotoriseerde boot of in een mokoro (een traditionele uitgeholde boomstam). In deze omgeving leven veel litschiewaterbokken, olifanten, leeuwen, impala’s en vele honderden vogels. In de diepere kanalen leven de nijlpaarden.

  10
  10

  10: Okavango Delta – Vertrek

  Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u met een klein vliegtuigje terug naar Maun wordt gevlogen. Hier checkt u in voor de vlucht naar Johannesburg, waar u overstapt op een rechtstreekse intercontinentale KLM Airlines vlucht naar Amsterdam. Uw onvergetelijke safari reis door Botswana is aan een einde gekomen.

  11
  11

  11: Aankomst

  Vandaag zal u landen in Amsterdam waar deze fantastische reis tot een einde zal komen.

  Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

  Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  © Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat