Reisprogramma Rondreis Thailand, Laos en Cambodja

1
1

1: Vliegreis naar Thailand

Vandaag gaat uw heerlijke rondreis Thailand, Laos en Cambodja van start. U vertrekt vanaf luchthaven Schiphol naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende dag in Bangkok.

2
2

2: Aankomst Bangkok

U arriveert 's ochtends op de internationale luchthaven van Bangkok. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Thailand! Vanaf de luchthaven heeft u een transfer naar uw aangename verblijf. Houdt u er rekening mee dat u officieel pas in de middag kunt inchecken. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de lange reis of de stad al op eigen gelegenheid verkennen.

 • ★★★ Inn a Day (2n)
 • ★★★★ AriyasomVilla (2n)

"We hebben een prachtige en bijzondere vakantie gehad en genieten nog steeds na. Laos is mooi en heeft ons verrast. We hebben erg genoten van de rijke cultuur. Het prachtig hoe mooi en afwisselend Laos qua natuur is. De bergen in het noorden, de hoogvlakte met de plantages, de Mekong, de droogte in het westen en de rivierendelta in het zuiden met de grens van Cambodja. We hadden niet gedacht dat dit zo afwisselend was! "
Hans & Marijke

Bangkok

3
3

3: Stadsexcursie Bangkok

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor een excursie langs de hoogtepunten van Bangkok. Vanochtend bezoekt u allereerst Wat Po, een van de oudste tempels in Bangkok waarin zich een enorme gouden liggende Boeddha bevindt. ‘s Ochtends vroeg zijn hier biddende monniken aanwezig en u bent dan ook net op tijd om dit te aanschouwen. Het hoogtepunt van deze ochtend is een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de tempel van de Emerald Boeddha (Wat Pra Kaew).

Na een typische Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van een longtail boot om de ‘klongs’ van Bangkok te verkennen. De klongs zijn een doolhof van kanaaltjes en kleine wateren. Hier kunt u het traditionele leven van Bangkok aanschouwen wat in sommige delen van de stad is verdwenen. Terug op de grote rivier eindigt u de dag met een bezoek aan Wat Arun, de tempel van de dageraad. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

4
4

4: Bangkok – Chiang Mai

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de korte vlucht met Bangkok Airways naar Chiang Mai, de stad van de tempels en de markten, gelegen in het noorden van het land. Bij aankomst is er een transfer geregeld naar uw centraal gelegen hotel.

Vroeg in de avond ontmoet u uw gids voor een nachtelijk stadsbezoek per tuk-tuk. In de avond is het een stukje koeler en rustiger dan overdag en u ziet Chiang Mai vanuit een ander perspectief. U wordt door de stad gereden waarbij u bij een aantal belangrijke bezienswaardigheden stopt zoals de IJzeren brug en een aantal oude tempels. Op een van de lokale avondmarkten krijgt u de mogelijkheid om wat lokale snacks te proeven (inbegrepen). De smaken van het Thaise eten zullen u verrassen. Aan het einde van de excursie wordt u bij uw hotel afgezet. U kunt er ook voor kiezen om op een andere locatie in Chiang Mai afgezet te worden.

 • ★★★ Rimping Village (3n)
 • ★★★★ Na Nirand Romantic Boutique Resort (3n)

Een heerlijke lokale snack

5
5

5: Stadsexcursie Chiang Mai

Vroeg in de ochtend brengt u samen met uw gids een bezoek aan de Chiang Mai Gate market, een traditionele markt waar u veel verse lokale producten zoals groenten, fruit, kruiden en gerechten kunt vinden. Hierna bezoekt u de bekende Warorot markt, aan de rivier gelegen. Houdt u rekening met kleurrijke bloemen, onbekende geuren en een vriendelijke menigte. Op de markt kunt u tevens stoffen, kleding en hoeden die in de bergen gemaakt zijn terugvinden. U woont vanochtend een korte workshop bij, hier leert u meer over het maken van prachtige bloemenslingers en versieringen.

Na de markt bezoekt u Thapae Gate, één van de vier originele poorten van de stad. Hier stapt u in een Samlor (tuk-tuk) om door de stad te rijden. Onderweg kunt u stoppen bij verschillende tempels zoals Wat Chiang Man, Wat Chedi Luang en Wat Phra Singh. Bij de laatste tempel ontmoet u een Engelssprekende monnik waarmee u eventueel een praatje kunt maken. Alvorens u terugkeert naar uw accommodatie nuttigt u een heerlijke lokale lunch (inbegrepen).

6
6

6: Chiang Mai

Vrije dag in Chiang Mai die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. De omgeving leent zich fantastisch voor het maken van prachtige wandelingen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Doi Inthanon National Park, vernoemd naar Thailand’s hoogste berg (2.776 meter). Ook kunt u een bezoek brengen aan Lampang, waar zich, naar men zegt, de mooiste tempel van Noord-Thailand bevindt. U kunt er ook voor kiezen om vandaag een Thaise kookcursus bij te wonen, informeert u bij de receptie van uw accommodatie naar de mogelijkheden.

Indien u een fanatieke wandelaar bent, is het eventueel mogelijk uw verblijf in de omgeving van Chiang Mai te verlengen en deel te nemen aan één van de vele meerdaagse trekkingen (2, 3 of 4 dagen) door de mooie bergachtige omgeving. Dergelijke trekkingen worden uitgevoerd in kleine gezelschappen.

7
7

7: Chiang Mai – Chiang Rai

Vandaag vervolgt u uw rondreis Thailand, Laos en Cambodja naar Thailand’s oudste stad: Chiang Rai, gelegen in het hoge noorden, nabij de grens met Laos. U reist in ca. 4 uur over land door de bergen naar dit nog authentieke stadje. Het is een lange, maar mooie tocht. Bij aankomst in Chiang Rai wordt u afgezet bij uw accommodatie. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid Chiang Rai verkennen. Brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan de bijzondere witte tempel en de avondmarkt.



 • ★★★+ The Legend Boutique River Resort & Spa (2n)


Bent u op zoek naar een zeer bijzondere accommodatie? Bekijk dan ons arrangement Tented Camp Golden Triangle!

8
8

8: Excursie Gouden Driehoek

Vandaag maakt u een interessante excursie naar de Gouden Driehoek. Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids en brengt u een bezoek aan Doi Tong Mountain met de Mae Fah Luang botanische tuinen. Aan de grens met Birma bezoekt u het stadje Mae Sai met een kleurrijke markt waar veel smokkelwaar verhandeld wordt. Indien gewenst kunt u een permit kopen om de grens naar Myanmar over te steken (niet inbegrepen). U rijdt verder naar het drielandenpunt (de Gouden Driehoek) waar de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samenkomen.

Na een heerlijke Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van een bootje waarmee u naar het eiland Don Sao vaart, dit is een klein eilandje en het hoort bij Laos. Tevens bezoekt u vandaag het interessante ‘Hall of Opium’ museum. Hier leert u meer over de geschiedenis van de Gouden Driehoek en komt u meer te weten over de papaverteelt en de impact op de lokale bevolking. Aan het eind van de middag keert u terug naar uw hotel in Chiang Rai.

9
9

9: Chiang Rai – Pakbeng (Laos)

Vandaag verlaat u Thailand en reist u naar Laos. Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar Chiang Khong, gelegen aan de Thaise zijde van de grens met Laos. Hier ontmoet u een vertegenwoordiger van de Luang Say Cruise die u assisteert met de grensformaliteiten. Nadat u voet heeft gezet op Laotiaanse bodem, stapt u aan boord van de Luang Say boot (in internationaal gezelschap) die u in twee dagen naar Luang Prabang vaart.

Bij de boottocht en het verblijf in de Luang Say Lodge in Pakbeng zijn alle maaltijden inbegrepen. U vaart over de machtige Mekong rivier en observeert onderweg het leven langs de rivieroevers. U luncht aan boord. Pal voor zonsondergang arriveert u in Pakbeng, waar u dineert op het terras uitkijkend over de rivier. U overnacht niet aan boord, maar in een mooie lodge in het Laotiaanse Pakbeng.

 • ★★★ Luang Say Lodge (1n – hp)
10
10

10: Pakbeng – Luang Prabang

U ontbijt in de Luang Say Lodge al uitkijkend over de optrekkende mist. Indien gewenst, kunt u nog naar de vroege ochtendmarkt van Pakbeng waar de lokale bevolking uit de omgeving bij elkaar komt om de goederen te verhandelen. Om 08:00 uur vertrekt de boot voor het laatste traject naar Luang Prabang. Onderweg bezoekt u een inheems dorpje waar lokale Laotiaanse whisky wordt geproduceerd op authentieke wijze.

Na de lunch staat er een bezoek aan de mysterieuze boeddhistische grotten van Pak Ou op het programma. U bezoekt o.a. de Tam Thing grot waarin zich duizenden Boeddhabeelden bevinden. Aan het einde van de middag arriveert u in Luang Prabang. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor de korte transfer naar uw hotel.

 • ★★★ Le Sen Boutique Hotel (3n)
 • ★★★★+ Luang Say Residence (3n)




Video en foto Luang Say Residence

11
11

11: Stadswandeling en bezoek Kuang Si waterval

Na het ontbijt staat er een interessante stadswandeling door Luang Prabang op het programma. Het compacte centrum van Luang Prabang is uitstekend te voet te verkennen. Met uw gids brengt u eerst een bezoek aan Luang Prabang’s mooiste tempel: Vat Xieng Thong. Hierna wandelt u door kleinere straatjes, routes die de meeste toeristen niet weten te vinden en leert u het ware gezicht van Luang Prabang kennen. Ook bezoekt u vandaag het nationale museum wat ooit het Koninklijk Paleis was. De wandeling wordt afgesloten met een klim naar de top van de heuvel Phu Si voor een mooi uitzicht op de omgeving.

In de middag brengt u een bezoek aan een van de mooiste watervallen van Zuidoost-Azië, Kuang Si. De waterval bestaat uit verschillende niveaus die u kunt bezichtigen en waar u eventueel ook een verkoelende duik kunt nemen. In de namiddag wordt u teruggereden naar uw hotel. Onderweg maakt u nog een stop bij een buffelboerderij.

Kuang Si waterval

12
12

12: Luang Prabang

Wanneer u vroeg opstaat bent u getuige van een bijzonder dagelijks ritueel: de zogenaamde ‘bedelprocessie’. Lange rijen monniken wandelen vanaf ca. 06.00 uur met hun bedelnap langs de huizen en winkels om voedsel en andere giften in ontvangst te nemen. Het geheel gebeurt in stilte en is een indrukwekkend gezicht.

Vandaag heeft u vrij en kunt u uw tijd naar eigen inzicht indelen. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren om het stadje op eigen gelegenheid verder te verkennen. In de kleine straten vindt u leuke winkeltjes en overal komt u kleine stupa’s en tempeltjes tegen. Langs de oever van de Mekong vindt u diverse terrassen waar het goed toeven is.

Boeddhistische bedelprocessie

13
13

13: Luang Prabang – Don Khone (Zuid-Laos)

Na het ontbijt, korte transfer naar de luchthaven van Luang Prabang voor de vliegreis met Lao Airlines naar Pakse in het ongerepte zuiden van Laos. Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de reis naar de 4.000 Islands (Si Phan Don), gelegen in de Mekong nabij de grens met Cambodja. U overnacht in een eenvoudige maar drijvende studio, een zeer unieke accommodatie!

Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor een heerlijke boottocht tijdens zonsondergang door de 4.000 Islands. U stapt aan boord en onder het genot van een drankje geniet u van de prachtige en idyllische omgeving. Het is hier heerlijk rustig en onderweg kunt u vissers aanschouwen. U bezoekt de eilanden Done Xang, Don Pueay en Don Som waar u de gelijknamige tempel bezoekt. Vanaf hier wandelt u over het eiland en kunt u het lokale leven hier aanschouwen. Eenmaal terug aan boord vaart u terug met uitzicht op een prachtige zonsondergang. Bij aankomst op Don Khone wordt u weer afgezet bij uw accommodatie.

 • ★★★ Sala Don Khone (2n)

Zonsondergang Si Phan Don

14
14

14: Don Khone

Vrije dag om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen. Maakt u zeker kennis met het culturele erfgoed van het eiland uit de tijd van de kolonisatie. Er bevindt zich hier nog een oude spoorlijn, ooit gebouwd door de Fransen in 1897. Ook is een bezoek aan de Li Phi watervallen, thuishaven van de zeldzame Irrawaddy dolfijnen, erg de moeite. U kunt op Don Khone een fiets huren voor ca. 1 euro per dag. Ook kunt u de brug oversteken naar het eiland Don Det.

15
15

15: Don Khone - Champassak

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het iets noordelijker gelegen plaatsje Champassak. Onderweg bezoekt u de grootste waterval van Zuidoost-Azië, de Khone PhaPheng waterval. Op de weg naar Champassak bezoekt u tevens het tempelcomplex Wat Phu, een oude Khmer tempel welke sinds 2002 is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de 4e eeuw vormde dit complex de meest oostelijke grens van het Khmer rijk en het wordt ook wel beschouwd als een kleinere versie van Angkor Wat. Na het bezoek wordt u naar uw aangename accommodatie gebracht, gelegen aan de prachtige Mekong rivier.



 • ★★★+ The River Resort (2n)

16
16

16: Bolaven Plateau

In de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor de transfer naar Paksong, waar u een bezoek brengt aan een lokale markt, waar de lokale bevolking samenkomt om hun producten te verhandelen. U leert hier meer over de tradities en het leven van de lokale Zuid-Laotiaanse bevolking. Vervolgens reist u verder naar Ban Phuong Cook, een gebied waar de Katou minderheid leeft. Tevens wonen hier andere etnische minderheden, zoals de Khmu, de Alt, de Ngae, de Kalung, de Lavane, de Lavere en de Katung. U sluit de dag af met een bezoek aan twee prachtige watervallen. In overleg met uw gids kunt u vandaag eventueel ook nog andere watervallen bezoeken.

17
17

17: Champassak – Siem Reap (Cambodja)

Na het ontbijt volgt uw transfer naar de kleine luchthaven van Pakse. Hier checkt u in op uw vlucht met Lao Airlines (economy class) naar Siem Reap in Cambodja. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Cambodja! U heeft een transfer naar uw accommodatie en kunt de rest van de middag naar eigen inzicht indelen.

 • ★★★ Baby Elephant Boutique Hotel (3n)
 • ★★★★ Heritage Suites (3n)




Video Heritage Suites


18
18

18: Excursie Angkor Thom, Angkor Wat & Ta Prohm

Nog voor zonsopkomst brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. U keert terug naar uw hotel voor een ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel en geniet u van een prachtige zonsondergang bij de Pre Rup of de Srah Sarong tempel.

19
19

19: Siem Reap

Vrije dag om de tempels op eigen gelegenheid verder te verkennen. Erg leuk is een bezoek per tuk-tuk aan de prachtig gedecoreerde roze gekleurde tempel Banteay Srei, gelegen op zo’n 30 kilometer van Siem Reap. Alleen de rit op zich is al de moeite waard!

20
20

20: Siem Reap – Battambang

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de ca. 3 uur durende transfer naar Battambang. Bij aankomst in Battambang wordt u afgezet bij uw verblijf. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u het centrum van de stad, en de belangrijkste bezienswaardigheden op eigen gelegenheid verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan de tempels Wat Ek Phnom, Wat Banan en Wat Phnom Sampeau. Het bezoek aan Wat Banan kunt u eventueel ook combineren met een bezoek aan Kamping Poy, een klein meer waar veel Cambodjanen verkoeling komen zoeken. In de avond kunt u in Battambang het straatleven aan u voorbij zien trekken op een van de vele gezellige terrassen bij de rivier.



 • ★★★ Battambang Resort (1n)

21
21

21: Battambang – Koh Kood (Thailand)

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar de grens van Thailand gereden. Nadat u de grensformaliteiten hebt ondergaan, vervolgt u uw rondreis op Thaise bodem en wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Transfer (zonder gids) naar de Laem Sok Pier. Hier stapt u aan boord van een boot (in internationaal gezelschap) waarmee u naar het eiland Koh Kood (ook wel Ko Kut genaamd) wordt gevaren.



Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het resort. Transfer (verzorgd door de accommodatie) naar uw aangename verblijf.



 • ★★★+ Away Koh Kood Resort (3n)
 • ★★★★ Shantaa Koh Kood (3n)

22
22

22 & 23: Koh Kood

Vrije dagen op het eiland die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt heerlijk ontspannen bij uw aangename accommodatie of u kunt er op uittrekken om het eiland en de omgeving te verkennen. Zo kunt u wandelen door de jungle, zeilen, mountain biken, snorkelen of duiken. Informeert u bij de receptie naar de mogelijkheden en kosten.

U kunt er deze dagen ook op eigen gelegenheid op uittrekken. Op Koh Kood zijn er veel ongerepte stranden die u voor u alleen heeft. Er zijn ook een aantal watervallen. Bijvoorbeeld de Khlong Chao waterval die eenvoudig te bereiken is.

24
24

24: Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden op dit heerlijke eiland. Aan het einde van de ochtend heeft u een transfer (verzorgd door het resort) naar de pier waar u aan boord gaat van de boot (in internationaal gezelschap) terug naar het vaste land. Hier ontmoet u uw chauffeur (geen gids) die u in ca. 1 uur naar de luchthaven van Trat rijdt. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht met Bangkok Airways naar Bangkok. Bij aankomst haalt u uw bagage op van de loopband en heeft u nog ca. 3 uur te besteden alvorens u kunt inchecken op uw vlucht terug naar Amsterdam. Uw prachtige rondreis Thailand, Laos en Cambodja is aan een einde gekomen.

25
25

25: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.Einde van uw heerlijke reis door Thailand, Laos en Cambodja.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat