Logo bg white

Rondreis Sabah Borneo

19-daagse rondreis door Borneo
Vanaf € 4.250,00 p.p.
April t/m september
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Betoverende hoogtepunten Sabah rondreis

Heeft u geen zeeën van tijd maar wilt u graag kennismaken met de ongerepte jungle van Borneo? Dan kunt u zich zeer zeker vinden in deze zeer veelzijdige en bijzondere Sabah rondreis in Borneo. Hierbij gaat u langs alle grote hoogtepunten van de noordelijke staat Sabah. Voor natuurliefhebbers en rustzoekers is deze 19-daagse reis een ware droom!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze hoogtepunten Sabah rondreis!

Vanwege veiligheidsvoorschriften voor de eilanden voor de kust van oostelijk Sabah, bieden wij momenteel geen verblijf aan op de eilanden Lankayan, Selingan (Turtle), Pom Pom, Mataking, Mabul en Sipadan-Kapalai.Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Borneo

Uw rondreis Sabah gaat vandaag beginnen. U vertrekt ’s middags vanaf Schiphol met een directe vlucht van KLM naar de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur waar u de volgende ochtend vroeg arriveert. Indien u de lange reis wilt breken en één of enkele nachten in Kuala Lumpur wilt verblijven dan is dit mogelijk. Wij nemen met alle plezier het stopover programma Kuala Lumpur voor u op in uw offerte.

2
2

2: Aankomst in Kota Kinabalu

In Kuala Lumpur stapt u over op de binnenlandse vlucht naar Kota Kinabalu, gelegen in Sabah, de noordelijke staat van Maleisisch Borneo. Op de luchthaven wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw centraal gelegen hotel zal brengen. Mocht u deze dagen graag even de rust opzoeken, dan is een verblijf buiten de stad wel aan te bevelen. Middels een optionele toeslag is het mogelijk om te verblijven in het Shangri-La Tanjung Aru Resort, gelegen op korte afstand van de stad. Een hele mooie accommodatie om uw rondreis Sabah in alle rust te starten!

  • ★★★+ The Horizon Hotel (2n)
  • ★★★★ Le Meridien Hotel (2n)
  • ★★★★★ Shangri-La Tanjung Aru Resort (2n)

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit

Shangri-La Tanjung Aru Resort

3
3

3: Kota Kinabalu

Vrije dag in Kota Kinabalu. U kunt deze dag gebruiken om even bij te komen van de lange vlucht. Verken het centrum van Kota Kinabalu op eigen gelegenheid of boek een excursie in de omgeving. Zo kunt u bv. een dagje snorkelen bij de eilanden Manukan, Sapi en Mamutik, al is de onderwaterwereld hier minder spectaculair (en minder ongerept) dan bij de eilanden waar u later gedurende de reis zult komen.

4
4

4: Kota Kinabalu – Kinabalu NP

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de ca. 2 uur durende transfer naar het Kinabalu National Park, een prachtige rit door uitgestrekte rijstvelden. Het laatste deel van de tocht slingert de weg naar boven. Bij mooi weer vangt u onderweg alvast een glimp op van Mount Kinabalu, de hoogste berg van Zuidoost-Azië.

Bij aankomst checkt u in en heeft u de rest van de middag vrij om de wandelpaden van het park verder op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt bij het hoofdkwartier van het Nationale Park kaarten krijgen waarop leuke wandelroutes staan aangegeven die u eenvoudig kunt volgen. U verblijft de aankomende nachten van uw rondreis Sabah in de Kinabalu Park Lodge. Avonturiers kunnen deze dagen ook gebruiken om de top van Mount Kinabalu te bedwingen. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden.

  • ★★★ Kinabalu Park Lodge (2n)
5
5

5: Kinabalu NP

Vrije dag in het prachtige nationale park. Uw accommodatie ligt zeer gunstig in het park en u kunt dan ook prachtig wandelen in de omgeving.

6
6

6: Kinabalu NP – Sepilok

U verlaat vandaag het berggebied reist in ca. 4-5 uur (per privé-transfer) naar Sepilok waar u wordt afgezet bij uw sfeervolle accommodatie, gelegen nabij de ingang van het Sepilok orang-oetan rehabilitatiecentrum, één van de bekendste opvangcentra ter wereld en onderdeel van het gelijknamige reservaat. In principe kunt u vanmiddag al een bezoek brengen aan het opvangcentrum, gelegen op korte loopafstand van uw accommodatie.

  • ★★★ Sepilok Nature Resort (1n)

Sepilok Nature Resort

7
7

7: Sepilok – Lankayan

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar de haven van Sandakan. Vanaf hier reist u per snelle gemotoriseerde boot over open zee naar het paradijselijke eiland Lankayan, gelegen op anderhalf uur varen. U verblijft de komende dagen op dit prachtige eiland op basis van volpension en kunt genieten van dit bijzondere koraaleiland met haar adembenemende onderwaterwereld.

  • ★★★+ Lankayan Island Resort (3n – vp)

Lankayan Island Resort

8
8

8 & 9: Lankayan

Vrije dagen op het eiland Lankayan en in de omliggende wateren. U kunt onbeperkt snorkelen direct vanaf het strand van het resort of gebruik maken van de mogelijkheid om te kayakken. Het azuurblauwe water is een ware droom voor duikers en snorkelaars.

10
10

10: Lankayan – Abai

’s Ochtends vroeg vertrekt de boot en reist u in ca. anderhalf uur terug naar Sandakan. Hier wordt u opgewacht voor een transfer terug naar Sepilok. U kunt nog een bezoek brengen aan het opvangcentrum, alvorens u in de loop van de ochtend per georganiseerde transfer naar de aanlegsteiger wordt gebracht. Per gemotoriseerde boot vaart u in ca. anderhalf uur naar de Abai Jungle Lodge, een kleinschalige, rustieke lodge gelegen aan de rivier, zonder andere lodges in haar directe omgeving. Deze lodge is een waardevolle toevoeging aan uw rondreis Sabah. Juist de afgelegen locatie maakt een verblijf hier uniek. Het is een werkelijk prachtige tocht gedeeltelijk langs de kust van de Sulu zee en vervolgens over de Kinabatangan rivier langs mangrovebossen naar het gelijknamige reservaat.

Na de lunch heeft u ruimschoots de tijd om de houten boardwalk te verkennen rondom de lodge. Rondom deze boardwalk heeft u grote kans om wildlife te observeren, o.a. vanaf één van de observatietorens. In de namiddag staat er een riviercruise op het programma waarbij u op zoek gaat naar diverse aapsoorten, waaronder de guitige proboscis aap (beter bekend als de neusaap). Pal na zonsondergang maakt u nog een boottocht op zoek naar dieren langs de rivieroever. Na het diner staat er nog een korte avondwandeling over de boardwalk op het programma.

  • ★★ Abai Jungle Lodge (1n – vp)

Abai Jungle Lodge

11
11

11: Abai – Sukau

's Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt, staat er een boottocht op het programma naar de nabijgelegen Oxbow meren. Uiteraard is het voornaamste doel wederom de zoektocht naar dieren die ’s ochtends vroeg naar de rivieroever komen. De meren liggen er prachtig bij in het vroege ochtendlicht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het ontbijt.
Na de lunch vervolgt u de rondreis Sabah naar de Kinabatangan Riverside lodge, gelegen op een uur varen verder stroomopwaarts. U ziet de vegetatie al iets veranderen van voornamelijk mangrovejungle naar grotendeels tropisch regenwoud. In de namiddag staat er nog een boottocht op het programma.

  • ★★ Kinabatangan Riverside Lodge (1n – vp)
12
12

12: Sukau – Danum Valley reservaat

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar Lahad Datu, een rit van ca. 2½ uur. Het eerste traject naar Lahad Datu voert over een uitstekende weg. Helaas wordt u hier geconfronteerd met de massale houtkap op Borneo van de afgelopen 20 jaar. Het regenwoud heeft hier plaats moeten maken voor uitgestrekte palmplantages. Het laatste traject (ca. 2½ uur) vanaf Lahad Datu naar Danum Valley voert (over een niet al te beste weg) naar de afgelegen Borneo Rainforest Lodge, gelegen te midden van het onontgonnen primaire tropische regenwoud van het Danum Valley Conservation Area, één van de mooiste en meest ongerepte natuurgebieden van Azië. U verblijft de komende dagen op basis van volpension, met inbegrip van alle excursies.

’s Middags staat er een indrukwekkende wandeling op het programma waarbij u loopt over een hangbrug boven de boomtoppen en zo de jungle verkent. ’s Avonds kunt u deelnemen aan een (nogal luidruchtige) rit in een ‘open-air’ jeep op zoek naar dieren. Kiest u voor verblijf in één van de ruime(re) deluxe chalets, dan bevindt zich op uw terras een jacuzzi met uitzicht op de jungle! Heerlijk om te ontspannen tijdens uw rondreis Sabah.

  • ★★★★ Borneo Rainforest Lodge (3n - vp)

Borneo Rainforest Lodge

13
13

13 & 14: Danum Valley reservaat

Gedurende deze dagen van uw rondreis Sabah maakt u prachtige wandelingen onder begeleiding van een professionele natuurgidsen door dit onontgonnen primaire regenwoud. De Borneo Rainforest Lodge heeft een aantal mooie wandelroutes uitgezet in de omgeving van de lodge. Zo bezoekt u o.a. een oude begraafplaats van de Kadazandusun, de traditionele bevolking van dit gedeelte van Sabah. Ook kunt u naar een spectaculair uitzichtpunt klimmen en eventueel zwemmen in de nabij de lodge gelegen waterpoel. U kunt ’s avonds deelnemen aan een avondwandeling waarbij u met uw gids en zaklantaarns speurt naar nachtdieren als insecten, hagedissen, kikkers, slangen en met een beetje geluk wellicht een vliegende eekhoorn, spookdier of een nevelpanter.

15
15

15: Danum Valley – Pom Pom Island

’s Ochtends vroeg wordt terug naar Lahad Datu gebracht. Vanaf Lahad Datu vervolgt u uw reis in nog eens 2½ uur naar de haven van Semporna van waar u per gemotoriseerde snelle boot naar uw laatste bestemming reist: het paradijselijke eiland Pom Pom. U verblijft de komende dagen op basis van volpension en kunt hier uw rondreis Sabah in alle rust afsluiten. Uiteraard is het ook mogelijk uw reis af te sluiten op één van de andere eilanden Mabul, Kapalai, Mataking of zelfs Lankayan. Tico informeert u graag over deze opties.

  • ★★★+ Pom Pom Resort (3n – vp)

Pom Pom Island Resort

16
16

16 & 17: Pom Pom

Vrije dagen op dit prachtige eiland. Vanaf het strand en rondom de jetty kunt u spectaculair snorkelen. Op Pom Pom nesten vaak schildpadden en tijdens het snorkelen heeft u dan ook grote kans deze tegen te komen. Het eiland beschikt over een eigen professionele PADI duikschool en in overleg, kunt u wellicht een introductieduik maken. Mocht u eventueel uw Open Water brevet willen behalen, dan dient u langer te verblijven.

18
18

18: Vertrek

's Ochtends reist u per boot terug naar Semporna van waar weer een transfer is geregeld naar de luchthaven van Tawau. U vliegt met Malaysia Airlines terug naar Kuala Lumpur. Enkele uren later, pal voor middernacht, vliegt u met KLM terug naar Amsterdam, een directe vlucht. Uw rondreis Sabah is aan een einde gekomen.

19
19

19: Aankomst

Aankomst op Schiphol.

Prijsindicatie voor deze Borneo rondreis

Voor deze 19-daagse rondreis Sabah geldt een indicatie reissom van € 4.250 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 4.450 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis Sabah is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Borneo

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige natuurbestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Sabah.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Borneo reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Borneo u te bieden heeft.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat