Reisprogramma Rondreis 'Brazilië Delight'

1
1

1: Vliegreis naar Rio de Janeiro

Uw reis start vandaag op Schiphol van waaruit u met een directe KLM vlucht naar de Braziliaanse stad Rio de Janeiro reist. U arriveert ’s avonds op de internationale luchthaven van Rio waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw comfortabele hotel zal brengen.


  • ★★★ Arena Copacabana Hotel (4n)
  • ★★★★ Miramar by Windsor (4n)

Miramar by Windsor

2
2

2: Excursie Rio

Vandaag start uw rondreis écht. U trekt er vandaag met een lokale gids op uit en bezoekt de mooiste hoogtepunten van Rio de Janeiro. U start de dag met een bezoek aan Corcovado, de berg met het wereldberoemde Christusbeeld. U wordt beloond met een onvergetelijk uitzicht op de prachtige stad met haar verschillende wijken. Hierna wordt u naar het centrum van Rio gebracht. U bezoekt de indrukwekkende betonnen en met glas-in-lood versierde kathedraal. Als laatste brengt u een bezoek aan de artistieke wijk Santa Teresa waar u met uw gids door de verschillende straatjes loopt met interessante ateliers. Via de felgekleurde en met ruim 2.000 oude tegels beklede trap ‘Escadaria Selarón’ daalt u af naar de stadswijk Lapa. De trap telt 250 treden en is een bezienswaardigheid op zich!

" We willen jullie graag laten weten hoe we het gehad hebben: in één woord geweldig!!! Hulde voor Tico en de plaatselijke agenten! We zullen jullie bij iedereen aanbevelen."
Ron & Marieke

Escadaria Selaron

3
3

3 & 4: Rio de Janeiro

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen.

Er zijn talloze mogelijkheden om deze dagen in te vullen. Zo kunt u een bezoek brengen aan de Suikerbroodberg, aan een Samba werkplaats waar de kostuums en praalwagens voor de carnaval worden gemaakt, of een fietsexcursie maken langs Rio’s mooiste stranden. In de avonduren kunt u (evt. met een gids) naar Lapa gaan, de oude historische wijk van Rio. U kunt dan kennis maken met het typische Braziliaanse uitgaansleven. In de lokale bars wordt veel lokale muziek als de samba en choro gedraaid.

5
5

5: Rio de Janeiro – Iguaçu watervallen

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht. U vliegt vanochtend naar Foz do Iguaçu, uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde watervallen. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, gelegen buiten Foz do Iguaçu.

Kiest u voor verblijf in het luxueuze Das Cataratas Hotel, dan verblijft u op een spectaculaire locatie bovenaan de watervallen in het nationale park aan de Braziliaanse zijde. Bij een verblijf in hotel Das Cataratas kunt u vanuit de tuin van het hotel zo naar de watervallen lopen. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en kunt u dan ook uitstekend gebruiken voor een bezoek aan het Braziliaanse Nationale Park ‘Cataratas do Iguaçu’.

  • ★★★+ Wish Resort Foz do Iguaçu (2n)
  • ★★★★ Belmond Das Cataratas (2n)

Belmond Das Cataratas

6
6

6: Iguaçu

Vandaag heeft u een vrije dag in Iguaçu.

U heeft alle tijd om een bezoek te brengen aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de gigantische waterkrachtcentrale Itaipú of kunt u een helikoptervlucht maken boven de watervallen. De helikoptervlucht boven de watervallen zal een onvergetelijke ervaring zijn.

7
7

7: Iguaçu – Pantanal

Transfer naar de luchthaven van Foz do Iguaçu voor de binnenlandse vlucht naar Cuiabá, de hoofdstad van de noordelijke Pantanal. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de kleinschalige Araras Lodge. Vanaf de luchthaven start een transfer in zuidelijke richting over de Transpantaneira naar de lodge welke prachtig is gelegen in het hart van de Pantanal. U verblijft de komende dagen op basis van volpension. Bij uw verblijf zijn eveneens dagelijkse excursies inbegrepen.  • ★★★+ Araras lodge (3n – vp)

Araras Lodge

8
8

8 & 9: Pantanal

Gedurende deze dagen maakt u mooie excursies onder begeleiding van een ervaren gids van de Araras Lodge. U kunt gaan wandelen, paardrijden of een boottocht maken door het moeraslandschap. Uw gids zal u attenderen op het aanwezige planten- en dierenleven.

10
10

10: Pantanal – Amazone

Na het ontbijt verlaat u de lodge en reist u terug naar de luchthaven van Cuiabá. Een korte binnenlandse vlucht brengt u naar Alta Floresta, gelegen in het zuidelijke Amazonegebied. Op de luchthaven van Alta Floresta wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van de Cristalino Lodge, die u naar de rivieroever van Teles Pires zal brengen. Per boot reist u naar de prachtige lodge waar u de komende dagen verblijft u op basis van volpension, met inbegrip van dagelijkse excursies.

  • ★★★+ Cristalino Lodge (3n – vp)

Video Cristalino Lodge (bungalow)

11
11

11 & 12: Amazone

Gedurende deze dagen ervaart u het spectaculaire excursieprogramma van de Cristalino Lodge. Er zijn in de directe omgeving van de lodge meer dan 20 kilometer goed onderhouden wandelroutes. Tevens beschikt de Cristalino Jungle Logde over een ca. 50 meter hoge uitkijktoren met verschillende platforms die u ’s ochtends kunt beklimmen. Bovenin de toren heeft u een spectaculair uitzicht op het gebied. Uw programma voor deze dagen wordt ter plaatse in overleg met uw gids bepaald.

13
13

13: Amazone – Cuiabá

’s Ochtends na het ontbijt reist u (grotendeels weer per boot) terug naar het kleine vliegveld van Alta Floresta. U vliegt vandaag terug naar Cuiabá, waar u in de loop van de middag arriveert. Transfer naar uw hotel, gelegen in het centrum van Cuiabá.  • ★★★★ Hotel Deville Prime (1n)
14
14

14: Cuiabá – Búzios

Transfer naar de luchthaven van Cuiabá waar u een binnenlandse vlucht neemt naar Rio de Janeiro. Vanaf de luchthaven van Rio wordt u door een Portugees sprekende chauffeur naar Búzios gereden, een mooie badplaats gelegen op ca. 175 kilometer ten noordoosten van de wereldstad. U verblijft hier de komende dagen in een sfeervolle accommodatie met uitzicht op zee, op korte loopafstand van één van de mooie strandjes.

  • ★★★+ Vila d’Este (3n)
  • ★★★★ Casas Brancas (3n)

Casas Brancas Boutique Hotel & Spa

15
15

15 & 16: Búzios

Vrije dagen in de omgeving van Búzios. Het is een heerlijke locatie om uw reis in alle rust af te sluiten. Geniet van de mooie stranden of ga heerlijk lunchen/dineren bij één van de vele verfijnde restaurants. U kunt een boottocht maken in de baai, of zwemmen of snorkelen in de zee.

17
17

17: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw prachtige rondreis. U wordt opgehaald bij uw hotel in Búzios door een Portugees sprekende chauffeur die u terug naar de luchthaven van Rio de Janeiro zal brengen. Diezelfde avond vliegt u met een directe KLM vlucht terug naar Amsterdam.

18
18

18: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat