Logo bg white

Rondreis Noordereiland Nieuw Zeeland

23-daagse rondreis door Nieuw-Zeeland
Vanaf € 4.250,00 p.p.
Oktober t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

23-daagse rondreis Noordereiland Nieuw Zeeland

Deze veelzijdige rondreis Noordereiland Nieuw Zeeland voert u over het Noordereiland. Wanneer u niet de tijd heeft voor een bezoek aan beide eilanden, is het een uitstekende oplossing u te beperken tot één van de twee. Op het Noordereiland kunt u genieten van goudgele zandstranden en azuurblauwe baaien bij zowel de Bay of Islands, als het Coromandel schiereiland. Maar ook treft u op het Noordereiland vele geothermische bezienswaardigheden. In de omgeving van Rotorua en het Tongariro National Park treft u pruttelende modderpoelen, dampende felgekleurde meren en rokende vulkanen.

Voor de wandelliefhebbers is het lopen van de Tongariro Crossing, één van de bekendste en meest spectaculaire wandelingen ter wereld, een absoluut hoogtepunt. Tevens maakt u kennis met drie totaal verschillende steden op het Noordereiland: de metropool Auckland, het bruisende Wellington en Napier, ook wel de Art Deco hoofdstad van de wereld genoemd.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis Noordereiland Nieuw Zeeland!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Nieuw-Zeeland

De rondreis Noordereiland Nieuw Zeeland gaat vandaag beginnen! U vertrekt vandaag vanuit Amsterdam met een vlucht van Singapore Airlines naar Auckland (overstappen in Singapore). Het is mogelijk in Singapore een stop-over te maken van 1 of meerdere nachten, zowel op de heen- als terugreis. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden.

2
2

2: Aankomst in Auckland

Vandaag arriveert u op de internationale luchthaven van Auckland. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar uw hotel.

 • ★★★ Ponsonby Art Hotel (2n), gelegen in de wijk Ponsonby
 • ★★★★ Hotel DeBrett (2n)

""Nieuw Zeeland is werkelijk een van de mooiste landen ter wereld. Zoveel verschillende landschappen op zo'n klein oppervlak geeft het land iets magisch.""
Lonneke van der Meer
3
3

3: Auckland

Vrije dag tijdens uw rondreis Noordereiland die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt in de ochtend de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Voor een prachtig uitzicht over Waitemata Harbour, het havengebied met z’n ontelbare zeilbootjes, kunt u de Harbour Bridge beklimmen. Dit gaat onder begeleiding van een gids, die u tijdens de klim veel interessants te vertellen heeft. Ook het Auckland War Memorial Museum is een bezoekje meer dan waard. Voor de kunstliefhebbers is de Auckland Art Gallery Toi o Tāmaki een absolute must-see.

Wanneer de tijd het toelaat, behoort een bezoek aan Waiheke Island of Rangitoto Island ook tot de mogelijkheden. Rangitoto Island is ca. 600 jaar geleden ontstaan uit een serie vulkaanuitbarstingen. Vanaf dit vulkanische eiland heeft u spectaculaire uitzichten op de Golf van Hauraki. Waiheke staat voornamelijk bekend om de vele goede restaurants en mooie stranden.

Hotel DeBrett

4
4

4: Auckland – Coromandel

U gaat op eigen gelegenheid naar het stadskantoor van Thrifty Car Rentals voor de oplevering van uw huurauto (Nissan Sunny of gelijkwaardig) die de komende 19 dagen van uw rondreis Noordereiland tot uw beschikking staat.

Vandaag rijdt u vanuit Auckland in zuidwestelijke richting naar het schiereiland Coromandel. Onderweg vanaf Thames naar Coromandel ziet u in de maanden december en januari de prachtig roodgekleurde bloemen van de pohutukawa bomen. De overwegend rotsachtige kust wordt afgewisseld met beschutte baaien en zandstranden. U verblijft u in Whitianga, of in één van de andere plaatsjes op het schiereiland.

 • ★★★+ Beachfront Resort (3n), gelegen in Whitianga
 • ★★★★ Bushland Park Lodge (3n), gelegen nabij Whangamata
 • ★★★★★ 970 Lonely Bay Lodge (3n), gelegen nabij Whitianga

970 Lonely Bay Lodge

5
5

5 & 6: Coromandel

Vrije dagen in deze prachtige omgeving. U kunt er met uw huurauto op uit trekken en een bezoek brengen aan het Hot Water Pauanui strand, waar u in het zand uw eigen warmwaterbad kunt graven. Ook een bezoek aan de Cathedral Cove is zeker de moeite waard tijdens uw rondreis Noordereiland. Deze is per boot of te voet te bereiken vanaf het noordelijkste punt van Hahei Beach.

7
7

7: Coromandel – Rotorua

Uw rondreis Noordereiland zet u vandaag voort in zuidelijke richting naar Rotorua, het geothermische hart van het land. Onderweg kunt u stoppen in Hobbiton, één van de filmlocaties van ‘The Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’. Op deze filmset zijn de hobbit huizen gebouwd. Een wandeling door het hart van ‘The Shire’ is een unieke ervaring!

Wanneer u Rotorua nadert wordt u overvallen door een vrij doordringende rottende eieren geur. Rotorua biedt thuis aan tientallen warmwaterbronnen, modderpoelen, kokende meertjes en spuitende geisers. Ook is Rotorua de plaats waar de meeste uitingen van de Maori-cultuur te zien zijn. Het gebied werd al sinds de 14e eeuw door de Maori bewoond. Een bezoek aan dit veelzijdige gebied is dan ook zeker de moeite waard!

 • ★★★ Quest central (2n – lg)
 • ★★★★ Regent Rotorua Boutique Hotel (2n)
 • ★★★★★ Solitaire Lodge (2n - vp), gelegen aan Lake Tarawera

Video Regent Rotorua Boutique Hotel

8
8

8: Rotorua

Vrije dag om Rotorua en omgeving te verkennen. U kunt de beroemde geisers Pohutu en Lady Knox in het Whakarewarewa park bezoeken. Maar naast al het geothermische ‘geweld’ heeft Rotorua nog veel meer te bieden. U kunt prachtige wandelingen maken in de bossen en langs de meren in de omgeving. Een bijzondere wandeling maakt u door de Redwoods Whakarewarewa Forest. Hier kunt u de gigantische Redwoods, bomen oorspronkelijk afkomstig uit het Amerikaanse Californië, bewonderen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Maori-dorp Te Wairoa, dat door de uitbarsting van de vulkaan Tarawera bedolven is onder een twee meter dikke laag as, maar ook de Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park, waar u de bijzondere kiwi (vogel) kunt bewonderen, behoort tot de mogelijkheden. Kortom: genoeg mogelijkheden om deze vrije dag van uw rondreis Noordereiland op een mooie manier te vervullen!

Solitaire Lodge

9
9

9: Rotorua – Napier

Vandaag staat de tocht over de State Highway nr. 5 naar Napier op het programma, gelegen aan de Oostkust van het Noordereiland. Onderweg zijn er vele interessante stops mogelijk. U kunt besluiten onderweg het Wai-o-Tapu reservaat te bezoeken. Hier kunt u de wereldberoemde Champange Pool bewonderen. Een minder bekend alternatief is het Orakei Korako Cave & Thermal Park. In de middag bereikt u de kustplaats Napier, gelegen aan Hawke’s Bay.

 • ★★★ Mon Logis B&B (2n)
 • ★★★★ Greenhill Lodge (2n)
10
10

10: Napier

Vrije dag in Napier die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. Een wandeling over de lange wandelboulevard van Napier, een bezoek aan het openluchttheater, of een bezoek aan de botanische tuinen behoren tot de mogelijkheden. Wanneer u in het juiste seizoen reist (november t/m juni) mag een bezoek aan de Jan-van-Gent kolonie bij Cape Kidnappers niet ontbreken. De omgeving van Napier is uitermate geschikt voor de wijnproductie. De wijnliefhebber kan er bijvoorbeeld met de fiets op uit trekken om een aantal van de wijnhuizen in Hawke’s Bay te bezoeken.

Art Deco

11
11

11: Napier – Wellington

U rijdt vandaag via de Tararua Ranges naar de hoofdstad Wellington, gelegen op het zuidelijkste puntje van het Noordereiland. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

 • ★★★+ Rydges Wellington (2n)
 • ★★★★ Museum hotel Wellington (2n)
12
12

12: Wellington

Vrije dag in Wellington die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Brengt u zeker een bezoek aan het indrukwekkende Te Papa museum. Hier kunt u met gemak een hele dag doorbrengen. In het bruisende centrum zijn veel leuke restaurants te vinden, waar u in de avond heerlijk kunt dineren.

13
13

13: Wellington – Tongariro Nationaal Park

Uw Noordereiland rondreis zet u vandaag voort naar het Tongariro National Park. Het grootste stuk rijdt u over State Highway 1, totdat u linksaf kunt slaan naar State Highway 49. De uitzichten onderweg zijn adembenemend. Na aankomst in Whakapapa kunt u al korte wandelingen in de omgeving maken. Informatie en kaartmateriaal is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum.

 • ★★★+ Bayview Chateau Tongariro (2n)

Bayview Chateau Tongariro

14
14

14: Tongariro Nationaal Park

Vandaag heeft u een vrije dag in de omgeving. U kunt besluiten de beroemde Tongariro Crossing te lopen. Houdt u er rekening mee dat dit een pittige wandeling is. De totale duur van de wandeling bedraagt ca. 8 uur. Informeer bij het bezoekerscentrum van het park naar de weersomstandigheden en de voorbereidingen die u dient te treffen, alvorens de wandeling te starten. Voor de minder ervaren wandelaars zijn er ook kortere wandelopties. U kunt wandelingen maken naar o.a. de Taranaki waterval en de Silica stroomversnellingen.

Optioneel bij deze rondreis Noordereiland (niet inbegrepen):
Een absolute aanrader tijdens uw rondreis Noordereiland is om de Tongariro Sunrise Crossing te lopen. Onder begeleiding van een gids vertrekt u diep in de nacht naar het park. Begeleid door de lamp op uw voorhoofd en het licht van de maan baant u uzelf een weg naar de top, welke u vlak voor zonsopgang bereikt. Het uitzicht wanneer de zon opkomt is fenomenaal. Het bijzondere is dat u de grote hordes mensen voor bent en dus met een select groepje geniet van het werkelijk onvergetelijke uitzicht. U loopt dezelfde weg weer terug, zodat u niets van de bijzondere omgeving hoeft te missen. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden.

Tongariro Sunrise Crossing

15
15

15: Tongariro – Waitomo

U rijdt vandaag van Tongariro naar het kleine plaatsje Waitomo. De naam Waitomo is zeer treffend, het betekent letterlijk Water (Wai) en Shaft (Tomo). Overal in deze omgeving vindt u schachten (shaft) die leiden naar ondergrondse gangen, grotten en rivieren. De bekendste grot (Waitomo Cave) biedt thuis aan duizenden gloeiwormpjes.

 • ★★★ Abseil Inn Bed & Breakfast (2n – the swamp room)
16
16

16: Waitomo

Maak vandaag zeker een excursie naar de Waitomo grotten. Gedurende deze excursies (niet inbegrepen) loopt u onder begeleiding van een gids door de grotten. U krijgt uitgebreid uitleg over het ontstaan van de formaties. Hoogtepunt van de tour is een boottocht door de Glimwormen grot. Het aangezicht van de vele lichtpuntjes is een bijzondere ervaring. In de omgeving kunt u tevens ook diverse sportieve activiteiten ondernemen, zoals raften, abseilen of tubing (waarbij u op een rubberen band een rivier afzakt).

Gloeiwormgrotten

17
17

17: Waitomo – Omapere/Waipoua

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. U rijdt vanuit Waitomo naar de Waipoua Kauri Forest. De Waipoua Kauri Forest is bekend wegens de zeldzame gigantische kauri bomen die hier groeien. Afhankelijk van uw accommodatiekeuze verblijft u of in Omapere, of aan de rand van de Waipoua Kauri Forest.

 • ★★★ Mckenzies (2n), gelegen in Omapere
 • ★★★★ Waipoua Lodge (2n – ‘the stables’ kamer)
18
18

18: Waipoua Forest

Vrije dag in de omgeving van Waipoua. Maakt u zeker vandaag één van de vele prachtige wandeling in de Waipoua Forest om de eeuwenoude hoge Kauri bomen te aanschouwen. Informeert u bij uw hotel of het Waipoua Forest visitor centre naar de mogelijkheden.

Waipoua Forest

19
19

19: Waipoua – Russell (Bay of Islands)

Vandaag reist u naar Russell, gelegen in de Bay of Islands. De snelste manier om hier te komen is door naar Opua te rijden, waar u met uw auto op de ferry kunt. De oversteek kost u ca. $ 19,50 per voertuig per keer (niet inbegrepen). Het klimaat in de Bay of Islands is heerlijk subtropisch en de uitzichten op de eilandjes in de baaien zijn adembenemend. Dit is één van de mooiste gebieden van het Noordereiland en daarmee een heerlijke afsluiter van deze prachtige reis door Nieuw-Zeeland.

 • ★★★ Duke of Marlborough (3n)
 • ★★★★ Donkey Bay Inn (3n)
 • ★★★★★ Eagles Nest (3n)

Video Duke of Marlborough

20
20

20 & 21: Russell (Bay of Islands)

Vrije dagen in deze schitterende omgeving. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie boottochten. Ook behoren een dolfijnentour, kajaken en wandelen tot de mogelijkheden tijdens uw rondreis Noordereiland. Mocht u een fanatieke duiker zijn, dan kunt u mooie duikexcursies maken in de omgeving van de Bay of Island. Voor een echt bijzondere duikervaring reist u naar Whangarei, vanuit waar de boten vertrekken naar de wereldberoemde The Poor Knights eilanden.

Poor Knights

22
22

22: Russell – Auckland & vertrek

Helaas komt de rondreis Noordereiland Nieuw Zeeland vandaag aan een einde. Vanuit Russell rijdt u terug naar de internationale luchthaven van Auckland waar u de huurauto inlevert bij het kantoor van Thrifty Car Rentals. U vliegt met Singapore Airlines terug naar Amsterdam. U dient weer over te stappen in Singapore.

23
23

23: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze rondreis Noordereiland Nieuw Zeeland

Voor deze 23-daagse rondreis Noordereiland Nieuw Zeeland geldt een indicatie reissom van € 4.250 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 5.250 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis Noordereiland Nieuw Zeeland is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Nieuw-Zeeland

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u bij deze rondreis Noordereiland van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Nieuw-Zeeland rondreizen. Zij kennen de verschillende gebieden goed en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw prachtige rondreis Noordereiland.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Nieuw Zeeland op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een Nieuw Zeeland reis uit wat exact aansluit op uw wensen!

Genieten in Nieuw Zeeland

Wij stellen het programma speciaal voor u samen. U hoeft dan ook alleen maar zorgeloos te genieten van de bijzondere accommodaties en alle schitterende bezienswaardigheden en het natuurschoon.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat