Logo bg white

Ritmes van Brazilië

14-daagse rondreis door Brazilië
Vanaf € 3.295,00 p.p.
Juni t/m november
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Een kennismaking met Brazilië

Wellicht heeft u geen 3 weken beschikbaar en wilt u wel heel graag kennis maken met enkele hoogtepunten van Brazilië, dan is dit een ideale reis voor u!

In nog geen twee weken maakt u kennis met enkele belangrijke bezienswaardigheden van het kleurrijke en swingende land, waar vele muziekgenres hun oorsprong vonden waaronder de Samba, Bossa Nova, en Choro in Rio de Janeiro, en de Afro-Braziliaanse ritmes uit het noordoosten. Vooral in de avonduren is het in steden als Rio en Salvador goed toeven met de vele straatfeesten in de oude koloniale delen van de stad. Een bezoek aan Brazilië is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de spectaculaire watervallen van Iguaçu in het zuiden van het land, en de heerlijke witte zandstranden van Praia do Forte.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Rio de Janeiro

U vliegt vandaag met een directe KLM vlucht naar de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. U arriveert ’s avonds op de internationale luchthaven van Rio waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw sfeervolle en kleinschalige hotel zal brengen, gelegen in de traditionele kunstenaarswijk Santa Teresa.

  • toeristenklasse: Mama Shelter (4n)

Mama Shelter

2
2

2: Bezoek aan Rio

Vandaag start uw rondreis Brazilië dan écht. U trekt er vandaag met een lokale gids op uit en bezoekt de mooiste hoogtepunten van deze wereldstad. U start de dag met een bezoek aan Corcovado, de berg met het wereldberoemde Christusbeeld. U wordt beloond met een onvergetelijk uitzicht op de prachtige stad met haar verschillende wijken. Hierna wordt u naar het centrum van Rio gebracht. U bezoekt de indrukwekkende betonnen en met glas-in-lood versierde kathedraal. Als laatste brengt u een bezoek aan de artistieke wijk Santa Teresa waar u met uw gids door de verschillende straatjes loopt met interessante ateliers. Via de felgekleurde en met ruim 2.000 oude tegels beklede trap ‘Escadaria Selarón’ daalt u af naar de stadswijk Lapa. De trap telt 250 treden en is een bezienswaardigheid op zich!

Escadaria Selarón

3
3

3: Lapa in de avond

Overdag bent u vrij in Rio de Janeiro. Rio’s uitgaanswijk Lapa is gelegen in het historische centrum. Vanavond neemt uw gids u dan ook mee naar deze sfeervolle oude wijk en maakt u kennis met het typische Braziliaanse uitgaansleven in enkele lokale bars zoals Carioca da Gema of Rio Scenarium waar vooral lokale muziek als de samba en choro wordt gedraaid. U wandelt door de kleine straatjes van Lapa en keert in de loop van de avond weer terug bij uw hotel.

4
4

4: Rio de Janeiro

Vrije dag in Rio de Janeiro die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen.

Valt deze dag op een maandag of een vrijdag, dan kunt u in de avonduren onder begeleiding van ‘carioca’ Nelson Porto een bezoek brengen aan Pedra do Sal, de geboorteplaats van de Samba, Brazilië’s beroemdste muziekgenre. Pedra do Sal ligt in het havengebied van Rio. U wordt eerst naar het kleurrijke Morro de Conceiçao gebracht, een zeer traditioneel en oud gedeelte van Rio waar de eerste Portugese immigranten zich ophielden. Op maandag en vrijdagavond is het hier uitermate gezellig door de aanwezigheid van de swingende straatfeesten.

5
5

5: Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht. U vliegt vanochtend naar Foz do Iguaçu, uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde watervallen.

Na aankomst wordt u naar het luxe hotel Das Cataratas gebracht, werkelijk schitterend gelegen bovenaan de watervallen in het nationale park aan de Braziliaanse zijde. Het hotel behoort tot de exclusieve hotelketen Belmond en is het enige en beste hotel dat in het nationale park Iguaçu in Brazilië is gelegen. Het hotel heeft een groot zwembad met bar waar u heerlijke cocktails kunt proeven. Verder kunt u lunchen en dineren in een van de twee uitstekende restaurants in het hotel. Uw hotel ligt op zeer korte loopafstand van de prachtige watervallen en een gids is dan ook vandaag niet nodig. U kunt vandaag de watervallen aan de Braziliaanse zijde dan ook geheel in uw eigen tempo bewonderen.

  • superieure klasse: Belmond Das Cataratas (2n)

Belmond Das Cataratas

6
6

6: Excursie Argentijnse zijde

Na het ontbijt maakt u een excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen.

7
7

7: Foz do Iguaçu – Salvador

Transfer naar de luchthaven van Foz do Iguaçu voor de binnenlandse vlucht naar Salvador da Bahia, de eerste hoofdstad van Brazilië, gelegen in het noordoosten van het land.

In Salvador wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen, gelegen op ongeveer een uurtje rijden vanaf de luchthaven. U verblijft in een sfeervolle hotel in het historische centrum van Salvador, Pelourinho.

  • toeristenklasse: Casa do Amarelindo (3n)
8
8

8: Stadsexcursie Salvador da Bahia

U verkent vanochtend met uw gids de prachtige stad Salvador. Allereerst gaat u met de auto naar Barra voor een bezoek aan de oudste (en mooiste) vuurtoren van Zuid-Amerika. Hierna bezoekt u de koloniale wijk Pelourinho en de Benedenstad, de kerk Bonfim, de wijk Montserrat, waar u een prachtig uitzicht op de stad heeft, en u bezoekt het historische centrum en de Mercado Modelo (een groot historisch gebouw aan de haven waar veel souvenirs worden verkocht). Aan het eind van de ochtend keert u terug bij uw hotel.
's Avonds kunt u genieten van live muziek in de wijk Pelourinho. Vooral op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag is het erg gezellig op straat. Het is evt. ook mogelijk om samen met een gids het avondleven van Salvador te verkennen. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten.

9
9

9: Salvador da Bahia

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Erg bijzonder is een mooie boottocht op een traditionele schoener in de baai van Todos dos Santos. Informeert u bij Tico naar de mogelijkheden en extra kosten.

10
10

10: Salvador – Praia do Forte

Vandaag start de laatste etappe van uw prachtige reis door Brazilië: de reis naar de schitterende witte zandstranden van Praia dor Forte, gelegen op nog ongeveer anderhalf uur rijden van Salvador. U verblijft hier in een heerlijk hotel direct aan zee en kunt hier de reis in alle rust afsluiten! Pousada Porto da Lua is een sfeervol kleinschalig hotelletje.

  • toeristenklasse: Pousada Porto da Lua (3n)

Pousada Porto da Lua

11
11

11 & 12: Praia do Forte

Vrije dagen om te relaxen aan het strand.Tevens kunt u een bezoek brengen aan het natuurreservaat Sapiranga waar u kunt kanoën, fietsen, paardrijden.

13
13

13: Vertrek

Vandaag komt uw rondreis door Brazilië tot een einde. U wordt opgehaald bij uw accommodatie in Praia do Forte voor de transfer naar de luchthaven van Salvador. Per binnenlandse vlucht reist u eerst naar Sao Paulo waar u overstapt op de directe KLM vlucht terug naar Amsterdam.

14
14

14: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze reis

Voor deze 14-daagse 'Ritmes van Brazilië' reis geldt een indicatie reissom van € 3.295 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in sfeervolle hotels.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Brazilië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Een bezoek aan Brazilië is eigenlijk niet compleet zonder oog in oog te hebben gestaan met de jaguar! Breid uw reis uit met deze bijzondere cruise waarbij u op zoek gaat naar dit majestueuze wilde dier!

Uniek arrangement
5 dagen
Vanaf € 2.050,– p.p.
April t/m november

Brazilië arrangement | Jaguar cruise in de Pantanal

Gedurende 4 dagen / 3 nachten (of evt. 5 dagen / 4 nachten) gaat u samen met ervaren natuurgidsen op zoek naar jaguars in de Braziliaanse Pantanal. Deze cruise is puur voor de ultieme natuurliefhebber die jaguars in het wild wil observeren.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Brazilië. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Brazilië reis op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat