Logo bg white

Groenland reis 'Oost-Groendland & Aurora Borealis cruise'

8-daagse rondreis door Arctic
Vanaf € 5,50 p.p.
September
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Groenland reis waarbij u de prachtige fjorden van Oost Groenland ontdekt

U begint deze prachtige cruise in IJsland waar u aan boord gaat van uw comfortabele expeditieschip. De eerste dag bent u op zee en vaart u richting de oostkust van Groenland. Daar aangekomen wachten u 4 dagen waarin u Scoresby Sund verkent. U heeft veel kans op het zien van wildlife zoals de poolvos, zeehonden, ijsberen en vele soorten vogels.

U bezoekt tijdens deze Groenland reis de prachtige fjorden en u maakt 1 à 2 excursies per dag in zeer stevige zodiac boten. Tijdens deze excursies vaart u langs ijsbergen of gaat u aan land voor een interessante wandeling. Muskusossen en culturele uitstapjes (Ittoqqortoormiit) vormen een onvergetelijke invulling van uw Arctische dagen. Tussen Groenland en IJsland ziet u hopelijk het Noorderlicht! Deze cruise eindigt weer in IJsland.


Bekijk het volledige cruiseprogramma van deze reis!

1
1

1: Afvaart Cruise

Vandaag gaat uw Groenland reis beginnen! Op verzoek kunnen we een transfer voor u boeken vanuit Reykjavik naar de pier in Akureyri. Deze rit duurt 6 uur. In de loop van de middag vindt de inscheping plaats waarbij u aan boord gaat van het schip en kennis maakt met het expeditie team. De komende dagen verblijft u in een hut naar keuze op basis van volpension en alle excursies en presentaties zijn inbegrepen. Het schip vertrekt aan het begin van de avond.

  • expeditieschip: m/v Hondius - m/v Plancius (7n – vp)
2
2

2: Op zee (Groenlandzee)

Vandaag vaart u over de Straat Denemarken naar Groenland. Vanaf het schip kunt Northern Fulmars, Kittiwakes, Gannets en groepen Common Guillemots zien. De kans is aanwezig dat u tijdens deze overtocht walvissen ziet dus u hoeft zich geen moment te vervelen en kunt blijven uitkijken naar wildlife. In de avond worden de eerste ijsbergen gespot langs de oostkust van Groenland nabij Kap Brewster. U zal dit beleven als een onvergetelijke ervaring tijdens deze Groenland reis.

3
3

3 t/m 6: Oostkust van Groenland

Scoresby Sund is het langste fjord én het grootste fjordencomplex ter wereld. De komende dagen maakt u tijdens zodiac excursies mooie tochten langs gletsjers en ijsbergen en zult u aan land gaan op diverse plaatsen. Aan de rand van het ijs maakt u kans op het spotten van ijsberen en tijdens wandelingen kunnen op vele plekken muskusossen, poolvossen en poolhazen worden gespot. De overblijfselen van de Inuït- en Thule-cultuur worden bezocht en wanneer mogelijk wordt een landing gemaakt bij Ittoqqortoormiit, de grootste plaats van het gebied met ca. 400 inwoners. U kunt hier een postkaart versturen en kijken naar de sledehonden.

7
7

7: Op zee (noorderlicht)

Deze dag brengt u door op zee, varend in zuidelijke richting naar IJsland. In de avond ziet u hopelijk de Aurora Borealis (het noorderlicht) terwijl u overdag vanaf het dek uit heeft kunnen kijken naar grote walvissen en migrerende vogels. Een spectaculaire dag van uw reis in Groenland!

8
8

8: Uitscheping

In de ochtend komt het schip aan in Akureyri in IJsland waar deze prachtige cruise tot een einde komt. Wanneer gewenst boeken we een transfer voor u zodat u in ca. 6 uur naar Reykjavik wordt gereden. De prachtige Groenland reis is aan een einde gekomen.

Prijsindicatie voor deze oost Groenland cruise:

  • 2021 en 2022 prijzen op aanvraag.

Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Spitsbergen en Groenland?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. U hoeft enkel te genieten van de mooie Groenland reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Arctic reizen op maat

In overleg stellen we een uniek programma voor u samen waarin zowel de vluchten als een eventueel extra programma voor en/of na de cruise op uw wensen wordt afgestemd.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat