Logo bg white

Groenland reis 'Oost-Groendland & Aurora Borealis cruise'

8-daagse rondreis door Arctic
Vanaf € 3.300,00 p.p.
September
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Groenland reis waarbij u de prachtige fjorden van Oost Groenland ontdekt

U begint deze prachtige cruise in IJsland waar u aan boord gaat van uw comfortabele expeditieschip. De eerste dag bent u op zee en vaart u richting de oostkust van Groenland. Daar aangekomen wachten u 4 dagen waarin u Scoresby Sund verkent. U heeft veel kans op het zien van wildlife zoals de poolvos, zeehonden, ijsberen en vele soorten vogels.

U bezoekt tijdens deze Groenland reis de prachtige fjorden en u maakt 1 à 2 excursies per dag in zeer stevige zodiac boten. Tijdens deze excursies vaart u langs ijsbergen of gaat u aan land voor een interessante wandeling. Muskusossen en culturele uitstapjes (Ittoqqortoormiit) vormen een onvergetelijke invulling van uw Arctische dagen. Tussen Groenland en IJsland ziet u hopelijk het Noorderlicht! Deze cruise eindigt weer in IJsland.


Bekijk het volledige cruiseprogramma van deze reis!

1
1

1: Afvaart Cruise

Vandaag gaat uw Groenland reis beginnen! Op verzoek kunnen we een transfer voor u boeken vanuit Reykjavik naar de pier in Akureyri. Deze rit duurt 6 uur. In de loop van de middag vindt de inscheping plaats waarbij u aan boord gaat van het schip en kennis maakt met het expeditie team. De komende dagen verblijft u in een hut naar keuze op basis van volpension en alle excursies en presentaties zijn inbegrepen. Het schip vertrekt aan het begin van de avond.

 • expeditieschip: m/v Hondius - m/v Plancius (7n – vp)
2
2

2: Op zee (Groenlandzee)

Vandaag vaart u over de Straat Denemarken naar Groenland. Vanaf het schip kunt Northern Fulmars, Kittiwakes, Gannets en groepen Common Guillemots zien. De kans is aanwezig dat u tijdens deze overtocht walvissen ziet dus u hoeft zich geen moment te vervelen en kunt blijven uitkijken naar wildlife. In de avond worden de eerste ijsbergen gespot langs de oostkust van Groenland nabij Kap Brewster. U zal dit beleven als een onvergetelijke ervaring tijdens deze Groenland reis.

3
3

3 t/m 6: Oostkust van Groenland

Scoresby Sund is het langste fjord én het grootste fjordencomplex ter wereld. De komende dagen maakt u tijdens zodiac excursies mooie tochten langs gletsjers en ijsbergen en zult u aan land gaan op diverse plaatsen. Aan de rand van het ijs maakt u kans op het spotten van ijsberen en tijdens wandelingen kunnen op vele plekken muskusossen, poolvossen en poolhazen worden gespot. De overblijfselen van de Inuït- en Thule-cultuur worden bezocht en wanneer mogelijk wordt een landing gemaakt bij Ittoqqortoormiit, de grootste plaats van het gebied met ca. 400 inwoners. U kunt hier een postkaart versturen en kijken naar de sledehonden.

7
7

7: Op zee (noorderlicht)

Deze dag brengt u door op zee, varend in zuidelijke richting naar IJsland. In de avond ziet u hopelijk de Aurora Borealis (het noorderlicht) terwijl u overdag vanaf het dek uit heeft kunnen kijken naar grote walvissen en migrerende vogels. Een spectaculaire dag van uw reis in Groenland!

8
8

8: Uitscheping

In de ochtend komt het schip aan in Akureyri in IJsland waar deze prachtige cruise tot een einde komt. Wanneer gewenst boeken we een transfer voor u zodat u in ca. 6 uur naar Reykjavik wordt gereden. De prachtige Groenland reis is aan een einde gekomen.

Prijsindicatie voor deze oost Groenland cruise:


Voor deze 8-daagse Groenland reis op de m/v Hondius met vertrek op 17 september 2019 gelden de volgende indicatie reissommen:


 • € 3.700 per persoon (bij verblijf in een 4-persoons hut)
 • € 4.600 per persoon (bij verblijf in een 3-persoons hut)
 • € 5.300 per persoon (bij verblijf in een twin porthole hut)
 • € 57000 per persoon (bij verblijf in een twin window hut)
 • € 6.100 per persoon (bij verblijf in een twin deluxe hut)
 • € 6.900 per persoon (bij verblijf in een superieure hut)
 • € 7.400 per persoon (bij verblijf in een junior suite)
 • € 8.500 per persoon (bij verblijf in een grand suite met balkon)
 • € 9.800 per persoon (bij verblijf in de hondius suite)


Voor deze 8-daagse Groenland reis op de m/v Plancius met vertrek op 23 september 2019 gelden de volgende indicatie reissommen:


 • € 3.150 per persoon (bij verblijf in een 4-persoons hut)
 • € 4.100 per persoon (bij verblijf in een 3-persoons hut)
 • € 4.600 per persoon (bij verblijf in een twin porthole hut)
 • € 5.000 per persoon (bij verblijf in een twin window hut)
 • € 5.300 per persoon (bij verblijf in een twin deluxe hut)
 • € 6.000 per persoon (bij verblijf in een superieure hut)

Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Arctic

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Spitsbergen en Groenland?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. U hoeft enkel te genieten van de mooie Groenland reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en snel reageren op uw vragen.

Arctic reizen op maat

In overleg stellen we een uniek programma voor u samen waarin zowel de vluchten als een eventueel extra programma voor en/of na de cruise op uw wensen wordt afgestemd.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat