Logo bg white

Buitengewone reis door Laos en Cambodja

23-daagse rondreis door Cambodja & Laos
Vanaf € 3.785,00 p.p.
November t/m februari
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Een reis door Laos en Cambodja om nooit te vergeten!

De 23-daagse reis door Laos en Cambodja welke Tico speciaal voor u heeft uitgestippeld, is een prachtige reis langs de hoogtepunten van beide landen. U start de Laos en Cambodja reis in de Thaise hoofdstad Bangkok vanwaar u vliegt naar de mooie koloniale stad Luang Prabang met talloze tempeltjes. Tevens bezoekt u de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, en Siem Reap, uitvalsbasis voor een bezoek aan de spectaculaire tempels van Angkor. Naast deze ‘must-sees’ bereist u ook de wat minder betreden paden van o.a. Zuid-Laos. U bezoekt de bijzondere Wat Phu tempel, voorloper van Angkor Wat en verblijft enkele dagen in een drijvende studio op de machtige Mekong rivier bij de idyllische 4000 islands, nabij de grens met Cambodja. U maakt hier echt kennis met het traditionele leven van de Laotianen. Vanaf het eiland Don Khone reist u over land naar Stung Treng en Kratie (gelegen in Cambodja), thuisbasis van de met uitsterven bedreigde Irrawaddy dolfijn. U sluit uw prachtige reis door Laos en Cambodja af met een verblijf aan de prachtige stranden van Koh Rong, gelegen in Zuid-Cambodja.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Laos en Cambodja reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thailand

Start van uw reis door Laos en Cambodja. U vertrekt aan het eind van de middag vanaf Schiphol met een directe vlucht van KLM naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende ochtend.

2
2

2: Aankomst in Bangkok

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Bangkok waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag bent u vrij. Indien u reeds eerder in Bangkok bent geweest, is het uiteraard mogelijk uw verblijf hier in te korten tot 1 nacht en de volgende ochtend al door te vliegen naar Luang Prabang in Laos.

 • ★★★+ Arun Residence (2n – ‘lotus’ kamer)
 • ★★★★ Chatrium Suites Bangkok (2n – ‘river view’ kamer)
3
3

3: Stadsexcursie Bangkok

Onder begeleiding van een gids bezoekt u vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok. Om de sfeer van Bangkok optimaal te kunnen voelen, reist u hoofdzakelijk met het openbaar vervoer. U brengt vandaag een bezoek aan het Koninklijk Paleis, de Wat Phra Keo en Wat Pho. Na de lunch (niet inbegrepen) maakt u een prachtige boottocht over de ‘klongs’, de kanalen in en rondom de stad. Vlak voordat u teruggebracht wordt naar uw hotel, bezoekt u nog de Wat Arun, de Tempel van de Dageraad.

4
4

4: Bangkok – Luang Prabang (Laos)

Transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de binnenlandse vlucht van Lao Airlines naar Luang Prabang, de volgende bestemming van uw reis door Laos en Cambodja. Luang Prabang wordt gezien als de mooiste stad van Laos. Op de luchthaven wordt u opgewacht voor een korte transfer naar uw zeer centraal gelegen hotel. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht indelen.

 • ★★★+ Mekong Riverview Hotel (3n)
 • ★★★★ The Luang Say Residence (3n)

Video The Luang Say Residence

5
5

5: Excursie Vat Xieng Thong & Pak Ou

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan wellicht Luang Prabang’s mooiste tempel: Vat Xieng Thong. Vervolgens stapt u aan boord van een traditionele boot voor een prachtige ca. 2 uur durende boottocht over de Mekong rivier naar de boeddhistische grotten van Pak Ou, gelegen op zo’n 25 kilometer ten noorden van Luang Prabang. U bezoekt o.a. de heilige grotten Tham Ting en Tham Phoum waarin zich honderden Boeddhabeelden bevinden. Na terugkeer in Luang Prabang brengt u nog een bezoek aan de Vat Visoun tempel.

6
6

6: Luang Prabang

Vrije dag om geheel op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Alle belangrijke bezienswaardigheden liggen op loopafstand of u kunt een fiets huren. In de kleine straatjes vindt u leuke winkeltjes en overal komt u kleine stupa’s en tempeltjes tegen. Langs de oever van de Mekong vindt u diverse leuke terrassen waar het goed toeven is. Wanneer u vroeg opstaat bent u getuige van een bijzonder dagelijks ritueel: de zogenaamde ‘bedelprocessie’. Lange rijen monniken wandelen vanaf ca. 06.00 uur met hun bedelnap langs de huizen en winkels om voedsel en andere giften in ontvangst te nemen. Het geheel gebeurt in stilte en is een indrukwekkend gezicht. U kunt er voor kiezen om vandaag de nabij gelegen Kuang Si waterval te bezoeken. Tico kan een excursie hier naartoe voor u verzorgen.

7
7

7: Luang Prabang – Champasak

Transfer naar de luchthaven van Luang Prabang voor de binnenlandse vlucht van Lao Airlines naar Pakse, gelegen in het diepe zuiden van Laos. Op de luchthaven wordt u opgewacht voor de transfer naar Ban Mouang waar u per ferry de oversteek maakt over de machtige Mekong rivier naar de overkant waar u wordt opgewacht voor de reis naar Champassak, de volgende bestemming van uw reis door Laos en Cambodja. U bezoekt hier het tempelcomplex Wat Phou, een oude Khmer tempel welke sinds 2001 is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de 4e eeuw vormde dit complex de meest oostelijke grens van het Khmer rijk en het wordt ook wel beschouwd als een kleinere versie van Angkor Wat. U overnacht vanavond in aangename accommodatie, gelegen aan de Mekong.

 • ★★★+ The River Resort (1n)

Wat Phou

8
8

8: Champassak – Don Khone

Vandaag reist u in ca. 2 uur verder naar het prachtige eiland Don Khone, waar u overnacht in een bijzonder sfeervolle accommodatie. De komende dagen kunt u genieten van dit authentieke stukje Laos.

 • ★★★ Sala Don Khone (2n’)

"Het was een geweldige ervaring om op de Tico manier kennis te maken met Zuid-Oost Azië. Terugkijkend was het een unieke reis en hebben we in korte tijd een indruk gekregen van drie landen door te reizen met het vliegtuig, auto, boot en trein."
Roel & Jantien
9
9

9: Don Khone

Vrije dag om het eiland verder te verkennen. Maakt u zeker kennis met het culturele erfgoed van het eiland uit de tijd van de kolonisatie. Er bevindt zich hier nog een oude spoorlijn, ooit gebouwd door de Fransen in 1897. Ook is een bezoek aan de Li Phi watervallen, thuishaven van de zeldzame Irrawaddy dolfijnen, erg de moeite waard tijdens uw reis door Laos en Cambodja. U kunt op Don Khone een fiets huren voor ca. 1 euro per dag. Ook kunt u de brug oversteken naar het eiland Don Det.

10
10

10: Don Khone – Stung Treng (Cambodja)

’s Ochtends reist u per traditionele boot naar Ban Nakasang waar uw chauffeur u op staat te wachten voor de transfer door naar Stung Treng in Cambodja. U brengt nog een kort bezoek aan de prachtige Khone Phapeng watervallen, de grootste watervallen in het 4.350 kilometer lange traject dat de Mekong rivier aflegt van het Tibetaanse plateau tot aan Zuid-China. Vervolgens transfer door naar de Laotiaans-Cambodjaanse grens bij Dom Kralor. Hier neemt u afscheid van uw Laotiaanse chauffeur en gids, koopt u aan de grens uw visum voor Cambodja en volgt u de verdere grensformaliteiten. Aan de andere kant van de grens wordt u opgewacht door uw Cambodjaanse chauffeur en gids voor de rit naar Stung Treng, uw volgende bestemming van deze reis door Laos en Cambodja. U wordt afgezet bij uw eenvoudige accommodatie.

 • ★★ Mekong Bird Resort (1n)
11
11

11: Stung Treng – Kratie

Na het ontbijt reist u door naar het koloniale stadje Kratie. U heeft de middag vrij en kunt deze geheel naar eigen inzicht indelen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Wat Phom Sambok, een bijzonder tempelcomplex, prachtig gelegen op een heuvel. Van boven heeft u een mooi uitzicht op de omgeving. In de loop van de middag arriveert u in Kratie, waar u overnacht op het eiland Koh Trong in een sfeervolle maar eenvoudige accommodatie. De rest van de middag bent u vrij. Kratie is dé thuishaven van de bedreigde Irrawaddy rivierdolfijn en een boottocht over de rivier waarbij u op zoek gaat naar deze bijzondere dieren, is dan ook zeker een aanrader tijdens deze reis door Laos en Cambodja.

 • ★★ Rajabori Villas Resort (1n)

Zeldzame Irrawaddy dolfijnen

12
12

12: Kratie – Kampong Cham

U reist vandaag verder naar Kampong Cham. Onderweg brengt u o.a. een bezoek aan Wat Nokor, een prachtige Angkoriaanse tempel uit de 11e eeuw met een zeer kleurrijke pagode. De rit van vandaag is prachtig en voert u door het Cambodjaanse platteland. Na aankomst in Kampong Cham heeft u nog alle tijd om rond te kijken in het koloniale centrum.

 • ★★ LBN Asian Hotel (1n)
13
13

13: Kampong Cham – Kampong Thom – Siem Reap

Na het ontbijt start de tocht naar uw spectaculaire volgende reisbestemming: Siem Reap, uitvalsbasis voor een bezoek aan Zuidoost Azië’s belangrijkste tempelcomplex: de befaamde tempels van Angkor. Allereerst start de rit in noordelijke richting naar Kampong Thom. Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Het behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd nog vóór de Angkor periode. Door de jaren heen heeft de hevige regenval zijn tol geëist en zijn de bakstenen flink geërodeerd; juist dit aspect geeft Sambor Prei Kuk zijn charme. U zult zien dat de tempelcomplexen van Angkor vaak tot in perfectie zijn gerestaureerd terwijl Sambor Prei Kuk authentiek is gebleven. De lunch is vandaag inbegrepen. Alvorens u in Siem Reap arriveert kunt u nog stoppen bij de Naga brug, een oude Angkoriaanse brug welke nog altijd in gebruik is.

 • ★★★ Natura Resort (3n)
 • ★★★★ Shinta Mani Angkor (3n)
 • (optioneel) ★★★★★ Park Hyatt (3n)
 • (optioneel) ★★★★★ Phum Baitang (3n)

Sambor Prei Kuk

14
14

14: Excursie Angkor Thom, Angkor Wat & Ta Prohm

U brengt vandaag onder begeleiding van een gids een bezoek aan de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Vervolgens bezoekt u de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindoe god Vishnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. In de namiddag bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel, een van uw hoogtepunten tijdens deze reis door Laos en Cambodja. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel in Siem Reap.

15
15

15: Siem Reap & omgeving

Vrije dag. U heeft alle tijd om de tempelcomplexen van Angkor nogmaals te bezoeken. U kunt per tuktuk gaan, of een dag een auto met chauffeur nemen. Ook kunt u een mountainbike huren. De verder weg gelegen Roluos Group is zeker een bezoek waard. Of gaat u bijvoorbeeld naar het Preah Khan complex, waar zich een gebouw in Griekse stijl bevindt en dat wordt overwoekerd door gigantische boomwortels.

16
16

16: Siem Reap – Battambang

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Battambang, de tweede stad van Cambodja. U bezoekt het dorpje Puok, een dorpje met vele kleine zijdefabriekjes waar u een kijkje kunt nemen bij het productieproces. Hierna brengt u een bezoek aan de tempel Banteay Chmar, daterende uit de late 12e eeuw, begin 13e eeuw. Na de lunch (inbegrepen) brengt u nog een bezoek aan het dorpje waar u kunt kennis maken met het traditionele leven van de bevolking, alvorens u doorreist naar Battambang. U arriveert in de loop van de middag en heeft de rest van de middag vrij om het centrum van de stad en de belangrijkste bezienswaardigheden op eigen gelegenheid te verkennen.

 • ★★★ Battambang Resort (1n)

De bekende bamboetrein van Battambang

17
17

17: Battambang – Phnom Penh

Vandaag reist u over land in ruim vijf uur naar Phnom Penh, uw volgende bestemming tijdens deze reis door Laos en Cambodja. Het is een prachtige tocht door de groene rijstvelden van West-Cambodja, ook wel de ‘graanschuur’ van het land genoemd. Onderweg maakt u een leuke boottocht over het Tonlé Sap meer naar het drijvende dorp Kompong Luong. De lokale bevolking leeft hier voornamelijk van de visserij. Ook bezoekt u enkele dorpjes in de omgeving van Kompong Chhnang welke bekend staan vanwege het aardewerk. Voor u doorreist naar Phnom Penh, maakt u eerst nog een stop bij de verlaten koningsstad Udong. Verspreid over de heuvels bezoekt u de belangrijkste tempels en stupa’s. De lunch is vandaag inbegrepen. Voor de avond is het zeer zeker aan te raden om naar een van de gezellige terrasjes aan de boulevard langs de Tonlé Sap rivier te gaan. Deze boulevard komt vooral tegen het eind van de dag tot leven.

 • ★★★ White Mansion Boutique Hotel (2n)
 • ★★★★ La Rose Boutique Hotel (2n)

Video White Mansion Boutique Hotel

18
18

18: Excursie Tuol Sleng & Killing Fields

De ochtend heeft u vrij in Phnom Penh. De bezienswaardigheden van de stad liggen op loopafstand van uw hotel en kunt u dus eenvoudig op eigen gelegenheid verkennen. Brengt u zeker een bezoek aan het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda, het Nationale museum en het monument van de Onafhankelijkheid. In de middag, staat er een bijzonder, maar huiveringwekkend bezoek onder begeleiding van een gids aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma, waar u wordt geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Choeung Ek. In de herdenkingsstupa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

19
19

19: Phnom Penh – Koh Rong

Vanochtend volgt er een transfer naar de haven van Sihanoukville. Hier stapt u op de boot die u in minder dan een uur naar uw accommodatie op het eiland Koh Rong brengt. U verblijft de komende dagen aan het strand, een heerlijke afsluiting van uw reis!

 • ★★★ Sok San Beach Resort (3n)
 • ★★★★ The Royal Sands (3n)

The Royal Sands

20
20

20 & 21: Koh Rong

Vrije dagen welke u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk genieten van het prachtige strand waar uw accommodatie aan ligt. Vraagt u bij uw hotel naar de mogelijkheden indien u interesse heeft in het ondernemen van activiteiten.

22
22

22: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan deze indrukwekkende reis door Laos en Cambodja. U wordt met de boot van het resort teruggevaren naar Sihanoukville waar een transfer u op staat te wachten om u naar het vliegveld van Phnom Penh te brengen. Hier checkt u in op de vlucht van KLM waarmee u naar Bangkok. In Bangkok stapt u over op de directe vlucht van KLM terug naar Amsterdam.

23
23

23: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze reis door Laos en Cambodja

Voor deze 23-daagse reis door Laos en Cambodja dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €3.785 per persoon (bij deelname van twee personen). Indien u liever verblijft in superieure klasse hotels dient u rekening te houden met een indicatie reissom van €4.235 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen in de reissom zijn alle vermelde vliegreizen, transfers en excursies conform programma. Uiteraard is het mogelijk om deze reis door Laos en Cambodja nog geheel naar uw eigen wensen aan te passen. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw ideale reis door Laos en Cambodja!Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Laos en Cambodja?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte reis door Laos en Cambodja samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Laos reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat