Logo bg white

Ongerept Birma reis

27-daagse rondreis door Myanmar
Vanaf € 7.395,00 p.p.
Medio oktober t/m maart

Ongerept Birma reis

Deze 27-daagse Birma reis geeft u een goed beeld van de enorme veelzijdigheid van het land. Uiteraard bezoekt u de hoogtepunten van het land: metropool Yangon, Golden Rock, het sprookjesachtige Inle meer, de oude koningssteden in de omgeving van Mandalay en het inmiddels wereldberoemde tempelgebied van Bagan. Deze highlights wilt u natuurlijk niet missen! Maar ondanks het feit dat Myanmar’s deuren nog niet zo heel lang geleden zijn geopend, zal u beslist opmerken dat deze hoogtepunten toch al behoorlijk druk zijn.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Myanmar

U vertrekt in vandaag vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van KLM naar de Thaise hoofdstad Bangkok, waar u de volgende ochtend arriveert.

2
2

2: Aankomst in Yangon

In Bangkok stapt u over op de korte vlucht van Bangkok Airways naar de Birmese metropool Yangon, waar u in de middag arriveert. U wordt opgewacht door uw Engelssprekende gids voor een warm welkom in Myanmar, gevolgd door een transfer naar uw centraal gelegen hotel. Na zonsondergang wordt u opgehaald bij uw hotel voor een avondbezoek aan de Shwedagon Pagode, een gigantische ruim 2.000 jaar oude en circa 100 meter hoge gouden stupa welke zichtbaar is vanuit vele delen van de stad. De sfeer bij de tempel verandert na zonsondergang, wanneer alle toeristen het terrein verlaten en alleen de Birmezen achterblijven. Nadat u bent uitgekeken brengt u samen met uw gids een bezoek aan de avondmarkt van Yangon, waar u wordt getrakteerd op een heerlijke kom noedels. In de loop van de avond keert u terug bij uw hotel.

 • toeristenklasse: Classique Inn (2n)
 • superieure klasse: Savoy Hotel (2n)
 • (optioneel) luxe klasse: Governor’s Residence (2n)

"Zoals we van Tico Reis Consult gewend zijn, was alles tot in de puntjes geregeld. Myanmar is een mooi en divers land. Soms is het toeristisch, vaak (gelukkig) nog niet. Voor dit laatste is met name de Mon & Kayin staat en Mrauk U aan te raden. "
Nico van Steen

Savoy Hotel

3
3

3: Yangon in de vroege ochtend & stadsexcursie Yangon

Om 06:00 uur ‘s ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor een interessante verkenningstocht door Yangon in de vroege ochtend. Uw gids neemt u mee naar de lokale vis- en groentemarkt. Juist in de ochtend krioelt het hier van de mensen. U kunt op de markt genieten van een typisch Birmees ontbijt, de zgn. ‘mohinga’, een milde vissoep met noedels. In de vroege ochtend kunt u getuige zijn van de ‘bedelprocessie’. Lange rijen monniken wandelen ’s ochtends vroeg met hun bedelnap langs de huizen en winkels om voedsel en andere giften in ontvangst te nemen. Het geheel gebeurt in stilte en is een indrukwekkend gezicht. Na dit alles keert u terug bij uw hotel voor uw ontbijt.

Na het ontbijt verkent u met uw gids de stad en maakt u kennis met Yangon’s unieke charme en haar belangrijkste bezienswaardigheden. U brengt o.a. een bezoek aan de Sule Pagode, het koloniale hart met o.a. het oude postkantoor en een kleurrijke lokale markt. Tijdens de lunch (inbegrepen) kunt u kennis maken met de Birmese keuken door verschillende gerechtjes te proberen uit de Kachin, Shan en Rakhine staten. Na de lunch stapt u aan boord van de Yangon Circular trein voor een korte rit naar de Bogyoke Aung San markt. In de namiddag keert u terug bij uw hotel

Sule Pagode

4
4

4: Yangon – Kyaiktiyo (Golden Rock)

U wordt opgehaald bij uw hotel in Yangon door uw Engels sprekende gids en lokale chauffeur. Zij staan de komende dagen tot uw beschikking. Een spectaculaire rit voert u door een prachtig landschap zuidwaarts naar één van Myanmar’s belangrijkste bedevaartsoorden: de Gouden Rots bij het dorpje Kyaiktiyo. Aan het eind van de ochtend arriveert u in het basiskamp Kinpun waar de reis verder gaat per lokale pick-up truck naar boven, een avontuurlijke tocht van zo’n 45 minuten door de bergen. Aan het einde van de middag bezoekt u samen met uw gids het indrukwekkende complex rondom de gouden rots. Zeker rond zonsondergang hangt hier een magische sfeer. U overnacht vanavond in een prima hotel, gelegen op steenworp afstand van Golden Rock.

 • toeristenklasse: Mountain Top Hotel (1n)
5
5

5: Kyaiktiyo – Mawlamyine

Het is erg de moeite om vandaag vroeg op te staan voor een bezoek aan de Gouden Rots bij zonsopgang. Na uw ontbijt, kunt u uw tijd spenderen bij de magische rots, maar ook kunt u erop uit trekken en gaan wandelen in deze prachtige omgeving. Hierna reist u per lokale pick-up terug naar Kinpun waar uw chauffeur u staat op te wachten.U reist verder zuidwaarts door de Mon staat richting Mawlamyine. Onderweg passeert u de locatie waar zich stad Suvannabhumi zou moeten bevinden, de laatste hoofdstad van het Mon koninkrijk. Ook passeert u de stad Thaton, bekend vanwege de (zeer sterk ruikende!) durian en voor Myanmar zo typische betel noten. Bij aankomst in Mawlamyine gebruikt u de lokale lunch (inbegrepen) bij een lokale familie thuis. Een erg leuke manier om kennis te maken met de keuken van dit deel van Myanmar!

In de middag brengt u nog een bezoek aan het lokale museum en bewondert u enkele mooie koloniale gebouwen. Diezelfde middag gaat u ook nog naar een lokale weverij bij Hpa Ouk waar men prachtige sarongs weeft.

 • toeristenklasse: Hotel Queen Jamadevi (1n)

De Birmese keuken

6
6

6: Mawlamyine – boottocht Thanlwin rivier – Hpa An

Na het ontbijt gaat u samen met uw gids naar het Seindon Mibaya klooster. Het is een prachtig gedecoreerd klooster met zeer bijzonder houtsnijwerk. Hierna stapt u aan boord van een kleine boot waarmee u naar Hpa An reist. In Hpa An stapt u over op een andere boot waarmee u een prachtige cruise maakt over de Thanlwin (Salween) rivier, één van de langste rivieren van Myanmar, welke eindigt in de Mon staat. Na een uurtje arriveert u bij het dorpje U Na Auk voor een kort bezoek. Hierna vervolgt u uw tocht over de rivier. De omgeving is hier sprookjesachtig. U wordt omgeven door prachtig kastgebergte wat vanuit de rijstvelden omhoog rijst. U luncht aan boord (inbegrepen). Die middag stopt u nog bij een dorpje om een kijkje te nemen bij de lokale bevolking. Aan het eind van de middag arriveert u in Hpa An waar u netjes wordt afgezet bij uw sfeervolle verblijf van deze avond.

 • toeristenklasse: Hpa-An Lodge (1n)
7
7

7: Hpa An – Yangon

‘s Ochtends na het ontbijt staat een unieke tocht per kajak op het programma. In rustig tempo peddelt u door de uitgestrekte rijstvelden. Onderweg kunt u genieten van het fenomenale uitzicht op het omliggende kastgebergte. Zo vaart u o.a. langs de lokale vissers, die al zwemmend hun gevangen vis binnen halen. Opvallend is hoe groen en stil het overal is. Deze bijzondere kajaktocht laat u op een bijzondere manier kennis maken met de nog authentieke Kayin Staat.

Hierna start de terugreis naar Yangon, een rit van ca. 4-5 uur. U brengt nog een bezoek aan de grot van Kawgun, waar enkele mooie kunstwerken te bewonderen zijn, daterend uit de 7e eeuw, de tijd van het Mon koninkrijk. Aan het eind van de dag (wellicht zelfs vroeg in de avond) wordt u weer afgezet bij uw hotel in Yangon.

 • toeristenklasse: Classique Inn (1n)
 • superieure klasse: Savoy Hotel (1n)
 • (optioneel) luxe klasse: Governor’s Residence (1n)
8
8

8: Yangon – Inle meer

Transfer naar de luchthaven van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar Heho. U wordt opgewacht op de luchthaven door uw gids die de komende dagen in dit gebied tot uw beschikking staat. Uw bagage zal straks per busje naar Nyaung Shwe reizen, u gaat zelf per fiets naar het Inle meer. Onderweg kunt u stoppen bij een lokale peperplantage. U arriveert bij uw hotel in Nyaung Shwe waar u uw bagage in ontvangst neemt. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. De standaard voor u geselecteerde accommodaties liggen in het centrum van Nyaung Shwe zelf. Houdt u van meer rust, dan is het ook mogelijk om in één van de afgelegen resorts aan het meer te verblijven.

 • toeristenklasse: La Maison Birmane (3n)
 • toeristenklasse-A: Viewpoint Ecolodge (3n)
 • superieure klasse: Sanctum Inle Resort (3n)

Sanctum Inle Resort

9
9

9: Boottocht over het Inle meer

Vandaag staat er de hele dag een boot tot uw beschikking waarmee u samen met uw gids het Inle meer kunt verkennen. Observeer het leven van de Intha op het meer waar zij wonen in hun paalwoningen. Bijzonder is de manier waarop de traditionele vissers hun boten besturen. Breng een bezoek aan de drijvende tuinen en kleine dorpjes rondom het meer, de Phaung Daw Oo pagode en een kleine traditionele werkplaats waar de typische cheroot sigaren worden geproduceerd op ambachtelijke wijze. In namiddag wordt u afgezet bij uw hotel.

10
10

10: Excursie ‘A Shan afternoon’ & een wijn proeverij

De ochtend heeft u vrij te besteden. U kunt eventueel een fiets huren en de oevers van het meer per fiets verkennen. ’s Middags staat er een leuke excursie op het programma. U start in de vroege middag met een bezoek aan het Boeddhamuseum, waarna een uitstekend typische Shan lunch volgt bij één van Nyaung Shwe’s beste restaurants. Na de lunch brengt u een bezoek aan het prachtige teakhouten Shwe Yan Pyay klooster met haar ovalen ramen. U sluit de dag af met een fantastische wijnproeverij bij het uitstekende Red Mountain wijnhuis, één van de beste wijnproducenten van het land.

11
11

11: Inle meer – Lashio

Uw verblijf aan het sprookjesachtige Inlemeer komt vanochtend tot een einde. Vandaag reist u per binnenlandse vlucht verder naar Lashio. Lashio is gelegen in het noordelijke deel van de Shan staat, zo’n 400 kilometer ten noordoosten van Mandalay. U wordt opgewacht op de luchthaven van Lashio door uw Engelssprekende gids die de komende dagen in dit deelgebied tot uw beschikking staat. Diezelfde middag trekt u er met uw gids op uit in de omgeving en maakt u een ongeveer 4 uur durende wandeling langs in de sprookjesachtige setting met de vele rijstterrassen. De uitzichten onderweg zijn onvergetelijk. U passeert smalle beekjes en wandelt door kleine inheemse dorpen. U bezoekt onderweg o.a. een lokale school, het graf van de eerste prins van Hsipaw, een lokaal nonnenklooster en een prachtig houten klooster. Uw gids zal u uitgebreid vertellen over het nog zeer traditionele leven in Hsipaw. Ook ziet u hoe de ‘cheroot’ sigaren, bijna symbool voor het land, worden gerold.

 • toeristenklasse: Hsipaw River Resort (2n)
12
12

12: Boottocht op de Dokthawaddy rivier

Vandaag staat er een prachtige boottocht op het programma, samen met uw gids. De Dokthawaddy rivier stroomt door Hsipaw en uw gids neemt u dan ook mee stroomopwaarts voor een verkenningstocht door de omgeving. U vaart door een sprookjesachtig landschap, langs talloze plantages en inheemse dorpjes, gelegen aan de rivieroever. U brengt vandaag een bezoek aan een bijzonder 150 jaar oud Shan klooster, gelegen in het woud. Vandaag laat uw gids u kennis maken met het dagelijkse leven van de Shan en u brengt dan ook zeker een bezoek aan één van de vele traditionele charmante dorpjes. In de loop van de middag keert u terug bij uw hotel.

13
13

13: Hsipaw – Kyaukme – treinreis naar Pyin Oo Lwin

Vroeg in de ochtend reist u in circa 1 uur tijd per lokale bus naar het bergdorpje Kyaukme. Gedurende deze hectische rit krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven in deze regio. De bus stopt in ieder klein dorpje om producten als groenten, fruit, rijst en brieven in en uit te laden. Bij aankomst in Kyaukme wordt u opgewacht voor een korte transfer naar het treinstation. Om ca. 11:00 uur start de reis per lokale trein naar Pyin Oo Lwin. U kunt in Kyaukme nog wat eten en drinken kopen voor onderweg, al zijn er onderweg ook zat verkopers die u kunnen voorzien van eten en te drinken. Het treintraject voert van Hsipaw naar Mandalay en is voornamelijk bekend vanwege de duizelingwekkende Gokteik brug, een waar kunstwerk dat in het begin van de 20e eeuw werd gebouwd door Amerikaanse ingenieurs. De trein rijdt stapvoets de brug over, alvorens deze met een zigzagtraject de bergen in volgt. Een indrukwekkende ervaring! Bij aankomst in Pyin Oo Lwin wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel.

 • toeristenklasse: Royal Park View Hotel (1n)
14
14

14: Pyin Oo Lwin – Mandalay

Na het ontbijt heeft u nog de tijd om Pyin Oo Lwin op eigen gelegenheid te verkennen. Breng een bezoek aan de prachtig onderhouden botanische tuinen of wandel langs de koloniale gebouwen. Na de lunch volgt uw doorreis naar Mandalay, waar u wordt afgezet bij de oevers van de Irrawaddy rivier. Hier gaat u aan boord van de RV Mingun of RV Innwa, een kleinschalige, recentelijk gebouwde boot met slechts 4 comfortabele kajuiten, allen met eigen sanitair. U verblijft de komende 2 nachten aan boord van deze boot op basis van volpension. Diverse excursies zijn inbegrepen. In de namiddag verlaat de boot de haven en vaart u richting Mingun, aan de overzijde van de rivier. Onder het genot van een heerlijke cocktail kunt u genieten van een spectaculaire zonsondergang over de Irrawaddy rivier. De boot gaat voor anker bij Mingun.

 • toeristenklasse: RV Mingun of RV Innwa (2n – hp)

RV Mingun

15
15

15: Cruise Mingun, Ava & Sagaing

Na een vroeg ontbijt op het zonnedek gaat u van boord voor een bezoek op eigen gelegenheid aan Mingun. Hier had ‘s werelds grootste boeddhistische tempel ooit moeten staan, maar helaas kwam door de dood van Koning Bodawpaya een abrupt einde aan de bouw in 1819.Op korte afstand van Mingun Paya bevindt zich de grootste koperen bel ter wereld, 4 meter hoog met een omtrek van 5 meter.

In de loop van de ochtend keert u weer terug naar de boot en vaart u door richting de oude koningsstad Innwa (Ava), gelegen op een eiland. U brengt een bezoek per paard en wagen aan de belangrijkste overblijfselen van de oude Koningsstad waaronder het stenen klooster Maha Aungmyay Bonzan en het charmante teakhouten Bagaya klooster. In de namiddag keert u terug aan boord waarna er wordt doorgevaren naar Sagaing. Vanavond wordt er een heerlijke BBQ verzorgd aan de rivieroever.

16
16

16: Einde cruise – Excursie Mandalay – Bagan

Na een heerlijk ontbijt komt dit 3-daagse cruise arrangement over de Irawaddy rivier helaas tot een einde. Bij de aanlegsteiger in Mandalay wordt u opgewacht voor een bezoek aan enkele belangrijke bezienswaardigheden van het drukke Mandalay. U start deze dag met een rit naar de top van Mandalay Hill voor een spectaculair uitzicht over de stad. Hierna brengt u een bezoek aan de prachtige traditionele teakhouten Shwenandaw en Atumashi kloosters, beiden zeker hoogtepunten van Mandalay. Ook gaat u naar de legendarische Kuthodaw pagode. Hier staan in honderden spierwitte pagodes in marmeren tabletten de lessen van Boeddha opgesteld. In de loop van de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Bagan, waar u vroeg in de avond arriveert. Transfer naar uw hotel. Afhankelijk van uw hotelkeuze, verblijft u in het oude deel van Bagan, of het nieuwe gedeelte.

 • toeristenklasse: Shwe Yee Pwint Hotel (2n)
 • superieure klasse: Bagan Lodge (2n)
 • (optioneel) luxe klasse: Aureum Palace Hotel (2n)

Bagan Lodge

17
17

17: Excursie Bagan

Erg bijzonder is een fietstocht door het uitgestrekte tempelcomplex van Bagan. Het beste tijdstip voor deze activiteit is vroeg in de ochtend wanneer het nog niet zo heet is. Uw gids staat u ‘s ochtends op te wachten bij uw hotel. U verkent vanochtend het terrein en brengt een bezoek aan verschillende tempels. U kunt natuurlijk zelf heel eenvoudig bepalen welke tempels u wilt aandoen. Diezelfde avond staat er een prachtige boottocht op het programma op de Ayeyarwaddy rivier. U kunt genieten van het spectaculaire uitzicht over het tempelgebied onder het genot van een hapje en een drankje. Een bijzondere manier om uw bezoek aan Bagan af te sluiten!

Optioneel (niet inbegrepen): het is mogelijk om bij zonsopgang een onvergetelijke ca. 45 minuten durende ballonvaart te maken over het uitgestrekte tempelgebied. U kunt deze tocht zowel vooraf via Tico reserveren, of ter plaatse boeken bij uw hotelreceptie.

Ballonvaart over Bagan

18
18

18: Bagan – Mrauk U

Transfer naar de luchthaven van Nyaung U voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier stapt u over op een vlucht door naar Sittwe, een grote havenstad gelegen aan Myanmar’s westkust.

Op de luchthaven van Sittwe start uw 4-daagse arrangement naar het spectaculaire tempelgebied van Mrauk U, wat door veel toeristen wordt overgeslagen. Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Engelssprekende gids die u de komende dagen zal vergezellen. U reist vandaag over land naar Mrauk U, een prachtige rit met een aantal interessante stops onderweg. Onderweg brengt u een bezoek aan een lokaal weeffabriekje en een oud klooster en geniet u van het uitzicht op de uitgestrekte rijstvelden die u passeert. Aan het eind van de middag arriveert u bij uw verblijfplaats.

 • toeristenklasse: Mrauk U Princess Resort (3n)
19
19

19: Excursie Mrauk U & omgeving

‘s Ochtends brengt u een bezoek aan een Chin dorpje waar u kennis maakt met de lokale bevolking en de lunch gebruikt (inbegrepen). Het dorpje is bereikbaar per boot, een tocht van circa 2 uur over de Lemro rivier. Bijzonder aan de Chin bevolking zijn de oudere dames die volledig getatoeëerde gezichten hebben. Omdat ze lang geleden gestopt zijn met deze bizarre traditie zal het niet lang meer duren totdat het niet meer mogelijk is om deze opmerkelijke vrouwen te bewonderen. In de loop van de middag keert u terug bij uw hotel in Mrauk U.

20
20

20: Excursie Mrauk U & omgeving

Vandaag trekt u er met uw gids op uit en verkent u de vele tempels en pagodes welke verspreid liggen over dit gebied. U kunt vandaag o.a. een bezoek brengen aan de Shitthaung tempel, een heiligdom met 80.000 Buddha beelden, de aangrenzende Andaw Thein tempel en de Htukkan Thein Ordination Hall. Uw programma vandaag is uiteraard geheel in overleg aan te passen aan uw wensen. Bepaal samen met uw gids welke tempels u wilt bezoeken. Sluit de dag af met een specaculaire zonsondergang vanaf bv. de Shwegutaung Pagoda.

21
21

21: Mrauk U – Sittwe – Ngapali Beach

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de aanlegstijger. In ongeveer 5 uur vaart u over de enorme Kaladan rivier terug naar Sittwe. Het is een prachtige tocht. Aan de oevers van de rivier ziet u de vele pagodes en u kunt genieten van de vele traditionele zeilboten en sampans die passeren. In Sittwe wordt u opgewacht voor de transfer naar de luchthaven. Een korte directe binnenlandse vlucht brengt u naar het nabijgelegen Thandwe. Transfer (verzorgt door het resort) naar uw aangename verblijfplaats, gelegen aan de met palmen omzoomde witte zandstranden van Ngapali Beach. De rest van de middag bent u vrij.

 • toeristenklasse: Pleasant View Resort (4n)
 • superieure klasse: Sandoway Resort (4n)
 • (optioneel) luxe klasse: Amara Ocean Resort (4n)
22
22

22 – 24: Ngapali Beach

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen aan de prachtige stranden of een fiets huren om de kust wat meer te verkennen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om een ochtend naar een nabijgelegen eiland te varen om wat te snorkelen, of te gaan vissen met een lokale vissersboot.

25
25

25: Ngapali Beach – Yangon

Uw verblijf aan de prachtige westkust van Myanmar komt vandaag tot een einde. Transfer naar de luchthaven van Thandwe voor de binnenlandse vlucht terug naar Yangon. Bij aankomst op de luchthaven van Yangon wordt u naar uw hotel gebracht voor de laatste overnachting.

 • toeristenklasse: Classique Inn (1n)
 • superieure klasse: Savoy Hotel (1n)
 • (optioneel) luxe klasse: Governor’s Residence (1n)

Governor's Residence

26
26

26: Vertrek

‘s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de internationale luchthaven van Yangon. U vliegt met Bangkok Airways naar Bangkok waar u overstapt op de directe KLM vlucht terug naar Amsterdam.

27
27

27: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze rondreis

Voor deze 27-daagse Myanmar reis geldt een indicatie reissom van €7.395 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van €8.385 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte Birma reis samenstellen.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat