Logo bg white

Veelzijdige Ongerept Birma reis

28-daagse rondreis door Myanmar
Vanaf € 6.895,00 p.p.
Medio oktober t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Veelzijdige Birma reis met natuur en cultuur!

Deze 28-daagse Birma reis geeft u een goed beeld van de enorme veelzijdigheid van het land Myanmar. Uiteraard bezoekt u de hoogtepunten van het land: metropool Yangon, het rustgevende Inlemeer, de omgeving van Mandalay en het sprookjesachtige tempelgebied van Bagan.

Naast deze high lights bezoekt u ook minder bekende plekken tijdens deze Birma reis, zoals de Gouden Rots die balanceert op berg Kyaiktiyo, de vele grotten en het karst gebergte in de omgeving van Hpa-An en de long neck vrouwen in de omgeving van Loikaw. Daarnaast bezoekt u het noordoosten van Myanmar waar u wandelingen maakt in de omgeving van het bergachtige Hsipaw. Per lokale trein reist u over de indrukwekkende Gokteik-brug naar het kleine stadje Pyin Oo Lwin. Een prachtige ervaring tijdens deze Birma reis!

U sluit deze Birma reis af aan de heerlijke stranden van Ngapali Beach en het authentieke tempelgebied van Mrauk U, beiden gelegen aan de noordwestkust van Myanmar. Deze reis is een zeer volledige reis met de ideale combinatie van cultuur en natuur!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze veelzijdige Birma reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Myanmar

Start van uw Ongerept Birma reis. U vertrekt vanavond vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van Emirates naar de Birmese metropool Yangon. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende middag in Yangon.

2
2

2: Aankomst in Yangon

U arriveert aan het einde van de middag op de internationale luchthaven van Yangon waar u zich meldt bij de douane met uw door Tico verzorgde visumdocumenten. Na wat papierwerk wandelt u naar buiten waar u wordt opgewacht door uw Engelssprekende gids voor een warm welkom in Myanmar! Transfer naar uw sfeervolle hotel.

 • ★★★ The Loft Hotel (2n)
 • ★★★★ Savoy Hotel (2n)
 • (optioneel) ★★★★★ Governor’s Residence (2n)

"Zoals we van Tico Reis Consult gewend zijn, was alles tot in de puntjes geregeld. Myanmar is een mooi en divers land. Soms is het toeristisch, vaak (gelukkig) nog niet. Voor dit laatste is met name de Mon & Kayin staat en Mrauk U aan te raden. "
Nico van Steen

Savoy Hotel

3
3

3: Stadswandeling Yangon

Vandaag gaat uw Birma reis dan écht van start. Vandaag verkent u met uw gids de stad en maakt u kennis met Yangon’s unieke charme. In het centrum van Yangon zijn vele koloniale gebouwen te vinden die u deze ochtend al wandelend verkent. Yangon heeft een van Azië’s meest indrukwekkende collecties van late 19e- en vroege 20e -eeuwse gebouwen. Tijdens deze excursie gaat u een stukje terug in de tijd en komt u veel te weten over de historie van deze stad. Aan het einde van de ochtend sluit u de wandeling af met een high tea in het bekende Strand Hotel, waar u het gevoel krijgt alsof u weer terug bent in de koloniale tijd. De middag heeft u vrij te besteden.

Vlak voor zonsondergang wordt u opgehaald bij uw hotel voor een avondbezoek aan de Shwedagon Pagode, een gigantische ruim 2.000 jaar oude en ca. 100 meter hoge gouden stupa welke zichtbaar is vanuit vele delen van de stad. De sfeer bij de tempel verandert na zonsondergang, wanneer alle toeristen het terrein verlaten en alleen de Birmezen achterblijven. Nadat u bent uitgekeken brengt u samen met uw gids een bezoek aan de avondmarkt van Yangon, waar u wordt getrakteerd op een drankje, wat snacks en een heerlijke kom noedels. In de loop van de avond keert u terug bij uw hotel.

Koloniaal gebouw in Yangon

4
4

4: Yangon – Gouden Rots

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor de rit naar de Gouden Rots, de volgende bestemming van uw Birma reis. Een spectaculaire rit voert u in ca. 5 uur door een prachtig landschap zuidwaarts naar één van Myanmar’s belangrijkste bedevaartsoorden: de Gouden Rots bij het dorpje Kyaiktiyo. In de middag arriveert u in het basiskamp Kinpun waar de reis verder gaat per lokale pick-up truck (het enige vervoer) naar boven, een avontuurlijke tocht van zo’n 45 minuten door de bergen. Aan het einde van de middag bezoekt u samen met uw gids het indrukwekkende complex rondom de gouden rots. Zeker rond zonsondergang hangt hier een magische sfeer. U overnacht vanavond in een hotel, gelegen op steenworp afstand van Golden Rock. • ★★★ Mountain Top Hotel (1n)

Wilt u meer weten over de Gouden Rots? Reisspecialiste Jelisa schreef een blog over haar ervaring.
5
5

5: Gouden Rots - Hpa-An

Na een vroeg ontbijt reist u verder zuidwaarts richting Hpa-An, de volgende bestemming van deze Birma reis. Bij aankomst in Hpa-An staat er een excursie op het programma waarbij u veel leert over over het Kayin volk. U stapt aan boord van een kajak en vaart door de rustgevende omgeving tussen rijstvelden voor ca. 30 minuten. Indien u liever niet zelf peddelt, laat het ons dan weten dan zorgen wij ervoor dat iemand voor u peddelt. Onderweg kunt u genieten van het fenomenale uitzicht op het omliggende karstgebergte. Opvallend is hoe groen en stil het overal is. Deze bijzondere kajaktocht laat u op een unieke manier kennismaken met de nog authentieke Kayin Staat. Vervolgens stapt u weer aan wal voor een tocht te voet waarbij u diverse Kayin dorpjes bezoekt. Tijdens deze 2 uur durende tocht krijgt u een goed beeld van het leven van de Kayin mensen in de jungle. Na deze wandeling stapt u weer in de kajak en vaart u in ca. 30 minuten naar een lokaal huisje waar er een heerlijke en welverdiende lunch voor u klaarstaat.

Na de lunch (inbegrepen) wordt u naar de Saddar grot gereden voor een bezoek aan deze speciale plek.

 • ★★★ Hpa- An Lodge (2n)


Indien u de 2 uur durende wandeling te lang vindt, is het mogelijk deze in overleg met uw gids in te korten.

De waterrijke omgeving van Hpa-An

6
6

6: Omgeving Hpa-An

Na het ontbijt stapt u aan boord van een privé boot waarmee u vandaag over de Thanlwin rivier vaart. Deze rivier is een van de langste rivieren in Myanmar en eindigt in de Mon staat. Doordat de rivier erg smal is, heeft u tijdens deze boottocht prachtig zicht op het leven aan de rivier. Na enige tijd stapt u aan wal bij het bijzondere dorpje Pa Lin waar verschillende stammen samenwonen. Na dit bezoek stapt u weer aan boord en vervolgt u de reis in zuidelijke richting. Bij aankomst bij het dorpje U Na Auk gaat u weer van boord en wordt u per tuk tuk door het dorpje gereden.

Bij aankomst in de koloniale stad Mawlamyine staat er een heerlijke Mon lunch op u te wachten (inbegrepen). U luncht vandaag in een lokaal huisje. Na de lunch bezoekt u het Mon museum waar u meer leert over deze cultuur. Samen met uw gids wandelt u door de stad met haar koloniale gebouwen. Eén van de hoogtepunten van de Mon staat is het Seindon Mibaya klooster welke u tevens bezoekt. Aan het einde van de middag wordt u teruggereden naar Hpa-An waar u getuige bent van een prachtig fenomeen. Elke dag aan het einde van de middag vliegen er honderdduizenden vleermuizen uit een grot, op zoek naar water en voedsel. Het is een prachtig gezicht en een mooie afsluiter van deze dag.

Seindon Mibaya klooster

7
7

7: Hpa An – Yangon

Vanochtend start de terugreis naar Yangon via Bago, een rit per auto van ca. 3 uur die u door het platteland van de Mon- en Kayin staat voert. Onderweg bezoekt u de eeuwenoude Kawgun grot, net buiten Hpa-An gelegen. Deze grot dateert uit de 7e eeuw, de periode van het Mon koninkrijk. U vervolgt de rit naar Bago. Bij aankomst brengt u een bezoek aan het voormalig koninklijk paleis. Vanaf Bago reist u verder per trein naar Yangon. De treinreis biedt u een nieuwe invalshoek op het lokale leven in Myanmar. Een unieke ervaring tijdens deze Birma reis. Eenmaal aangekomen in Yangon wordt u per auto naar uw hotel gebracht.

 • ★★★ The Loft Hotel (1n)
 • ★★★★ Savoy Hotel (1n)
 • (optioneel) ★★★★★ Governor’s Residence (1n)
8
8

8: Yangon – Loikaw

Al vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Yangon gereden voor uw binnenlandse vlucht naar Loikaw, uw volgende bestemming tijdens deze Birma reis. Aangekomen in Loikaw wordt u naar uw hotel gereden waar u de koffers alvast kunt achterlaten. Vanochtend bezoekt u eerst de bruisende ochtendmarkt van Loikaw en het voormalige paleis van de Kayah prins.

Hierna wordt u naar het dorpje Pemsong gereden waar een 2 uur durende wandeling begint. Samen met een lokale gids wandelt u door een prachtige, bergachtige omgeving. De eerste dertig minuten gaan bergopwaarts maar dat wordt snel vergeten door de fantastische uitzichten. Halverwege de wandeling wordt een lokale picknick lunch geserveerd (inbegrepen). U eindigt de excursie in een van de vele Kayah dorpjes waar meerdere “long necks” wonen. Hier heeft u de kans om verschillende long neck vrouwen te ontmoeten en meer te weten te komen over hun geloof en cultuur. In de loop van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

‘s Avonds dineert u bij een lokale familie thuis (inbegrepen) en kunt u verschillende Kayah hapjes proeven waaronder de Kayah worstjes en de typische Kayah likeur. Dit is een prachtige en unieke ervaring tijdens deze Birma reis.


 • ★★★ Loikaw Lodge (1n)

Houten werkjes van long necks

9
9

9: Loikaw - Samkarmeer

In de ochtend bezoekt u Hta Nee La Leh waar u meer te weten komt over de lokale gebruiken van de dorpsbewoners. Na een wandeling door het dorp wordt u naar het 7-lakes gebracht, waar een heerlijke Kayah barbecue voor u klaar staat. Na de lunch (inbegrepen) reist u verder naar Pekon waar u op een privéboot stapt. U vaart het fraaie Pekonmeer over met als eindbestemming het Samkarmeer. De boottocht duurt ongeveer 2 uur waarna u arriveert bij het dorpje Phaya Taung. U verblijft vandaag in een eenvoudige maar sfeervolle en kleinschalige accommodatie, gelegen op het meer. Het dorpje Phaya Taung heeft nog geen elektriciteit en het hotel loopt op zonne-energie. De uiterst vriendelijke familie die het hotel runt, zal uw verblijf hier op en top laten verlopen. Een unieke overnachting tijdens uw Birma reis! • ★★★ Inle Sanctuary

Inle Sanctuary

10
10

10: Samkarmeer - Inlemeer

Na het ontbijt reist u naar het zuiden van Inle waar u een bezoek brengt aan de Indein ruïnes. Deze honderden pagodes zijn deels bedekt met vegetatie en het wordt ook wel het ‘pagode bos’ genoemd. U wandelt door dit prachtige bos van pagodes en indien u het leuk vindt, kunt u hier nog een marktje bezoeken waar vele souvenirs worden aangeboden.

U luncht vandaag (inbegrepen) in een lokaal huisje gelegen in een dorpje op het meer. Na de lunch staat er een bezoek aan het zuiden van Inle meer op het programma. Bij het dorpje Nam Pan, stapt u over in een kano om de omgeving te verkennen. Wanneer u liever niet roeit, of wanneer u moe bent van het roeien, vervolgt u per motorboot de reis terug naar uw aangename accommodatie. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad van het hotel.

 • ★★★+ Sanctum Inle (2n)
 • ★★★★ Villa Inle Resort

Video Sanctum Inle


11
11

11: Inlemeer

Deze dag van uw Birma reis staat geheel in het teken van Inle. Samen met uw gids observeert u het leven van de inwoners aan de rand van dit gigantische meer. Bijzonder aan het meer is de manier waarop de traditionele vissers hun boten besturen. Breng een bezoek aan de drijvende tuinen en kleine dorpjes rondom het meer, de Phaung Daw Oo pagode en een kleine traditionele werkplaats waar de typische cheroot sigaren worden geproduceerd op ambachtelijke wijze. Het programma van vandaag kunt u met uw gids overleggen.

12
12

12: Inlemeer - Hsipaw

Uw verblijf aan het sprookjesachtige Inlemeer komt vanochtend tot een einde. Transfer terug naar de luchthaven van Heho voor de binnenlandse vlucht naar Lashio. Transfer naar uw hotel, gelegen in Hsipaw, op ca. 1 uur rijden vanaf de luchthaven. U checkt in bij uw eenvoudige maar sfeervolle guest house, prachtig gelegen aan de rivier. Hsipaw is nog erg authentiek en een prachtige bestemming tijdens uw Birma reis.

Diezelfde middag trekt u er met uw gids op uit in de omgeving en maakt u een ca. 4 uur durende wandeling langs in de sprookjesachtige setting met de vele rijstterrassen. De uitzichten onderweg zijn onvergetelijk. U passeert smalle kreekjes en wandelt door kleine inheemse dorpen. U bezoekt onderweg o.a. een lokale school, het graf van de eerste prins van Hsipaw, een lokaal nonnenklooster en een prachtig houten klooster. Uw gids zal u uitgebreid vertellen over het nog zeer traditionele leven in Hsipaw. Ook ziet u hoe de ‘cheroot’ sigaren, bijna symbool voor het land, worden gerold.

 • ★★★ Hsipaw River Resort (2n)

13
13

13: Omgeving Hsipaw

Vandaag staat er een prachtige wandeltocht op het programma waarbij u veel te weten komt over de Palaung stam, een van de kleurrijkste stammen van de Shan staat. Voornamelijk oudere vrouwen dragen nog de traditionele, kleurrijke klederdracht. De Palaung stam staat tevens bekend om hun hoge kwaliteit theeplantages.

Na het ontbijt wordt u met een tuk-tuk naar het beginpunt van uw wandeltocht gereden. Samen met uw gids bezoekt u 2 of 3 verschillende dropjes waar u ook een lokale lunch nuttigt (inbegrepen). Onderweg loopt u door theeplantages, kleurrijke velden en bos. Soms wandelt u omhoog en soms naar beneden. De totale wandeltijd bedraagt ongeveer 5 uur. U wordt per tuk-tuk weer teruggebracht naar uw accommodatie.

Palaung vrouw aan het werk

14
14

14: Hsipaw - Pyin Oo Lwin

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar het treinstation van Hsipaw brengt. Om ca. 09:30 uur start de ca. 5 uur durende reis per lokale trein naar Naung Cho. Het treintraject voert van Hsipaw naar Mandalay en is voornamelijk bekend vanwege de duizelingwekkende Gokteik brug, een waar kunstwerk dat in het begin van de 20e eeuw werd gebouwd door Amerikaanse ingenieurs. Ooit was dit één van de hoogste spoorbruggen ter wereld. U bereikt de brug na om ca. 13:30 uur. De trein rijdt stapvoets de brug over, alvorens deze met een zigzagtraject de bergen in volgt. Een indrukwekkende ervaring tijdens uw Birma reis! Houdt u er rekening mee dat de trein mogelijk vertraging oploopt. Bij aankomst in Naung Cho wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar Pyin Oo Lwin gereden. U wordt afgezet bij uw hotel. • ★★★ Royal Park View Hotel (1n)

Gokteik brug

15
15

15: Pyin Oo Lwin

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids en staat er een korte rit met paard en wagen op het programma. De eerste stop zijn de prachtige en kleurrijke botanische tuinen. Nadat u wat heeft rondgelopen reist u per auto verder en bezoekt u verschillende interessante koloniale gebouwen. U bezoekt een markt, het Forest museum en een lokale koffieplantage waar u kunt genieten van een heerlijke High Tea.

Vervolgens wordt u in ca. 2 uur naar uw volgende bestemming, Mandalay gereden. U arriveert aan het einde van de middag en wordt bij uw accommodatie afgezet.


 • ★★★ Bagan King Hotel (2n)
 • ★★★★ Rupar Mandalar (2n)

Botanische tuinen Pyin Oo Lwin

16
16

16: Mandalay

De ochtend heeft u vrij te besteden. Vanmiddag bezoekt u met uw gids enkele belangrijke bezienswaardigheden van het drukke Mandalay. U brengt o.a. een bezoek aan de prachtige traditionele teakhouten Shwenandaw en Atumashi kloosters, beiden zeker hoogtepunten van Mandalay. Hierna gaat u naar de legendarische Kuthodaw pagode. Hier staan in honderden spierwitte pagodes in marmeren tabletten de lessen van Boeddha opgesteld. U sluit deze dag van uw Birma reis af op de top van Mandalay Hill voor een spectaculair uitzicht over de stad met zonsondergang.

17
17

17: Start Paukan Cruise

U wordt ‘s ochtends opgehaald bij uw hotel en naar de haven gebracht waar RV Paukan op u ligt te wachten. Omstreeks 12:00 uur gaat u aan boord waar u hartelijk wordt ontvangen. Na een korte briefing over de route, start uw 3-daagse cruise arrangement naar Bagan. Het is erg leuk om dit traject over water af te leggen, i.p.v. per binnenlandse vlucht of lange transfer over land, een unieke ervaring tijdens uw Birma reis. Bij uw cruise zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen.

U luncht aan boord terwijl het schip over de Ayeyarwaddy rivier vaart. Na de lunch bezoekt u het Mingun tempelcomplex. Hier had ‘s werelds grootste boeddhistische tempel ooit moeten staan, maar helaas kwam door de dood van Koning Bodawpaya een abrupt einde aan de bouw in 1819. Ca. 20 jaar later volgde ook nog een aardbeving. Op korte afstand van Mingun Paya bevindt zich de grootste koperen bel ter wereld, 4 meter hoog met een omtrek van 5 meter. Aan het einde van de middag gaat het schip voor anker en dineert u aan boord.

 • ★★★★ RV Paukan (of gelijkwaardig)

Video RV Paukan

18
18

18: Paukan Cruise

’s Ochtends vaart RV Paukan verder stroomafwaarts. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht en het fascinerende leven aan de oevers van de rivier. Vanaf het dek kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst boven Sagaing Hill.

Na het ontbijt gaat u van boord voor een bezoek aan Sagaing, een zeer heilige plek voor de Birmezen. Tegen de heuvel liggen veel witte en gouden tempels en pagodes die boven de toppen van de tamarindebomen uit steken. De omliggende kloosters huisvesten duizenden monniken en nonnen. Het is een zeer rustgevende plek van meditatie. In de loop van de ochtend keert u terug naar de boot en vaart u verder richting Yandabo. Hier werd in 1826 het vredesverdrag van de Eerste Anglo-Burmese Oorlog getekend. U brengt een bezoek aan enkele pottenbakkers, het lokale klooster en een school. Na terugkeer aan boord zet RV Paukan koers richting het dorpje Shwe Nann Tint, waar het schip voor anker gaat voor de overnachting.

Pottenbakkers in Yandabo

19
19

19: Aankomst Bagan

Vroeg in de ochtend zet de RV Paukan koers naar uw eindbestemming: Bagan. De zonsopgang in de omgeving van Bagan is prachtig. Om ca. 09:30 uur gaat u van boord. U wordt opgewacht door uw chauffeur en Engelssprekende gids die de komende dagen in de omgeving van Bagan tot uw beschikking staan tijdens deze Birma reis.

Vandaag gaat u met uw gids op pad en brengt u een bezoek aan de verborgen plekken van dit sprookjesachtige tempelcomplex. U bezoekt de minder bekende tempels die nog niet zijn schoongemaakt voor toeristen en waar u geen souvenir stalletjes vindt. Eén van de verborgen tempels bevindt zich zelfs in een politiekantoor. Vandaag luncht u (inbegrepen) in een lokaal huisje, ver van de menigte. Na de lunch heeft u even de tijd om te rusten. Na een korte pauze leert u meer over de magische Bagan periode. Een fantastische excursie waarbij u de geheimen van Bagan ontdekt, die slechts enkelen voor u gezien hebben.

 • ★★★ Tharabar Gate Hotel (2n)
 • ★★★★ Bagan Lodge (2n)
 • (optioneel) ★★★★+ Aureum Palace Resort (2n)

Video Bagan Lodge

Tharabar Gate Hotel

20
20

20: Bagan

Vandaag heeft u vrij te besteden in dit sprookjesachtige gebied. U kunt er zelf per fiets op uittrekken (fietsen zijn gratis voor klanten die verblijven in Tharabar Gate Hotel) en op eigen gelegenheid het tempelcomplex verkennen. Uiteraard is het ook mogelijk dat Tico vandaag een excursie voor u verzorgt, laat het ons dan weten.

21
21

21: Bagan - Ngapali Beach

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven van Nyaung U gereden waar u incheckt op de binnenlandse vlucht naar Thandwe nabij Ngapali Beach. Bij aankomst in Thandwe wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het resort voor uw transfer (verzorgd door uw accommodatie). U verblijft de komende dagen in een aangename accommodatie, gelegen aan de met palmen omzoomde witte zandstranden van Ngapali. De rest van de dag heeft u vrij te besteden, houdt u er rekening meer dat u officieel pas in de middag kunt inchecken.

 • ★★★ Yoma Cherry Lodge (3n)
 • ★★★★ Ngapali Bay Villas & Spa (3n)
 • ★★★★ Sandoway Resort (3n)

Ngapali Bay Villas & Spa

22
22

22 – 23: Ngapali Beach

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen aan de prachtige stranden of een fiets huren om de kust wat meer te verkennen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om een ochtend naar een nabijgelegen eiland te varen om wat te snorkelen, of te gaan vissen met een lokale vissersboot. Ngapali Beach is de perfecte relax bestemming tijdens uw Birma reis.

Sandoway Resort

24
24

24: Ngapali Beach – Mrauk U

Transfer (verzorgd door uw accommodatie) naar de luchthaven van Thandwe voor de binnenlandse vlucht naar Sittwe, een grote havenstad gelegen aan Myanmar’s westkust.

Op de luchthaven van Sittwe start uw 4-daagse bezoek naar het spectaculaire tempelgebied van Mrauk U, wat door veel toeristen wordt overgeslagen maar in deze Birma reis zeker niet mag ontbreken. Op de luchthaven wordt u opgewacht door uw Engelssprekende gids die u de komende dagen zal vergezellen. U reist vandaag over land naar Mrauk U, een prachtige rit met een aantal interessante stops onderweg. Houdt u er rekening mee dat de wegen in dit gedeelte van het land niet in zeer goede staat zijn. Onderweg brengt u een bezoek aan een lokaal weeffabriekje en een oud klooster waar u thee kunt drinken met een monnik. De tocht voert u door uitgestrekte rijstvelden. U bezoekt de Mahamuni pagode en de Vessali ruïnes, een oud koninkrijk in dit gebied. Aan het eind van de middag arriveert u bij uw verblijfplaats.

 • ★★★ Mrauk U Princess Resort (3n)

25
25

25: Fietsexcursie Mrauk U

Vandaag trekt u er met uw gids op uit en verkent u al fietsend de vele tempels en pagodes welke verspreid liggen over dit gebied. U kunt vandaag o.a. een bezoek brengen aan de Shitthaung tempel, een heiligdom met 80.000 Buddha beelden, de aangrenzende Andaw Thein tempel en de Htukkan Thein Ordination Hall. Uw programma is geheel in overleg aan te passen aan uw wensen. Bepaal samen met uw gids welke tempels u wilt bezoeken. Uw auto met chauffeur is tevens beschikbaar indien u liever niet fietst. Lunch is vandaag inbegrepen. Sluit de dag af met een spectaculaire zonsondergang vanaf bv. de Shwegutaung Pagoda.

26
26

26: Chin dorpjes

‘s Ochtends brengt u een bezoek aan een Chin dorpje waar u kennismaakt met de lokale bevolking en u samen met een lokale familie luncht (inbegrepen). Het dorpje is bereikbaar per boot, een tocht van ca. 1,5 uur over de Lemro rivier. Bijzonder aan de Chin bevolking zijn de oudere dames die volledig getatoeëerde gezichten hebben, vandaag krijgt u de kans om deze vrouwen te ontmoeten en meer over ze te weten te komen. Lang geleden zijn de Chin gestopt met deze bizarre traditie en het zal dan ook niet meer lang meer duren totdat het niet meer mogelijk is om deze opmerkelijke vrouwen te bewonderen. In de loop van de middag keert u terug naar Mrauk U waar u nog de mogelijkheid heeft om tempels te bezoeken.

Chin vrouwen

27
27

27: Mrauk U - Yangon

Laatste dag van uw Birma reis. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de aanlegstijger. In ca. 5 uur vaart u over de enorme Kaladan rivier terug naar Sittwe. Het is een prachtige tocht. Aan de oevers van de rivier ziet u de vele pagodes en u kunt genieten van de vele traditionele zeilboten en sampans die passeren. In Sittwe wordt u opgewacht voor de transfer naar de luchthaven. U checkt in op uw binnenlandse vlucht terug naar Yangon en arriveert in de middag op de luchthaven. Bij aankomst staat er een chauffeur tot uw beschikking waarvan u tot het vertrek van de Emirates vlucht gebruik kan maken. Uw Emirates vlucht vertrekt na middernacht en u dient drie uur van te voren aanwezig te zijn op de luchthaven.

28
28

28: Vertrek & aankomst

Na middernacht vertrekt uw Emirates vlucht terug naar Amsterdam. U dient over te stappen op Dubai en arriveert aan het begin van de middag op luchthaven Schiphol. Einde van uw Birma reis.

Prijsindicatie voor deze Birma reis

Voor deze 28-daagse Birma reis geldt een indicatie reissom van €6.895 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van €7.550 per persoon.

De prijsindicaties voor deze Birma reis zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. Wij assisteren u graag bij het samenstellen van uw ideale Birma reis!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze authentieke bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Birma reis.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat