Reisprogramma Reis af naar Vietnam & Cambodja

1
1

1: Vliegreis naar Vietnam

Vanmiddag vertrekt u vanaf luchthaven Schiphol met een vlucht van Cathay Pacific (economy class) naar de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. U dient over te stappen in Hong Kong en arriveert de volgende middag in Vietnam.

2
2

​2: Aankomst in Hanoi

U arriveert in de middag op de internationale luchthaven van Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw aangename hotel. U verblijft bij het bruisende oude stadskwartier. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de lange reis.

 • ★★★+ La Siesta Hang Be Hotel (2n)
 • ★★★★★ Sofitel Legend Grand Metropole (2n) Blank
3
3

3: Stadsexcursie Hanoi

Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie Blank onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. U zult vandaag verschillende Vietnamese specialiteiten proeven en het is dan ook aan te raden om het ontbijt in het hotel over te slaan. Als eerste brengt u samen met uw gids een bezoek aan het Hoan Kiem meer waar u een wandeling maakt en het lokale leven observeert. Het is een traditie in Vietnam om vroeg op te staan en de dag te beginnen met wat beweging. Na een bezoek aan de Ngoc Son tempel, gelegen in het midden van het meer, is het tijd voor een typisch Vietnamees bakje koffie en heerlijke Vietnamese snacks. Hierna wandelt u door het oude stadskwartier waar u Franse architectuur terug kunt vinden in de Vietnamese gebouwen. Aan het einde van de ochtend bezoekt u het Huu Tiep meer, beter bekend als het B-52 meer waar een oud B-52 bom wrak in het meer ligt.

Na de lunch bezoekt u de Tempel der Literatuur en als afsluiter bezoekt u een deel van het treinspoor in Hanoi. Het is erg speciaal om te zien hoe het spoor soms maar enkele meters verwijderd is van de ingang van huizen! U sluit de dag af onder het genot van een heerlijk Vietnamees biertje. De drankjes, snacks en de lunch zijn vandaag inbegrepen.

Lokale snacks proeven

4
4

4: Hanoi – Halong Bay

Vanochtend na het ontbijt heeft u een transfer van ca. 3 uur naar het sprookjesachtige Halong Bay. U checkt in bij de cruisemaatschappij en rond het middaguur gaat u aan boord van een goed verzorgde jonk waarmee u de komende dagen door de schitterende Halong Bay vaart. U verblijft aan boord op basis van volpension in een kajuit met eigen sanitair.

Direct na afvaart krijgt u een smakelijke lunch geserveerd terwijl u door de baai vaart langs diverse eilanden, lagunes en grotten naar het rustigere gedeelte Bai Tu Long. Indien het weer het toelaat, kunt u zwemmen en kajakken langs de mysterieuze kalkstenen rotsformaties. ’s Avonds diner en overnachting aan boord in Bai Tu Long.

 • ★★★+ Athena Luxury Cruise (2n)
 • ★★★★ Emperor Cruise (2n)
""We zijn blij dat je ons naar Cambodja hebt gestuurd. Angkor Wat is iets wat we niet hadden willen missen. We hebben heel erg genoten van de tempels en vonden het heerlijk om dit op eigen gemak op de fiets te doen. Twee geweldige dagen waarvan we er best 3-4 van hadden kunnen maken. ""
Roel & Jantien

Halong Bay

5
5

5: Halong Bay

Staat u vanochtend vroeg op dan kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst over de baai. U ontbijt aan boord terwijl het schip naar het vissersdorpje Vung Vieng vaart. Eenmaal aangekomen stapt u in een roeibootje en wordt u door het dorpje gevaren. Het is indrukwekkend om te zien hoe de mensen hier op het water leven. Indien gewenst, kunt u hierna ook een bezoek brengen aan de Thien Canh Son grot. U luncht aan boord terwijl de boot naar het Hai Quan gebied vaart. Hier kunt u de omgeving per kajak verkennen. De boot gaat vanavond weer voor anker in Bai Tu Long en u overnacht en dineert aan boord.

6
6

6: Halong Bay – Ninh Binh

Ook vanochtend kunt u nog genieten van een mooie zonsopkomst over de baai. Na het ontbijt kunt u nog heerlijk ontspannen aan boord terwijl het schip door Bai Tu Long naar de haven vaart.

U gaat van boord en wordt opgewacht door uw chauffeur en gids voor de ca. 4 uur durende transfer naar Ninh Binh. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

 • ★★★+ Tam Coc Garden Resort (2n) Blank
7
7

7: Omgeving Ninh Binh

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een bezoek aan Trang An, een sprookjesachtig gebied in de omgeving van Ninh Binh. Deze prachtige omgeving wordt ook wel het droge Halong Bay genoemd. In Trang An maakt u een boottocht op de rivier. De route voert letterlijk door het karstgebergte heen, een bijzondere ervaring! De omgeving met haar vele rijstvelden is schitterend. U luncht in een lokaal restaurant.

In de middag stapt u op de fiets Blank voor een mooie tocht naar Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw. Samen met uw gids verkent u de omgeving. In de loop van de middag keert u weer terug bij uw hotel.

8
8

8: Ninh Binh - Hué

Na het ontbijt wordt u in ca. 3 uur naar de luchthaven van Hanoi gereden. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar de keizerlijke stad Hué. Na aankomst in Hué wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids en naar uw hotel gebracht. Houdt u er rekening mee dat het Pilgrimage Village iets buiten het centrum van Hué is gelegen. U kunt gebruikmaken van de shuttleservice van het hotel naar het centrum.

 • ★★★+ Pilgrimage Village (2n) Blank
 • ★★★★ Azerai (2n)
9
9

9: Fietsen in de omgeving van Hué

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bijzondere fietsexcursie Blank (ca. 29 km.) onder begeleiding van een gids waarbij u kennismaakt met het leven op het platteland. Allereerst fietst u langs rijstvelden naar het dorpje Thanh Toan waar u de lokale markt bezoekt. Tevens bezoekt u hier de Thanh Toan brug bekend om haar unieke architectuur. Vlakbij de brug bevindt zich een klein museum waar u meer leert over het dagelijkse leven van de mensen op het platteland. Vervolgens fietst u langs het Nhu Y kanaal verder naar het stadhuis van Chiet Bi en het huis waar Ho Chi Min ooit heeft gewoond. U fietst verder naar het dorpje Thanh Tien dat bekendstaat om de vele papierenbloemen die hier worden gemaakt.

Aan het begin van de middag fietst u terug naar Hué en heeft u de rest van de middag vrij te besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij uw accommodatie.

10
10

10: Over de Hai Van Pass naar Hoi An

Vanochtend brengt u eerst een bezoek aan de Verboden Stad waarna u luncht in een lokaal restaurant.

Vervolgens start een spectaculaire tocht over de Hai Van Pass, Vietnam’s hoogste pas. ‘Hai Van’ betekent letterlijk vertaald ‘zee wolk’. Het landschap onderweg is adembenemend. U bereikt de kustplaats Da Nang na ongeveer 2 uur en bezoekt hier het Cham-museum waar u prachtige overblijfselen van het hindoeïstische Champa koninkrijk kunt bewonderen. Na dit bezoek reist u door naar de Marble Mountains waar u stopt voor een bezoek. In de namiddag doorreis naar de historische stad Hoi An, waar u wordt afgezet bij uw centraal gelegen accommodatie.

 • ★★★+ La Siesta Hoi An Resort (3n)
 • ★★★★★ The Nam Hai (3n)
11
11

11: Hoi An stadswandeling

Vanochtend vroeg wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor een leuke wandeling Blank. Allereerst wandelt u naar de centrale markt. Alhoewel deze markt de hele dag duurt, begint u de wandeling hier in de vroege ochtend zodat u de beste producten te zien krijgt, de drukte vermijdt en interactie van de plaatselijke bevolking kunt aanschouwen terwijl zij zich voorbereiden op de dag. Vervolgens verkent u de talloze steegjes van Hoi An, waar verschillende werkplaatsen gevestigd zijn. Bereidt u zich voor om veel te glimlachen en hallo te zeggen terwijl de lokale bevolking aan het werk is, en zij graag en trots hun producten aan u laten zien. Onder het genot van een drankje kunt u aan de waterkant even uitrusten en de lokale vissersboten aanschouwen die over het water glijden.

Wanneer u bent uitgerust, wandelt u verder door de oude stad waarbij uw gids u meer vertelt over de lokale gebruiken. U passeert de bekende Japanse brug en bezoekt het huis van een plaatselijke familie, hier leert u hoe u de prachtige handgemaakte lantarens zelf kunt maken. U sluit deze bruisende ochtend af in een lokaal restaurant waar u wordt getrakteerd op Cao Lau, een lokale noedel-specialiteit.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

De welbekende lampionnen

12
12

12: De Vietnamese keuken

Na het ontbijt gaat u samen met uw gids, al fietsend Blank op weg naar het charmante dorpje Tra Que. Hier krijgt u een korte uitleg over de geschiedenis van het dorp en over de verbouwing van groenten in dit gebied. Uw gids neemt u mee naar de tuinen waar de groenten worden verbouwd, en waar u kennismaakt met de lokale boeren. Samen met de boeren bereidt u een lokale lunch voor. U leert hoe u gerechten als ‘tam huu’ spring rolls en ‘Banh Xeo’, een type pannenkoek, kan maken. Een erg leuke ervaring! Na de lunch kunt u nog wat ontspannen in en rondom het huis waar u de lunch heeft bereid, alvorens u weer terug fietst naar Hoi An.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden. U kunt het centrum van Hoi An op eigen gelegenheid verder verkennen of genieten van de heerlijke faciliteiten van uw verblijf.

13
13

13: Hoi An - Siem Reap (Cambodja)

De ochtend en het begin van de middag heeft u vrij te besteden. Houdt u er wel rekening mee dat u rond het middaguur dient uit te checken. In de loop van de middag wordt u bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven van Da Nang gebracht. Hier checkt u in op uw vlucht naar Siem Reap in Cambodja, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde en eeuwenoude Tempels van Angkor.

Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Cambodja! U heeft een transfer naar uw verblijf waar u aan het begin van de avond arriveert.

 • ★★★+ Yaya House River Park (3n)
 • ★★★★ Shinta Mani Angkor (3n)

14
14

14: De tempels van Angkor

Nog voor zonsopkomst brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. U keert terug naar uw hotel voor een ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Na de lunch bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel en geniet u van een prachtige zonsondergang bij de Pre Rup of de Srah Sarong tempel.

De overwoekerde Ta Prohm tempel

15
15

15: Omgeving van Siem Reap

Vanochtend gaat u op stap met een lokale gids van het platteland waarbij u meer leert over de manier waarop traditionele Khmer gerechten worden gemaakt. U fietst Blank door rijstvelden en langs dorpjes terwijl u meer te weten komt over de lokale gebruiken. Vervolgens helpt u mee een aantal smakelijke gerechten te bereiden die u uiteraard zelf mag nuttigen.

Na deze lunch, brengt u een bezoek aan de bijzondere Banteay Srei tempel. Deze kleine, uit roze zandsteen opgebouwde tempel wordt ook wel de ‘Citadel van de Vrouwen’ genoemd. De hindoeïstische tempel is opgedragen aan Shiva en is tot in detail gedecoreerd.

Banteay Srei tempel

16
16

16: Siem Reap - Phnom Penh

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat u een lange dag onderweg bent, ca. 7 uur. Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd nog voor de Angkor periode. Door de jaren heen heeft de hevige regenval zijn tol geëist en zijn de bakstenen flink geërodeerd, maar juist dit aspect geeft Prei Kuk zijn charme. U zult zien dat de tempelcomplexen van Angkor vaak tot in perfectie zijn gerestaureerd terwijl Prei Kuk authentiek is gebleven. U luncht vandaag in een lokaal restaurant.

Wanneer u uitgekeken bent reist u door het prachtige binnenland van Cambodja verder naar Phnom Penh. U wordt afgezet bij uw aangename accommodatie.


 • ★★★★ Rosewood (2n)
17
17

17: Stadsexcursie Phnom Penh

Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u de hoogtepunten van het centrum van de stad, en bezoekt u het Nationale museum. Ook bezoekt u het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel waar de stad haar naam aan te danken heeft. Rond lunchtijd keert u terug bij uw hotel.

’s Middags staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkings-stoepa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

18
18

18: Phnom Penh - Koh Rong

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur voor de ca. 5 uur durende rit naar de haven van Sihanoukville. Hier wordt u opgewacht door het personeel van The Royal Sands voor de boottocht naar het paradijselijke eiland Koh Rong, gelegen op ca. 45 minuten varen van de kust.

De rest van de middag en avond heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk genieten en ontspannen aan het prachtige witte zandstrand. Een verblijf op het eiland Koh Rong is de perfecte afsluiter voor deze bijzondere reis!


 • ★★★★ The Royal Sands (3n)

The Royal Sands

19
19

19 & 20: Koh Rong

Vrije dagen op het eiland. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad van de accommodatie, of in de spa. Indien u liever iets wilt ondernemen is dit ook mogelijk, het hotel verzorgt verschillende activiteiten (niet inbegrepen).

Zo kunt u het eiland per fiets verkennen, kajakken door de mangrove, duiken, snorkelen, of de omliggende eilandjes verkennen. Bij Koh Rong kunt u ook het unieke fenomeen van bioluminescente (lichtgevende) plankton ervaren. Informeert u bij Tico of de receptie ter plaatse naar de mogelijkheden.

Tropische wateren van Cambodja

21
21

21: Koh Rong - Phnom Penh

Vandaag komt er een einde aan uw verblijf op Koh Rong. U checkt uit en wordt per boot teruggevaren naar de haven van Sihanoukville. Bij aankomst in de haven wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de ca. 5 uur durende transfer terug naar Phnom Penh. Hier wordt u netjes afgezet op de luchthaven, waar u incheckt op uw vlucht terug naar huis.

22
22

22: Aankomst

Aankomst Amsterdam.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat