Reisprogramma Het kunsteiland Naoshima

1
1

1: Aankomst op Naoshima

U arriveert vandaag op eigen gelegenheid op het eiland Naoshima, gelegen halverwege Kyoto en Hiroshima. U bereikt het eiland met de ferry vanuit Uno, een overtocht van ca. 45 minuten. U verblijft de komende dagen op het eiland in een prachtig en bijzonder hotel, ontworpen door architect Tadao Ando. In de haven van Miyanoura, waar de ferry arriveert, vindt u een (gratis) shuttlebusje waarmee u naar het hotel wordt gebracht. Uw kamer in het houten Park-gebouw heeft uitzicht op zee en de tuin met allerlei kunstobjecten.

  • ★★★★ Benesse House (2n)

Benesse House (park twin)

2
2

2: Naoshima

Vrije dag op het eiland welke u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Op het eiland zijn bussen, maar aangezien deze niet heel frequent rijden, adviseren wij u om in de haven fietsen te huren en het eiland heerlijk met de fiets te verkennen. Sommige stukjes zijn wat steil, maar eigenlijk is het heel erg goed te doen. U heeft vandaag alle tijd om het eiland in uw eigen tempo te verkennen.

Houd er rekening mee dat op maandag vrijwel alle musea op Naoshima gesloten zijn. Het is eventueel ook mogelijk om op een maandag vanuit Naoshima een bezoek te brengen aan het nabijgelegen eiland Teshima waar u ook kunt genieten van enkele mooie kunstobjecten.

Benesse House

Beslist dé beste optie voor uw verblijf is Benesse House, één van de twee belangrijkste kunstgalleries op Naoshima. Het complex werd ontworpen door architect Tadao Ando. U vindt er werken van wereldberoemde kunstenaars als Andy Warhol en impressionist Claude Monet. Het is een unieke ervaring om te mogen overnachten temidden van de kunstwerken. Sommige kamers kijken uit op het openluchtpark waar her en der kunstwerken worden tentoongesteld. Er zijn overigens ook schitterende (luxere) kamers met zeezicht (zie foto hieronder), mocht dit uw voorkeur hebben.

Blank
3
3

3: Vertrek

Vandaag komt helaas een einde aan uw verblijf op het eiland Naoshima. U verlaat het eiland weer per ferry en kunt vanaf Uno uw weg vervolgen. In een mum van tijd bent u met de trein in Okinawa, waar het uitgebreide Shinkansennetwerk van Japan u verder zal vervoeren naar uw volgende bestemming.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat