Logo bg white

Myanmar vakantie 'Road to Mandalay'

23-daagse rondreis door Myanmar
Vanaf € 4.775,00 p.p.
Medio oktober t/m begin maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Vakantie Myanmar 'Road to Mandalay'

Tijdens deze bijzondere 23-daagse Myanmar vakantie, maakt u kennis met dit bijzondere en nog zeer ongerepte land. Gedurende deze 23 dagen, maakt u zo weinig mogelijk gebruik van het vliegtuig en reist u grotendeels door de prachtige en veelzijdige landschappen van de binnenlanden van Myanmar. Uw Myanmar vakantie start in Yangon en vanuit deze metropool brengt u allereerst een bezoek aan het bedevaartsoord de Gouden Rots. Het is een magische plek die een mooie indruk op u zal achterlaten.

Vervolgens reist u weer terug naar Yangon voor de reis over land naar Mandalay. U reist gedurende deze Myanmar vakantie met uw eigen chauffeur en Engelssprekende gids. De eerste stop na Yangon is Pyay om vervolgens in het sprookjesachtige tempelgebied van Bagan te arriveren. Hierna reist u verder naar Mandalay, onderweg zult u overnachten in het pottenbakkersplaatsje Yandabo. Hier bevindt u zich écht op het platteland en krijgt u een goed beeld van het leven hier. Door een bezoek aan deze plek gaat u een aantal jaren terug in de tijd. Veel wordt hier nog met paard en wagen, ossenkar of waterbuffels gewerkt.


Bij aankomst in Mandalay bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad maar ook in de omgeving zoals Amarapura, en de oude koningsstad Ava. Na Mandalay reist u verder over land naar het voormalige Britse vakantieoord Pyin Oo Lwin, door haar locatie in de bergen een verfrissende afwisseling. Per trein vervolgt u uw tocht stapvoets over de befaamde en ruim 100 jaar oude Gokteik brug, een bijzonder ingenieus gebouwd kunstwerk en een ervaring om nooit te vergeten! Vanuit Mandalay neemt u dan uiteindelijk wél het vliegtuig naar Heho voor een bezoek aan het rustgevende Inlemeer. Sluit uw heerlijke Myanmar vakantie af aan de prachtige stranden van Ngapali Beach.


Bekijk het volledige reisprogramma per dag van deze Myanmar vakantie!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Myanmar

Vandaag gaat uw vakantie Myanmar van start! U vertrekt vanavond vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van Emirates naar de Birmese metropool Yangon. U dient over te stappen in Dubai en arriveert de volgende middag in Yangon.

2
2

2: Aankomst in Yangon

U arriveert aan het einde van de middag op de internationale luchthaven van Yangon waar u zich meldt bij de douane met uw door Tico verzorgde visumdocumenten. Na wat papierwerk wandelt u naar buiten waar u wordt opgewacht door uw Engelssprekende gids voor een warm welkom in Myanmar! Transfer naar uw sfeervolle hotel.

 • ★★★ The Loft Hotel (2n)
 • ★★★★ Savoy Hotel (2n)
 • (optioneel) ★★★★★ Governor’s Residence (2n)

"We zijn onlangs terug gekomen van een fantastische vakantie in Myanmar. Compliment voor het programma dat werkelijk alle verwachtingen op alle plekken overtroffen heeft. Wat een geweldig land en (misschien wel vooral): wat een geweldige mensen!"
Isolde & Henk

Governor's Residence

3
3

3: Stadsexcursie Yangon

Vandaag gaat uw vakantie Myanmar dan écht van start verkent u met uw gids de stad en maakt u kennis met Yangon’s unieke charme en haar belangrijkste bezienswaardigheden. U brengt o.a. een bezoek aan de Sule Pagode, het koloniale hart met o.a. het oude postkantoor en een kleurrijke lokale markt. U kunt een leuke koffiestop houden in het authentieke Strand hotel. Tijdens de lunch (inbegrepen) kunt u kennis maken met de Birmese keuken door verschillende gerechtjes te proberen uit de Kachin, Shan en Rakhine staten. Na de lunch stapt u aan boord van de Yangon Circular trein voor een korte rit naar de Bogyoke Aung San markt. In de namiddag keert u terug bij uw hotel.

Vlak voor zonsondergang wordt u opgehaald bij uw hotel voor een avondbezoek aan de Shwedagon Pagode, een gigantische ruim 2.000 jaar oude en ca. 100 meter hoge gouden stupa welke zichtbaar is vanuit vele delen van de stad. De sfeer bij de tempel verandert na zonsondergang, wanneer alle toeristen het terrein verlaten en alleen de Birmezen achterblijven. Nadat u bent uitgekeken brengt u samen met uw gids een bezoek aan de avondmarkt van Yangon, waar u wordt getrakteerd op een drankje, wat snacks en een heerlijke kom noedels. In de loop van de avond keert u terug bij uw hotel.

Shwedagon bij zonsondergang

4
4

4: Yangon – Gouden Rots

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids. Een spectaculaire rit voert u in ca. 5 uur door een prachtig landschap zuidwaarts naar één van Myanmar’s belangrijkste bedevaartsoorden: de Gouden Rots bij het dorpje Kyaiktiyo. In de middag arriveert u in het basiskamp Kinpun waar de reis verder gaat per lokale pick-up truck (het enige vervoer) naar boven, een avontuurlijke tocht van zo’n 45 minuten door de bergen. Aan het einde van de middag bezoekt u samen met uw gids het indrukwekkende complex rondom de gouden rots. Zeker rond zonsondergang hangt hier een magische sfeer.

 • ★★★ Mountain Top Hotel (1n)
5
5

5: Gouden Rots – Bago – Yangon


Het is erg de moeite om vandaag vroeg op te staan voor een bezoek aan de Gouden Rots bij zonsopgang. Na uw ontbijt, kunt u uw tijd spenderen bij de magische rots, maar ook kunt u erop uit trekken en gaan wandelen in deze prachtige omgeving. Hierna kunt u ofwel per lokale pick-up, of te voet bergafwaarts richting Kinpun. Transfer terug naar Yangon. Onderweg stopt u in Bago, één van de oudste steden van Myanmar. Met uw gids brengt u een bezoek aan het voormalige koninklijke paleis. Vanaf Bago vervolgt u uw reis terug naar Yangon per lokale trein, een bijzondere manier van reizen waarbij u in contact komt met Myanmar’s lokale bevolking. In Yangon wordt u uiteraard afgezet bij uw hotel.

 • ★★★ The Loft Hotel (1n)
 • ★★★★ Savoy Hotel (1n)
 • (optioneel) ★★★★★ Governor’s Residence (1n)
6
6

6: Yangon – Pyay

Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Pyay, gelegen aan de Irriwaddy rivier. Het is een lange (ca. 6 uur durende), maar prachtige rit. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. In de middag kunt u een bezoek brengen aan één van de heiligste pagodes van Myanmar, de Shwesandaw pagode. In deze pagode, welke zeer veel gelijkenissen vertoond met de Shwedagon pagode in Yangon, liggen naar men zegt enkele haren van Boeddha verborgen.

 • ★★★ Mingalar Garden Resort (1n)
7
7

7: Pyay – Bagan

Vandaag staat een lange hobbelige rit door de binnenlanden van Myanmar op het programma. U verlaat Pyay en vervolgt uw Myanmar vakantie in ca. 6 uur naar Bagan. Onderweg stopt u het dorpje Salay waar u het prachtige houten klooster bezoekt. Samen met uw gids wandelt u hier wat rond door ruïnes en langs oude koloniale gebouwen. Aan het einde van de wandeling stopt u in een lokaal restaurantje voor een verfrissend drankje.

Hierna vervolgt u de reis naar uw volgende bestemming tijdens deze Myanmar vakantie, Bagan. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

 • ★★★+ Tharabar Gate Hotel (3n)
 • ★★★★ Bagan Lodge (3n)
 • (optioneel) ★★★★+ Aureum Palace Resort (3n)Video Bagan Lodge

8
8

8: Bagan

Vandaag gaat u met uw gids op pad en brengt u een bezoek aan de belangrijkste tempels. Bezoek o.a. Ananda, de mysterieuze piramidevormige Dhammayangyi Pahto, Sulamani en Thatbyinnyu. Wanneer u bovenop een heuvel staat, ziet u de punten van de pagodes overal omhoog steken en ziet u pas werkelijk hoeveel tempels zich in dit gebied bevinden. ‘s Middags luncht u in een lokaal restaurant (inbegrepen).

Aan het einde van de middag vervolgt u de tour per paard en wagen. Dit is een unieke manier om in de open lucht meer van de tempels te zien. U rijdt over paadjes waar geen auto’s mogen komen en ontdekt de minder bekende plekken van Bagan. Geniet vanavond vanaf een heuvel van een prachtige zonsondergang.

9
9

9: Bagan & boottocht met zonsondergang

Vrije dag in Bagan die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt heerlijk ontspannen bij uw hotel of u kunt een fiets huren en er ’s ochtends vroeg of in de middag op uittrekken voor een bezoek aan de vele tempels. Het is erg de moeite waard om zonsopkomst vanaf één van de heuvels te aanschouwen.

Diezelfde avond staat er een prachtige boottocht op het programma op de Ayeyarwaddy rivier. U kunt genieten van het spectaculaire uitzicht over het tempelgebied onder het genot van een hapje en een drankje.

Optioneel (niet inbegrepen): het is mogelijk om bij zonsopgang een onvergetelijke ca. 45 minuten durende ballonvaart te maken over het uitgestrekte tempelgebied. U kunt deze tocht zowel vooraf via Tico reserveren, of ter plaatse boeken bij uw hotelreceptie.

Optioneel (niet inbegrepen): Erg bijzonder is een fietstocht door het uitgestrekte tempelcomplex van Bagan. Het beste tijdstip voor deze activiteit is vroeg in de ochtend wanneer het nog niet zo heet is. Uw gids staat u ‘s ochtends op te wachten bij uw hotel. U verkent vanochtend het terrein en brengt een bezoek aan verschillende tempels. U kunt natuurlijk zelf heel eenvoudig bepalen welke tempels u wilt aandoen.

Tharabar Gate Hotel

10
10

10: Bagan - Yandabo

Na het ontbijt vervolgt u uw reis over land naar de volgende bestemming Yandabo. Onderweg bezoekt u de Kyauk Gu Ohnmin grot, een mooie grot die zelden door toeristen wordt aangedaan. Hierna reist u verder naar Pakkoku. In Pakokku bezoekt u de markt waar de lokale bevolking zijn inkopen doet. Het is een bruisende gebeurtenis en een zeer diverse markt waar ze werkelijk alles verkopen! Tevens bezoekt u een slipper fabriek en een weverij waar de beroemde Pakokku dekens en sjaals worden gemaakt. U luncht vandaag in een lokaal restaurant (inbegrepen).Na de lunch wordt de reis wordt vervolgd naar Yandabo, een rit van ca. 2-3 uur. Houdt u er rekening mee dat de weg nog deels onverhard is en dat het dus af en toe hobbelig kan zijn. Aangekomen in Yandabo krijgt u al wandelend door het dorpje een goed beeld van de lokale levensstijl hier. U zult merken dat Yandabo bekend staat om het pottenbakken. U vaart per lokale boot naar het dorpje Pan Nyo bekend om de vele waterbuffels. In Pan Nyo leven ongeveer 100 mensen en maar liefst 300 waterbuffels. Aan het einde van de middag keert de bevolking samen met hun buffels terug van het platteland, naar de rivier om zich te wassen. Het is een uniek spektakel om te aanschouwen. U overnacht vanavond in een sfeervol hotel, gelegen op een prachtige locatie. • ★★★ Yandabo Home (1n)

Yandabo Home

11
11

11: Yandabo - Mandalay

Na het ontbijt reist u verder naar Mandalay. Onderweg stopt u bij het Minzontaung Wildlife Sanctuary. Hier leert u meer over uitstervende ster schildpad. Deze organisatie zorgt er voor dat de zeldzame schilpaddensoort hopelijk nog langer in Myanmar leeft. Na een korte stop vervolgt u de reis verder naar Mandalay.

Diezelfde middag bezoekt u met uw gids enkele belangrijke bezienswaardigheden van het drukke Mandalay. U brengt o.a. een bezoek aan de prachtige traditionele teakhouten Shwenandaw en Atumashi kloosters, beiden zeker hoogtepunten van Mandalay. Hierna gaat u naar de legendarische Kuthodaw pagode. Hier staan in honderden spierwitte pagodes in marmeren tabletten de lessen van Boeddha opgesteld. U sluit de dag af met de top van Mandalay Hill voor een spectaculair uitzicht over de stad met zonsondergang.


 • ★★★ Bagan King Hotel (2n)
 • ★★★★ Rupar Mandalar Resort (2n)
12
12

12: Omgeving Mandalay

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor een korte transfer naar de aanlegsteiger bij de Irrawaddy rivier vanwaar u in ca. 30 minuten de oversteek maakt per gecharterde boot naar de overzijde bij Mingún. Hier had ‘s werelds grootste boeddhistische tempel ooit moeten staan, maar helaas kwam door de dood van Koning Bodawpaya een abrupt einde aan de bouw in 1819. Ca. 20 jaar later volgde ook nog een aardbeving. Op korte afstand van Mingun Paya bevindt zich de grootste koperen bel ter wereld, 4 meter hoog met een omtrek van 5 meter. Na uw bezoek aan Mingun reist u per boot in ca. 3 uur verder naar de oude Koningsstad Inwa (Ava), terwijl u onderweg luncht (inbegrepen).

Bij aankomst in Ava stapt u op de fiets en verkent u de overblijfselen van deze oude Koningsstad. U bezoekt het stenen klooster Maha Aungmyay Bonzan en het charmante teakhouten Bagaya klooster. Helaas is er niet veel overgebleven van Ava’s hoogtijdagen en liggen de tempels en pagodes verspreid tussen de rijstvelden.

Na het bezoek aan Ava reist u over land terug naar Mandalay en geniet u van de zonsondergang bij de befaamde U-Bein brug welke de Pathodawgyi pagode met het vasteland verbindt. Deze ca. 200 jaar oude (1,2 kilometer lange) brug, gemaakt van teak hout, is de langste teakhouten brug ter wereld. Het is erg leuk om ter plaatse een boottocht te boeken bij één van de vele lokale bootmannen. Een onvergetelijke ervaring!

U-bein brug

13
13

13: Mandalay - Pyin Oo Lwin

U wordt opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Pyin Oo Lwin, een voormalig Brits vakantieoord gelegen in de bergen. Bij aankomst in Pyin Oo Lwin brengt u een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden onder begeleiding van een lokale gids die u alles zal vertellen over de historie van de gebouwen. Deze lokale gids neemt u mee naar o.a. het koloniale Candacraig hotel, het voormalige Japanse politiebureau, het oude zwembad van de Britse kolonisten, de voormalige koffiefabriek, de Engelse kerk, het huis van de gouverneur en de prachtige onderhouden en kleurrijke botanische tuinen. U overnacht vanavond in Pyin Oo Lwin. • ★★★ Royal Park View Hotel (2n)
14
14

14: Treinreis over Gokteik brug

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar het treinstation Pyin Oo Lwin brengt. Om ca. 08:20 uur start de ca. 5 uur durende reis per lokale trein naar Kyaukme waar u rond 13:30 uur arriveert. Het treintraject voert van Mandalay naar Hsipaw en is voornamelijk bekend vanwege de duizelingwekkende Goteik brug, een waar kunstwerk dat in het begin van de 20e eeuw werd gebouwd door Amerikaanse ingenieurs. U bereikt de brug na om ca. 13:00 uur. De trein rijdt stapvoets de brug over, alvorens deze met een zigzagtraject de bergen in volgt. Een indrukwekkende ervaring! Houdt u er rekening mee dat de trein mogelijk vertraging oploopt. Bij aankomst in Kyaukme wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar terug naar Pyin Oo Lwin gereden.

15
15

15: Pyin Oo Lwin – Inlemeer

Na het ontbijt reist u de luchthaven van Mandalay. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht naar Heho (duur is ca. 35 minuten). Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids en naar het Inlemeer gereden. Vandaag bezoekt u het zuiden van Inle waar u een bezoek brengt aan de Indein ruïnes. Deze honderden pagodes zijn deels bedekt met vegetatie en het wordt ook wel het ‘pagode bos’ genoemd. U wandelt door dit prachtige bos van pagodes en indien u het leuk vindt, kunt u hier nog een marktje bezoeken waar vele souvenirs worden aangeboden.

U luncht vandaag (inbegrepen) in een lokaal huisje gelegen in een dorpje op het meer. Na de lunch staat er een bezoek aan het zuiden van Inle meer op het programma. Bij het dorpje Nam Pan, stapt u over in een kano om de omgeving te verkennen. Wanneer u liever niet roeit, of wanneer u moe bent van het roeien, vervolgt u per motorboot de reis terug naar uw aangename accommodatie. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad van het hotel.

 • ★★★+ Sanctum Inle (3n)
 • ★★★★ Villa Inle Resort (3n)

Video Sanctum Inle

Villa Inle Resort

16
16

16: Inlemeer

Vandaag staat geheel in het teken van Inle. Samen met uw gids observeert u het leven van de inwoners aan de rand van dit gigantische meer. Bijzonder aan het meer is de manier waarop de traditionele vissers hun boten besturen. Breng een bezoek aan de drijvende tuinen en kleine dorpjes rondom het meer, de Phaung Daw Oo pagode en een kleine traditionele werkplaats waar de typische cheroot sigaren worden geproduceerd op ambachtelijke wijze. Het programma van vandaag kunt u met uw gids overleggen.

17
17

17: Shan kookcursus

Vandaag staat er een bijzondere dag voor u op de planning. ‘s Ochtends maakt u kennis met Tin Tin, een Intha die op het meer leeft en graag haar traditionele Shan recepten met u deelt tijdens een unieke kookcursus. Het zijn simpele maar zeer smakelijke gerechten, gebracht door een vrouw die al haar hele leven voor haar familie kookt en hiervan geniet. Allereerst bezoekt u een lokale markt waar u de juiste ingrediënten verzamelt. Per bootje vaart u naar het traditionele huisje op het water waar de kookcursus volgt. Uiteraard eindigt de cursus met een overheerlijke en zelfbereide Shan lunch. De rest van de middag staat de boot en gids nog tot uw beschikking om het meer te verkennen.

18
18

18: Inlemeer - Ngapali Beach

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven van Heho gereden waar u incheckt op de binnenlandse vlucht naar Thandwe nabij Ngapali Beach. Bij aankomst in Thandwe wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het resort voor uw transfer (verzorgd door het hotel). U verblijft de komende dagen in een aangename accommodatie, gelegen aan de met palmen omzoomde witte zandstranden van Ngapali. De rest van de dag heeft u vrij te besteden, houdt u er rekening meer dat u officieel pas in de middag kunt inchecken. • ★★★ Yoma Cherry Lodge (4n)
 • ★★★★ Ngapali Bay Villas & Spa (4n)
 • ★★★★ Sandoway Resort (4n)
19
19

19 - 21: Ngapali Beach

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk ontspannen aan de prachtige stranden of een fiets huren om de kust wat meer te verkennen. Eventueel is er ook de mogelijkheid om een ochtend naar een nabijgelegen eiland te varen om wat te snorkelen, of te gaan vissen met een lokale vissersboot.

Sandoway Resort

22
22

22: Vertrek

De ochtend en middag heeft u nog vrij te besteden. Aan het einde van de middag transfer (verzorgd door het resort) naar de luchthaven van Thandwe voor de binnenlandse vlucht terug naar Yangon. U dient uw bagage op te halen van de bagageband en verlaat de luchthaven samen met uw chauffeur en gids. Zij staan tot uw beschikking tot u moet inchecken voor uw vlucht terug naar Amsterdam met vertrek iets na middernacht. Houdt u er rekening mee dat u ca. 3 uur voor vertrek op de luchthaven moet zijn.

23
23

23: Aankomst

Na middernacht vertrekt uw Emirates vlucht terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Dubai en arriveert aan het begin van de middag op luchthaven Schiphol. Einde van uw Myanmar vakantie.

Prijsindicatie voor deze Myanmar vakantie

Voor deze 23-daagse Myanmar vakantie geldt een indicatie reissom van €4.775 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van €5.495 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale Myanmar vakantie!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Myanmar

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op uw reis door Myanmar

U kunt uw vakantie naar Myanmar nóg specialer maken door een memorabele ballonvaart over het tempelgebied in Bagan te boeken.

Uniek arrangement
1 dagen
Vanaf € 295,– p.p.
Medio oktober t/m maart

Myanmar arrangement | Ballonvaart Bagan

Tijdens uw reis door Myanmar kunt u een spectaculaire ballonvaart over het uitgestrekte tempelgebied van Bagan maken. U kunt kiezen tussen een ‘classic service’, waarbij u met maximaal 16 personen in een ballon over Bagan zweeft, of een ‘premium service’, waarbij u met maximaal 8 personen aan boord van de luchtballon bent.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze authentieke bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Myanmar vakantie.

Snelle Service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Myanmar reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat